• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Arkadaşlar kahve demlemeye yeni başlayan biriyim. Standart diyebileceğim basit bir filtre kahve makinem var. Giriş seviye bir kahve değirmeni, cafecin trapezoid filtre kağıtları, iyi bir çekirdek ve kaliteli su ile kahve kalitesini ne kadar arttırabilirim sizce? V60 demlemek hem zahmetli hem de fiyat olarak aşırıya kaçıyor şu an benim için. Standart bir makine kullanarak çıkan kahveyi yapabildiğim kadar iyileştirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Standart bir makine kullanarak çıkan kahveyi yapabildiğim kadar iyileştirmek istiyorum. T
Standart cihazlarda temel problem suya hareketi oluşan buhar kazandırıyor. Bu nedenle demleme sıcaklığı çok yüksek oluyor ve aşırı demlenme sonucu tadlar çok bitter kalıyor. Plastik v60 aparatı alabilirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Arkadaşlar kahve demlemeye yeni başlayan biriyim. Standart diyebileceğim basit bir filtre kahve makinem var. Giriş seviye bir kahve değirmeni, cafecin trapezoid filtre kağıtları, iyi bir çekirdek ve kaliteli su ile kahve kalitesini ne kadar arttırabilirim sizce? V60 demlemek hem zahmetli hem de fiyat olarak aşırıya kaçıyor şu an benim için. Standart bir makine kullanarak çıkan kahveyi yapabildiğim kadar iyileştirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ceado Hoop alıp Delter Filtresi ile kullanabilirsiniz. Hem Filtre Maliyeti ucuz 300 Filtreyi 205 Tl ye kadar bulup alabiliyorsunuz şuan. Hemde zahmeti yok tek döküşte işi bitiriyorsunuz o kendisi demliyor yavaş yavaş ve her zaman stabil iyi aynı fincanı sunuyor.

Merhaba,

CMD c40 için genelde kullandığınız başlangıç aralığınız kaç click oluyor? Aralığı belli olmayan kahvelerde başlangıç için bir aralığa ihtiyacım var.

Merhaba,

CMD c40 için genelde kullandığınız başlangıç aralığınız kaç click oluyor? Aralığı belli olmayan kahvelerde başlangıç için bir aralığa ihtiyacım var.
ben kahveye göre değiştiriyorum tadım notlarını yakalamaya çalışıyorum 24 ile öğütüyorum baktım biraz sulu 21 e çekiyorum falan tabi diğer parametreleri de oynayarak her seferinde o çekirdek için en iyisini bulana kadar deniyorum ve optimumu not alıyorum o çekirdek için.

V60 dan sonra sizce ilk denenmesi gereken dripper hangisi ?

V60 dan sonra sizce ilk denenmesi gereken dripper hangisi ?
"Denenmesi gereken" konik dripper ben bilmiyorum, diğerleri apayrı bir vizyon katmıyor; Hario, Cafec, Timemore vs.'den birisi varsa o yolda devam edebilirsiniz. Düz taban demleyici denemek isteyebilirsiniz belki. Orea ya da B75 bakabilirsiniz.

Ya da yukarıda dendiği gibi Clever Dripper ya da Hario Switch olabilir.

"Denenmesi gereken" konik dripper ben bilmiyorum, diğerleri apayrı bir vizyon katmıyor; Hario, Cafec, Timemore vs.'den birisi varsa o yolda devam edebilirsiniz. Düz taban demleyici denemek isteyebilirsiniz belki. Orea ya da B75 bakabilirsiniz.

Ya da yukarıda dendiği gibi Clever Dripper ya da Hario Switch olabilir.
Önümde iki seçenek vardı ya 01 Hario v60 alacaktım yada farklı bi dripper sanırım 01 aklımı çelmek üzere siz de böyle söyleyince

Merhaba,

V60 için soruyorsanız son yıllarda 17-18 gr başlangıç demlemeleri için 18 klikle başlıyorum. Daha önceleri 20-21'le başlardık. Önceki yıllara göre kahvelerin su tutuculuğu daha azaldı gibi.

V60 için soruyorsanız son yıllarda 17-18 gr başlangıç demlemeleri için 18 klikle başlıyorum. Daha önceleri 20-21'le başlardık. Önceki yıllara göre kahvelerin su tutuculuğu daha azaldı gibi.
O detayı paylaşmayı unutmuşum. Evet V60 içindi. Bugün gelen önerilere göre Calibre Rwanda kahve için 15gr için 24 click deneme yaptım ve söylediğiniz gibi su tutuculuğu düşük kaldığı için akış hızlı oldu. Tat olarak kötü değildi fakat bir kaç click daha düşmem gerektiğini anladım. Sizinle birlikte tüm öneriler için teşekkür ederim

Merhaba,

Benim 22 click, 92 derece, 16:250 oran 50/100/100 başlangıç reçete dir 👍🏻✌🏻

makineyi (ECM Puristika) aldığımdan beri standart gelen 2 cup portafiltreyi kullanıyorum. dün rocket marka dipsiz portafiltre almıştım onu denedim delikleri çok geniş ve portafiltrenin boyu da yüksek (funnelsız kullanabildim). bu nedenle kahveyi normalde alışık olduğum öğütümüne göre çok da ha ince öğütmem gerekti yoksa hiç basınç yapmadı makine. dipsiz portafiltrede genel olarak böyle mi oluyor yoksa rocket ve ecm markları farklı olduğu için mi böyle olmuş olabilir

makineyi (ECM Puristika) aldığımdan beri standart gelen 2 cup portafiltreyi kullanıyorum. dün rocket marka dipsiz portafiltre almıştım onu denedim delikleri çok geniş ve portafiltrenin boyu da yüksek (funnelsız kullanabildim). bu nedenle kahveyi normalde alışık olduğum öğütümüne göre çok da ha ince öğütmem gerekti yoksa hiç basınç yapmadı makine. dipsiz portafiltrede genel olarak böyle mi oluyor yoksa rocket ve ecm markları farklı olduğu için mi böyle olmuş olabilir
Basınçsız sepet diyoruz ama onun da az da olsa basınca etkisi oluyor normal olarak, sepet ile alakalı yaşadığınız durum, deliklerinden kaynaklı söylediğiniz gibi. High extraction adıyla satılan sepetler var delikler sık ve çok küçük mesela

Geri