• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

emre bey nerede hata yaptığımı anlamıyorum alıntıladığınız niji marka kahveyi satın aldım(bu durum bu çekirdeğe özgü değil bu arada şimdiye kaldığım aldığım bütün kahvelerde aynı sorunu yaşıyorum)
demlediğim bütün kahveler ekşi oluyor su miktarını - çekirdek miktarını ve öğütüm derecesini her seferinde değiştirmeme rağmen her seferinde ekşi kahve içiyorum.makinem karacanın 2 in 1.acaba makinem mi sorunlu.
Migros Kahveler ve Sular da 1 Alana 1 Bedava' https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...e-sular-da-1-alana-1-bedava.11529/post-258852

emre bey nerede hata yaptığımı anlamıyorum alıntıladığınız niji marka kahveyi satın aldım(bu durum bu çekirdeğe özgü değil bu arada şimdiye kaldığım aldığım bütün kahvelerde aynı sorunu yaşıyorum)
demlediğim bütün kahveler ekşi oluyor su miktarını - çekirdek miktarını ve öğütüm derecesini her seferinde değiştirmeme rağmen her seferinde ekşi kahve içiyorum.makinem karacanın 2 in 1.acaba makinem mi sorunlu.
Ekşi tat genelde az çözünmeden kaynaklı olur, öğütümü inceltebilir, suyun sıcaklığı artırılabilir(makinede oluyor mu bilmiyorum), daha iyi çözecek ppm değeri daha uygun bir su kullanılabilir. Özet olarak çözünmeyi artırmanız gerekiyor. Daha koyu kavrum kahveler belki damak tadınıza daha uygun olabilir.

Bu arada ofis kahvesi olarak moliendonun filter coffee blendlerine bakabilirsiniz fiyatı da uygun çokca da kampanya oluyor

Ekşi tat genelde az çözünmeden kaynaklı olur, öğütümü inceltebilir, suyun sıcaklığı artırılabilir(makinede oluyor mu bilmiyorum), daha iyi çözecek ppm değeri daha uygun bir su kullanılabilir. Özet olarak çözünmeyi artırmanız gerekiyor. Daha koyu kavrum kahveler belki damak tadınıza daha uygun olabilir.
espressodan 1 tık daha büyük olacak şekilde deneyeceğim tekrar eğer olmazsa makinemi değiştirmek en iyi yöntem gibi duruyor.

aslında moliendo benim makinemde en iyi sonucu vermişti uzun zaman önce

espressodan 1 tık daha büyük olacak şekilde deneyeceğim tekrar eğer olmazsa makinemi değiştirmek en iyi yöntem gibi duruyor.

aslında moliendo benim makinemde en iyi sonucu vermişti uzun zaman önce
Makinenin linkini atar mısınız belki yardımcı olabilirim bi bakıyım

Min 1 var yani yeterince incemi tartışılır tabi hocam
Hocam sizin öğütücü yetersiz kalıyor, muhtemelen basınçlı sepet muhabbetinden. Öğütücüde oynama yapılarak bir şekilde bıçaklar yaklaştırılabilir belki. İlla basınçsız sepet kullanacaksanız bence bunu deneyin. Olmazsa da yeni bir öğütücü almanız gerekir.

Merhaba yeni lelit mara x aldım şöyle bir sorun yaşıyorum. 18-20 gramlık sepete 20 gram kahve öğüttüm. Şöyle bir problem oluşuyor espresso alırken basınç 4-5 psi da kalıyor ve 22 saniyede 45-50 gram arası bir espresso çıkıyor.Sizce sorun nerede olabilir?

sage dose control pro
10 civarında ise ayarınız 5e doğru düşürün. Kahve miktarının az / fazla olduğunu anlamak için tampledikten sonra portafiltreyi takıp çıkarın. Sepette duş başlığı iz yapmıyor ve boşluk fazla değilse sorun yoktur. Kavruma göre veya arabica/robusta oranına göre gram/hacim oranı değişebilir.

Kahve taze değilse ince öğütmek çözüm olmayabilir.
İnce öğütmek her zaman tadı güzel bir espresso vermez, acılığı artırır inceye gitmek. Tadı hoşunuza gitmezse o kahveye uygun bir profil belirlersiniz, basınç düşük olsa da tatlı sonuç veren shotlar alır içersiniz.

30 saniye civarında 1:2 shot almak bir yönlendirici sadece, bu orana süreye şartlanırsanız her kahvede güzel sonuç alamazsınız. Tada göre bir değişkenle oynayarak ayarlamak en kolayı.
19 gram ile başlıyorsunuz örneğin, hızlı ise inceye gidiyoruz öğütümde. Acı ise kalına gidiyoruz. Sepet izin veriyorsa inceye gidince çok acı olduysa 19 gramı 20ye doğru artırıyoruz

Merhaba arkadaşlar ilk kahve deneyimimi Eduscho Caffe Crema Strong'dan yana kullandım fena değil içimi yumuşak. Paket bitmek üzere yeniden aynı kahveyi alsam mı yoksa farklı bir kahve olarak ne önerirsiniz tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

Yurt dışında tanıdığınız birileri varsa ancak öyle sipariş verebilirsiniz. Türkiye’de satışı ikinci el kanalları dışında yok maalesef. Sarı sitede iki tane ilan vardı fiyatları aşağı yukarı aynıydı sanırım isterseniz onlara bir bakın.

Blooming için kullanılan suyun atıldığı demleme videolarına denk geldim ilk kez. Grupta da benzer bir şey bulamadım, var mı deneyen?

Blooming için kullanılan suyun atıldığı demleme videolarına denk geldim ilk kez. Grupta da benzer bir şey bulamadım, var mı deneyen?
Evet bu da bir yöntem ama kendi yaptıgım denemelerde bunun kahveyi zayıflattıgını gördüm.

Ben deniyorum arada, çok daha zayıf bir gövde, daha çayımsı bir deneyim ve asidetede biraz artış oluyor. Öğütücünüz iyiyse çok da gerek var mı emin değilim.

Geri