S
Silinen üye 7803
Guest
cümleten selamlar arkadaşlar. Ben 5-6 senedir nitelikli tıraş ve ekipmanlarına merak salmıştım. ondan ötürü biraz kendi tecrübelerimden anlatmak isterim.
Yaqi gerçekten iyi bir markadır, epeydir kullanıyorum;
linkteki fırçayı ve gayet başarılı tavsiye ederim.![]()
Yaqi Black Marble Classic Synthetic Shaving Brush
Yaqi Black Marble Classic Synthetic Shaving Brushwww.razorus.com
Tıraş makinesi olarak Merkür Futur 700 ün kaliteli takliti var aliexpress de;
Aliexpress tıraş makinesi
Linkteki bir örnek. yaklaşık 5 sene önce sdatın aldım ve mükemmel. ayarlanabilir olması traşı çok konforlu yapıyor.
jilete gelince orası biraz hassa bir konu. her yüze ve kişi her jilet uymayabiliyor. ben yüzümü kesmeyen jiletleri seviyorum. 8-10 markayı denemişimdir. yazdığınız astor pek tercihim değildir.
eskiden mükemmel ötesi bir yaprak jilet vardı;
polsilver marka bulursanız mutlaka deneyin ama eski üretimi olmalı. yeniden üretildi ama sanırım taklit(yenilerden de aldım beğenmedim)
Bulursanız bu da mükemmeldir; persona
onları bulamazsanız personay ya aynı yada çok yakındır; CRYSTAL SUPER
yaprak jilette eğer çok beğendiğiniz ürünlere denk gelirseniz stok yapabilirsiniz. benim elimde bu yazdıklarımdan toplam en az 10-12 paket vardır. o zamanlar fiyatlarıda çok uygundu. ben traş ürünlerini alırken F/P olarak en uygun fiyat ile en iyi işi çıkaranları tercih ettim. yaprak jilete özel bir hatılatma; en pahalısı en iyisi olmayabilir. az bulunan jiletler çok pahalıdır.
ayrıca extrashaving sitesi piyasadaki en hesaplı yerlerin başında gelir. ben bir zamanlar çokça alışveriş yapmıştım. sıfıra yakın makineler ile aldığımdan ara sıra kullanıyorum. el alışkanlığı.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim.Gayet uygun fiyatlı bir başlangıç kiti oluşturdum sayenizde ve ikinci tirasimda görece tahrişsiz ve oldukça yakın bir tıraş elde edebildim.İlk tirasimda köpük kıvamı olusturmakta sıkıntı yaşamıştım ve ikinci perdede epey bir tahrişe neden olmuştum ama ikinci tirasimda çok daha verimli bir tıraş gerçekleştirebildim.Yavas yavaş kas hafızası oluşturduğumu hissediyorum.Hocam geleneksel tıraşın bana göre başlangıç aleti rimei’dir. Tek dezavantajı alet çok hafif olduğu için bastırma ihtimaliniz fazladır. Siz her ne kadar bastırmıyorum sansanız da mach3 gibi tıraş aletlerinden geçenler ilk tıraşlarında hep bastırır ( ben de bastırmadığımı sanıyordum). Aleti cildinize fazla bastırdığınız için de tahriş olma ihtimali artar. Onun dışında hiçbir sorun yaşamazsınız. Hem de diğer aletlere göre çok ekonomiktir. Yolu geleneksel tıraşa düşen herkesin dolabında vardır bu alet emin olunbu aletin yanına arko çubuk sabun ve çok pahalı olmayan sentetik bir fırça ile permasharp 5li yaprak jilet ile çok ekonomik bir başlangıç yapabilirsiniz. Hem bütçeniz çok yorulmaz hem de bu hobi dünyasına giriş yapmış olursunuz. Yalnız arko sabun çok su isteyen bir sabundur dolayısıyla köpürtürken bol bol su eklersiniz. Bir de ucuz olduğundan dolayı tıraş sonrası ciltte kuruluk yapabilir. Güzel bir krem ile cildinizi nemlendirmeniz iyi olur. Bu ve daha fazla birçok bilgi için tıraş keyfim forumunu ziyaret edebilirisiniz
Benim naçizane fikrim böyledir ekonomik olsun dediğiniz için bu önerileri yaptım yoksa geleneksel tıraş hobisinin ucu bucağı yok emin olun
Rimeli aletini internetten; sabun, sentetik fırça ve permasharp yaprak jileti bulunduğunuz yerdeki süper marketlerden temin edebilirsiniz. Bu arada bu aletler ile anlaşamasanız bile güzel bir cilt hazırlığı için fırça önemlidir mach3 ile tıraş olsanız bile. Biraz daha bütçe ayırırım derseniz yaqi'nin başlangıç seviyeli sentetik fırçaları işinizi görecektir.
![]()
Dilek Shop Rimei Traş Makinesi A2002 Paslanmaz Çelik Dilekshop **hızlı Kargo** Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Dilek Shop Rimei Traş Makinesi A2002 Paslanmaz Çelik Dilekshop **hızlı Kargo** yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com