Filtre kağıtlarının maliyeti kahveyi geçti :-D Chemex ithal filtre kağıdı 400 tl olmuş 100 tl aldığım zamanlara selam olsun
Kulakçıksız boneyle demleme yapıyorum noldu ki?
Kullanılmış çorap mı yoksa kullanılmamış mı?
Aklıma türlü türlü fikirler geldi. Hem özel müşterileri de çok olur.Kullanılmış çorap mı yoksa kullanılmamış mı?
Kaliteli bir markası var mı filtrenin? Harionunkini biliyorum fakat aşırı pahalı. Kanser içirmeyecek fiyat performans bir alternatifini arıyorum.Kahveyi evde öğütüp iş yerine demlemek için şöyle bir şey kullanmayı düşüyorum. Bunu veya alternatifini kullanıp yorumları olan varsa sevinirim. Teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 28798
sırf ofiste kahve içebilmek için el değirmeni mi alsam diyorum da yani sadece onunla bitmiyor ki ekipman taşı filtre taşıKahveyi evde öğütüp iş yerine demlemek için şöyle bir şey kullanmayı düşüyorum. Bunu veya alternatifini kullanıp yorumları olan varsa sevinirim. Teşekkürler.
1 dilim yeşil elma, deneyin dilinize reset atmazsa paranız iade.Akşama kadar dışarda yediğimiz yemekler, burnumuza gelen türlü türlü kokular, işten döndünüz mis gibi bir kahve yapacaksınız.
Damağınızı temizlemek, kahve tadım notalarını daha iyi hissetmek için ne yapıyorsunuz, ne yapılmalı?
Örneğin atıyorum;
Soda içerim,
Tarçın koklarım,
Dilimi ıslak mendille silerimgibi gibi...
Peki üstat ekşisi mi makbuldur1 dilim yeşil elma, deneyin dilinize reset atmazsa paranız iade.
Haftanın en az 4-5 günü bol miktarda yüksek acı derecesine sahip soslar tükettiğimden benim reseptörler özel kahveler için çok yorgun oluyor. Ben resetlemek için genelde ya espresso içiyorum ya da ucuz kahve. Sonrasında daha iyi bir kahve içebilirim.Akşama kadar dışarda yediğimiz yemekler, burnumuza gelen türlü türlü kokular, işten döndünüz mis gibi bir kahve yapacaksınız.
Damağınızı temizlemek, kahve tadım notalarını daha iyi hissetmek için ne yapıyorsunuz, ne yapılmalı?
Örneğin atıyorum;
Soda içerim,
Tarçın koklarım,
Dilimi ıslak mendille silerimgibi gibi...
Sıcak çikolata yapın.Haftanın en az 4-5 günü bol miktarda yüksek acı derecesine sahip soslar tükettiğimden benim reseptörler özel kahveler için çok yorgun oluyor. Ben resetlemek için genelde ya espresso içiyorum ya da ucuz kahve. Sonrasında daha iyi bir kahve içebilirim.
Mesela şu an aynı durumdayım. Ultra kahveleri az önce geldi ama deneyemiyorum. Espresso yapasım da yok![]()
hocam sosları merak ettim. hangi sosları kullanıyorsunuz? nereden alıyorsunuz? tavsiyeniz var mıdır?Haftanın en az 4-5 günü bol miktarda yüksek acı derecesine sahip soslar tükettiğimden benim reseptörler özel kahveler için çok yorgun oluyor. Ben resetlemek için genelde ya espresso içiyorum ya da ucuz kahve. Sonrasında daha iyi bir kahve içebilirim.
Mesela şu an aynı durumdayım. Ultra kahveleri az önce geldi ama deneyemiyorum. Espresso yapasım da yok![]()
Türkiye sınırları içinde hem acılığı hem lezzeti tatmin edebilecek pek fazla sos yok. Yurtdışında çok fazla seçenek var ama deneme şansım olmadı. En çok kullandığım acı sos Tabasco Scorpion. Hem oldukça yeterli bir acısı var hem de lezzetli.hocam sosları merak ettim. hangi sosları kullanıyorsunuz? nereden alıyorsunuz? tavsiyeniz var mıdır?
iyi ki bu soruyu sormuşum. çok teşekkürler ^^Türkiye sınırları içinde hem acılığı hem lezzeti tatmin edebilecek pek fazla sos yok. Yurtdışında çok fazla seçenek var ama deneme şansım olmadı. En çok kullandığım acı sos Tabasco Scorpion. Hem oldukça yeterli bir acısı var hem de lezzetli.
İkinci olarak Amazon Ghost önerebilirim. Çok lezzetli değil ama Tabasco'ya alternatif olarak kullanılabilir.
Sonrasında nadiren kullandığım ve deneyenleri tek damlasıyla kıpkırmızı eden tok bbq'nün 3 milyon scoville olduğunu iddia ettiği artık satışta olmayan bir acı sosu var. Bunu birkaç damladan fazla kullandığımda karın ağrıları veya şiddetli kramplar başlıyor. Tehlikeli bir arkadaş...
Nando'sun peri peri sosu bu üsttekiler kadar acı olmasa da asiditesiyle balığa ve tavuğa çok yakışıyor.
Ticari markaları ve market soslarını bir kenara bırakırsak nitelikli kahve gibi nitelikli sos üreten iki firma önerebilirim:
Mr. Delicious'ın acılık anlamında hiç tatmin etmeyen ancak lezzet anlamında farklı sosları var: Ananaslı ve zencefilli.
Padronero ise gerçek bir "nitelikli" sos dükkanı diyebilirim. Zaman zaman sınırlı ve oldukça farklı soslar üretip satıyorlar. Chocolate Ghost şu an satışta olan en acı sosu. Chinatown ise hafif acılı fena olmayan bir barbekü sosu niteliğinde.