Bivol79
Üye
Bendede cmd c40 var. Espresso için 8-7 clickte çok güzel değerler alıyorum. Ben senin yerinde olsam makineyi yükseltirdim. Red click alabilirsin çok ince öğütüm ayarı istiyorsan. Böylelikle 30 mikrondan 15 mikrona inmiş olursun. Elektrikli öğütücüler bozulabiliyor, arıza yapabiliyor. Ama cmd seni yarı yolda bırakmaz. Ve elde öğütmek çok cool bence. Lapressa marka bir espresso makinem var, 7 bin tl ye Tchibo dan almıştım zamanında. Arkadaşımda rocket marka espresso makinesi var. Aynı çekirdeği denemiştik hiç bir fark yoktu. Şaşırmıştım. Yani bilmiyorum Sanırım çok gurme değilim oyüzden mi anlamadım bilemiyorum. Ama inan red click ile işi çözersin gerek yok. Çok istiyosan makineyi yükselt derim ben.Merhabalar.Yaklaşık 1.5 senedir kahve demlemekteyim.Hem v60 demliyorum, hem de espresso makinesi kullanıyorum(Delonghi Dedica).Değirmen olarak da Comandante C40 mk4 kullanmaktayım.
Sorum şuydu.Şimdi kahve tüketimim çok olduğu için bazen el değirmeni yoruyor.Ayrıca kullandığım değirmenin espresso performansının çok iyi olmadığını anladım.Ancak v60 için gerçekten epey memnunum, sıkıntı yok.Otomatik bir değirmen alsam(DF83 epey cazip gelmişti) işim muhtemelen çok kolaylaşacak.Ancak kafamı kurcayalan kısım şuydu, kullandığım espresso makinesi malum giriş seviyesi bir makine, acaba bu makineyle alacağım DF83 gibi kaliteli bir öğütücünün hakkını verebilir miyim?Yani şu anki senaryoda yatırımı öğütücüden yana mı kullanmak mantıklı olur yoksa espresso cihazımını yenilemek mi?Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.![]()
Son düzenleme: