• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Good Coffee Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oguzatli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dün sipariş verdim bugün kargo geldi.
Müthiş paketlenmiş ve renkler o kadar güzel ki şekilli foto çektim
Ekli dosyayı görüntüle 27586

Hızlı teslim, özenli kargo için minnettarım. Çekirdeklerin ikiside 04/07 kavurum tarihli.
Hatta mail attım ve 15dk içerisinde dönüş yaptılar. Neler oluyor arkadaşım, alışık değilim ben böyle şeylere:)

Refisanın kutusunu açtığımda başka bir sürpriz. Paket şeffaf, gözün aydın @admuys ☕ :)
Ekli dosyayı görüntüle 27587

Refisayı hemen demledim,

Kingrinder k4 120klik
Seğmenler su 92° - Kaynak Haymana
Origami Air S - hario 01 filtre
Hep başladığım reçete 50 - 150 - 240 (1/16)

Sıcak bardakta turunçgiller ve soğudukça, tadım notlarında yazdığı gibi karamel tatlılığına dönüyor. İyice soğuduğunda, damakta tereyağ.
Asıl merak ettiğim hamasho, 12,5gramdan bi demler. Yüksek ihtimalle 3. haftasına kadar bekletirim.
Yanık da gözükmüyor. 😄

Hamasho için attığım maile şöyle bir dönüş yaptılar;

Tavsiyeye gelecek olursak. Tabiki kombinasyon anlamında sınırsız şeyler yapabiliriz. Fakat birkaç teknik tavsiye paylaşabilirim sizinle:

Öncelikle biz kahveyi iyi çözebilmek adına mümkün olan en yüksek sıcaklıkta (99c) demlemeyi tercih ediyoruz. Drip demlemelerde 15grdan az demlemeyi tavsiye etmiyoruz. Yeteri kadar basınç oluşumuna ve süreye ulaşılamıyor genellikle bu da extraction anlamında zayıf bir demleme yapmanıza sebebiyet veriyor. Daha sonra öğütüm ayarınızı tatlılığı yakaladığınız yere kadar inceltmeyi ve acılığı hissettiğiniz yerde durup bir adım kalına gitmenizi tavsiye ederim. Sizin senaryonuzda (kalın su kullanıyorsanız da) fermente tatları çözüp tatlılığa ulaştınız fakat kuruluk hala bitişte hissettiriyorsa SU ORANINIZI bir tık artırmanız kahveyi daha berrak hale getirecektir. (ÖRN. 1/16 yerine 1/17 gibi.)

Su tavsiyesi olarak da bulabileceğiniz en yumuşak suyu denemenizi tavsiye ederim. Genellikle cam şişe sular ya da cam damacanalar daha iyi sonuç veriyor.

En kısa sürede deneyeceğim.

Hamasho-Sama
Japon demleme
25/420 (160buz - 260nestle su 97c)
1zpresso xpro 1.40 klik
50bloom - 150 - 260
Hario 02 plastik v60
Hario 02kulaklı filtre

Japon çok yakıştı bu çekirdeğe.
Tropik, rengarenk çıktı aldık, keyifle içtik. Öğütüm ince / su sıcak, buzla güzel dengelendi.

Son düzenleme:
Geçen hafta Kozyatağı'ndaki dükkanlarında Colombia Monteblanco Rodrigo Sanchez'i deneme fırsatı buldum. Demleme bana göre oldukça başarılıydı, kokuda karpuz oldukça belirgindi tatta da karpuz ve şeftali baskındı diyebilirim. Kadehte sunum yapıyorlar o biraz farklı geldi ama genel olarak iyi bir deneyimdi. Fırsat bulunca gidip diğer çekirdeklerini de denemeyi düşünüyorum.

Geçen hafta Kozyatağı'ndaki dükkanlarında Colombia Monteblanco Rodrigo Sanchez'i deneme fırsatı buldum. Demleme bana göre oldukça başarılıydı, kokuda karpuz oldukça belirgindi tatta da karpuz ve şeftali baskındı diyebilirim. Kadehte sunum yapıyorlar o biraz farklı geldi ama genel olarak iyi bir deneyimdi. Fırsat bulunca gidip diğer çekirdeklerini de denemeyi düşünüyorum.
Fiyat nedir hocam?

Birkaç gün önce tesadüfen denk gelmiş, hızlıca bir göz atmıştım. Güzel bir aurası var. Marka/pazarlama başarılı. Kahvelerini henüz denemedim ama ilk fırsatta deneyeceğim. Özellikle böyle güzel yorumlar gördükçe...

Firma temsilcisini de foruma davet etmek lazım. 🙂

Kendilerinden yakın zamanda bir alışverişim oldu. Sorunumla alakalı kendilerine yazdım. Bana bir soru yönelttiler, ben de sorularını cevapladım ama sonra geri dönüş yapmadılar. O yüzden etik olarak üstüme düşeni yapmış olarak tüketici deneyimimi anlatacağım.

100g'lık 3 kutu kahve aldım, sağ olsunlar yanında hediye kahve de yollamışlar. Bildiğiniz üzere bozulmuş kahvede eğer kahve ağır bir fermentasyon geçirmediyse, yani yıkanmış veya natural gibi klasik yöntemler kullanıldıysa, siyah çaya yanaşan bir kokuya bürünür. Kutuların kapaklarını açtığımda ilk fark ettiğim şey bu oldu. Tabii sadece koku ile sonuca varmak olmaz. Her kahveden 15g şeklinde demleme yaptım ve her seferinde maalesef tatsız bir suya ulaştım. Sadece hediye kahvede bunu yaşamadım. Kavrum tarihlerine bakmak sonradan aklıma geldi. Kavrum tarihinden 1 aydan fazla zaman geçmiş. (Kavrum 18.12, elime ulaşma 20.01) Evet evet biliyorum bazı kahvede 1 ayda tatlar açılır vs. Onlar da öyle dediler ve bilerek bunu yaptıklarını söylediler. Demek ki ya onların kavrumlarında öyle olmuyormuş ya da herhangi bir vakum yapmadan doğrudan teneke kutu içinde bekletmek o sonucu doğurmuyormuş, zira kahveler bayat.

Kahveye ve kahvelerin saklanma koşullarına dair bazı "bilgiler" sundular;

• Kahvenin performansının en iyi şekilde ortaya çıktığı aralık 4-6. hafta arasıdır, tabii doğru şartlarda saklandıkları sürece.
  • Kahveyi hava almayan ve nemsiz bir ortamda sakladığınız sürece 8-10 aya kadar iyi bir performans ile tüketebilirsiniz.
  • Kahve ancak öğütüldükten sonra günlerce bekletildiğinde ya da ağzı açık şekilde günlerce bekletildiğinde, en iyi koşullarda saklandığında da 2-3 yıl içinde gerçekleşir.

En sonda kullandığım su ve demleme şeklimi sorguladılar. Dört farklı kağıt türü kullandığımı, demlemelerde suyun sıcaklığını değiştirerek denediğimi, döküş sayısını az ve çok şekillerde denediğimi ve dripperımı söyledim. Dilerlerse PPM arttırabileceğimi, tavsiyeleri varsa duymak istediğimi belirttim ama geri dönüş alamadım. Ürünleri firmaya geri gönderebileceğimi, ya ürün değişimi ya da para iadesi istediğimi söylemiştim ilk e-postamda ama sanırım bu gerçekleşmeyecek.

30-60-90 ppm 3 farklı su, 4 farklı Cafec kağıt, 3 farklı dripper, 90-100 arası değişen sıcaklıklar, tek/çift/üçlü/dörtlü döküş, 2.30-4.00 bitirme süreleri vesaire vesaire. O çekirdekten artık herhangi bir tat çıkmıyorsa ben problemi kendimde aramayı bırakırım. Kahvenin bayat olduğunu kabul etmeyip ortaya koydukları kusursuz ürünlerinin bu olduğunu söylüyorlarsa o zaman kusura bakmasınlar, kötü iş. Keşke bayat olsaydı o halde.

Ben ilk başta kendilerine ulaşıp üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum ve bunu gönül rahatlığı ile yazıyorum.

Geri