• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Df64' le çok fazla uğraşılıyormuş gibi bir fikrim oluştu benimde. Alımı biraz erteledim. Belki toplu alım yapılıp herkesin burada eksisini/artısını yazmasından ötürüdür. Diğer değirmenlerin aynı anda bu kadar çok yeni kullanıcısı olmadı sonuçta; konuyu bir süre daha takip etmeye devam edeceğim, yazdıklarınız bizler için de çok faydalı oluyor.
Tekrar güle güle kullanın hepiniz🙋🏻‍♂️

DF64 ile çok fazla uğraşılmıyor.

Şöyle bakmak lazım olaya. SSP ile bu neticeyi almak ve hiç uğraşmak istenmiyorsa, 1000$ bandının üstüne çıkmak gerek. Örneğin Lagom P64 1500 dolar civarında

Yaklaşık 2 aydır değirmeni kullanan biri olarak uğraştığım husus hizalama ve birkaç harici parça edinmek oldu. Bunlar tamam olduktan sonra elde edilen sonuç, değirmene verilen parayı unutturuyor.

Sadece espresso amaçlı kullanılacaksa sadece belirli temizlik periyotlarında uğraştıtacaktır. Ama filtre espresso geçişleri çok olacaksa evet sıfır noktası bulma sök tak yapma alışanlık haline gelecektir. Şuana kadar olan tecrübem bu yönde. Standart stok burr kullanıyorum.

DF64 ile çok fazla uğraşılmıyor.

Şöyle bakmak lazım olaya. SSP ile bu neticeyi almak ve hiç uğraşmak istenmiyorsa, 1000$ bandının üstüne çıkmak gerek. Örneğin Lagom P64 1500 dolar civarında

Yaklaşık 2 aydır değirmeni kullanan biri olarak uğraştığım husus hizalama ve birkaç harici parça edinmek oldu. Bunlar tamam olduktan sonra elde edilen sonuç, değirmene verilen parayı unutturuyor.
Kesinlikle katılıyorum, onun dışında eski specialita kullanıcısıyım onda da aynı hizalama yapmak gerekiyor, ssp seçeneği yok.

Stock burr DF64 kullanıyorum hizalama için 45 dk araştırma yapıp yaklaşık 2 saatte hizalamamı yaptım. Diğer modlamaların hepsinin keyfi olduğunu düşünüyorum. Gelecekte yapar mıyım bu modlamaları yada SSP alır mıyım illa ki zaten bu yüzden DF64 aldım. Şimdilik Türkiye'de alabileceğimiz ve gelişime açık değirmen bu gibi.

Daha önce specialita kullanmış birisi olarak DF64'ü tartışmasız ilk sıraya koyarım.

Ben de stok burrler ile hizalama sonrası memnunum, 3D baskı bir indikatör haricinde ilave parçaya ihtiyacım olmadı. Espresso olarak gayet güzel, filtre değirmeni olarak ise comandante bence daha güzel. İleride espresso içmeyi bırakırsam mp dişli alıp sadece filtrede kullanabilecek olma opsiyonu güzel.

2-3 güne Bianca alacağım. Yanına Eureka Mignon Single Dose yerine DF64 almam için lütfen beni ikna eder misiniz? Mignon Single Dose Bianca ile o kadar güzel duruyor ki… özelden ya da bu başlık altından her türlü mesajınıza açığım :(

Değirmende burr alternatifi olması bu tarz cihazlarda önemli.
Eureka single dozda motor biraz daha güçlü, rpm daha yüksek, dişli 65 mm.
Ancak dişli setinde bir değişiklik yapmak isteseniz muhtemelen el kol bağlanır. Ancak Df64 almamdaki en önemli hususlar burr güncellemesi yapmak istediğimde alternatiflerin tatmin edici olması ve fiyatın da uygunluğuydu.

Biri 12 bin diğeri 7 bin civarı değil mi?
Df64 alırsam SSP Burr de ekleyip 10 bin liraya getireceğim. Açıkçası tepki vermek için öncelikle mesajların çoğalmasını beklemiştim, eğer siz cevap vermeseydiniz sizi özelden de rahatsız edecektim. Şu an için DF64’ün doğru tercih olduğunun farkındayım. Yine de görüntü olarak o ne yazık ki hala aklımda “acaba” var malesef. Son dakika Gelbura’ya gidip “hadi DF64 ve SSP burr’leri de ekleyelim abi” diyeceğime adım kadar eminim. Yine de son günler “Bianca’nın yanına Eureka Mignon Single Dose çook yakışır” tribindeyim sanırım :)

Anlaşılan bu videoda arkadaş "slightly better than specialiata" diye bir subjektif yorum yapmış. Bende merak ediyorum bu değirmeni ancak uğraştıran ekipman olayının artık bitmesi gerektiğini de düşünüyorum. Modlaması vs bu zaten bir makine üreticisinin her yönüyle düşünmesi gereken bir durum olmalı artık. Etrafa tozu aşırı saçması ve ssp burrların align düşündükçe hep bir adım uzaklaşıyorum bu değirmenden. Tahmin ediyorum bir kaç saatlik bir işi var ancak yine de önerim kesinlikle bu ssp burr seçeneğinin "ben align yapıyım" deme durumunun sadece notlar bölümüne yazarak kabul edilmesi diğer bir durumda firma tarafından gönderilirken bu şekilde align edilip gönderilmesi daha doğru olur.

Bu noktada artık kahvesever biri olarak ince bir çizgi çekmek istiyorum. Evet hobimiz güzel ancak bu hobiyi yaparken benim bu tip teknik bilgi gerektirecek işlere girmem aslında kahveden uzaklaştırdığı kanaatindeyim. (Benim fikrim tabi bu) Her türlü ekipman için konuşuyorum tabi. Görsel ekipman değişiklikleri küçük değişikliklerde bir sorun görmüyorum ancak bu tip teknik durumlar beni ekipman alımında düşündürüyor. Hatta ve hatta bazı tanıdığım insanların bu tip ekipmanlar alıp uzun süre başarılı align yapamayıp veya teknik hatalar yaşadıktan sonra kahveden uzaklaştığına bile tanık oldum. Bu noktada kesinlikle alım yaparken iki kere düşünmenizi daha iyisi olsun daha iyisi olsun derken %1'lik bir fark için tüm kahve zevkinizi tüketmeye gerek yok bence.

Umarım en yakın zamanda stock burrlu halini alıp deneyebilirim. Burada alan herkese şimdiden hayırlı olsun, bol güzel shotlar dileğiyle :)

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• CFC9F045-76B3-4EA4-BC57-097DE0BF3C56.jpeg
    CFC9F045-76B3-4EA4-BC57-097DE0BF3C56.jpeg
    31.4 KB · Görüntüleme: 41
ben mevcut durumdaki clump crusher iş görüyor diye modlamayı düşünmüyordum ancak şöyle bi yorum gördüm, crusher modlaması yaptıktan sonra grind distrubitonda iyileşme oldugunu yazmış birisi. Böyle bir şey mümkün mü, bu crusher ın tek amacı topaklanmayı engellemek değil mi?

Geri