• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Sage SES876 The Barista Express™ Impress ile ilgili görüşleriniz nelerdir, espressoya giriş için ve genelde sütlü tüketim için mantıklı bir tercih olur mu? Yoksa bes 810 alıp ayrı bir değirmen bakmak mı daha mantıklıdır?

Sizce Sage SES876 modeli gibi modellerin içinde bulunan öğütücü ile harici değirmen olarak örneğin benim kullandığım sage SCG600 öğütücü kıyaslarsak öğütücü kalitesi olarak arada fark var mı?

Sizce Sage SES876 modeli gibi modellerin içinde bulunan öğütücü ile harici değirmen olarak örneğin benim kullandığım sage SCG600 öğütücü kıyaslarsak öğütücü kalitesi olarak arada fark var mı?
- Harici değirmende kademe sayısı fazladır sanırım (espresso'dan french press'e kadar geniş bir aralıkta öğütüm verebilmesi durumu; bütünleşik değirmenin sadece Espresso türevlerine öğütüm sağlaması)
- Sage özelinde bir süredir artık bir çok modelde Baratza'nın burr'lerinin kullanılması. Baratza nın M2 modeli kullanılıyor sanırım. Altıgen yapıda deniyor. (Sage'nin eski konik burr'leri beşgen olabilir).

DeLonghi Magnifica Plus kendı kendıne temızleme ve kırec çözücü özelliği var mı? Temizlik konusunda hangı makıneyı onerırsınız

Merhaba,

Ortalama fiyatlarda bir filtre kahve makinem var ve bu makineyle demlemeye uygun, lezzetli kahve çekirdekleri arayışındayım. Aslında amacım, gün içinde keyifle içebileceğim güzel bir ofis kahvesi bulmak.
V60 veya Chemex gibi demleme ekipmanlarına sahip değilim ve bu ekipmanlarla demlemeye vaktimde yok (nitelikli kahve konusunda makineler biraz başarısız açıkcası) bundan dolayı makinem ile demlediğimde dengeli bir tat profiline ulaşabileceğim kahve çekirdeği önerilerine açığım.

Teşekkürler.

Aeropress'i Türkiye'de şuan sıfır satan bir yer var mı? Ben araştırdım ama bulamadım ne yazık ki. Elimdeki aeropress eskidiğinden değiştirmek istiyordum.

Selamlar,

Çekirdek kahve kg fiyatı ortalama ne kadar olmalı? 250 gr fiyatı 350, 500, 1000 olan ürünler var otomatik makine için neye göre seçim yapılır?

Selamlar,

Çekirdek kahve kg fiyatı ortalama ne kadar olmalı? 250 gr fiyatı 350, 500, 1000 olan ürünler var otomatik makine için neye göre seçim yapılır?
Bence en önemli kriter sizin damak zevkiniz. Ben şahsen küçük gramajlı deneme kahveleri varsa onlardan alıyorum ilk. Daha sonra hoşuma giden kahveyi alıyorum. 1 kg kahve aldığımda genelde son 250 gr'ımı içerken keyif almıyorum. O yüzden bundan sonra maksimum 500 gr alacağım kahvelerimi.

merhaba aylık kahve alım bölümüne yazamıyorum. Ordan kahve alırsak hemen kullanmıyormuyuz. 10 15 gün yazıyor. Kapalımı açıkmı nasıl bekletiyoruz. Acemiyim biraz

Sage makinamda ilk aldığımda deneme yaparken espresso fazla ince ve tamp işlemini kuvvetli yaptığım için sanırım ilk 1-2 shotta doğru düzgün kahve akmamıştı kahve içeride sıkıştı gibi bişey olmuştu.Şu anda makinada porta filtre takılı değilken su akıttığımda su bir miktar dengesiz akıyor sizce bu ilk 1-2 shot makinanın içerisinde birşeylerin tıkanmasına sebep olmuş olabilir mi?

Sage makinamda ilk aldığımda deneme yaparken espresso fazla ince ve tamp işlemini kuvvetli yaptığım için sanırım ilk 1-2 shotta doğru düzgün kahve akmamıştı kahve içeride sıkıştı gibi bişey olmuştu.Şu anda makinada porta filtre takılı değilken su akıttığımda su bir miktar dengesiz akıyor sizce bu ilk 1-2 shot makinanın içerisinde birşeylerin tıkanmasına sebep olmuş olabilir mi?
Shower screen e kahve yapışmış olabilir. Aşağıdan iyice bakıp güzelce temizleyin. Screen çok zorlanmışsa belki vidası da gevşemiş olabilir.

shower screeni açıp temizlemekte yarar var.

merhaba aylık kahve alım bölümüne yazamıyorum. Ordan kahve alırsak hemen kullanmıyormuyuz. 10 15 gün yazıyor. Kapalımı açıkmı nasıl bekletiyoruz. Acemiyim biraz
Satın aldıktan sonra kahve çekirdeklerini her zaman kapalı muhafaza etmeniz, oksijenle temasını azaltmanız çekirdeklerin niteliğini kaybetmemesi için önemli.
Bahsettiğiniz 10-15 gün degass süresi, her çekirdek için farkedebilir. Kavrum tarihinden itibaren tüketmek için beklemenizin iyi olacağı süreyi belirtir, satın alım yaptığınız yere sorabilirsiniz.

Comandante C40 için temizlik/kullanım ipuçları olanlar var mıdır? 🤔
Her yerde bulabileceğim klasik bilgiler dışında kullanım tecrübesinin kazandırdığı bazı detay bilgiler olabiliyor o sebeple yazmak istedim.

Geri