• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Geleneksel(Nitelikli) Tıraş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mete35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sabun olarakda çok aman aman uzaya gitmeye gerek yok. arko sabun iş görüyor ama altta paylaştığım ürünü alırsanız sizi dünyanın en mutlu adamı yapabilir.
https://www.extrashaving.com/en/proraso-tiras-sabunu-kase-yulaf-yesilcay-150ml
Aslında aklımda ilk o ürün vardı,onerdiginiz için daha da güvenle yaklaşacağım,sıradaki sabunum muhtemelen o ürün olacaktır.Simdilik tasa bastığım iki arko çubuk gerçekten işimi görüyor,epey de hızlı köpük yapıyor.Ayarli alet ve Yaqi fırçadan da çok memnun kaldım.Ayarli makinenin aralıkları da makul,öyle birden çok agresiflesmiyor.İkinci perdede genel olarak 4. Kademe civarı epey yakın bir şekilde iş gördü ve tahris etmedi.Acemilik kaynaklı yüzde bazen jileti kaybettigim oldu ama...4 civarı bile öyle ahım şahım agresif olmayabilir belki de siz daha iyi bilirsiniz.Yuzumu tahriş etmek adına yapabildiğim her şeyi yapsam da kesik bile olmadı yine perma Sharp kombinasyonunda, tekrardan önerileriniz için teşekkür ederim.Siz ve hobiye değer veren diğer tecrübeli forumdaslarin yorumlarini dikkatle okuyarak geleneksel ilk tiraslarimda sonuç almaya başladığımı düşünüyorum.
yaprak jilet olarak personna platinum bana çok harika traş yaptırmıştı ama şuan mevcut değil. ona bire bir derecede yakın olan
https://www.extrashaving.com/en/CRYSTAL-SUPER-PLATINUM-CIFT-KENAR-TIRAS-JILETI-10LU
Personna ben de bulamadım,crystal aldim sizin tavsiyenizle henüz denemedim ama.Elimde rapira eski üretim, permasharp ve crystal mevcut.Birkac tane de aletlerin yanında çıkanlar,zamanla deneyeceğim,teşekkür ederim.
bu jileti tevsiye ederim. jilet işi kahveye pek benzemiyor. kahvede ortalama ürünler çoğu zaman işi görür ama jilette bazen pahalı diye güvenip aldığınız markalar bile yüzünüzü incitiverir ve size uymayabilir
Evet voskhod un tavsiye olunduğuna denk gelmiştim baktım temin edilemediği için sanırım absürt fiyatlara piyasada.Pek de narin olmayan(ilk tiraslarimda narin olduğunu sandığım 😂) sık ve kalın telli sakallarım mevcut.Buna göre şu an için perma Sharp beni üzmedi,crystaldan umitliyim bu şekilde denemeler yapacağım sizlerin tavsiyesi üzerine.
Tercihleriniz hayırlı olsun hocam şimdiden keyifli tıraşlar diliyorum. Rimei ve permasharp ikilisi aleti bastırmadığınız sürece sizi tatmin edecek giriş seviyesi ama bir o kadar da iş gören bir set olmuş.
Çok çok sağolun,sizlerin isabetli tavsiyeleri sayesinde 😊

Bu aleti ben de sipariş etmiştim zamanında. Merkur Futur’un klonu olarak geçiyor. Şu anda Merkür Futur’um da var. Alette dikkat etmeniz gereken en önemli şey jilet açıklığının düz şekilde eşit olması. Jileti alete taktığınız zaman en yüksek ayara getirin ve jiletin keskin ucuna hafif yukardan bakın. Soldan sağa veya sağdan sola baktığınızda jilet açıklığı her yerde eşitse güle güle kullanın. Benim zamanımda (4-5 sene önce) bazı aletlerde jilet açıklığı her yerde aynı değildi. Örneğin sol taraf tıraş aletinin ucuna yakınken sağ taraf daha uzaktı. Benim sipariş ettiğimde öyle geldiğinde aleti kullanamadan çöpe atmak zorunda kalmıştım. Çünkü ciddi tahriş sebebi bu olay. Belki şu an bu sorun tamamen ortadan kalkmıştır gene de kontrol etmeniz sizin için faydalı olur :) Tekrar iyi tıraşlar diliyorum size :)
Çok ince düşüncelisiniz eksik olmayın,ürünle ilk tirasimi oldum.3 perde artı elle kontrol rötuş sinek kaydı denedim.Kesik bile yapmadı açıkçası,jileti yerleştirirken hizalamaya dikkat ettim ama söylediğiniz şekilde tekrardan kontrol edeceğim mutlaka.Urun çok güzel,çok şık ve kesinlik çok tok.Almayi düşünen arkadaşlar için ters kesim yapacaksaniz ve benim gibi 2-3 parmak tutuş kullanıyorsanız,urun ağır olduğu için elinizden kayıp düşme ihtimali var.Dikkatli olmakta fayda var ben de almak isteyebilecekler icin bunu not düşmek istedim.Tirasini çok sevdim,elimin bir nebze daha alışması lazım sadece,tekrardan önerileriniz için teşekkür ederim. 😊

Moderatörün son düzenlenenleri:
Temu'da sepet doldurmak için Pearl SSH-05'in 4'te1'i fiyatına aldığım jiletli tıraş makinesi benim Pearl'den bence daha iyi çıktı 🙄 Gerçi ssh-05 75 gramken bu sadece 35 gram ve kesinlikle daha ucuz hissettiriyor ancak hem daha yakın bi tıraş deneyimi sunuyor hem de Pearl ile sürekli bi yerimi keserken bununla sıkıntısız tıraş oldum.

Marka colorlamb... Alış fiyatı 60 lira.

Uzun zamandır forumda göremiyorum kendisini ama @turuncu1hayat bey sayesinde girdiğim bu hobide beklediğimi tam olarak bulmuş durumdayım. Yüzümü ve sakalımı tanıdıktan sonra neredeyse sıfır kanama ve tahriş ile tıraş oluyorum uzun zamandır. Benim gibi diğer yöntemlerle tıraş sonrası batık/sivilce vs şikayetleri olan arkadaşlar için yatırım tavsiyesidir 😀

Uzun zamandır forumda göremiyorum kendisini ama @turuncu1hayat bey sayesinde girdiğim bu hobide beklediğimi tam olarak bulmuş durumdayım. Yüzümü ve sakalımı tanıdıktan sonra neredeyse sıfır kanama ve tahriş ile tıraş oluyorum uzun zamandır. Benim gibi diğer yöntemlerle tıraş sonrası batık/sivilce vs şikayetleri olan arkadaşlar için yatırım tavsiyesidir 😀
Buralardayim hocam, genellikle okuma modundayim. Keyifli tiraslar dilerim tum dostlara..

Alet edevat kısmı da kahve ekipmanı kadar keyifli. Kahve için aldıklarınız göze batabiliyor sürekli tezgahta durduğu için ama kimse bir tıraş bıçağı veya usturanın, bileme taşının 500 dolar olacağını düşünmüyor.
Tam anlamıyla erkeğin gold sinki :)
500 dolar bileme taşı için gerekli mi gerçekten? Makita 1200'den sonrası gereksiz ve çok efektif olmuyor. Daha etkili birşey lazım olursa DTM elmas plakalar en ideali ve 2800TL fiyatı.

500 dolar bileme taşı için gerekli mi gerçekten? Makita 1200'den sonrası gereksiz ve çok efektif olmuyor. Daha etkili birşey lazım olursa DTM elmas plakalar en ideali ve 2800TL fiyatı.
Bıçak için bence makita 1200 yeterli.
Usturada bir yerden sonra keskinlik verilen emeğe göre az artıyor. Yine de bu konuda çok mesaisi olan biri değilim ve forumlarda beğenilen kombinasyonlardan dmt Elmas plaka ve zwilling 3000/8000 kullanıyorum. Finishing stone olarak da naniwa 12k kullanıyorum. 12k olmasa da ustura 3000den sonra biraz çekerek tıraş ediyor. 8000den sonra ise çok az iş kalıyor 12bine.12 bin olmasa da tıraş olurdum ama mutlu olmazdım.

Bıçak için bence makita 1200 yeterli.
Usturada bir yerden sonra keskinlik verilen emeğe göre az artıyor. Yine de bu konuda çok mesaisi olan biri değilim ve forumlarda beğenilen kombinasyonlardan dmt Elmas plaka ve zwilling 3000/8000 kullanıyorum. Finishing stone olarak da naniwa 12k kullanıyorum. 12k olmasa da ustura 3000den sonra biraz çekerek tıraş ediyor. 8000den sonra ise çok az iş kalıyor 12bine.12 bin olmasa da tıraş olurdum ama mutlu olmazdım.
Aradaki farkı hissedebiliyorsanız süper. Ben şahsen Makita 1200'den sonra iyi masatlanmış bir kesiciden daha iler seviye keskinliği ayırt edemem. Kılları çok rahat uçuruyor, havada kağıt kesebiliyor. :D

ben bu geleneksel tıraş olurken elmacık kemiğimin orayı kesitm, jilet izi kaldı. ( 3 hafta oldu) geçmesi için ne önerirsiniz?
böyle bir sorun yaşayan olursa scarex jel öneririm. günde 2 kere uygulayınca izi geçiriyor. süreç çok uzun ama olsun :)

ben hala geleneksel tıraş oluyorum ama istediğim verimlilikte değil. elimde ej de89 olduğundan daha keskin jilet alacağım sanırsam, evde bir tane feather var ama kullanmaya korkuyorum açıkçası.
daha önce gillette silver blue ve 7 o'clock yeşil paket kullandım ama çok memnun olmadım. şimdi ise aşağıdaki sepeti yaptım. biliyorum jilet konusu kişisel, herkeste farklı tecrübe oluyor ama önerisi olan varsa beklerim :)

güncel ekipmanları da yazayım:
ej de89
yaqi sentetik fırça
proraso tıraş kremi, preshave krem ve tıraş losyonu
zaza şap
ekipman önerilerini de okudum ama konuyu canlandırmak adına kullağındığınız ve memnun olduğunuz ekipmanları da yazabilirsiniz. (sepet doldurayım :) )
Saponificio Varesino marka sabun almak istiyorum ama koklamadan almak da riskli geliyor 2 sene kadar kullanılacağını düşününce. kokuyu beğenmezsek yandım :)
1721636470584.png

böyle bir sorun yaşayan olursa scarex jel öneririm. günde 2 kere uygulayınca izi geçiriyor. süreç çok uzun ama olsun :)

ben hala geleneksel tıraş oluyorum ama istediğim verimlilikte değil. elimde ej de89 olduğundan daha keskin jilet alacağım sanırsam, evde bir tane feather var ama kullanmaya korkuyorum açıkçası.
daha önce gillette silver blue ve 7 o'clock yeşil paket kullandım ama çok memnun olmadım. şimdi ise aşağıdaki sepeti yaptım. biliyorum jilet konusu kişisel, herkeste farklı tecrübe oluyor ama önerisi olan varsa beklerim :)

ej de89
yaqi sentetik fırça
zaza şap
ekipman önerilerini de okudum ama konuyu canlandırmak adına kullağındığınız ve memnun olduğunuz ekipmanları da yazabilirsiniz. (sepet doldurayım :) )
Saponificio Varesino marka sabun almak istiyorum ama koklamadan almak da riskli geliyor 2 sene kadar kullanılacağını düşününce. kokuyu beğenmezsek yandım :)
Ekli dosyayı görüntüle 34428
Merhaba,
Feather - DE89 ikilisi bence korkulacak bir ikili değildir. Bu ikiliyi kullandığımda aldığım nota baktım. Ve çok memnun kaldığımı not etmişim. İlk fırsatta denemenizi tavsiye ederim.

ej de89
yaqi sentetik fırça
zaza şap
Ekli dosyayı görüntüle 34428
Hocam De89 ile istediginiz yakinliktaki tirasi 1-2 gunluk tiraslarin disinda almaniz biraz zor olabilir. Onceliginiz tiras aletini degistirmek olmali bence. Ancak keskin jiletlerle verimliliginizi artirabilirsiniz. Sepetteki sari renkli gillette ve kai iyi sevim ancak crystali onermem. Onun yerine yesil renkli astra ve gillette silver blue yu onerebilirim. Ayrica feather ile de89un uyumu guzeldir hocam.

Hocam De89 ile istediginiz yakinliktaki tirasi 1-2 gunluk tiraslarin disinda almaniz biraz zor olabilir. Onceliginiz tiras aletini degistirmek olmali bence. Ancak keskin jiletlerle verimliliginizi artirabilirsiniz. Sepetteki sari renkli gillette ve kai iyi sevim ancak crystali onermem. Onun yerine yesil renkli astra ve gillette silver blue yu onerebilirim. Ayrica feather ile de89un uyumu guzeldir hocam.
crystali bende mevcut. @Lorenzen beye tamda önermeye geliyordum. jilet olayı hiç bir zaman 2+2=4 etmiyor sanırım. bana iyi gelen size kötü gelmiş.

ben jiletten ilk beklediğim şey acayip bir keskinlik asla değil. yüzümü hasarsız, kesmeden traş ederken sakallarımıda cımbızla çekiyor muş hissi vermemesi. ki crystall bunu gayet güzel yapıyor. belki siz çok keskin arıyor olabilir ve beğenmiyebilirsiniz.

@Lorenzen kullandığınız makine cidden çok pahalı ve kaliteli bir şey ama bence çok işlevsiz ve gereksiz bir alet. ha günlük traş olacaksanız belki bulunmaz kaftan olabilir ama zaman aralığı değişecek se bi seferde 3 günlük diğerinde 7 günlük sakalı kesecekseniz, benim 2-3 ay evvel önerdiğim fiyatca da baya uygun olan 6-7 kademesi bulunan aliexpress den alınan bir alet var onu şiddetle öneririm. mükemmel değilsede mükemmele yakın.

crystali bende mevcut. @Lorenzen beye tamda önermeye geliyordum. jilet olayı hiç bir zaman 2+2=4 etmiyor sanırım. bana iyi gelen size kötü gelmiş.

ben jiletten ilk beklediğim şey acayip bir keskinlik asla değil. yüzümü hasarsız, kesmeden traş ederken sakallarımıda cımbızla çekiyor muş hissi vermemesi. ki crystall bunu gayet güzel yapıyor. belki siz çok keskin arıyor olabilir ve beğenmiyebilirsiniz.

@Lorenzen kullandığınız makine cidden çok pahalı ve kaliteli bir şey ama bence çok işlevsiz ve gereksiz bir alet. ha günlük traş olacaksanız belki bulunmaz kaftan olabilir ama zaman aralığı değişecek se bi seferde 3 günlük diğerinde 7 günlük sakalı kesecekseniz, benim 2-3 ay evvel önerdiğim fiyatca da baya uygun olan 6-7 kademesi bulunan aliexpress den alınan bir alet var onu şiddetle öneririm. mükemmel değilsede mükemmele yakın.

Hocam jilet konusu tamda dediginiz gibi kisisel ancak yine sizin dediginiz gibi crystal konforu yuksek keskinligi daha zayif bir jilet. De89 zaten agresif olmayan bir alet, bu sebepten crystali onermedim. Yoksa dediginiz gibi aleti degistirip agresif bir alet yada ayarli bir aletin orta-orta ustu ayarlarinda crystal jiletten keyif alabilir.

3-4 gündür inceliyorum ürünlere bakıyorum ve bir şeyi anlayamadım. Bu bıçakların 8000tl olanlariyla 400tl olanları tamamen aynı gözüküyor acaba alırken neye göre alıyorsunuz?

3-4 gündür inceliyorum ürünlere bakıyorum ve bir şeyi anlayamadım. Bu bıçakların 8000tl olanlariyla 400tl olanları tamamen aynı gözüküyor acaba alırken neye göre alıyorsunuz?
bıçaktan kastınız tam olarak nedir acaba. yaprak jilet birde onun takılıp kullanıldığı traş aleti var.
traş aletinden bahsediyorsanız konu içinde linkinide paylaştığım aliexpres den gelen başlangıç ürünü ile ilk siftahınızı yapabilirsiniz. ben 7-8 yıldır kullanıyorum ve hala daha üst modellere geçme ihtiyacı hissetmedim.

bıçaktan kastınız tam olarak nedir acaba. yaprak jilet birde onun takılıp kullanıldığı traş aleti var.
traş aletinden bahsediyorsanız konu içinde linkinide paylaştığım aliexpres den gelen başlangıç ürünü ile ilk siftahınızı yapabilirsiniz. ben 7-8 yıldır kullanıyorum ve hala daha üst modellere geçme ihtiyacı hissetmedim.
Evet cahilliğime verin lütfen :D Jiletli Tıraş Makineleri olarak geçiyor sanırım. Benim merak ettiğim modeller çok benzerken inanılmaz fiyat farkları var. Mesela kahve değirmeninden örnek verecek olursam yeni başlayan biri aman 8bin liralık değirmen de öğütüyor, seramik bıçaklı değirmen de öğütüyor diyebilir ama bu noktada orta üst seviye bir değirmenin daha homojen öğütüm yapması, dayanıklılığı, kendine has bir tat profili vb şeyler fiyata etki ediyor. Jiletlerde bu kadar fiyat farkı olunca ne değişiyor onu merak ettim açıkcası.

Evet cahilliğime verin lütfen :D Jiletli Tıraş Makineleri olarak geçiyor sanırım. Benim merak ettiğim modeller çok benzerken inanılmaz fiyat farkları var. Mesela kahve değirmeninden örnek verecek olursam yeni başlayan biri aman 8bin liralık değirmen de öğütüyor, seramik bıçaklı değirmen de öğütüyor diyebilir ama bu noktada orta üst seviye bir değirmenin daha homojen öğütüm yapması, dayanıklılığı, kendine has bir tat profili vb şeyler fiyata etki ediyor. Jiletlerde bu kadar fiyat farkı olunca ne değişiyor onu merak ettim açıkcası.
Hocam ana etmen marka.
Ancak pahalı ürünler genelde paslanmaz çelik ve düşük toleranslarla üretilmiş. Ben mesela birkaç ürün deneyip en pahalisini elimde tuttum. Zira bu tıraş bıçakları malum ince ve kivrilabiliyor. Bu da kötü toleransı olan makinede kesici ucun titremesine , tahrişe neden oluyor.

Ustura konusunda da iki üç büyük marka var. Malzeme ve işçilik fiyatı 150 dolardan alıp 500 dolara getirebiliyor son ürün fiyatını.

Daha önce de belirttim bu tür hobiler erkeğin "gold sink"i. Ekipmanlar genelde albenili gelse de insan sonuca giden en zahmetsiz yolu tercih etmek yerine deneyim sağlayan yolu seçiyor:)

Jiletlerde bu kadar fiyat farkı olunca ne değişiyor onu merak ettim açıkcası
Çok bi' deneyimim yok, ama hissiyat olarak söylemek gerekirse bazı jiletler sakalı daha kolay kesiyor; sanırım bunlar daha agresif jiletler olarak değerlendiriliyor. Bakınca hepsi jilet ama bazıları daha jilet gibi. :)

Hocam ana etmen marka.
Ancak pahalı ürünler genelde paslanmaz çelik ve düşük toleranslarla üretilmiş. Ben mesela birkaç ürün deneyip en pahalisini elimde tuttum. Zira bu tıraş bıçakları malum ince ve kivrilabiliyor. Bu da kötü toleransı olan makinede kesici ucun titremesine , tahrişe neden oluyor.

Ustura konusunda da iki üç büyük marka var. Malzeme ve işçilik fiyatı 150 dolardan alıp 500 dolara getirebiliyor son ürün fiyatını.

Daha önce de belirttim bu tür hobiler erkeğin "gold sink"i. Ekipmanlar genelde albenili gelse de insan sonuca giden en zahmetsiz yolu tercih etmek yerine deneyim sağlayan yolu seçiyor:)
Anladım, sanırım bu farkı en iyi anlamanın yolu bir ucuz bir pahalı ekipmanı deneyimlemek :D

Çok bi' deneyimim yok, ama hissiyat olarak söylemek gerekirse bazı jiletler sakalı daha kolay kesiyor; sanırım bunlar daha agresif jiletler olarak değerlendiriliyor. Bakınca hepsi jilet ama bazıları daha jilet gibi. :)
Yine jilet demişim ya :D aslında söylemeye çalıştığım Jiletli Tıraş Makinesiydi yıllardır bunlara jilet demeye alıştığım için otomatik jilet diyorum :D

Geri