• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Anket Haziran 2022 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği - Anket

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar,

Bilmem hatırlayanlar var mıdır yada izlemiş olanlar,Kemal Sunal derki,zama zam,zamınızada zam.

Bu ay eğer %40-%50 aralığında bir indirim gelmez ise alternatif bir tadım etkinliği düşünmek lazım sanırım ki zam yapan arkadaşın seçileceği belli gibi bir şey,bizlerede alternatif araştırmak düşüyor.
Coffee Department Metin bey yeni kahvelerin geleceğini, ilk etapta indirimli satılacağını yazmıştı. belki bi alternatif olabilir.

"Ankette biz çıkacağız haydi zam yapalım." gibi bir düşünceleri olduğuna ihtimal vermiyorum, böyle ithamlar yaparken birkaç kez düşünmek lazım.
Fiyatlarından dolayı çok eleştirdiğim bir firma Null; ama uzun süredir de zam yapmıyorlar. Birkaç haftadır dolar yukarı yönlü hareket ediyor; Temmuz öncesi bununla ilgili bir aksiyon almak istemiş olabilirler, aylık alıma denk gelmiş olabilir.

Bir de şöyle bir parantez açalım, Null kafelere yüklü satışları olan bir firmadır. Fiyatlarını ev kullanıcısının aylık talebinden çok, hitap ettiği piyasa koşulları bağlamında belirliyor olması lazım.
Her neyse, aylık alımdan bağımsız olarak, piyasadan farklı güzel çekirdekler getiriyor, favori kavurucularımızdan; ama bu fiyatlar olmamış. Zaten hep piyasaya göre yüksek... Kendini böyle konumlandırıyor adamlar; batmadıklarına göre demek ki doğrusunu yapıyorlar.
Ortalama bir memur olarak 250 Gr kahveye 200 lira vermem pek mümkün görünmüyor. Piyasa ortalaması bu olursa; sanırım yakında bütün ekipmanlarımı satılığa çıkaracağım.

Merhaba, ben yeni üye oldum. Bu ay ben de alımlara katılmak istiyorum. Çekirdek kahve alımı yapacağım ama oylamadaki firmaların hepsini tek tek incelediğimde genellikle Etopia ağırlıklı kahveler var. Brezilya Arabica göremedim. Farklı bir isimde mi aramam lazım acaba? Ona göre kullanmak istiyorum oyumu😁

Merhaba, ben yeni üye oldum. Bu ay ben de alımlara katılmak istiyorum. Çekirdek kahve alımı yapacağım ama oylamadaki firmaların hepsini tek tek incelediğimde genellikle Etopia ağırlıklı kahveler var. Brezilya Arabica göremedim. Farklı bir isimde mi aramam lazım acaba? Ona göre kullanmak istiyorum oyumu😁
Neden brezilya arabica aradınız.

Brezilya çok çeşit olmuyor bu piyasada maalesef. Arada tek tük getirenlere denk gelebilirsiniz ama bu piyasanın hakimi etiyopyalar 😉

Tabloda çekirdek kısmına "Brezilya" yazarsanız pek çok kavurucunun çekirdekleri çıkar. Bazı kavurucular anket seçeneklerinde olmayabilir.

Her neyse, aylık alımdan bağımsız olarak, piyasadan farklı güzel çekirdekler getiriyor, favori kavurucularımızdan; ama bu fiyatlar olmamış. Zaten hep piyasaya göre yüksek... Kendini böyle konumlandırıyor adamlar; batmadıklarına göre demek ki doğrusunu yapıyorlar.
Ya işte sorun burada nereye göre kime göre konumlandırıyorlar. Sadece null değil demek haksızlık olur ama böyle bir iki tane çok yüksek fiyatla aynı çekirdeği satmaya çalışan, burada millete alırsan alırısın almazsan almazsın tarzını benimseyen vb. Firmalar ne yazık ki var. Ama allah aşkına bu ülkede nitelikli kahveye gönül vermiş belli bir sosyo kültürel seviyenin üzerinde olan kitle zaten belli ve bu kitlenin en büyük örneklemi de bu forum. O yüzden diyorum ki öyle saçma sapan fiyatlarla konumlamaydı, afra tafraydı....PATRON BİZİZ...FİYATI DA HİZMET KALİTESİNİ DE TAVRI EDAYI DA BİZ BELİRLERİZ

"PATRON BİZİZ...FİYATI DA HİZMET KALİTESİNİ DE TAVRI EDAYI DA BİZ BELİRLERİZ"
Daha uygun fiyatla satanlarda da farklı problemler yaşayabiliyoruz, uygun fiyata enson aldığım kahve paketinde etiket üstüne farklı etiket yapıştırılmış, alttaki farklı kahve ve kavrum tahrihli, üsteki farklı kahve ve kavrum tarihli, firmaya sorduğumda elimde paket kalmadığından önceden etiketlenmiş paketi kullandım cevabını aldım, bilgilendirme için teşekkür edip konuyu uzatmadım, istediğimden farklı kahve gönderildiğini düşünmüyorum ve kahveyide beğendim, fakat firmayı bir daha kesinlikle tercih etmem, yani PATRON BENİM.

- FİYATI DA BİZ BELİRKERİZ .... Maalesef öyle olmuyor, kısmi etkimiz olabilir.

- TAVRI EDAYI DA BİZ BELİRLERİZ.... Tamamen katılıyorum.

Ya işte sorun burada nereye göre kime göre konumlandırıyorlar. Sadece null değil demek haksızlık olur ama böyle bir iki tane çok yüksek fiyatla aynı çekirdeği satmaya çalışan, burada millete alırsan alırısın almazsan almazsın tarzını benimseyen vb. Firmalar ne yazık ki var. Ama allah aşkına bu ülkede nitelikli kahveye gönül vermiş belli bir sosyo kültürel seviyenin üzerinde olan kitle zaten belli ve bu kitlenin en büyük örneklemi de bu forum. O yüzden diyorum ki öyle saçma sapan fiyatlarla konumlamaydı, afra tafraydı....PATRON BİZİZ...FİYATI DA HİZMET KALİTESİNİ DE TAVRI EDAYI DA BİZ BELİRLERİZ
Evet fiyat olarak yüksek bulunca başka alternatiflere yöneliyoruz tabii de, ama serbest piyasa aslında tam olarak bu. Almak isteyen alır diyorlar, istemeyen de almıyor. Kızıyoruz kendi çapımızda ama bu koşullarına rağmen tercih eden çok kimse olduğu için devam edebiliyorlar.

Arkadaşlar burada gerek firmaları gerek tüketicileri zor durumda bırakan ve tek suçlanacak nokta olarak ben devleti politikalarını sorumlu tutuyorum Eylül 2021'de dolar kuru 8.85'ken hepimizin durumu daha iyiydi ancak ne yazık ki siyasete gireceğim ki burada devlet yönetiminde yer alan arkadaşımızın faiz kararı sonucunda 6 ayda geldiğimiz nokta bu oldu. Bu noktada firmaların ayakta kalması ve bu dalgadan korunması için finansal olarak tıkanma noktasına gelip yüklü kredilerle karşılaşma riskini her zaman yaşarsınız. Yüksek faizli krediler alıp piyasanın iyileşmesini bekleyerek ucuza ürün satmaya çalışırsanız elinizdeki işiniz uçup bu tip enflasyonlarda gidebilir. Evet bu noktada tüketici en büyük darbeyi yiyor ama burada suçlu ararken bence soruna daha detaylı bakmamız lazım. Burada zamların hangi aralıklarla yapıldığını düşünerek zamların niyetini tespit etmekte fayda var diye düşünüyorum.

Şu an yaşadığımız durum gerçekten anormal bir enflasyon süreci ve burada hem üreticinin hem tüketicinin masrafları 1-2 ayda 2'ye katlanarak artıyor. Bu da alım süreçlerine ve alım gücüne yansıdıkça hepimizi olumsuz etkiliyor. Ben böyle bir ortamda iki tarafa da sabır diliyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar burada gerek firmaları gerek tüketicileri zor durumda bırakan ve tek suçlanacak nokta olarak ben devleti görüyorum. Eylül 2021'de dolar kuru 8.85'ken hepimizin durumu daha iyiydi ancak ne yazık ki siyasete gireceğim ki burada devlet yönetiminde yer alan arkadaşımızın faiz kararı sonucunda 6 ayda geldiğimiz nokta bu oldu. Bu noktada firmaların ayakta kalması ve bu dalgadan korunması için finansal olarak tıkanma noktasına gelip yüklü kredilerle karşılaşma riskini her zaman yaşarsınız. Yüksek faizli krediler alıp piyasanın iyileşmesini bekleyerek ucuza ürün satmaya çalışırsanız elinizdeki işiniz uçup bu tip enflasyonlarda gidebilir. Evet bu noktada tüketici en büyük darbeyi yiyor ama burada suçlu ararken bence soruna daha detaylı bakmamız lazım. Burada zamların hangi aralıklarla yapıldığını düşünerek zamların niyetini tespit etmekte fayda var diye düşünüyorum.

Şu an yaşadığımız durum gerçekten anormal bir enflasyon süreci ve burada hem üreticinin hem tüketicinin masraflar 1-2 ayda 2'ye katlanarak artıyor. Bu da alım süreçlerine ve alım gücüne yansıdıkça hepimizi olumsuz etkiliyor. Ben böyle bir ortamda iki tarafa da sabır diliyorum.
Sayın kahve analisti oldukça toparlayıcı bu açıklamadan sonra sonucu da artık açıklasanız mı acaba😀

Arkadaşlar burada gerek firmaları gerek tüketicileri zor durumda bırakan ve tek suçlanacak nokta olarak ben devleti görüyorum. Eylül 2021'de dolar kuru 8.85'ken hepimizin durumu daha iyiydi ancak ne yazık ki siyasete gireceğim ki burada devlet yönetiminde yer alan arkadaşımızın faiz kararı sonucunda 6 ayda geldiğimiz nokta bu oldu. Bu noktada firmaların ayakta kalması ve bu dalgadan korunması için finansal olarak tıkanma noktasına gelip yüklü kredilerle karşılaşma riskini her zaman yaşarsınız. Yüksek faizli krediler alıp piyasanın iyileşmesini bekleyerek ucuza ürün satmaya çalışırsanız elinizdeki işiniz uçup bu tip enflasyonlarda gidebilir. Evet bu noktada tüketici en büyük darbeyi yiyor ama burada suçlu ararken bence soruna daha detaylı bakmamız lazım. Burada zamların hangi aralıklarla yapıldığını düşünerek zamların niyetini tespit etmekte fayda var diye düşünüyorum.

Şu an yaşadığımız durum gerçekten anormal bir enflasyon süreci ve burada hem üreticinin hem tüketicinin masraflar 1-2 ayda 2'ye katlanarak artıyor. Bu da alım süreçlerine ve alım gücüne yansıdıkça hepimizi olumsuz etkiliyor. Ben böyle bir ortamda iki tarafa da sabır diliyorum.
Çok haklısınız.
Her ne kadar toplu alım öncesi zam yapılmasını hoş karşılamasam da kendim de bir girişimci olduğum ve ticaretin içinde bulunduğumdan dolayı hak veriyorum bu tarz durumlara. Son dönemde ambalajından hammaddesine gelen zamlara artık yetişemiyorum ve bazı zamanlarda neredeyse zararına satış yaptığım oluyor. Sık sık ufak da olsa zam yapmak zorunda kalıyoruz ve bu durum tüketiciyi rahatsız ediyor. Kendim de bir tüketici olarak bu durumun düzelmesini temenni ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun 🙂

Toplu alımda emeği geçen herkese teşekkürler. Haziran ayına da güzel bir kavurucu ile girmek dileğiyle...

Son düzenleme:
Tam da dün şu listeyi oluşturmuştum

Ekli dosyayı görüntüle 20411

Gera geisha'nın tadı hala damağımda,
Anaerobic burundi daha önce hiç denememiştim
Colombia pink bourbon da ilgi çekici geliyor
Bir de belki denerim dediğim peru timbuyacu vista hermosa var.

Null seçilmese de vericem bu siparişi, ama seçilirse daha nicelerini denemek istiyorum :-)
Vay be şunu satın alsaymışım zamanında daha avantajlı olacakmış 😂

Geri