• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hala en iyisi comandante mi?

Arkadaşlar bende timemore c3 değirmen var dün espresso için öğütüm yaptım ama alet alev topu gibi ısındı bu normal mi 😅

Arkadaşlar bende timemore c3 değirmen var dün espresso için öğütüm yaptım ama alet alev topu gibi ısındı bu normal mi 😅
Normal hocam zaten bu tip küçük el degirmenleri ile üst üste ögütüm yapamazssınız en fazla 1 Ögütüm yapabilir 20-25 dakika içinde Burr'un soguması gerekiyor tekrar

Filtre için konuşursam bence Comandante çoktan geçildi:

- UX olarak K-ultra, Timemore Millab
- Materyal kalite olarak yine Millab veya Kinu M47
- Çekim eşitliği olarak Pietro, ZP6
- Fiyat performans olarak Q air, Kingrinder K6/yeni çıkacak K7

Bunların kahve tadına nasıl bir etki yarattığını söylemek zor, çünkü zevkler ve renkler tartışılmaz. Ama Comandante markette lider olduğu 10 yıl içerisinde ürünlerinde göze değer bir değişiklik yapmadı. Comandante'ye bu zaman içerisinde yapılan en büyük değişiklik de dışarıdan geldi (red clix, 3.parti bir şahıs tarafından geliştirilip sonradan Comandante'ye dahil edildi). Bu sürede el değirmen marketi inanılmaz bir derecede gelişti ve beklentiler arttı.

Şu anda Momentem (iki seviyeli ayarlanabilir burr), Timemore Millab (pineapple burr) gibi yeni yeni konseptler markete girmeye de başladı. Bu durumda Comandante'nin tek avantajı 2010'lardan kalan bilinirlikleri. Marka değeri dışında masaya ekstra bir değer getirdiklerini düşünmüyorum.

redditte ve bilimum kahve forumlarındaki genel yorumları zihnimde derledim;

dengeli ama tat ayrımı olsun ve burrler 100-200kg sonra ömrünü doldurmasın istiyorsanız c40

Gövdeli tat ayrımı c40tan az olsun değirmeni ayrıca kişisel savunma aracı olarak kullanmak istiyorsanız kinu+pour over burr

Ne istediğinizi bilmiyorsanız ya da üstten ayar mekanizması sıkışırsa nasıl açılır diyorsanız zp6

Lance Hedrick izliyorsanız pietro

Fakirin dostu kindgrinder k6

dengeli ama tat ayrımı olsun ve burrler 100-200kg sonra ömrünü doldurmasın istiyorsanız c40

Gövdeli tat ayrımı c40tan az olsun değirmeni ayrıca kişisel savunma aracı olarak kullanmak istiyorsanız kinu+pour over burr

Ne istediğinizi bilmiyorsanız ya da üstten ayar mekanizması sıkışırsa nasıl açılır diyorsanız zp6

Çok güzel bir derleme olmuş hocam:LOL:
Ben de şunu ekleyeyim:
Kahve öğütürken avuç içinizdeki deriyi rendeleyip nasırlarınızı temizlemek istiyorsanız: Timemore C3.

Son düzenleme:
Tigershark kullanıcıları eklenirse bir şeyler değişebilir yorumlarda süreci merakla bekliyorum. Şu an Kinu ile devam ediyorum yanına pour over burr ekleyeceğim. K6 gerçekten f/p bu arada ona parantez açayım.

Comandante bu işin kıdemli uzman çavuşudur, yıllara tüm benliğiyle meydan okur. Diğerlerinden olsa olsa yedek subay olur, gelir geçer

İki güzel ve keyifli cevap olmuş 😄
CMD-ZP6-M47 POB üçlüsüne ev sahipliği yapıyorum ve CMD'nin rütbesini müsaadenizle Kıdemli Kademeli Astsubay Başçavuş olarak güncellemek istiyorum. Her durumda şeftir o, ağabeyidir tüm ekibin. Hele uzun siyah krank kolu da varsa ver tüm görevleri, aklın rahat etsin.
ZP6 gerçekten astğm. olarak gelir ve görevini yapıp sivil hayata geri döner.
Kinu M47 ise karanlık bir tip, siyah beresiyle Tank Yzb. olarak gelir, sessiz ve durmaksızın-takılmaksızın çekirdeklerini kırar çeker gider. Üçlü arasında en sessiz değirmendir. Evet kişisel savunma aracı olarak kullanılabilir. Yada acil durumda camı kırınızdaki kırıcı aparat olarak da kullanılır 😁

"Elimde halihazırda 1Zpresso K-Ultra var; kullanım rahatlığı ve dıştan mekanizmalı ayar halkasıyla gerçekten konforlu bir deneyim sunuyor. Ancak bu hobi dipsiz bir kuyu... Merakıma yenik düşerek, hem o kendine has fincan profili hem de internetteki tarif çeşitliliği nedeniyle iki gün önce bir Comandante C40 siparişi verdim.

Tabiri caizse 'otomatik vitesten manuel vitese' geçiş yapacağım ama o meşhur C40 tadını kendi mutfağımda denemeden duramadım. Bakalım bu merak bizi daha nerelere götürecek?"

"Elimde halihazırda 1Zpresso K-Ultra var; kullanım rahatlığı ve dıştan mekanizmalı ayar halkasıyla gerçekten konforlu bir deneyim sunuyor. Ancak bu hobi dipsiz bir kuyu... Merakıma yenik düşerek, hem o kendine has fincan profili hem de internetteki tarif çeşitliliği nedeniyle iki gün önce bir Comandante C40 siparişi verdim.

Tabiri caizse 'otomatik vitesten manuel vitese' geçiş yapacağım ama o meşhur C40 tadını kendi mutfağımda denemeden duramadım. Bakalım bu merak bizi daha nerelere götürecek?"
Hocam nereden sipariş verdiniz? Tin Coffee mi?

Bende 2 aydır Comandante C40 Lab Series Tigershark kullanıyorum. Daha öncesinde Timemore C5 deneyimim var.

Çok fazla değirmen deneyimim olmamakla beraber, Tigershark ile 2-6 hafta aralığında çok parlak, çiçeksi, gövdeli Geisha çekirdekleri çıkarıyorum. Alırken okuduğum yorumlarda da, bu seri-modelin açık kavrumlarda ve çiçeksi notaları çıkarmada daha da iyi performans verdiğini okumuştum. Gövde ve tatlılığı çekirdeğe göre demleme tarzını değiştirerek tutturuyorum.

Eğer çiçeksi ve parlak içim seviyorsanız (bütün çekirdeklerde performansından memnunum sadece, bu alanda geride kaldığı yazıldığı için değiniyorum), comandante güvenilirliğinden çıkmak istemezseniz kesinlikle tavsiye ederim.

C40’den bu seri-modele geçilir mi, kullanmadığım için yorumlayamıyorum :)

Geri