2 Haziran kavrumlu Bombe'yi 2 gündür deniyorum, yaklaşık 96 derece su ve Abaca filtreyle.
İlk 2 denememi James Hoffmann Bey'in reçetesiyle(30-500) denedim. Önce JX ile 2.3 tur (yaklaşık CMD 23 klik) ile çektim. Blooming'de spin attırıp kahveyi bir güzel ıslatmama rağmen nedense ilk döküşte bir channeling gözlemledim. Sonrasında normal bir şekilde devam ettim ve 3:50 gibi demleme bitti. Bardağa baktığımdaysa ekşi ve sulu bir kahve vardı. Sonrasında muhtemelen channeling'den dolayı süre uzadı ve ekşilik oldu, ekstraksiyonu arttırırsam da sululuğun önüne geçerim diyip bu sefer de 2.2 turda (CMD 22) öğüttüm. Blooming'deki spini abartmama rağmen ilk döküşte yine channeling oluştu. Devam ettim ve 3:35 gibi bitti, ama sonuç neredeyse aynıydı.
Bugün de Orkun Üstel Bey'in reçetesine(15-240) başvurdum. JX ile 2.3 tur çektim, döküşleri 30''-1'-1:25' olarak yaptım. Channeling oluşmadı ve demleme 2:35 gibi bitti. Daha hoş kokulu bir kahve ortaya çıktı. Ama bardaktaki ekşilik azalmış olsa da yine de yoğun olarak ben buradayım diyor.
Merak ettiğim şey, channeling neden oluşmuş olabilir ve bu ekşiliği nasıl yok edebilirim. İşte kivi notasından, domates reçeli notasından vesaire bardağa yansıyan bir ekşilik değil bu, bildiğiniz demleyemedim ve kötü oldu kahve. 80 gram kahvem gitti ve gram zevk alamadım içerken, içim yandı, neticede paradır bu. Yardımlarınıza açığım