• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Merhabalar.Yaklaşık 1.5 senedir kahve demlemekteyim.Hem v60 demliyorum, hem de espresso makinesi kullanıyorum(Delonghi Dedica).Değirmen olarak da Comandante C40 mk4 kullanmaktayım.
Sorum şuydu.Şimdi kahve tüketimim çok olduğu için bazen el değirmeni yoruyor.Ayrıca kullandığım değirmenin espresso performansının çok iyi olmadığını anladım.Ancak v60 için gerçekten epey memnunum, sıkıntı yok.Otomatik bir değirmen alsam(DF83 epey cazip gelmişti) işim muhtemelen çok kolaylaşacak.Ancak kafamı kurcayalan kısım şuydu, kullandığım espresso makinesi malum giriş seviyesi bir makine, acaba bu makineyle alacağım DF83 gibi kaliteli bir öğütücünün hakkını verebilir miyim?Yani şu anki senaryoda yatırımı öğütücüden yana mı kullanmak mantıklı olur yoksa espresso cihazımını yenilemek mi?Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. :)
Bendede cmd c40 var. Espresso için 8-7 clickte çok güzel değerler alıyorum. Ben senin yerinde olsam makineyi yükseltirdim. Red click alabilirsin çok ince öğütüm ayarı istiyorsan. Böylelikle 30 mikrondan 15 mikrona inmiş olursun. Elektrikli öğütücüler bozulabiliyor, arıza yapabiliyor. Ama cmd seni yarı yolda bırakmaz. Ve elde öğütmek çok cool bence. Lapressa marka bir espresso makinem var, 7 bin tl ye Tchibo dan almıştım zamanında. Arkadaşımda rocket marka espresso makinesi var. Aynı çekirdeği denemiştik hiç bir fark yoktu. Şaşırmıştım. Yani bilmiyorum Sanırım çok gurme değilim oyüzden mi anlamadım bilemiyorum. Ama inan red click ile işi çözersin gerek yok. Çok istiyosan makineyi yükselt derim ben.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Bir soru daha sormak istiyorum.Delonghi Dedica aletimle alakalı.Bazı youtube videolarını izledim de bu aletle yapılan espressolar gerçekten inanılmaz kremalı bir dokuyla çıkıyor.Farkettiğim şey şu oldu basınçlı portafiltre kullanırken göreceli bir krema dokusu elde edebiliyorum, basınçsızda mümkün değil edemiyorum ki genelde basınçsız kullanmayı öneriyorlar.Aşağıda basınçlı ile yaptığım espressoyu görebilirsiniz mesela yine izlediğim videolara göre krema dokusu epey az kalıyor.
Anladığım kadarıyla iki ana parametre var: kahvenin taze olup olmaması ve öğütümü.Kullandığım kahve 20 eylül tarihli bir kahve idi, coffee manifestodan almıştım espresso blend.Öğütümü de commandante ile 10 click yapıyorum genelde.Bu kreme dokusunu arttırmak için ne yapabilirim?
Bir de bir şey farkettim, espresso yaptıktan sonra portafiltredeki kahve kalıp şeklinde çıkmıyor, yani bir kaşık yardımıyla kazımam gerekiyor, genelde hep tek bir hamlede çöpe kalıp şeklinde dökebiliyorlar izlediğim videolarda onu da belirtmek istedim.
.Ekli dosyayı görüntüle 35783
Hocam eğer portafiltreden kaşıkla kazıyorsan miktar ve öğütme derecesinde değişikliğe gitmen gerekiyor. Kullandığın sepetin ölçülerine göre miktarı deneme yanılma yoluyla ayarlayabilirsin. Bir de tabi sepete gösterdiğin özen de önemli burada ve yukarıda da bahsedildiği gibi değirmenin önemi giriyor devreye. Naçizane tavsiyem bir an önce değirmenini yenile :)

Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Bir soru daha sormak istiyorum.Delonghi Dedica aletimle alakalı.Bazı youtube videolarını izledim de bu aletle yapılan espressolar gerçekten inanılmaz kremalı bir dokuyla çıkıyor.Farkettiğim şey şu oldu basınçlı portafiltre kullanırken göreceli bir krema dokusu elde edebiliyorum, basınçsızda mümkün değil edemiyorum ki genelde basınçsız kullanmayı öneriyorlar.Aşağıda basınçlı ile yaptığım espressoyu görebilirsiniz mesela yine izlediğim videolara göre krema dokusu epey az kalıyor.
Anladığım kadarıyla iki ana parametre var: kahvenin taze olup olmaması ve öğütümü.Kullandığım kahve 20 eylül tarihli bir kahve idi, coffee manifestodan almıştım espresso blend.Öğütümü de commandante ile 10 click yapıyorum genelde.Bu kreme dokusunu arttırmak için ne yapabilirim?
Bir de bir şey farkettim, espresso yaptıktan sonra portafiltredeki kahve kalıp şeklinde çıkmıyor, yani bir kaşık yardımıyla kazımam gerekiyor, genelde hep tek bir hamlede çöpe kalıp şeklinde dökebiliyorlar izlediğim videolarda onu da belirtmek istedim.
.Ekli dosyayı görüntüle 35783
Hocam tekrardan selamlar, forumu biraz kurcalarsanız sizinle benzer problemler yaşamış kisilerin oldukça fazla olduğunu görebilirsiniz, o başlıklarda çok güzel cevaplar verilmiş. Espresso konusunda kestirme yol yok maalesef uğraşmak gerekiyor. Krema konusunda izlediğiniz videolarda robusta cekirdek kullanılmış olabilir, çekirdeğin kavrum tarihi uzaklaştıkça daha ince öğütmek gerekiyor ama cmd mikron aralıkları kesinlikle yeterli değil bazı durumlarda üst üste 2-3 defa shot almak gerekiyor 7 ayarında 3 defa 18 Gr kahve ogutmenin dusuncesi bile korkutucu. puck ile ilgili cevabı başka bir arkadaş vermiş doğru diyor.

Onur'un da dediği gibi Bim'e gelen tartı bu. Ben kullanıyorum. Memnunum. Ancak demleme yaparken tartının üzerine mutlaka plastik ya da ahşap bardak altlığı gibi bir şey kullanılmalı. Çünkü sıcaktan bir süre sonra tartı geri geri sarmaya başlıyor. Geçen 500ml demleme yapacaktım en son 80-90 ml falan gösteriyordu. Isı geçirmesini engelleyecek bir altlıkla bu problemi çözebildim.

Bunun haricinde memnunum. Otomatik modunu da kullanıyorum. Olmasa da olurdu ama olması güzel :)

Onur'un da dediği gibi Bim'e gelen tartı bu. Ben kullanıyorum. Memnunum. Ancak demleme yaparken tartının üzerine mutlaka plastik ya da ahşap bardak altlığı gibi bir şey kullanılmalı. Çünkü sıcaktan bir süre sonra tartı geri geri sarmaya başlıyor. Geçen 500ml demleme yapacaktım en son 80-90 ml falan gösteriyordu. Isı geçirmesini engelleyecek bir altlıkla bu problemi çözebildim.

Bunun haricinde memnunum. Otomatik modunu da kullanıyorum. Olmasa da olurdu ama olması güzel :)
Çok teşekkür ederim bir önceki tartımın üzerindeki plastik çözüm olabilir o zaman sanırım. Fiyatına bakınca alınmaya değer o zaman :)
Bim’e gelenin aynısı bu forumlarda yorumları vardı
Bim tartı olarak arayınca bir şeyler buldum teşekkür ederim :)

Ofise ucuz tartı alacaktım. Bende bimden aldım. Memnun değilim.

@LMiura dediği gibi sadece bu tartıda değil, bütün tartılarda sıcaktan koruyacak bir katman lazım.

Benzer fiyatta ki bu tarz tartılar daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.

Dipnot: Linkteki tartıyı kullanmadım. Googleden arayınca çıktı karşıma.

Tartıda bile fiyatın üst limiti yok makul fiyata kalite ve standart bulmak çok zor. Bir şeyin ucuzunu alınca da kısa süreli idare ediyor ancak. Kahve içicileri kooperatifi kurup kahve yan sanayi işini geliştirmemiz lazım forum olarak. Konum olarak nereyi seçeriz bilmiyorum fizibilite çalışmalarına başlayalım bakalım

@LMiura dediği gibi sadece bu tartıda değil, bütün tartılarda sıcaktan koruyacak bir katman lazım.

Bende var f/p işini yapıyor test de ettim dogru gösteriyor üzerine su falan kaçmasın diye strec cekmekde fayda var

Bu tartı da var bende ve bundan da memnunum :) Hala daha kullanıyorum doğaya giderken atıyorum çantaya. Kumteli daha şık diye aldım. Ama dediğiniz gibi sıcağı aktarmayacak bir katman kesinlikle lazım.

Ben de kullanıyorum çok memnunum. Spor yaptığım için tuzu vs. tartarak kullanıyorum. Çok düşük gramajlarda bile gayet başarılı. Üzerinde pad olması da çok iyi.
Aynen pad olayi güzel ben gene garanti olsun diye jelatin gecirdim daha iyi oldu

Bu tartıyı Tchibo dan almıştım. Baya hassas tartıyor, çok memnunum. Tartı alacaklar, bakabilir.
Ben aldığımda çok ucuzdu, bayağı artmış fiyatı şimdi farkettim.

Hocam aynı tartının hatta daha iyisinin linkini aşağı bırakıyorum, gidip de iki katından fazla para ödemeyin daha az özelliği olan bir tartıya. Bi dönem kullandım gayet de memnundum, 0.5 veya 1 gr civarında oynama yapıyor zaten bu tip tartılar. Üzerinde sıcaktan koruması için silikon pad var ayrıca.

Hocam aynı tartının hatta daha iyisinin linkini aşağı bırakıyorum, gidip de iki katından fazla para ödemeyin daha az özelliği olan bir tartıya. Bi dönem kullandım gayet de memnundum, 0.5 veya 1 gr civarında oynama yapıyor zaten bu tip tartılar. Üzerinde sıcaktan koruması için silikon pad var ayrıca.

Güzel tartı, fiyatı da çok uygun alınır valla.

Ofis için kötü olmayacak ama yöresel kahveler kadar da maliyetli olmayacak kahve ve kavurucu önerileriniz nedir? Ayda yarım kilo tüketiliyor genelde. Ama kahve dünyasından vs alınıyordu. Bu kadar kötü olmasın tabi 😀

Ofis için kötü olmayacak ama yöresel kahveler kadar da maliyetli olmayacak kahve ve kavurucu önerileriniz nedir? Ayda yarım kilo tüketiliyor genelde. Ama kahve dünyasından vs alınıyordu. Bu kadar kötü olmasın tabi 😀

Sanalbaharat üzmez bence. Standart kavrumlardan seçin

Genelde her firmanın ofis için çıkardıkları uygun fiyatlı blendler veya çoğunlukla Brezilya single origin olan kahveleri vardır. Ama genel olarak hesaplı bakıyorsanız Sezy, Koffeel, hatta belki Vitus olabilir. Sanal Baharat var, evet ucuz ama kavrumda tutarlılık olmadığı için sürekli olarak kumar oynayacaksınız.

Hay bin kunduz...
Ben de bu gün aldım. Denemedim ama, keyfim kaçtı şimdi.
Fena sinir oldum ya; neden okumadım iletinizi ya da denk gelmedim acep.
Şu kumtel'in çin çakması kahve tartısı mı bahsettiğiniz?

Üçyüz küsür lirayı çöpe atmış olur muyum acep boş ver dersem?
Ya da geri verip 7-8 tane BolBol mayonez alırım. Seviliyor bizde o markanın mayonezi.:ROFLMAO:

Geri