• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Haziran 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Alireza bey, Burundi rumanda 7 Haziran kavrum. Bu kahve için degass süresi nedir. Bir de 1 kilo haruki espresso almıştım. Bu her iki kahve için hangi su markasini önerirsiniz. Cevaplarsanız sevinirim.
Selamlar , şimdiden afiyet olsun 🙌
Burundi Rumanda için 5 günlük bir degassing süresi ile demlemelere başlayabilirsiniz … yani hemen hemen yarından demlemeye hazır olur ☕
Su olarak ise Nestle , Uludağ ve Pınar tercih edebilirsiniz 🙏🏻

Arkadaşlar merhaba,

Kısa bir hatırlatma yapmak istedim , Seçkide yer alan bazı kahvelerimizde stoklar oldukça azaldı:

• Colombia Granja Paraiso 92 SL28 – Son 1 paket
• Peru Finca La Chirimoya Geisha – Son 5 paket
• Colombia Finca Alta Garcia – Son 7 paket

İlgisi olan arkadaşlarımızın göz önünde bulundurmasını rica ederiz. 🙏

Ayrıca deneyim başlığı altında sizler için bir değerlendirme formu hazırladık. Kahveleri denedikten sonra birkaç dakikanızı ayırıp formu doldurursanız çok seviniriz. Topluluğun deneyimlerini daha yakından takip edebilmemiz ve anlamlı veriler oluşturabilmemiz açısından oldukça değerli olacak.
Şimdiden katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. ☕✨

bdd335cc-e2c2-4bf3-b06d-70a2e3bca09c.jpeg

Arkadaşlar,

Picopresso + Ethiopia Hambella + Colombia Cauca bundle'ını hazırladık. Hem nitelikli kahve arayanlar hem de dilediği her yerde kaliteli espresso deneyimi yaşamak isteyenlerin çok seveceğini düşünüyoruz.

Bu çalışma, Niji Coffee Co. ve Escobarista iş birliğiyle ortaya çıktı. Özellikle Sonat Bey'in desteği sayesinde sizler için özel bir bundle hazırlama fırsatı bulduk.

Bu bundle'da da %27 kampanya indirim kodumuz geçerli. Kodu kullandığınızda setin fiyatı 8.395 TL oluyor. Böylece kahvelere ek olarak Picopresso'yu da normal satış fiyatına göre avantajlı bir şekilde almış oluyorsunuz.

Bugün Instagram'da Picopresso ve Ethiopia Hambella ile hazırladığımız videoyu paylaştım. Yarın ise Picopresso'dan çıkan espressoyu, Victoria Arduino Prima ile alınan espressoyla karşılaştıracağım ve sonuçları sizlerle paylaşacağım.

Son dönemde en çok ilgimi çeken ekipmanlardan biri oldu; belki sizin de ilginizi çeker. ☕🙏🏻

Görünen o ki aylık toplu alim etkinliğinde eski tat ve ilgi çok düşmüş durumda. Yıllardır hemen hemen her ay alımlara katılıyorum. Sık sık memnun kalmadığım da oluyor. Bence kötü kahveceleri de daha açık bir şekilde konuşabilmeliyiz. Bazen bazı dükkan sahipleriyle sohbet ediyoruz. Onlarla, aynı kavurucuları sevmiyor oluşum tesadüf olamaz. Bu kavurucuların bazıları da ara sıra burada seçiliyor.

Niji gibi kavurucuları seçtiğimiz sürece eski coşkuyu yakalayabiliriz bence.

Bu ay Niji'den 3 kahve aldım ve hepsini çok sevdim. Hayatımda ilk kez Meksika menşeili bir kahve denemiş oldum. 3 tane 200 gramlık kahve için 1300 TL de bu zamanlar için çok uygun bir fiyat. Kendilerini tebrik ediyorum.

Colombia Finca Alta Garcia'yı almaya çalışırken tükendi uyarısı verdi, alan kişi herhalde sonradan iptal etmiş olacak ki 15 dk sonra tekrar ekleyip siparişi geçebildim :)

Bu arada Cold Brew için önereceğiniz spesifik çekirdek(-ler) var mıdır malum yaz ayları @Alireza Razzaghzadeh

1781509993588.png

Son düzenleme:
Görünen o ki aylık toplu alim etkinliğinde eski tat ve ilgi çok düşmüş durumda. Yıllardır hemen hemen her ay alımlara katılıyorum. Sık sık memnun kalmadığım da oluyor. Bence kötü kahveceleri de daha açık bir şekilde konuşabilmeliyiz. Bazen bazı dükkan sahipleriyle sohbet ediyoruz. Onlarla, aynı kavurucuları sevmiyor oluşum tesadüf olamaz. Bu kavurucuların bazıları da ara sıra burada seçiliyor.

Niji gibi kavurucuları seçtiğimiz sürece eski coşkuyu yakalayabiliriz bence.

Bu ay Niji'den 3 kahve aldım ve hepsini çok sevdim. Hayatımda ilk kez Meksika menşeili bir kahve denemiş oldum. 3 tane 200 gramlık kahve için 1300 TL de bu zamanlar için çok uygun bir fiyat. Kendilerini tebrik ediyorum.
Çok teşekkür ederim. Güzel sözleriniz ve desteğiniz bizim için gerçekten çok değerli. Kahvelerimizi beğenmenize çok sevindik. Daha nice güzel fincanlarda görüşmek dileğiyle. 🙏☕

Son düzenleme:
Colombia Finca Alta Garcia'yı almaya çalışırken tükendi uyarısı verdi, alan kişi herhalde sonradan iptal etmiş olacak ki 15 dk sonra tekrar ekleyip siparişi geçebildim :)

Bu arada Cold Brew için önereceğiniz spesifik çekirdek(-ler) var mıdır malum yaz ayları @Alireza Razzaghzadeh

Ekli dosyayı görüntüle 43741
Selamlar efendim , şimdiden afiyet olsun .

Cold brew tarafında benim ilk önerilerim:
  • Colombia Cauca
  • Brazil Fazenda Pedra Redonda
  • Colombia Planadas
Bu üçü genellikle daha gövdeli, daha tatlı ve cold brew'da çok keyifli sonuçlar veriyor.

Bir diğer alternatif ise Ethiopia Hambella ve Guatemala Santo Tomas Perdido espresso kavrumları. Bu iki kahve daha gövdeli ve daha tatlı sonuçlar veriyor. Özellikle espresso kavrum profiline sahip oldukları için çözünürlükleri daha yüksek oluyori … Hatta bu iki kahveyi kullanan bazı butik kafelerimiz cold brew olarak da servis ediyor .

** ben Ethiopia Hambella kullanıyorum cold brew için

Haruki Espresso serisi hakkında bir ekleme yapmak istiyorum.
Bugün dudak payı kadar süt ekleyerek japanese cold brew demleme yaptım. Babamla birlikte çok beğenerek içtiğimiz bir filtre kahve oldu, arayışı tam bir kahve olanlar için sade, yormayan ve klasik bir filtre kahve deneyimi yaşatıyor.

Arkadaşlar herkese selamlar, umarım iyisinizdir .
Bazı kahvelerimizde stoklar tamamen tükendi:
Colombia Finca Alta Garcia — Tükendi
Peru Finca La Chirimoya Gesha — Tükendi
Colombia Granja Paraiso 92 SL28 — Tükendi

Sınırlı stokla devam eden kahvelerimiz:
Panama Finca Lerida Geisha — Son 15 paket
Panama Lamastus Family Torre Lot Geisha — Son 15 paket

Diğer kahvelerimizde şu an için herhangi bir stok sorunu bulunmuyor.
İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. ☕

Selamlar efendim , şimdiden afiyet olsun .

Cold brew tarafında benim ilk önerilerim:
  • Colombia Cauca
  • Brazil Fazenda Pedra Redonda
  • Colombia Planadas
Bu üçü genellikle daha gövdeli, daha tatlı ve cold brew'da çok keyifli sonuçlar veriyor.

Bir diğer alternatif ise Ethiopia Hambella ve Guatemala Santo Tomas Perdido espresso kavrumları. Bu iki kahve daha gövdeli ve daha tatlı sonuçlar veriyor. Özellikle espresso kavrum profiline sahip oldukları için çözünürlükleri daha yüksek oluyori … Hatta bu iki kahveyi kullanan bazı butik kafelerimiz cold brew olarak da servis ediyor .

** ben Ethiopia Hambella kullanıyorum cold brew için
Brezilya için CMD kaç klik olmalı? Su kahve oranı ne olmalı? - cold brew-

shale cmd 24-25 klikte gayet keyifli oluyor. kahve bulaşık süngeri gibi su tuttuğu için daha kalına da gidilebilir.
cmd 25 klik, Hario v60,01 ile 3.10- 3.20'leri buluyor.
cmd 25 klik, cafec abaca ile 2.45- 2.50 dk'ları buluyor.
reçete: 95 derece su, 50-130-200- kalan su

Burundi Rumanda V60 demleme yöntemi için reçeteniz nedir acaba ? Sitenizde sadece orea için var sanırım

aynısını yazmaya gelmiştim, +1
Biraz önce hazırladık ☕

Ekipman: Hario V60 – Hario V60 02 Filtre Kağıdı
Öğütücü: Comandante C40 – 25 Click (Normal Click)
Su: Nestlé – 90°C
Kahve: 15 g
Su Miktarı: 1:14.6 – 220 g
Toplam Süre: 2:10

Döküş Planı

0:00 | 30 g | Total: 30 g
Ön demleme (Blooming). 10 saniye içerisinde kahve yatağının tamamını eşit şekilde ıslatacak şekilde dökün. Ardından 40. saniyeye kadar bekleyin.

0:40 | 190 g | Total: 220 g
40 saniye boyunca küçük ve kontrollü dairesel hareketlerle döküşü gerçekleştirin. Suyu yavaş ve istikrarlı şekilde ekleyerek toplam 220 grama ulaşın. Döküş 1:20’de tamamlanır.

Bitiş: 2:10 ±10 sn. Demleme süresinin yaklaşık 2 dakika 10 saniyede tamamlanması hedeflenir.

Geri