• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Haziran 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Jairo Arcila/Pink Bourbon için konuşuyorum bu kahveyi iyi demleyemediğimi düşünüyorum. Nedense potansiyeli bu değilmiş gibi veya ben beklentimi yüksek tuttum. Tavsiye edilen ince öğütüm ve yüksek sıcaklık ile keyif alamadım. Kalın öğütümler ile süreyi ayarlamak zor oluyor. Çare bulursam haber ederim. 😂
Ben de bu kahveyi bir türlü çözemiyorum. TDS'ler 1,16-1,18 civarında kalıyor. anlamadın. Kahve çözünmüyor

Ben de bu kahveyi bir türlü çözemiyorum. TDS'ler 1,16-1,18 civarında kalıyor. anlamadın. Kahve çözünmüyor

Muhtemelen benim kahveyi iyi demleyemiyorum dememin sebebi bu. 96 derece su 19 click yaptığımda kahve kenyaymış gibi tanenleri ortaya çıkıyor.

Bugün denediğim reçetede bahsedeyim size. 19 klik 94 derece su ile 1:16 oranı ile 15 gramdan demledim. Ön demleme 40 saniye 60 gr, geri kalan suyu da 60-60-60 dökerek demledim 3 dakika 15 saniyede bitti. Kahveyi çözmek adına sıcaklık yüksek, ön demlemeyi de uzun tuttum. 1.45 tds çıktı. Bence kahve fazla bile çözünmüştü. Pink Bourbon özelinde bence 1.30-1.35 arası tdsler hedef olmalı. Yıkanmış bir kahve olarak kolay çözünmeye müsait.

Tetra'nın espresso setini alıp deneyen var mı, deneyen varsa yorumlarını merak ediyorum, kahveyi genelde sek espresso olarak tüketiyorum, espressoda genelde aradığım tatlılık, hem klasik hem de modern espressoyu severim, öneri alabilirsem güzel olur.

Bugün denediğim reçetede bahsedeyim size. 19 klik 94 derece su ile 1:16 oranı ile 15 gramdan demledim. Ön demleme 40 saniye 60 gr, geri kalan suyu da 60-60-60 dökerek demledim 3 dakika 15 saniyede bitti. Kahveyi çözmek adına sıcaklık yüksek, ön demlemeyi de uzun tuttum. 1.45 tds çıktı. Bence kahve fazla bile çözünmüştü. Pink Bourbon özelinde bence 1.30-1.35 arası tdsler hedef olmalı. Yıkanmış bir kahve olarak kolay çözünmeye müsait.
Merhaba. Hario filtre ile mi 3.15 sürüyor?

Jairo/Pink için bugün en beğendiğim sonuç origami ile oldu.

Origami Air/Cafec Sarı
19 click cmd (daha yavaş bir filtrem olsa 21-22 lere çekmek isterdim)
94 derece / Erikli Su
16/240
40 saniye blooming 60x4 döküş
Hedef 2.30 asiditesi yerinde mis gibi kokan bir kahve oldu.

Casa Negra'yı bitirdikten sonra öğütücüyü denemek için arada Montag Funky Berry demledim, öğütücü ayarım ve çıktı sonucum normalde alıştığım gibi oldu. Ardından Jairo/Pink Bourbon'a geçtim. İlk öğütümü kısmen ince başlattım ve 18 sn'de 45 gr çıktı aldım. Madem öyle deyip 2. çıktıyı alabildiğim en ince ayarda aldım, 16 sn'de 45 gr çıktı!! İki demlemede de 8 bar'a ayarlı olan makine 5 bar'ın üstüne çıkamadı.. Üzgünüm sayın Tetra, ben sizin çekirdeklerinizi espresso olarak demleyemedim malesef. Yarın dozu arttırıp tekrar deneyeceğim ama pek umudum yok ne yazıkki.

Bu kadar ilgisizlik bayram yoğunluğundan veya başka sebebten dolayı ise bilmem ama yazdığım iki yorum da cevapsız kaldı. Bugün da kargo çıkışı yapilmiş çok sağ olun. Umarim en yeni kavurma tarıhı göndermişsiniz dir.
Merhaba,

İlgisizlik kasıtlı olarak yapılmadı, mümkün olduğunca herkese geri dönüp yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sebepler önemli değil sonuca bakalım. Ben daha da geç olmadan sorunuza yanıt vermek istedim. Decaffeination süreci ile ilgili olarak, seçkimizde yer alan kafeinsiz Guatemala çekirdeği indirect solvent yöntemi ile kafeinden arındırılmıştır.

Guatemala Decaff kavrum tarihi 15.06 idi.

Afiyetler!

Merhaba,

İlgisizlik kasıtlı olarak yapılmadı, mümkün olduğunca herkese geri dönüp yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sebepler önemli değil sonuca bakalım. Ben daha da geç olmadan sorunuza yanıt vermek istedim. Decaffeination süreci ile ilgili olarak, seçkimizde yer alan kafeinsiz Guatemala çekirdeği indirect solvent yöntemi ile kafeinden arındırılmıştır.

Guatemala Decaff kavrum tarihi 15.06 idi.

Afiyetler!
Son siparişim bugün elime ulaşti. Hızlı ve özelıkle bayram dönemde ulaşması sevındırıcı ama Esperanza kavrum tarihi ayın başında verdiğim sipariş ile aynı. 06.06 Her halde Ankara sevdamı bıldığınız için olmuş. :)

Yeni gördüm, deneyeceğim. Çok teşekkürler. Ben öğütümü 600 mikronlara kadar düşüp 96-97 derecelere kadar çıktım. Hatta süre uzasın diye daha yavaş olan Abaca Plus filtre kullandım. 90 ppm de su kullanıyorum. Belki yanlış ölçtüm. Tekrar deneyeceğim.

Capricho veya Casa Negra hakkında yorumları olan var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
1 kg el capricho ile toplu alıma dahil oldum. Aeropress ile soğuk demleme şeklinde tüketmeyi planlıyorum. Reçete öneriniz olursa memnun olurum.

Bende zorlandim. Gördüğüm kadariyla ince öğütüm ve 96-97 derecelerde acımadan guzel çalışıyor. Kalita gibi duz tabanli demleyicilerde daha yogun ve doygun oldu.
En iyi sonucu deep27 17 gr kahve 96 derece su kplus 55 clickte aldim. 2.35 dk da bitti demleme.

Geri