• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Anket)

Yaklaşık 400 gram kahvem kalmış. Ufaktan sepet oluşturmaya başlasam fena olmaz. Ne alsam, ne alsam? Cascavel ve Turaco zaten cepte. Asıl soru; diğer çekirdeklerle zengin bir paket mi oluştursam, yoksa bana yapılsa kendimi cumhurbaşkanı zannedeceğim kadar iyi yorum almış Cascavel'den 750 gram mı alsam?

Cascavel de Worka gibi overrated çıkarsa üzülürüm tabi. Belki de Worka overrated değildi, sadece ben epik bir şeyler bekliyordum. Ya da sadece demlemeyi beceremiyordum.

Yaklaşık 400 gram kahvem kalmış. Ufaktan sepet oluşturmaya başlasam fena olmaz. Ne alsam, ne alsam? Cascavel ve Turaco zaten cepte. Asıl soru; diğer çekirdeklerle zengin bir paket mi oluştursam, yoksa bana yapılsa kendimi cumhurbaşkanı zannedeceğim kadar iyi yorum almış Cascavel'den 750 gram mı alsam?

Cascavel de Worka gibi overrated çıkarsa üzülürüm tabi. Belki de Worka overrated değildi, sadece ben epik bir şeyler bekliyordum. Ya da sadece demlemeyi beceremiyordum.
Henüz bu toplu alıma katılamadım ama hep çeşit deneme taraftarı biri olarak zengin bir paket oluşturun derim :)

Suyunuz kahveyi çözemiyor olabilir mi? Değiştirip denediniz mi?
Merhaba, açıkçası ilk denememde ekşilik elde edince suyla biraz oynadım ve 97-98 derece gibi bi noktada blooming'e başladım. Bi çözünememe durumu söz konusu belli ki ama sudan mı kaynaklı anlamadım.
Kahve hakkında bir fikrim yok ama abaca filtre spin attırmaya pek gelmiyor bence. Özellikle daha çok toz çıkaran kahvelerde benim demleme sürelerim çok uzamıştı. Spin yerine kaşıkla veya bir çubukla karıştırmayı denerseniz süreleriniz daha tutarlı olacaktır.
Merhaba, yani spin kaynaklı varsaydığınız süre uzamasından kaynaklı bir ekşilik mi oluştu bilmiyorum ama James Hoffmann zaten 3:30 gibi bir süre öngörüyordu sanırım. Aslında süre olarak güzel bir nokta yakaladığımda da o ekşilik söz konusuydu. Son çözüm olarak Kasuya denemeyi düşünüyorum, eğer ondan da bir verim elde edemezsem Hoffmann metoduna geri dönüp dediğiniz gibi spin yerine kaşıkla karıştırmayı deneyebilirim. Hoffmann'ın her iki seferinde de channeling'le karşılaşınca o noktada da soru işaretlerim oluşmadı değil. Çıkamadım yani işin içinden

2 Haziran kavrumlu Bombe'yi 2 gündür deniyorum, yaklaşık 96 derece su ve Abaca filtreyle.
İlk 2 denememi James Hoffmann Bey'in reçetesiyle(30-500) denedim. Önce JX ile 2.3 tur (yaklaşık CMD 23 klik) ile çektim. Blooming'de spin attırıp kahveyi bir güzel ıslatmama rağmen nedense ilk döküşte bir channeling gözlemledim. Sonrasında normal bir şekilde devam ettim ve 3:50 gibi demleme bitti. Bardağa baktığımdaysa ekşi ve sulu bir kahve vardı. Sonrasında muhtemelen channeling'den dolayı süre uzadı ve ekşilik oldu, ekstraksiyonu arttırırsam da sululuğun önüne geçerim diyip bu sefer de 2.2 turda (CMD 22) öğüttüm. Blooming'deki spini abartmama rağmen ilk döküşte yine channeling oluştu. Devam ettim ve 3:35 gibi bitti, ama sonuç neredeyse aynıydı.
Bugün de Orkun Üstel Bey'in reçetesine(15-240) başvurdum. JX ile 2.3 tur çektim, döküşleri 30''-1'-1:25' olarak yaptım. Channeling oluşmadı ve demleme 2:35 gibi bitti. Daha hoş kokulu bir kahve ortaya çıktı. Ama bardaktaki ekşilik azalmış olsa da yine de yoğun olarak ben buradayım diyor.
Merak ettiğim şey, channeling neden oluşmuş olabilir ve bu ekşiliği nasıl yok edebilirim. İşte kivi notasından, domates reçeli notasından vesaire bardağa yansıyan bir ekşilik değil bu, bildiğiniz demleyemedim ve kötü oldu kahve. 80 gram kahvem gitti ve gram zevk alamadım içerken, içim yandı, neticede paradır bu. Yardımlarınıza açığım 😅
Merhaba, 2 Haziran kavrumlu bombeyi ben de dün April coffee 13/200 metodu, Nestle 93-94 derece su, CMD 22 klik, hario 100 lü filtre ile denedim. Henüz bu işte yeniyim öyle çilek, domates, ahududu falan anlamam ama hakikaten kahve çok güzeldi. Ne ekşili ne de acılık vardı. İçtikçe içesim geldi. İçtikten sonra da ağızda bir süre hoş bir tat bıraktı.

Merhaba, 2 Haziran kavrumlu bombeyi ben de dün April coffee 13/200 metodu, Nestle 93-94 derece su, CMD 22 klik, hario 100 lü filtre ile denedim. Henüz bu işte yeniyim öyle çilek, domates, ahududu falan anlamam ama hakikaten kahve çok güzeldi. Ne ekşili ne de acılık vardı. İçtikçe içesim geldi. İçtikten sonra da ağızda bir süre hoş bir tat bıraktı.
Aşırı mutsuzuz şu an, yazık olan 80 gram kahvem ve ben.

cascaveli bugun denedim f/p .

yorumları şöyle genel bi okuyunca sepete eklediğim kahveleri bir bir çıkarıp biraz bekleyip düşünmeye karar verdim :( turaco cascavel kibingo cipizu 4lüsünü söylemeyi düşünüyordum, kahvelerle ilgili çok da iyi yorumlar yok ne yazık ki…

ben mam cascavel cipizu aldim mam i mokapotta kullaniyorum cascavel ile soguk demleme yapiyorum cipizu yu v60 deneyecegim daha denemedim ama simdilik yorumum olumlu yönde

yorumları şöyle genel bi okuyunca sepete eklediğim kahveleri bir bir çıkarıp biraz bekleyip düşünmeye karar verdim :( turaco cascavel kibingo cipizu 4lüsünü söylemeyi düşünüyordum, kahvelerle ilgili çok da iyi yorumlar yok ne yazık ki…
Koyu kavrum mesajları gördüm ben de ay sonu ikinci sipariş olarak cipizu ve bir iki kahve daha söylemeyi düşünüyordum kararsız kaldım. Kibingo hakkında iyi yorum görmedim zaten toplu alım öncesinde de...

Herese merhaba,

Yaklaşık aydır evde demlemeler yapıyorum, şunu gönül rahatlıgı ile söyleyebilirim ki aldığım üç kahvede nasil demlersem demleyeyim hic üzmedi.

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

Amacım eleştiri değil ancak gözlemlediğim kadarıyla her kahveden belirgin meyvemsi aromalar bekleniyor. Lot X beklentisiyle Cascavel Verde veya Turaco denemek hayal kırıklığı yaratabilir. Alırken yorumları okuyup beklentileri ona göre ayarlamak iyi olabilir. Ben bu ay hepsi espresso için 500 g Mam, 500 g Turaco ve 1 kg Cascavel Verde aldım. Şu an Mam içiyorum, diğerlerini de toplu alım öncesi birkaç kere denemiştim ve hepsinden çok memnunum. Bu yine de kahveleri olağanüstü veya harika bulduğum anlamına gelmesin sadece beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.

Parametre hesabi yapmadan siradan demleyici olarak soyluyorum benim gibi olan varsa dikkate alir belki
Mam,cascavel ve cipizu dumduz kahveler herhangi bir aromalari yok 3nun de tatlari ayni tavsiye etmiyorum

Geri