• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Sonuç Kasım 2023-Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

benimde kahvelerim az öne geldi. bir şey sormak istiyorum. evde arıtma kullanıyorum. tds 30-40 arası. kahve tadını çok etkiler mi?
ya da suya biraz soda katsam. tds yi yükseltsem faydası olur mu?

Haddim olmayarak yorum yapmam gerekirse, arıtma suyla yaptığım tüm kahveler inanılmaz ekşi oluyor. Tavsiye etmezdim.
kahveye soda katmak TDS değerini yükseltir ancak maden suyu çok fazla tipte ve yoğun mineral içeriyor az katsanız dahi kahvede istenmeyen tatların ortaya çıkmasına neden oluyor. Arıtma suyu musluktan aktığı haliyle kahve demlemek için uygun değil buna kahveyi çözmede etkili belirli minerallerin katılması gerek. Magnezyum, Kalsiyum, Potasyum ve Sodyum başlıca minerallerdir. Piyasada bu mineralleri içeren kitler mevcut hatta hangi tip suya neyi ne kadar katacağınız da formüllerle belirlenmiştir. Bu tarz bir kit ile demleme suyu hazırlayabilirsiniz. Veya piyasadaki hazır şişelenmiş suları kullanarak demleme yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Soda ekstra bir mineral değeri icermemekle birlikte sadece içine gaz basılan su olarak düşünülebilir.Dogal maden suyu kullanarak deneyimleyen arkadaşlar vardı ancak bu işlemin çok hassas yapılması gereken bir işlem olduğunu savunuyorlardi zira kahvelerden saçma sapan aromalar devsirdigine,kahvenin tadını yuvarlayabildigine dair donutler hatırlıyorum ki umarım hafızam bana oyun oynamiyordur 😊 Hazır indirimdeyken meet lab final touch belki de sizin için iyi bir seçenek olabilir.
Soda kattım az bişey tds 250 lere fırladı :) damak tadımın çok iyi olduğunu düşünmüyorum ama en azından nestle ya buzdağı su ile deneme yapayım. ne kadar fark var aklımda fikir oluşur.

Soda ekstra bir mineral değeri icermemekle birlikte sadece içine gaz basılan su olarak düşünülebilir.Dogal maden suyu kullanarak deneyimleyen arkadaşlar vardı ancak bu işlemin çok hassas yapılması gereken bir işlem olduğunu savunuyorlardi zira kahvelerden saçma sapan aromalar devsirdigine,kahvenin tadını yuvarlayabildigine dair donutler hatırlıyorum ki umarım hafızam bana oyun oynamiyordur 😊 Hazır indirimdeyken meet lab final touch belki de sizin için iyi bir seçenek olabilir.
hocam meet lab final touch ürünlerine baktım. normal sulara da eklenmesini tavsiye ediyor.

hocam meet lab final touch ürünlerine baktım. normal sulara da eklenmesini tavsiye ediyor.
elbette her suyun içerdiği mineraller farklı bu sebeple suya göre belirli oranda mineral eklenmesi lazım. Kit olmaksızın demleme yapacaksanız Nestle, Buzdağı, Elmacık, Saka, Erikli vb. 80ppm ve üstü suları tavsiye edebilirim.

Monteblanco Geshanın işlem şekli ile ilgili daha fazla bilgi edinebilir miyiz? Yıkanmadan önce anaerobik fermantasyon vs. bir işlem görmüş müdür? @meetlabcoffee

Monteblanco Geshanın işlem şekli ile ilgili daha fazla bilgi edinebilir miyiz? Yıkanmadan önce anaerobik fermantasyon vs. bir işlem görmüş müdür? @meetlabcoffee
Merhabalar, Anaerobic bir işlem yoktur. Düz bir yıkama işlemine tabi tutulmuştur sadece.

elbette her suyun içerdiği mineraller farklı bu sebeple suya göre belirli oranda mineral eklenmesi lazım. Kit olmaksızın demleme yapacaksanız Nestle, Buzdağı, Elmacık, Saka, Erikli vb. 80ppm ve üstü suları tavsiye edebilirim.
nestle saka migrosta satılıyor. akşam geçerken alayım. teşekkür ederim hocam

#32893 numaralı 25 kasım tarihli siparişime kavuşabilmiş değilim caanım kahve mevsiminde, kargo onayı da gelmedi yardım lütfen @Ömer Aydın.​

Sonraki kavrulma tarihini ertesi hafta gibi düşünmüştüm bir yerlerde bu bilgiyi atladım heralde, önemli olan kahvesiz kalmamak teşekkür ederim ilginize @Ömer Aydın

Arkadaşlar kahveleri kavrum tarihinden itibaren kaç gün sonra kullanmaya başlıyoruz

Merhaba arkadaşlar. V60 ile kahve demleme işinde yeniyim. İstediğim sonuçları genellikle elde edemiyorum. Isı ayarlı su ısıtıcım yok. Sanırım bu ciddi bir eksiklik. Değirmenin önemli olduğunu anladığımda Timemore C3s aldım. Fakat reçetelerin çoğu CMD ile veriliyor.
CMD nin click ayarı C3s in hangi ayarına denk geldiğini bilen varmı? Lütfen yazsın.

Merhaba arkadaşlar. V60 ile kahve demleme işinde yeniyim. İstediğim sonuçları genellikle elde edemiyorum. Isı ayarlı su ısıtıcım yok. Sanırım bu ciddi bir eksiklik. Değirmenin önemli olduğunu anladığımda Timemore C3s aldım. Fakat reçetelerin çoğu CMD ile veriliyor.
CMD nin click ayarı C3s in hangi ayarına denk geldiğini bilen varmı? Lütfen yazsın.

Fikir vermesi acisindan buna bakabilirsiniz:

Ekli dosyalar

• IMG_8233.jpeg
    IMG_8233.jpeg
    74.6 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_8232.jpeg
    IMG_8232.jpeg
    77 KB · Görüntüleme: 82
Merhabalar,ciddi bir eksiklik demek için görece bir konu,ocak tipi dereceli kettle kullanan çok fazla arkadaş var ve memnunlar ancak elektrikli ısı ayarlarlı kettle şüphesiz büyük kolaylık.Degirmeniniz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın,güzel bir seçim yapmışsınız.Birebir klik çevirme mümkün değil açıkçası, yaklaşık klikler söylenebilir ancak aynı şeyi ifade etmez çünkü değirmenler yaklaşık kliklerde dahi farklı tat profilleri sunabilirler.Bir tablo paylaşacağım,"Timemore" ile belirtilen kısım C3 olabilir,kullanan arkadaşlar dönüt paylaşırlar.Tavsiyem kullanan arkadaşların verdikleri formül veya tabloyu referans alıp bir demleme yapmanız,eğer ekşi,tahilimsı bir demlemeye ogutumu inceltmenizi,bitterligin olduğu demlemelerde ise öğütümde kalina gitmeniz olacaktır.En doğru sonuç,damaginizin onayladığı sonuç olacaktır en nihayetinde.

Ekli dosyalar

Hocam bende c3s aldım. Timemore kettle ve tartıda aldım. Tartı henüz gelmedi. Benimde ilk tecrübem olacak. Açıkcası bende biraz endişeliyim. Reçetelerin çoğu commandate için veriliyor.

Diğer forumdan bir arkadaş şu tabloyu hazırlamış. Belki faydası olur

Ekli dosyalar

• 1671906343573.png
    1671906343573.png
    371.8 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Cevap yazan kardeşlere çok teşekkür ederim. Tavsiyeler doğrultusunda yeni reçeteler denedim. Fakat daha iyi sonuçlar almama rağmen kronik bir problem devam ediyor. Burundi Kayanza Businde Station FW15+ da ne yaptıysam acı bir tat gelmeye devam ediyor. Özellikle sıcakken çok daha güçlü. Soğudukça acılık azalıyor, ama devam ediyor. Demleme süresi 2.30 - 3.00 arası. Su sıcaklığını azalttığımda underextract oluyor.
250 gr. kahve bitecek ben hala cebelleşiyorum :)

Ömer bey kahve çekirdekleriniz çok güzel ama aldığım 1 kglık ürünün yapışkanı malesef çalışmıyor saklama kabımda yok biraz kötü oldu durum.

Cevap yazan kardeşlere çok teşekkür ederim. Tavsiyeler doğrultusunda yeni reçeteler denedim. Fakat daha iyi sonuçlar almama rağmen kronik bir problem devam ediyor. Burundi Kayanza Businde Station FW15+ da ne yaptıysam acı bir tat gelmeye devam ediyor. Özellikle sıcakken çok daha güçlü. Soğudukça acılık azalıyor, ama devam ediyor. Demleme süresi 2.30 - 3.00 arası. Su sıcaklığını azalttığımda underextract oluyor.
250 gr. kahve bitecek ben hala cebelleşiyorum :)
Merhaba @haSSer, bu sorun muhtemelen demlemenin süresinden kaynaklı. Daha kalın öğütüm yaparak 2.10-2.20 gibi süreler hedeflemenizi tavsiye ederim. Filtreniz yavaşsa ve elinizde daha hızlı bir filtre varsa o filtre ile de değiştirebilirsiniz. Ufak bir tüyo olarak da öğütülmüş kahvenizde ki ince taneleri eleyebilirsiniz. Bunun için kahveleri peçete üzerinde gezdirdikten sonra başka bir yere aktararak çok ince tanelerin peçetenin üstünde yapışmasını sağlayarak yapabilirsiniz.

Eğer sorununuz devam ederse bana Kahvesever Whatsapp hattından ulaşabilirsiniz :)

Merhaba @haSSer, bu sorun muhtemelen demlemenin süresinden kaynaklı. Daha kalın öğütüm yaparak 2.10-2.20 gibi süreler hedeflemenizi tavsiye ederim. Filtreniz yavaşsa ve elinizde daha hızlı bir filtre varsa o filtre ile de değiştirebilirsiniz. Ufak bir tüyo olarak da öğütülmüş kahvenizde ki ince taneleri eleyebilirsiniz. Bunun için kahveleri peçete üzerinde gezdirdikten sonra başka bir yere aktararak çok ince tanelerin peçetenin üstünde yapışmasını sağlayarak yapabilirsiniz.

Eğer sorununuz devam ederse bana Kahvesever Whatsapp hattından ulaşabilirsiniz :)
Nazik cevabınız için teşekkür ederim. Deneyeceğim mutlaka

Geri