Ben almıştım hocam kahveleri güzeldi özellikle meyvemsi ve asidik espresso iciyorsanız igna aponteyi tavsiye ederim çok güzel kahve
Klasik Sumatra mandheling odunsu,topraksi,çok çok hafif narenciye,orta yüksek gövde ve belirgin tatlılık hissettirebiliyor.Daha önce sanalbaharattan denemedim amaKahve sipariş edecem. bazı ürünlerde kavrum derecesi var. açık kavrum ve standart kavrum olarak. ben genelde standart olanı seçiyorum.
hangi durumlarda light(açık) kavrumu seçmeliyiz.
mesela; sanal baharatta; Sumatra Mandheling kahvesinde sadece açık kavrum kalmış. hiç tercih etmedim bu kahve çeşidini. asitli kahveleri sanırım sevmiyorum. bir çok kişiden methiyesini duyduğum Etiyopya Yirgacheffe yi hiç mi hiç beğenmemiştim. benim sevdiğim çeşit orta amerika türleri. hafif, meyvemsi ağızda hoş tat bırakan ama acı olmayan. sumatrayı tavsiye edermisiniz.
filitre olarak tüketiyorum zaten. v60 ekipman ve filitrem mevcut(japon hario) ama bir türlü randuman alamadım. aslında lezzetli kahve demliyemedim ve v60 dan acayip soğudum. bir kaç kez çok özenerek demledim, ama bir türlü emilim yapmıyor kağıt filitre. normal 2 dakikada bitmesi gereken olay 4 dakikayı buluyor ve hem soğuk hem saçma sapan buruk bir tat bırakıyor.Klasik Sumatra mandheling odunsu,topraksi,çok çok hafif narenciye,orta yüksek gövde ve belirgin tatlılık hissettirebiliyor.Daha önce sanalbaharattan denemedim amaKavrum konuları aslında hem kavurucu hem de tüketici açısından çok tartışmalı farklı tercihler mevcut ama Sanalbaharat için konusacaksak açık kavrum filtre demlemeler için tercih edebilirsiniz.Kahve zevkinizden siz etmişsiniz,iyi kavrulmuş iyi bir örneğine gelirseniz begenebileceğinizi düşünüyorum.Keyifli fincanlar
![]()
Yaşadığınız olumsuz deneyime üzüldümfilitre olarak tüketiyorum zaten. v60 ekipman ve filitrem mevcut(japon hario) ama bir türlü randuman alamadım. aslında lezzetli kahve demliyemedim ve v60 dan acayip soğudum. bir kaç kez çok özenerek demledim, ama bir türlü emilim yapmıyor kağıt filitre. normal 2 dakikada bitmesi gereken olay 4 dakikayı buluyor ve hem soğuk hem saçma sapan buruk bir tat bırakıyor.
gibi detayları paylaşabilir misiniz? Sorunun birkaç nedeni olabilir böylece daha net bir yorumda bulunabiliriz diye düşünüyorum.Size çekirdek de önermek isterdim ancak kahve söz konusu olunca zevklerimiz taban tabana zıt diyebilirimDemleme Reçetesi:
Kavurucu: Clean Cup
Çekirdek: Ruanda Muhondo Natürel
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Plastik V60 / Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-Max 60
Su Detayları: 100° Erikli
Toplam Süre: 2:20
Kahve Miktarı: 15
Oran: 1/16
Demleme Basamakları: 4*60
Benzer deneyimi V60 demlemeye yeni başladığımda yaşamıştım, bir süre soğudum uzak durdum. Sonrasında forumu dikkatlice takip edip çok araştırma yaptım videolar izledim ekipmanlarımı genişlettim. Şimdi geriye dönüp baktığımda iyi ki vaz geçmemişim iyi ki kahve hobim var, nitelikli kahve dünyası, forum, güzel dostlar var diyorum.filitre olarak tüketiyorum zaten. v60 ekipman ve filitrem mevcut(japon hario) ama bir türlü randuman alamadım. aslında lezzetli kahve demliyemedim ve v60 dan acayip soğudum. bir kaç kez çok özenerek demledim, ama bir türlü emilim yapmıyor kağıt filitre. normal 2 dakikada bitmesi gereken olay 4 dakikayı buluyor ve hem soğuk hem saçma sapan buruk bir tat bırakıyor.
Arkadaşlar selamlar, Molent G50+ almayı düşünüyorum. Erken satışa sunulacakmış bu hafta. CMD 'den Molent'e klick çeviricisi tarzı bir şey var mıdır? 35 klik dendiğinde Molent'te kaç yapmamız lazım? Deneme yanılma ile mi bulmamız laızm?
Değirmen-
Bu "filtre kahve" yazısı olduğu için burada önereceğim değirmenler diğer öğütümlerde başarılı olamayabilir ya da o aralıklarda hiç öğütüm yapmayabilir. Hario gibi seramik dişli değirmenler almayın, paranızı çöpe atarsınız.
-25$: Bu noktada alabileceğiniz tek değirmen KINGrinder P0.
-75$: KINGrinder K0, Timemore C3 varyantları(Aliexpress), 1zpresso Q Air
-100$: MHW-3BOMBER R3(Aliexpress)
-150$: KINGrinder K6, 1zpresso Q2s, Timemore X Lite(Aliexpress)
150$ seviyesinden sonra bence gerçek bir geliştirme için Comandante C40, 1zpresso K serisi, 1zpresso ZP6 gitmek gerekir ve bu da +10.000TL demek.
Çeviriciden ziyade verilen öğütüm aralıklarından yola çıkabilirsiniz. Filtre için Comandante'de 16-30 gibi bir aralık varken G50'de bu aralık 30-46 gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. G50 kullanırken 35-38 arasını çok kullanırdım, bu da Cmd'de 19-20 gibi demek.Fakat Molent tavsiye etmem, bu fiyata çok daha iyi değirmenler var.Arkadaşlar selamlar, Molent G50+ almayı düşünüyorum. Erken satışa sunulacakmış bu hafta. CMD 'den Molent'e klick çeviricisi tarzı bir şey var mıdır? 35 klik dendiğinde Molent'te kaç yapmamız lazım? Deneme yanılma ile mi bulmamız laızm?
İzlediğim videolar ve kullananların dediklerine göre dengeli öğütüm yapması, kinetiklenmenin az olması ve müşteri temsilcisinin çok iyi olması gibi etmenler beni molente yakınlaştırdı aslında. Timemore ve kingrinder incelemelerinde dengeli öğütümde yer yer sıkıntı yaşandığı söylemleri vardı.Çeviriciden ziyade verilen öğütüm aralıklarından yola çıkabilirsiniz. Filtre için Comandante'de 16-30 gibi bir aralık varken G50'de bu aralık 30-46 gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. G50 kullanırken 35-38 arasını çok kullanırdım, bu da Cmd'de 19-20 gibi demek.Fakat Molent tavsiye etmem, bu fiyata çok daha iyi değirmenler var.
Hangi değirmen aklınıza yatıyorsa onu alın üstadım. Kullanacak olan sizsiniz.İzlediğim videolar ve kullananların dediklerine göre dengeli öğütüm yapması, kinetiklenmenin az olması ve müşteri temsilcisinin çok iyi olması gibi etmenler beni molente yakınlaştırdı aslında. Timemore ve kingrinder incelemelerinde dengeli öğütümde yer yer sıkıntı yaşandığı söylemleri vardı.
Soyulma olayı G50 için geçerli idi. G50+ ile onu da çözdüler.Hangi değirmen aklınıza yatıyorsa onu alın üstadım. Kullanacak olan sizsiniz.
Molentin müşteri temsilcileri gerçekten iyidir. Doğru duymuşsunuz.
Molentte karar kıldıysanız eğer tek bir tavsiye verebilirim, gümüş rengini alın. Diğer renkler kaplama gibi birşey ve soyulabiliyor, molentinde müşteri memnuniyeti tarafında tek problemi bu soyulma olayı. Ücreti mukabilinde çözüm sunuyorlar.
O fiyata gelene kadar çok daha iyi zibilyon tane değirmen var. Asıl bütçeyi zorlamamak için alternatifleri daha mantıklı.Bende Molent G50+ var. Gayet tutarlı ve bir çok değirmenden daha iyi iş çıkarıyor. Ben almanı tavsiye ederim. He derseniz ki biraz daha bütçeyi zorlarım o zaman çok daha iyi değirmenler var tabiki
Hangi değirmen aklınıza yatıyorsa onu alın üstadım. Kullanacak olan sizsiniz.
Molentin müşteri temsilcileri gerçekten iyidir. Doğru duymuşsunuz.
Molentte karar kıldıysanız eğer tek bir tavsiye verebilirim, gümüş rengini alın. Diğer renkler kaplama gibi birşey ve soyulabiliyor, molentinde müşteri memnuniyeti tarafında tek problemi bu soyulma olayı. Ücreti mukabilinde çözüm sunuyorlar.
Soyulma olayı G50 için geçerli idi. G50+ ile onu da çözdüler.
Çok teşekkür ederim. Şu an 300 liralık hario skeletonu andıran ama markası olmayan değirmenden geçiş yapacağım.O fiyata gelene kadar çok daha iyi zibilyon tane değirmen var. Asıl bütçeyi zorlamamak için alternatifleri daha mantıklı.
Bizimkisi sadece tavsiyedir. Zaten alacağın değirmen hangisi olursa olsun elindekine kıyasla çok çok daha iyi olacaktırÇok teşekkür ederim. Şu an 300 liralık hario skeletonu andıran ama markası olmayan değirmenden geçiş yapacağım.