Ben de bu kahveyi bir türlü çözemiyorum. TDS'ler 1,16-1,18 civarında kalıyor. anlamadın. Kahve çözünmüyorJairo Arcila/Pink Bourbon için konuşuyorum bu kahveyi iyi demleyemediğimi düşünüyorum. Nedense potansiyeli bu değilmiş gibi veya ben beklentimi yüksek tuttum. Tavsiye edilen ince öğütüm ve yüksek sıcaklık ile keyif alamadım. Kalın öğütümler ile süreyi ayarlamak zor oluyor. Çare bulursam haber ederim.![]()
Ben de bu kahveyi bir türlü çözemiyorum. TDS'ler 1,16-1,18 civarında kalıyor. anlamadın. Kahve çözünmüyor
Bir tarif yayınlandı fakat asidite değil tatlılık ön planda.@Sefer Dağ @fnidaf pink bourbon özelinde bir reçete tavsiyeniz olur mu?
Bugün denediğim reçetede bahsedeyim size. 19 klik 94 derece su ile 1:16 oranı ile 15 gramdan demledim. Ön demleme 40 saniye 60 gr, geri kalan suyu da 60-60-60 dökerek demledim 3 dakika 15 saniyede bitti. Kahveyi çözmek adına sıcaklık yüksek, ön demlemeyi de uzun tuttum. 1.45 tds çıktı. Bence kahve fazla bile çözünmüştü. Pink Bourbon özelinde bence 1.30-1.35 arası tdsler hedef olmalı. Yıkanmış bir kahve olarak kolay çözünmeye müsait.Ben de bu kahveyi bir türlü çözemiyorum. TDS'ler 1,16-1,18 civarında kalıyor. anlamadın. Kahve çözünmüyor
Merhaba. Hario filtre ile mi 3.15 sürüyor?Bugün denediğim reçetede bahsedeyim size. 19 klik 94 derece su ile 1:16 oranı ile 15 gramdan demledim. Ön demleme 40 saniye 60 gr, geri kalan suyu da 60-60-60 dökerek demledim 3 dakika 15 saniyede bitti. Kahveyi çözmek adına sıcaklık yüksek, ön demlemeyi de uzun tuttum. 1.45 tds çıktı. Bence kahve fazla bile çözünmüştü. Pink Bourbon özelinde bence 1.30-1.35 arası tdsler hedef olmalı. Yıkanmış bir kahve olarak kolay çözünmeye müsait.
Pink bourbonda tatlılığı ön plana çıkaracak şekilde 30 saniye ön demleme 50 gr su, sonra 100 gr hızlı döküş, 1:15 de son 80 gr. 19-21 klik 93-94 derece su.@Sefer Dağ @fnidaf pink bourbon özelinde bir reçete tavsiyeniz olur mu?
Cafe th1 filtreMerhaba. Hario filtre ile mi 3.15 sürüyor?
Bu kadar ilgisizlik bayram yoğunluğundan veya başka sebebten dolayı ise bilmem ama yazdığım iki yorum da cevapsız kaldı. Bugün da kargo çıkışı yapilmiş çok sağ olun. Umarim en yeni kavurma tarıhı göndermişsiniz dir.Cafe th1 filtre
Merhaba,Bu kadar ilgisizlik bayram yoğunluğundan veya başka sebebten dolayı ise bilmem ama yazdığım iki yorum da cevapsız kaldı. Bugün da kargo çıkışı yapilmiş çok sağ olun. Umarim en yeni kavurma tarıhı göndermişsiniz dir.
Son siparişim bugün elime ulaşti. Hızlı ve özelıkle bayram dönemde ulaşması sevındırıcı ama Esperanza kavrum tarihi ayın başında verdiğim sipariş ile aynı. 06.06 Her halde Ankara sevdamı bıldığınız için olmuş.Merhaba,
İlgisizlik kasıtlı olarak yapılmadı, mümkün olduğunca herkese geri dönüp yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sebepler önemli değil sonuca bakalım. Ben daha da geç olmadan sorunuza yanıt vermek istedim. Decaffeination süreci ile ilgili olarak, seçkimizde yer alan kafeinsiz Guatemala çekirdeği indirect solvent yöntemi ile kafeinden arındırılmıştır.
Guatemala Decaff kavrum tarihi 15.06 idi.
Afiyetler!
Yeni gördüm, deneyeceğim. Çok teşekkürler. Ben öğütümü 600 mikronlara kadar düşüp 96-97 derecelere kadar çıktım. Hatta süre uzasın diye daha yavaş olan Abaca Plus filtre kullandım. 90 ppm de su kullanıyorum. Belki yanlış ölçtüm. Tekrar deneyeceğim.Bugün denediğim reçetede bahsedeyim size. 19 klik 94 derece su ile 1:16 oranı ile 15 gramdan demledim. Ön demleme 40 saniye 60 gr, geri kalan suyu da 60-60-60 dökerek demledim 3 dakika 15 saniyede bitti. Kahveyi çözmek adına sıcaklık yüksek, ön demlemeyi de uzun tuttum. 1.45 tds çıktı. Bence kahve fazla bile çözünmüştü. Pink Bourbon özelinde bence 1.30-1.35 arası tdsler hedef olmalı. Yıkanmış bir kahve olarak kolay çözünmeye müsait.
Bende zorlandim. Gördüğüm kadariyla ince öğütüm ve 96-97 derecelerde acımadan guzel çalışıyor. Kalita gibi duz tabanli demleyicilerde daha yogun ve doygun oldu.Ben de bu kahveyi bir türlü çözemiyorum. TDS'ler 1,16-1,18 civarında kalıyor. anlamadın. Kahve çözünmüyor