• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim esas merak ettiğim konu şu:
Alignment olayı için g-iota satıcılarının videosunda marker testi kullanılıyor. Espresso ve multipurpose bıçaklarda marker testi sorun oluşturmuyor. Fakat brew burr için marker testi bıçaklara zarar veriyormuş. SSP’den bir yetkili ile mailleştiğimde öyle demişti.

Sandpaper alignment diyerek tahmin yürütmek istiyorum, hem kalıcı, hem de daha güvenilir. Ev şartlarında sadece 2 adet (400-800) ile hallettim, Gelbura ofisinde çok daha kolay yapılabileceğini düşünüyorum.

Sandpaper alignment diyerek tahmin yürütmek istiyorum, hem kalıcı, hem de daha güvenilir. Ev şartlarında sadece 2 adet (400-800) ile hallettim, Gelbura ofisinde çok daha kolay yapılabileceğini düşünüyorum.
Evet konunun üstadı geldi. saygılar efenim :)

Benim aklıma diş hekimlerinin kullandığı yöntem geldi hiç kullanan yok araştırdığım kadarıyla.
Dolgu sonrası kullanılan kağıtlar dişlerin kapanma esnasında birbirine değip değmediğini gösteriyor.
Biraz zihni sinir projesi ama denenebilir diye düşünüyorum :)

Aramızda diş hekimi varsa işe yarayıp yaramayacağı konusunda bizi bilgilendirirse süper olur :)

Evet konunun üstadı geldi. saygılar efenim :)

Benim aklıma diş hekimlerinin kullandığı yöntem geldi hiç kullanan yok araştırdığım kadarıyla.
Dolgu sonrası kullanılan kağıtlar dişlerin kapanma esnasında birbirine değip değmediğini gösteriyor.
Biraz zihni sinir projesi ama denenebilir diye düşünüyorum :)

Aramızda diş hekimi varsa işe yarayıp yaramayacağı konusunda bizi bilgilendirirse süper olur :)
Pek mantikli gelmedi bana hocam.Biz bunu koyup kapanışa getiririz.Sen bunu koyup bıcaklari cevirmeyi dusunuyorsan zaten kagit paramparça olur.Bunun mantigi koyup kapattirdigin zaman daha fazla boyanan yerleri alıp asagi yukari eşit temas saglamak.Sonuç olarak işe yaramaz bunlar

Pek mantikli gelmedi bana hocam.Biz bunu koyup kapanışa getiririz.Sen bunu koyup bıcaklari cevirmeyi dusunuyorsan zaten kagit paramparça olur.Bunun mantigi koyup kapattirdigin zaman daha fazla boyanan yerleri alıp asagi yukari eşit temas saglamak.Sonuç olarak işe yaramaz bunlar
Olmaz diyorsunuz yani :(

Fiyat çok iyi şu dönem için.
Eureka speciliata ya göre +/- yorum yapabilecek olan var mı?

Belki 100 kez yazılan bir şeyi tekrar soruyorum kusura bakmayın ama, ana tüketimi filtre demleme olacak biri icin onereceginiz bıçak kombinasyonu nedir? Öneri default bıçaklar değilse üzerine takılması önerilen bu bıçaklar icin bir link paylaşır misiniz? Biraz bıçakların tanımlanması açısından kavram karmaşası var gibi de geldi.
Merhaba,

Ana tüketimi filtre olarak yapacaksanız SSP Red Speed Dişli (Filter Brewing)

firmadan bize gelen pdf de olan getireceğimiz dişliler şu şekilde

Material: HT (Coated)

1644143550787.png

daha detaylı firmanın sitesinden inceleyebilirsiniz

Sadece filtre için ise brew burr. Multipurpose ve espresso burr ise daha espresso odaklı bildiğim kadarıyla

Benim esas merak ettiğim konu şu:
Alignment olayı için g-iota satıcılarının videosunda marker testi kullanılıyor. Espresso ve multipurpose bıçaklarda marker testi sorun oluşturmuyor. Fakat brew burr için marker testi bıçaklara zarar veriyormuş. SSP’den bir yetkili ile mailleştiğimde öyle demişti.

Biraz ayrıntı bir soru kusuruma bakmayın ama Brew burr tercih edersek alignment’ı nasıl yapmayı planlıyorsunuz @Globally ?
Merhaba,
Alignment işlemini Teknik servisimiz firma yetkililerle koordineli bir şekilde yapacaktır.
Ürüne zarar verme veya burr a zarar verme olayı olsa bile size bunu göndermeyiz tabi ki.

Kurumsal bir firma olarak hareket ettik hep bu zamana kadar :)

2 yıl Türkiye garantisini bundan dolayı veriyoruz bizden alırsanız biz sizin yanınızdayız :)

Selamlar,

Ssp burrler hakkında nacizane deneyim, bilgilerimi paylasayım hepsini denemiş olarak, ssp nin isimlendirmesi baya karisik.
Yine nacizane tavsiyem @Globally burr secenekleri ile ilgili detayli dogru bilgi vermezse, cok basi agriyacaktir, dogru tercih yapmayıp memnun kalmayanlar cok olacaktır.
1. Unimodal/brew burr ler ile espresso yapamazsınız ve evde marker yontemi ile alignment yapamazsanız.
Kafama silah dayasalarda espresso için kullanmam, sadece demleme yaparım, flavor clarity benim için cok cok onemli diyorsanız unimodal v1 diye gecen burr u alabilirsiniz ama sahsen mp ve unimodal arasında ekstrem bir fark yok, ben olsam yinede mp tercih ederdim, alignment konusu onemli.
2. Multi porpose burr ile demleme de cok guzel sonuclar alirsiniz, flavor clarity, yani tatlardaki temizlik berraklik hemen dikkat cekiyor, espresso içinde keza oyle fakat multi porpose burr ile klasik espresso yapamazsınız, eger doku, govde onemliyse tercih etmeyin. Espressoda Alisilagelmiş 1e1.5-2 oranlar için uygun degil, puck kolay cozuldugu icin ve direncikolay dustugu için 1e2.5-3-hatta 3.5 oranlarla demlemek gerekiyor yuksek akis ile. Hu da ideal akis ortalma 1ml/sn-3ml/sn iken mp da 2ml/sn-5ml/sn arasi dusunebilirsiniz. Tabi tat berrakligi, temizligi on plana cıkarken doku ve govdeden taviz vermek zorundasınız. Niche, commandante vb gibi konik burrlerden gecis yapacaksaniz alistiginiz recete ve tat profilini unutmanız gerekiyor, hayak kırıklıgı yasamamak için, farkli icecekler cıkıyor ortaya. Daha once deneyimlemediyseniz ve agirlikli espresso için kullanilacaksa oncelikle tavsiyem hu ile baslayıp sonra mp a gecmeniz.
3. HU burrler için konik ve Mp nin arasinda diyebilirim, klasik ile modern arasi. Flavor clarity yine iyi onplanda fakat kısmen govde ve doku da var.HU burr ile cok guzel demlemeler/filtre yapabilirsiniz, konik degirmenlere gore yine flavor clarity cok daha iyi olacaktır. Espressodada yine klasik modern arasi geciş daha kolay bardaklar alırsınız.
Tavsiyem hem espresso hem demleme için kullanilacaksa ve ne almanız konusunda emin dehilseniz HU alin pişman olmazsınız, daha once buyuk flat burr kullandiysanız mp dan ne beklediginizi biliyorsanız o zaman tercih edin.
Yine internette video/makaleleri/karsilastirmalari incelerken 64mm icin olduguna emin olun cunku ornegin 98mm HU ile 64mm HU nun yapısı birbirinden tamamen farkli, isimleri aynı olmasına ragmen.

Uzun zamandır niche için bekliyordum ancak ulaşmasının zorluğu beni değirmenden resmen soğuttu, hali hazırda elimde memnun olduğum konik bir değirmende olduğu için flat burr'e sahip single dose bir değirmenin iyi olacağını düşündüm ve standart burr seçeneği ile satın aldım, yalnızca espresso için kullanacağım, yorumlar hep ssp yönünde ancak standart burr ile ilgili düşüncesi olan var mıdır? Espresso için yeterli mi yoksa ileride illa ssp upgrade yapacak mıyız?

Bir de yabancı videolarda plastiğe alternatif dosing cuplar gördüm ayrıca makinenin hangi ayarda olduğunu belirlemek için satılan halka şeklinde indicatorlar var, daha önce bunlardan alıp kullanan var mı? Yok ise yeni kullanıcılar olarak toplu alım yapar mıyız? :)

standart burr ile ilgili düşüncesi olan var mı
Bir süre kullanma fırsatım oldu. Mazzer miniye göre oldukça iyi. Tadsal olarak Niche ile oldukça farklı. Hangisini tercih edeceğiniz sizin damak tadınız ile ilgili. Niche göre asidite belirgin daha fazla. Çalışma alanı ve kolaylığı olarak Niche çok daha iyi. DF64 kullandığınızda özellikle filtre öğütümde etraf batabiliyor. Çalışma sistemini anlamak biraz vakit alıyor.

Hangi değirmenden geçiş yapacaksınız?

Selamlar,

Ssp burrler hakkında nacizane deneyim, bilgilerimi paylasayım hepsini denemiş olarak, ssp nin isimlendirmesi baya karisik.
Yine nacizane tavsiyem @Globally burr secenekleri ile ilgili detayli dogru bilgi vermezse, cok basi agriyacaktir, dogru tercih yapmayıp memnun kalmayanlar cok olacaktır.
1. Unimodal/brew burr ler ile espresso yapamazsınız ve evde marker yontemi ile alignment yapamazsanız.
Kafama silah dayasalarda espresso için kullanmam, sadece demleme yaparım, flavor clarity benim için cok cok onemli diyorsanız unimodal v1 diye gecen burr u alabilirsiniz ama sahsen mp ve unimodal arasında ekstrem bir fark yok, ben olsam yinede mp tercih ederdim, alignment konusu onemli.
2. Multi porpose burr ile demleme de cok guzel sonuclar alirsiniz, flavor clarity, yani tatlardaki temizlik berraklik hemen dikkat cekiyor, espresso içinde keza oyle fakat multi porpose burr ile klasik espresso yapamazsınız, eger doku, govde onemliyse tercih etmeyin. Espressoda Alisilagelmiş 1e1.5-2 oranlar için uygun degil, puck kolay cozuldugu icin ve direncikolay dustugu için 1e2.5-3-hatta 3.5 oranlarla demlemek gerekiyor yuksek akis ile. Hu da ideal akis ortalma 1ml/sn-3ml/sn iken mp da 2ml/sn-5ml/sn arasi dusunebilirsiniz. Tabi tat berrakligi, temizligi on plana cıkarken doku ve govdeden taviz vermek zorundasınız. Niche, commandante vb gibi konik burrlerden gecis yapacaksaniz alistiginiz recete ve tat profilini unutmanız gerekiyor, hayak kırıklıgı yasamamak için, farkli icecekler cıkıyor ortaya. Daha once deneyimlemediyseniz ve agirlikli espresso için kullanilacaksa oncelikle tavsiyem hu ile baslayıp sonra mp a gecmeniz.
3. HU burrler için konik ve Mp nin arasinda diyebilirim, klasik ile modern arasi. Flavor clarity yine iyi onplanda fakat kısmen govde ve doku da var.HU burr ile cok guzel demlemeler/filtre yapabilirsiniz, konik degirmenlere gore yine flavor clarity cok daha iyi olacaktır. Espressodada yine klasik modern arasi geciş daha kolay bardaklar alırsınız.
Tavsiyem hem espresso hem demleme için kullanilacaksa ve ne almanız konusunda emin dehilseniz HU alin pişman olmazsınız, daha once buyuk flat burr kullandiysanız mp dan ne beklediginizi biliyorsanız o zaman tercih edin.
Yine internette video/makaleleri/karsilastirmalari incelerken 64mm icin olduguna emin olun cunku ornegin 98mm HU ile 64mm HU nun yapısı birbirinden tamamen farkli, isimleri aynı olmasına ragmen.

Teşekkürler değerlendirme için.
Şansa bala espresso yazan modeli seçmiştim. Yine altıncı hissim kazandı .

Bir süre kullanma fırsatım oldu. Mazzer miniye göre oldukça iyi. Tadsal olarak Niche ile oldukça farklı. Hangisini tercih edeceğiniz sizin damak tadınız ile ilgili. Niche göre asidite belirgin daha fazla. Çalışma alanı ve kolaylığı olarak Niche çok daha iyi. DF64 kullandığınızda özellikle filtre öğütümde etraf batabiliyor. Çalışma sistemini anlamak biraz vakit alıyor.

Graef cm501 kullaniyorum, konik burr’lu bir degirmen. Espresso performansinda beni rahatsiz eden bir sey yok ancak bir suredir single dose kullanmak istiyorum, malum niche ulasmak pek kolay olmadigi icin ve duz bicakli bir degirmen deneyimlemenin de ilginc olacagini dusundugum icin satin aldim, graef ile yan yana ve yalnizca espresso icin kullanacagim, filtre demlemelerimi gramajlar yuksek dahi olsa comandante ile yapiyorum

Son düzenleme:

Suat bey light kavrumlarda ve sert çekirdeklerde nasıl sonuç veriyor acaba denediniz mi ? Takılma vs oluyor mu ? Kağıt üstünde motor gücü iyi duruyor gerçi.

Suat bey light kavrumlarda ve sert çekirdeklerde nasıl sonuç veriyor acaba denediniz mi ? Takılma vs oluyor mu ? Kağıt üstünde motor gücü iyi duruyor gerçi.
Kullandığım sürece boyunca farklı çekirdekler denedim takılma problemi yaşamadım.

Ben de robotla birlikte kullanmak için Beyaz renk sipariş verdim.hizalamasının firma tarafından yapılması güzel bir artı. Tek sıkıntı seasoning için öğütecek 3-4 kg ucuz kahve bulmak. :)

Ben de robotla birlikte kullanmak için Beyaz renk sipariş verdim.hizalamasının firma tarafından yapılması güzel bir artı. Tek sıkıntı seasoning için öğütecek 3-4 kg ucuz kahve bulmak. :)
hayırlı olsun , doğru seçim bu fiyata 👍

şöyle bir soru var kafamda; niche ile espresso, eureka perfetto single dose mod ile pour over kahve öğütüyorum. df64 ssp mp a geçmem çok büyük fark yaratır mı, daha doğrusu harcadığım bütçeye değer mi? elbette göreceli bir soru ama sizin görüşlerinizi merak ettim.

şöyle bir soru var kafamda; niche ile espresso, eureka perfetto single dose mod ile pour over kahve öğütüyorum. df64 ssp mp a geçmem çok büyük fark yaratır mı, daha doğrusu harcadığım bütçeye değer mi? elbette göreceli bir soru ama sizin görüşlerinizi merak ettim.
Neden Niche'yi hem filtrede hem espressoda kullanmıyorsunuz?

bir yandan ayar değiştirmekle çok uğraşmak istemiyorum, bir yandan hem konik hem düz burr lu birer öğütücü olması çeşitli denemelere imkan veriyor.
Niche ayar geçişinde zorlamıyor yorumları vardı ama yine de uğraşmak istenmeyebilir.
O zaman DF-64 ile Perfetto'yu değiştirme düşünceniz var. Daha önce Specialita kullanıp, SSP'li DF-64'e geçip sonra bu diskleri satanlar oldu. Perfetto ile çok bir farkı olmayabilir. Yine de ikisini de kullananların yorumları daha doğru olur.

Geri