• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hala en iyisi comandante mi?

sozlerulkesi

Barista
İsim
Kemal
Daha fazla  
İsim
Kemal
merhaba bende manuel öğütücü olarak Commandante var yaklaşık 5 yıldır ve işin doğrusu en iyisi budur diye o zamandan bu zamana hiç araştırma yapmadım daha iyisi var mıdır diye, şimdi size danışmak ve varsa daha iyisi öğrenmek istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

merhaba bende manuel öğütücü olarak Commandante var yaklaşık 5 yıldır ve işin doğrusu en iyisi budur diye o zamandan bu zamana hiç araştırma yapmadım daha iyisi var mıdır diye, şimdi size danışmak ve varsa daha iyisi öğrenmek istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Daha iyisi derken ne aradığınıza göre değişebilir. Comandante'nin verdiği filtre kahveden halen memnunsanız çok da değiştirmeniz gerekmeyebilir. Ancak filtre için 1Zpresso SP6 Special çok beğeniliyor son dönemde, diğer tüm değirmenlerden bariz farklı çıktı alındığı görüşü hakim okuduklarıma izlediklerime bakılırsa. Ama çekirdek seçtiği söyleniyor. Diğer değirmenlere göre çok daha temiz çiçeksi çıktılar verdiği söyleniyor. Ama aradığınız buysa tabii.

Alternatif olarak hem espresso hem filtre için yine 1Zpresso K Ultra çok kullanılan bir model. Ayrıca Kinu M47 öncelikle espresso olmak üzere filtre için de beğenilerek kullanılan modeller. Kinu'nun filtreye özel çıkardığı bir bıçak da var. Bu saydıklarım Comandante klasmanında sayabileceğim değirmenler. Bunlar dışında Comandante yerine şunu da deneyebilirsiniz diyeceğim aklıma gelen bir değirmen yok açıkçası.

Ben kinu c40 ve zp6 kullandım. Aralarında ortalama bir kahve severin hayatını etkileyecek bir fark yok. Kapitalizm her gün yeni ürün üretir ve arzulamanızı ister kanmayınız 😂 gidiniz c40 a en sevdiğiniz çekirdeği atıp bir kahve demleyin ve konu kapansın 😂👍

Filtre için elinizde C40 varken diğer bir seçenek size çağ atlatmaz ama yeni bir değirmene tonla para vermektense iyi çekirdeklere para harcayın kahvenizi için gerisi gereksiz.

Filtre için Comandante Top Tier bir değirmen başka bir değirmene geçmek büyük bir fark yaratmayacak asla. Espresso işin içine giriyorsa o zaman işler değişiyor flat burr vb her değirmenin farklı bir karakteristigi var.

Söylenen değirmenlerin cmd'ye göre dıştan ayar farkı var başkaca çağ atlatacak tad ayrımı yaptıracağını düşünmüyorum.

Filtre için bile hem tat profili hem kullanıcı deneyimi açısından en iyisi değil, espresso için hiç değil zaten. Ama yine de filtre özelinde devam edecekseniz ve memnunsanız yükseltmeye değmez.

ben de yeni bir comandante kullanıcısıyım. espresso çıktılarında çok zorlanıyorum. wdt ve tamplemenin aynı olduğu senaryoda 10 click çok hızlı 8 click çok yavaş kalıyor. Aradığın oran 9 click sanıyorsun ama yine olmuyor... red clix yükseltmek bu konuda yardımcı olur mu?

ben de yeni bir comandante kullanıcısıyım. espresso çıktılarında çok zorlanıyorum. wdt ve tamplemenin aynı olduğu senaryoda 10 click çok hızlı 8 click çok yavaş kalıyor. Aradığın oran 9 click sanıyorsun ama yine olmuyor... red clix yükseltmek bu konuda yardımcı olur mu?

Olabilir de olmayabilir de bazı kahvelerde yeterli olup bazılarında olmayabilir. Espresso ince ayarı için her kahvede çalışır diyebileceğimiz bir değirmen değil.

Yardımcı olabilir. Şöyle standart comandante de her click yaklaşık 30 mikron farkediyor. Ancak bu RC li versiyonda 15 mikrona düşüyor. İnce ayar yapmana yardımcı olacaktır.

Haydaa, ben bi tane 1zpresso jx pro aldım yıllardır aeropress espresso hepsini onda yapıyorum :) her biri için ideal ayrı bir öğütücü mü almak gerek?

Espressoda değirmenin ne kadar hassas adımlarla öğütüm yapabildiği ne kadar ince ayar yapabileceğinizi belirler. Yani bir klik fazla ile bir klik az arasında halen ideal çıktı alınamıyorsa yapacak bir şey kalmıyor o değirmen özelinde.

Elinizdeki değirmen (JX Pro) bu anlamda Comandante'ye göre daha ince ayar yapmaya müsait diye biliyorum.

Filtre için o kadar hassas bir durum yok, iyi espresso öğüten bir çok değirmen iyi de filtre öğütebilir.

Espresso öncelilkli değirmenler biraz fazla toz üretebilir ama onu da dolaylı bir yöntemle elekle vs azaltma imkanı var.

Ama tersi durumda filtre için daha iyi olan birçok değirmen espresso için ince ayar yapma imkanı sağlayamıyor ve bunun bir dolaylı çözümü de yok..

Haydaa, ben bi tane 1zpresso jx pro aldım yıllardır aeropress espresso hepsini onda yapıyorum :) her biri için ideal ayrı bir öğütücü mü almak gerek?
senelerdir ben de aynı şekilde kullanıyorum, tek eksik bulduğum noktası kolay sökülüp takılmaması ve ayar kısmının küçüklüğü (dıştan ayar olsa çok kullanışlı olurdu mesela). ama ömürlük bir değirmen bence

Evet ciddi yardımcı olur red clix. Normal Aks'ın aralıkları yeterli degil espresso için.

Son düzenleme:
Yani berrak biraz daha çayımsı ve ultra light kahveler konusunda Bence zp6, pietro, kinu pour over burr, daha başarılı. Onun dışında orta seviye kavrumlarda Comandante'nin geri kaldığını düşünmüyorum ( tabii bunları sadece v60 için söylüyorum ). Ortalama bir kullanıcı için çok seviye atlatır mı bence gereksiz kaçar

Performansları açısından yorum yapamayacağım benim anlayacağım farkları yok.Ama kimisine göre c40 klik sistemi içeriden olması kötü ama 1z k ultrada dışarıdan ayrıca 48 mm bıçağa sahip ve kolu daha uzun öğütümler comandanteye göre çok daha hızlı ayrıca yanında kaliteli taşıma çantası hava pompası ve temizleme fırçası ile geliyor.ben sıfırdan bir değirmen alcak olsam k ultra alırdım (performans açısından da genelde k ultrayı çok daha iyi buluyorlar )
ben comandate ve x ultra ullanıyorum k ultra geçme gereksinimi duymuyorum

Son düzenleme:
Geri