Merhaba,
Etkinlik yüklü miktar kahveyi daha düşük kaliteyle ucuza almak şeklinde de olabilir. Böyle fikirlere de saygı duyuyorum elbette. Çekirdek fiyatlarının geldiği seviyeleri gördükten sonra saygı duymamak gibi bir opsiyonumuz yok zaten. Öğrenci arkadaşlarımız da stokçu arkadaşlarımız da baş tacıdır her halükarda.
Kahvelere ulaşamamış değilim, toplu alımdan bir hafta kadar önce sipariş ettiğim, Null'dan biri Worka biri Turaco iki paket kahve var. Yüklü alım yapıp stok yapmam. İndirim olunca bir kilo Worka'yı sepete attım; stok sorunu olduğunu okuyunca başkaları da denesin diye sepetten geri çıkardım.

Ben de böyle bir adamım. Kiloluk siparişleri okuyunca kalite kaygısıyla "Ulan bir kahve keyfimiz var be!" diyerek bu ayı da pas geçmeye karar verdim. Worka içmem başka kahve içerim, favori kahvelerin biri gelir biri gider. Tulise beğendim mesela; Tulise içerim. Olmadı Lot X içerim.
Null'u severim, çoğu kahvesini denedim, tattım, kendimce keyifli olan denemeleri paylaştım; keyif alamadığımda kahveden keyif aldığını yazan arkadaşlara danıştım, reçetelerinden faydalandım. Bir espresso denemesinde sonuç çok kötü olduysa "arkadaşlar böyle yapmayın." diye de paylaşım yapmışlığım vardır. Forumdaşlarımın fikirlerine ve deneyimlerine çok değer veriyorum. Ne kadar çok forumdaş kahvelerden istifade ederse o kadar zengin bir reçete kütüphanemiz olacak diye düşünürüm. O ay bir haftalık bir deneme sonrasında verilen siparişlerde fincanlar keyifli olur, ben birilerinin iyi kahve içtiğini bilerek mutlu olurum.
Kavurucunun çok sıkışmadan, aynı batch kahvesinden ne kadar çok kişi tadarsa o kadar zengin bir paylaşım ağı olacağını düşünürüm. Ayın sonraki tüketim odaklı siparişlerine yön verileceğini, iyi kahvelere yönelirken kötü kavrumların eleneceğini; böylece kalitenin de bir şekilde yükseleceğini varsayarım.
Yani, "Tadım Etkinliği" benim için budur, ben böyle algılarım. Şartlar başka şekilde evrimleşmişse buna da saygı duyarım ama adına da "Tadım Etkinliği" diyemem.
Tadım Etkinliği yapmak adına "Sizin gibi düşünenlerle grup kurun." şeklinde öneri veren arkadaşlar haklılar, ama küçük grup şeklinde yapılmasının pek bir anlamı yok, çünkü paylaşım sınırlı kalacaktır. Yine de kendimce tadarak beğendiğim kahveleri reçeteleriyle birlikte paylaşmaya devam edeceğim.