• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
El değirmenini sattığımdan beri sürekli espresso - filtre geçişi yapıyorum. Kendimce bulduğum en rahat senaryo şöyle oldu:

Şöyle bir tane elek aldım: https://tr.aliexpress.com/item/1005004718878209.html

Espressodan filtreye geçerken özellikle bu eleği kullanıyorum, kalan espressodan ciddi oranda kurtulduğumu düşünüyorum bu yöntemle. Tabi filtre öğütümündeki toz da azalmış oluyor bir miktar.

Filtreden espressoya geçersem de direkt .5 - 1 gram kadar fazla koyuyorum, çıktıyı tartıp fazla geleni ayırıyorum.

Her ne kadar optimal bir çözüm olmasa da bu şekilde daha rahat bir kullanım sağladım kendimce.

Elekten çıkanlar ve espressodan artanlar ile Türk kahvesi deneyeceğim bakalım nasıl olacak :D

Merhabalar, df64 için uzun zamandır güzel bir dosing cup bulmaya çalışıyordum 3 tane farklı ürün denedikten sonra sonunda cidden çok başarılı bir ürün buldum. Değirmen çok temiz çalışmaya başladı ortalığı hiç pisletmiyor. Eklediğim fotoğraf 4 farklı çekirdeğin filtre öğütümünden sonraki durumu. Ürünün linkini ekliyorum ben indirimle yeni hesapla vs herşey dahil 410 liraya aldım.
bu parçayı nerden temin ettiniz?

Ekli dosyalar

• D87E5721-4550-437D-A265-576CE72B272B.jpeg
    D87E5721-4550-437D-A265-576CE72B272B.jpeg
    106.5 KB · Görüntüleme: 189
DF64.jpgWhatsApp Görsel 2023-06-02 saat 17.29.12.jpg

Üç günlük bir kullanıcı olarak hangi clumper parçası takılı geldi bilmiyorum ama durumu alttan içine bakınca böyle. (Gelbura'dan aldım, V4) Enteresan biçimde oraya kahve yapışıyor ama sonrasında da 20 gramı kayıpsız vermeye başladı. Öğütümün sonunda pompayla muhakkak pompa hareketi gerekiyor, bir belki iki gram rahat kahve atıyor ve rdt bile yapılsa saçarak atıyor. Şimdilik sökme değişme işlerine hiç girmek istemiyorum, dur bakalım ileriki günler neler gösterecek. Sağdaki ürünleri de @Muratsoykan dan aldım. Hocam ürünler sorunsuz geldi, tekrar elinize sağlık.

Ekli dosyayı görüntüle 27044Ekli dosyayı görüntüle 27045

Üç günlük bir kullanıcı olarak hangi clumper parçası takılı geldi bilmiyorum ama durumu alttan içine bakınca böyle. (Gelbura'dan aldım, V4) Enteresan biçimde oraya kahve yapışıyor ama sonrasında da 20 gramı kayıpsız vermeye başladı. Öğütümün sonunda pompayla muhakkak pompa hareketi gerekiyor, bir belki iki gram rahat kahve atıyor ve rdt bile yapılsa saçarak atıyor. Şimdilik sökme değişme işlerine hiç girmek istemiyorum, dur bakalım ileriki günler neler gösterecek. Sağdaki ürünleri de @Muratsoykan dan aldım. Hocam ürünler sorunsuz geldi, tekrar elinize sağlık.
Teşekkürler , güle güle kullanın.

ssp dişli tam olarak ne için gerekli? Daha doğrusu espresso için gerekli mi? yoksa standart dişlisi iş görür mü?

Standart dişli ile espresso ve filtre yapabiliyoruz. Türk kahvesi de mümkün. SSP dişli farkını algılamak için galiba çok pahalı kahveler içmek gerekiyor. Kahve ucuz olduğu zaman istediğimiz dişli ile öğütebiliriz. Böyle belki daha mutluyuz

Son düzenleme:
İyi ki çok zengin değiliz :) espresso için yeterli olur o zaman. Hanımla kahve içerken "keşke ssp ile çekseydik" demeyiz sanırım :)

ssp dişli tam olarak ne için gerekli? Daha doğrusu espresso için gerekli mi? yoksa standart dişlisi iş görür mü?
Hocam şöyle ssp mp için konuşmak gerekirse standart bıçak çok fazla toz üretiyor. Ben cihazı hem filtre hem espresso için kullanıcam diyenler genellikle bunu tercih ederek hem daha homojen bir öğütüm hem de daha az toz ile daha keyifli filtre kahveler içiyorlar. Sonuçta bu aletlere bu kadar para veren insanlar maksimum faydayı sağlamak isterler.

Sizin için standart dişli yeterli olur, standart dişli yeterli olmadığını düşünüp arayışa girdiğinizde ssp satın alırsınız.

Sizin için standart dişli yeterli olur, standart dişli yeterli olmadığını düşünüp arayışa girdiğinizde ssp satın alırsınız.
Bende aynı fikirdeyim. Standart dişli ile başlayın. Bence bu değirmenin en önemli artılarında biri, Türkiye'de de bulunabilir farklı burr opsiyonlarının olması ve bence kolayca değiştirilebilmesi. Belli bir süre sonra, eğer daha fazlasını isterseniz, farklı burr opsiyonları araştırıp, ilginizi çekeni deneyip, karşılaştırırsınız. Çok denk gelmiyor ama SSP burrları da forumların alış/satış kısmından bir süre kullanılmış (seasoning yapılmış) olarak almak, işinizi biraz kolaylaştırabilir.

ssp mp takılı halde istemiştim gelburadan, derin temizlik yaparken dişlilerin yanlış pozisyona takıldığını farkettim; fixed olan üstte, rotary olan altta idi. herhangi bir etkisi var mı bilmiyorum ama bu şekilde alanların kontrol etmelerinde yarar var.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-07-09 at 00.18.10.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-09 at 00.18.10.jpeg
    72.7 KB · Görüntüleme: 78
  • WhatsApp Image 2023-07-09 at 00.18.10 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-09 at 00.18.10 (1).jpeg
    77.3 KB · Görüntüleme: 94
ssp mp takılı halde istemiştim gelburadan, derin temizlik yaparken dişlilerin yanlış pozisyona takıldığını farkettim; fixed olan üstte, rotary olan altta idi. herhangi bir etkisi var mı bilmiyorum ama bu şekilde alanların kontrol etmelerinde yarar var.
Fixed üstte olacak, zaten fixed (sabit olan) üst bıçak, motor altta, alt bıçak dönüyor.

Espresso bıçaklarında birinde top falan yazıyor diye hatırlıyorum, takarken bu sayede hiç ikilemim olmamıştı, yanlış yapmamışdır ya açıp bakmıyım şimdi :)

tüm dünya almanların diye başlayan bir söz vardı.

eminim ki bu bıçağı bir alman yapsa up down diye üstüne kazırdı.
Bence bu da doğru bir yaklaşım değil. Aslında adamların yaptığı en doğrusu. Çünkü bunu sadece DF64 için üretmiyorlar ve DF64 den farklı olarak başka bir öğütücüde hareketli kısım üst burr sabit kısım altta kalan burr olabilirdi.

Ssp dahil set olarak dişli satan markalar sadece fixed ve rotary ibarelerini yaziyorlar, up and down gibi ibareler yazilamaz nitekim sabit dislinin bulundugu yer degirmene gore degisiyor.

Son düzenleme:
Geri