• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve Kolombiya Inga Aponte Honey
Kronotrop
Yöntem Delter Coffee Press
13 gr kahve
200 ml su
Comandante 22 click
92 derece
30 sn blooming toplam 2:05 demleme süresi

Çok önyargı ile aldığım bir kahveydi. Öğütüm yapar yapmaz net bir gül kokusu geldi. Demledikten sonra yoğun karamel tadı ve anlamlandıramadığım meyvemsi bir tad aldım. Tatlı bir kahveydi. Bu tarz sevmesem de baya hoşuma gitti, içimi o kadar tatlı ki... Tüm önyargımı kırdı. Hediye olmasaydı almazdım normalde, ama artık alırım :)
IMG_20200222_201543.jpg

Çok önyargı ile aldığım bir kahveydi. Öğütüm yapar yapmaz net bir gül kokusu geldi. Demledikten sonra yoğun karamel tadı ve anlamlandıramadığım meyvemsi bir tad aldım. Tatlı bir kahveydi. Bu tarz sevmesem de baya hoşuma gitti, içimi o kadar tatlı ki... Tüm önyargımı kırdı. Hediye olmasaydı almazdım normalde, ama artık alırım :)
Ekli dosyayı görüntüle 588

Güzel bir çekirdek, espressosu da lezzetli. Bedava dağıtılıyormuş gibi bir imajı var ama kaliteli bir çekirdek :)

Afiyet olsun :)

Güzel bir çekirdek, espressosu da lezzetli. Bedava dağıtılıyormuş gibi bir imajı var ama kaliteli bir çekirdek :)

Afiyet olsun :)
Aynen, imajından dolayı sanırım önyargım vardı. Çok açık kavurmamışlar, espresso denemeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim :)

Bu çekirdeği ilk defa deneyimledim ve 20 saniye önce son yudumumu içtim. Yazdıklarınıza +1 hatta +1 daha katılıyorum. Çok güzel ifade etmişsiniz. Çok hoş bir çekirdek. Uzun süreden sonra ilk defa bana “işte bu!” dedirtti. Teşekkürler.

Hunkute uzun süredir (yıllardır) tükettiğimiz bir çekirdek. Ara ara alır içeriz. Hiç bir kavrumunda sorun ile karşılaşmadık. Petranın bence imza çekirdeklerinden bir tanesi. Nereden nasıl temin ediyorlar bilmem ama bu çekirdek bir çok kişiyi pişman etmez :) Reklam gibi oldu ama bazı çekirdeklerin hakkını vermek lazım :)

Kahve: Guetamala - El Boqueron
İşlem: Natural
Kavuran: Probador Colectiva
Demleme : Breville BES920 Espresso
92 derece 7 sn ön demleme
20 gr 40ml 30 saniye

Sonuç : Muhteşem Kesinlikle denenmeli

Kahve: Brasil Serra Das Araras
Kavurma: Orta
Kavuran: Coffeenutz Roasters ( 18 Şubat )
Delter Coffee Press
Comandante 25 Klik
Demleme 200gr su
Kullanılan su: Buzdağı Ph: 7.1
14 gr kahve
Demleme sıcaklığı 95 derece
demleme 2:00
Bardak: Zwilling 200cc

WhatsApp Image 2020-02-22 at 11.49.36.jpegWhatsApp Image 2020-02-23 at 10.17.14.jpeg

Bugün ki ilk tadımım Coffeenutz dan Brasil Serra Das Araras oldu. 18 Şubat tarihinde kavrulmuş kahvenin aslında denemek için ideal zamanları 24 ü denebilir ancak Brazilya kahvesinin kavurma profiline göre Pazar yani ayın 23'ü de ideal gün diyebilirim. Tadım yapmadan önce notlara baktığımda karşımda gövdeli bir kahve çıkacağını tahmin etmiştim. Delter ile yaptığım bu kahvede belirgin şekilde çikolata tadı aldım. Bu da demleme metodumun doğru olduğunun ilk işareti. Asitlik ortanın daha altında. Zaten profil olarak da beklenen buydu. Limon asiditesine yakın ancak bir limon tadı aldım mı? hayır. Ağırlıklı olarak çikolata.
Gövdesi soğudukça daha baskın geliyor ancak rahatsız edici bir baskınlık değil kesinlikle. Bazı kahveler de gövde baskılaştıkça isli bir havaya girer. Bu kahvede böyle bir durum yok. Eğer kavurma daha koyu olsaydı ve ben bunu filtre olarak demleme yapmış olsaydım o zaman evet isli bir gövdeye yatkın bir profile sahiptir diyebilirdik.
Burada Coffeenutz'un kavurma derecesini de çok beğendiğimi söyleyebilirim. Zaten filtresiz ham fotoğrafı koyuyorum.
Kahvekulubu üyesi olarak kendilerine buradan da teşekkür ediyorum.
Afiyet olsun!

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kahve: Costa Rica
İşlem: Üzerinde Yazdığına göre Honey
Kavuran: Bilinmiyor
Demleme Metodu: Origami, 18-300, ~1:17 kahve/su oranı
Öğütücü: Comandante 24 click
Demleme sıcaklığı: 95 derece
Su değerleri: 130 ppm, 87.5 GH, 40 KH

Elimizde kalan son hediyeyi Origami ile demledik, vakumlanmış halde buzluktaydı, yine aşık olduk...

BF002D46-37DB-4023-973B-C7842E359DD3.jpeg

Çekirdek: Kenya Kii AA
Kavurucu: Kronotrop
Yöntem: V60
Oran 30/430
Süre 3.45
Çok enteresan bir kahve. Pazar kahvesi olarak seçtiğimiz kahve Kronotroptan Kenya Kii. Geçen sefer greyfurt tadının belirgin olduğunu yazmıştm bugün greyfurtla beraber paket üzerinde yazan domates kurusu tadı oldukça belirgindi.
Fotoğraf çekmek bitince aklıma geldi :)
15824602545834168848058140442511.jpg

Son düzenleme:
Kahve: Guatemela Finca Queljina Microlot
Delter Coffee Press
Comandante 25 Klik
Demleme 200gr su
14 gr kahve

WhatsApp Image 2020-02-22 at 11.49.36.jpegWhatsApp Image 2020-02-23 at 16.43.22.jpeg

Bugünün son demlemesi Guatemela Finca Queljina Microlot.
Demleme yine Delter üzerinde gerçekleşti. İlk tadımdan soğuyana kadar giderek artan bir asidite mevcut. Limon suyu ama şekerli tatlı bir ifade ile devam ediyor. Normalde limon ile insanın yüzü ekşir. Bunda öyle bir durum yok. Gayet dengeli bir karakteri var. Şurubumsu bir ifadesi yok. Gövde hafif. Hatta gövdesi baskın değil. Bu da yumuşak bir içim sağlıyor. Daha gövdeli kahve sevenlere çok hitap etmez. Tabi bu benim yaptığım demleme metodunda böyle.
Not: Bu kahvenin yanına şekersiz fıstık ezmesi tavsiye ederim.
Afiyet olsun!

Pazar keyfi ikindi kahvesi olarak Türk kahvesi, Prodobar Colectiva'dan yıkanmış Etiyopya Halu Beriti.
55' 240ml suya 24gr kahve ile başlangıç, 2:30 civarında köpürme ile bitti. Açıkçası bu vakte Türk kahvesini nitelikli kahvelerden yapmamış olmama her seferinde pişman oluyorum :)
IMG_20200223_172941.jpgIMG_20200223_172937.jpg

Kahve: Costa Rica Las Lajas, Doğal İşlenmiş
Kavuran: Kronotrop, 17 Şubat
Demleme Metodu: Cam Hario V60, 14 gram, ~1:17 kahve/su oranı
Öğütücü: Timemore 18 klik
Demleme sıcaklığı: 93 derece
Demleme Süresi: 2 dakika 50 saniye
Su: Buzdağı

Ağzı kaplayan yüksek gövdeli ve damakta kalıcı bir kahve.

Kuruyemiş ve baskın kakao notaları ilk yudumdan itibaren eşlik ediyor. Bu kahveyi tipik Orta Amerika kahvelerinden ayıran özelliği sanırım şarabımsı bir kompleks ama yumuşak bir asiditeye sahip olması.

Hem meyvemsi, hem biraz tatlı, hem de baskın kakao tatlarını sevenler için değişik bir tecrübe olabilir.

Şahsen kakao ve fındık baskın kahveleri pek tercih etmem ama bu kahve üstüne meyvemsi tatlar ve kompleks bir asidite eklediğinden, değişik bir tecrübe diyebilirim.

1 hafta sonra tat profili nasıl olacak merak ediyorum.

945A61C8-52A9-42E5-9557-367DFF04A205.jpeg

Kahve: Brasil Serra Das Araras
Kavurucu: Coffee Nutz
Kavrum Derecesi: City Roast
İşleme Yöntemi: Natural
Demleme Yöntemi: V60
Öğütme Ayarı: Cmd 21 Click
Su Parametreleri: 15.625 L Abant Bolu kaynak suyuna 0,5 gr Sodyumbi Karbonat ve 2 gr Magnezyum Sülfat.
Demleme Parametreleri: 15 gr kahve, 240 ml 95 C su
Demleme Reçetesi: 45 ml su ile 45 sn blooming. 100+ 95 ml olarak iki döküm ve 2.45 de demleme sonu.

Kahve son derece homojen bir kavruma sahip. Demleme sonrası ilk hissiyat sütlü çikolata ve fındıktı. Asiditenin düşük, gövdeninse daha güçlü ve ön planda olduğu bir kahve. Son derece tatlı ve dengeli bir kahve olduğunu söyleyebilirim. Zarif ve hoş bir içime sahip. Kahve soğumaya başladıkça tatlılığı daha da artıyor. Aftertaste konusunda ise gerçekten çok başarılı. Herhangi bir bitter, yakıcı nahoş bir tat hissiyatı almadım. Türk kahvesine de çok yakışacak bir kahve olacağını düşünüyorum. Gövdeli ve tatlı kahvelerden hoşlanan kahve severlerin bu kahveyi denemesini tavsiye ederim.

DSCF0152_brasil_web.jpg

Kahve: Etiyopya Nensebo
Kavurucu: Gardelli
İşleme Yöntemi: Natural
Demleme Yöntemi: V60
Öğütme Ayarı: Cmd 32 Click
Demleme Reçetesi: 15/240 Kasuya Yöntemi (Tatlılık Metodu)

Pakedin son fincanını Kasuya ile denemek istedim ve müthiş oldu. Keşke daha önceden de deneseymişim :( Kasuya yöntemi genelde tatlı fincanlar sunuyor ve bu sefer de aynısı oldu. Meyve aromalarını net hissettirdi...

Kahve: Ethiopia Yirgacheffe Adado Grade 1
Delter Coffee Press
Comandante 25 Klik
Demleme 200gr su
14 gr kahve
WhatsApp Image 2020-02-22 at 11.49.36.jpegWhatsApp Image 2020-02-24 at 06.36.13.jpeg

Bu sabahın ilk demlemesi bir gün daha dinlendirdiğim Ethiopia.
Bu yörenin çekirdeklerinde beklenen, çiçeksi ve yumuşak içimi ile asiditesi dengeli olması. Ethiopya kavurması da zor bir çekirdek. yani ya vezir edersiniz ya rezil. Ben burada Ömer beyin kavurmasını beğendim ki zaten her denediğim çekirdeğin kavurma durumunu fotoğraflıyorum görün diye.
Notlara bakmadım ilk başta ve ne kadar çiçeksi bir kahve olduğunu deneyimledim. Zaten notlarda da yoğun yasemin ve çiçeksi olduğu söylenmiş ki ben bunu direkt aldım. Delter ile zaten çok yumuşak ve içimi keyifli kahveler çıkarabiliyorsunuz. Kesinlikle bu demleme metoduna çok yakışan bir kahve ortaya çıkmış. Teşekkürler Coffeenutz.
Not: Bu kahvenin üstüne kendime ödül olarak bir de Kenya Kii AA demledim. Bu sıra Kenyaların fetişistiyim net.

Geri