• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Geleneksel(Nitelikli) Tıraş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mete35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
cümleten selamlar arkadaşlar. Ben 5-6 senedir nitelikli tıraş ve ekipmanlarına merak salmıştım. ondan ötürü biraz kendi tecrübelerimden anlatmak isterim.

Yaqi gerçekten iyi bir markadır, epeydir kullanıyorum;
linkteki fırçayı ve gayet başarılı tavsiye ederim.
Tıraş makinesi olarak Merkür Futur 700 ün kaliteli takliti var aliexpress de;
Aliexpress tıraş makinesi
Linkteki bir örnek. yaklaşık 5 sene önce sdatın aldım ve mükemmel. ayarlanabilir olması traşı çok konforlu yapıyor.

jilete gelince orası biraz hassa bir konu. her yüze ve kişi her jilet uymayabiliyor. ben yüzümü kesmeyen jiletleri seviyorum. 8-10 markayı denemişimdir. yazdığınız astor pek tercihim değildir.
eskiden mükemmel ötesi bir yaprak jilet vardı;
polsilver marka bulursanız mutlaka deneyin ama eski üretimi olmalı. yeniden üretildi ama sanırım taklit(yenilerden de aldım beğenmedim)

Bulursanız bu da mükemmeldir; persona

onları bulamazsanız personay ya aynı yada çok yakındır; CRYSTAL SUPER

yaprak jilette eğer çok beğendiğiniz ürünlere denk gelirseniz stok yapabilirsiniz. benim elimde bu yazdıklarımdan toplam en az 10-12 paket vardır. o zamanlar fiyatlarıda çok uygundu. ben traş ürünlerini alırken F/P olarak en uygun fiyat ile en iyi işi çıkaranları tercih ettim. yaprak jilete özel bir hatılatma; en pahalısı en iyisi olmayabilir. az bulunan jiletler çok pahalıdır.

ayrıca extrashaving sitesi piyasadaki en hesaplı yerlerin başında gelir. ben bir zamanlar çokça alışveriş yapmıştım. sıfıra yakın makineler ile aldığımdan ara sıra kullanıyorum. el alışkanlığı.

Hocam geleneksel tıraşın bana göre başlangıç aleti rimei’dir. Tek dezavantajı alet çok hafif olduğu için bastırma ihtimaliniz fazladır. Siz her ne kadar bastırmıyorum sansanız da mach3 gibi tıraş aletlerinden geçenler ilk tıraşlarında hep bastırır ( ben de bastırmadığımı sanıyordum). Aleti cildinize fazla bastırdığınız için de tahriş olma ihtimali artar. Onun dışında hiçbir sorun yaşamazsınız. Hem de diğer aletlere göre çok ekonomiktir. Yolu geleneksel tıraşa düşen herkesin dolabında vardır bu alet emin olun :) bu aletin yanına arko çubuk sabun ve çok pahalı olmayan sentetik bir fırça ile permasharp 5li yaprak jilet ile çok ekonomik bir başlangıç yapabilirsiniz. Hem bütçeniz çok yorulmaz hem de bu hobi dünyasına giriş yapmış olursunuz. Yalnız arko sabun çok su isteyen bir sabundur dolayısıyla köpürtürken bol bol su eklersiniz. Bir de ucuz olduğundan dolayı tıraş sonrası ciltte kuruluk yapabilir. Güzel bir krem ile cildinizi nemlendirmeniz iyi olur. Bu ve daha fazla birçok bilgi için tıraş keyfim forumunu ziyaret edebilirisiniz :) Benim naçizane fikrim böyledir ekonomik olsun dediğiniz için bu önerileri yaptım yoksa geleneksel tıraş hobisinin ucu bucağı yok emin olun:) Rimeli aletini internetten; sabun, sentetik fırça ve permasharp yaprak jileti bulunduğunuz yerdeki süper marketlerden temin edebilirsiniz. Bu arada bu aletler ile anlaşamasanız bile güzel bir cilt hazırlığı için fırça önemlidir mach3 ile tıraş olsanız bile. Biraz daha bütçe ayırırım derseniz yaqi'nin başlangıç seviyeli sentetik fırçaları işinizi görecektir.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim.Gayet uygun fiyatlı bir başlangıç kiti oluşturdum sayenizde ve ikinci tirasimda görece tahrişsiz ve oldukça yakın bir tıraş elde edebildim.İlk tirasimda köpük kıvamı olusturmakta sıkıntı yaşamıştım ve ikinci perdede epey bir tahrişe neden olmuştum ama ikinci tirasimda çok daha verimli bir tıraş gerçekleştirebildim.Yavas yavaş kas hafızası oluşturduğumu hissediyorum.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim.Gayet uygun fiyatlı bir başlangıç kiti oluşturdum sayenizde ve ikinci tirasimda görece tahrişsiz ve oldukça yakın bir tıraş elde edebildim.İlk tirasimda köpük kıvamı olusturmakta sıkıntı yaşamıştım ve ikinci perdede epey bir tahrişe neden olmuştum ama ikinci tirasimda çok daha verimli bir tıraş gerçekleştirebildim.Yavas yavaş kas hafızası oluşturduğumu hissediyorum.
gülerek kullanın. köpük olayı önemli, 2-3 dakika kadar köpüğü oluşturmaya uğraşmak gerekiyor.

sizin tercik ettiğiniz makineye ilave olarak; Aliexpres den Şu makineyi de alabilirsiniz. 6-7 kademe ayar mekanizması ile çok çok daha konforlu traşlar sunacaktır.

Çok tesekkur ederim.
köpük olayı önemli, 2-3 dakika kadar köpüğü oluşturmaya uğraşmak gerekiyor.
Gerçekten de öyle,doğru acıyı bulmak, jileti hissetmek ve kayganlık adina doğru kalinlikla bırakmak gerekli sanırım.
sizin tercik ettiğiniz makineye ilave olarak; Aliexpres den Şu makineyi de alabilirsiniz. 6-7 kademe ayar mekanizması ile çok çok daha konforlu traşlar sunacaktır.
Şu an gümrükte 🥳Tekrar kıymetli önerileriniz için teşekkür ederim 😊

Selamlar,
Yıllardır Philips marka traş makinesi kullanmaktayım, genellikle haftada 2-3 traş oluyorum. Geçenlerde, uzun yıllar sonra ilk defa jilet/köpük ikilisiyle traş oldum; şunu anladım ki yıllardır makineyle gereksiz olarak keyifsiz traşlar oluyormuşum. Makine adeta traş etmiyor, yoluyormuş. Kullandığım traj bıçağı da Gilette Blue 3 Ice bu arada. 😄
Geleneksel traş âleminde en azından giriş seviye bir set edineyim diye düşünüyorum, konu takip.
ben de 2 tane 3 başlıklı philips eskittiğim için braun'a geçince keyifsiz tıraşlar oluyormuş dedim :D

zaten tıraş makinesi inceleme videolarının çoğunda ya panasonic arc ya da braun s9 pro 1. çıkıyor, philips'in ismi bile geçmiyor :D

Arada bu başlığa denk geliyorum fakat anlam veremiyorum, nedir bu nitelikli traş? Benim için hergün traş olmak gerçekten zahmetli bir iş, bu yüzden en kısa sürede halletmeye çalışıyorum, hergün duş aldığım için, duş biter bitmez elimle jeli suratıma sürüp köpürtüp sonra da Gillette Fusion proglide ile 1 dakika içinde hallediyorum, bundan nasıl bir zevk alabilirim gerçekten merak ediyorum? yanlış anlamayın, anlamaya çalışıyorum o yüzden sorguluyorum.

duş biter bitmez elimle jeli suratıma sürüp köpürtüp sonra da Gillette Fusion proglide ile 1 dakika içinde hallediyorum
Bunu yaptığımızda bazılarımızın yüzü mahvoluyor. Kimi daha şanslı sizin gibi, mesela benim yüzümü 5 bıçaklı proglide çok tahriş ediyor. O yüzden tek bıçaklı eski usül aletlerle, sakal yönüne filan dikkat ederek traş olmam gerekiyor. Tıraş sabunları, fırçalar vs. hem kalite olarak ayrışabiliyor hem de bu süreci daha eğlenceli hale getiriyor, bir nevi terapi süreci gibi...

Bunu yaptığımızda bazılarımızın yüzü mahvoluyor. Kimi daha şanslı sizin gibi, mesela benim yüzümü 5 bıçaklı proglide çok tahriş ediyor. O yüzden tek bıçaklı eski usül aletlerle, sakal yönüne filan dikkat ederek traş olmam gerekiyor. Tıraş sabunları, fırçalar vs. hem kalite olarak ayrışabiliyor hem de bu süreci daha eğlenceli hale getiriyor, bir nevi terapi süreci gibi...
Anladım hocam teşekkür ediyorum cevap için, doğru aslında, cildin hassasiyeti arttıkça, traşın da niteliğinin artması gerekiyor anladığım kadarıyla... Hayırlı traşlar diliyorum.

Benim için de
Arada bu başlığa denk geliyorum fakat anlam veremiyorum, nedir bu nitelikli traş? Benim için hergün traş olmak gerçekten zahmetli bir iş, bu yüzden en kısa sürede halletmeye çalışıyorum, hergün duş aldığım için, duş biter bitmez elimle jeli suratıma sürüp köpürtüp sonra da Gillette Fusion proglide ile 1 dakika içinde hallediyorum, bundan nasıl bir zevk alabilirim gerçekten merak ediyorum? yanlış anlamayın, anlamaya çalışıyorum o yüzden sorguluyorum.
Ben de her gün tıraş olmuyorum. 4-5 gün aralıklarla, hızlı bir şekilde tıraş oluyordum. Bu rutinde mach3, proglide konforlu olmuyor. Tıkanması çok rahatsız edici, tak tak lavaboya vurup temizlemeye çalışmak…

Merkur progress+nacet jilet ikilisi şu an için gayet başarılı benim açımdan, bunlardan başka farklı tıraş aleti ve birkaç jilet dışında da deneyimim yok zaten 😀

Hocam selamlar,sorduğunuz soru aslında kahveyle çok benzer.Yani üçü bir arada içen adam da bize aynı soruyu soruyor ve anlatmaya başlayınca çok da anlam veremiyor;çünkü işin içinde değil ya da o içtiğiyle mutlu.Traş konusuna da gelecek olursam ben daha çok yeniyim ancak alınan hazzın kahveyle çok benzer olduğunu düşündüğüm için size cevap vermek istedim.İşi ikiye ayıracak olursam; traşın bi sohbeti,ekipmanı, kozmetiği var bir de cildinizdeki mach3 benzeri aletlerle kıyaslandığındaki farkı.Mesela yüzünüze sürdüğünüz jelden bahsetmişsiniz;güzel bir traş sabunu kullanın bırakın yüzünüze sürdüğünüzdeki faydasını, koklamaya doyamıyorsunuz:)Cildinizdeki hissiyatından bahsetmiyorum bile.Aynı şey traş fırçaları ve aletleri için de geçerli.Adamlar öyle traş setleri yapmışlar ki koyun evde dursun,izleyin.Yani örnekler çoğaltılabilir,mevzu sadece sizin ilginizi çekip çemediği…

Hocam selamlar,sorduğunuz soru aslında kahveyle çok benzer.Yani üçü bir arada içen adam da bize aynı soruyu soruyor ve anlatmaya başlayınca çok da anlam veremiyor;çünkü işin içinde değil ya da o içtiğiyle mutlu.Traş konusuna da gelecek olursam ben daha çok yeniyim ancak alınan hazzın kahveyle çok benzer olduğunu düşündüğüm için size cevap vermek istedim.İşi ikiye ayıracak olursam; traşın bi sohbeti,ekipmanı, kozmetiği var bir de cildinizdeki mach3 benzeri aletlerle kıyaslandığındaki farkı.Mesela yüzünüze sürdüğünüz jelden bahsetmişsiniz;güzel bir traş sabunu kullanın bırakın yüzünüze sürdüğünüzdeki faydasını, koklamaya doyamıyorsunuz:)Cildinizdeki hissiyatından bahsetmiyorum bile.Aynı şey traş fırçaları ve aletleri için de geçerli.Adamlar öyle traş setleri yapmışlar ki koyun evde dursun,izleyin.Yani örnekler çoğaltılabilir,mevzu sadece sizin ilginizi çekip çemediği…
Aleyküm selam hocam anladım, şimdi daha mantıklı gelmeye başladı 😊

cümleten selamlar arkadaşlar. Ben 5-6 senedir nitelikli tıraş ve ekipmanlarına merak salmıştım. ondan ötürü biraz kendi tecrübelerimden anlatmak isterim.

Yaqi gerçekten iyi bir markadır, epeydir kullanıyorum;
linkteki fırçayı ve gayet başarılı tavsiye ederim.
Tıraş makinesi olarak Merkür Futur 700 ün kaliteli takliti var aliexpress de;
Aliexpress tıraş makinesi
Linkteki bir örnek. yaklaşık 5 sene önce sdatın aldım ve mükemmel. ayarlanabilir olması traşı çok konforlu yapıyor.

jilete gelince orası biraz hassa bir konu. her yüze ve kişi her jilet uymayabiliyor. ben yüzümü kesmeyen jiletleri seviyorum. 8-10 markayı denemişimdir. yazdığınız astor pek tercihim değildir.
eskiden mükemmel ötesi bir yaprak jilet vardı;
polsilver marka bulursanız mutlaka deneyin ama eski üretimi olmalı. yeniden üretildi ama sanırım taklit(yenilerden de aldım beğenmedim)

Bulursanız bu da mükemmeldir; persona

onları bulamazsanız personay ya aynı yada çok yakındır; CRYSTAL SUPER

yaprak jilette eğer çok beğendiğiniz ürünlere denk gelirseniz stok yapabilirsiniz. benim elimde bu yazdıklarımdan toplam en az 10-12 paket vardır. o zamanlar fiyatlarıda çok uygundu. ben traş ürünlerini alırken F/P olarak en uygun fiyat ile en iyi işi çıkaranları tercih ettim. yaprak jilete özel bir hatılatma; en pahalısı en iyisi olmayabilir. az bulunan jiletler çok pahalıdır.

ayrıca extrashaving sitesi piyasadaki en hesaplı yerlerin başında gelir. ben bir zamanlar çokça alışveriş yapmıştım. sıfıra yakın makineler ile aldığımdan ara sıra kullanıyorum. el alışkanlığı.

Hocam geleneksel tıraşın bana göre başlangıç aleti rimei’dir. Tek dezavantajı alet çok hafif olduğu için bastırma ihtimaliniz fazladır. Siz her ne kadar bastırmıyorum sansanız da mach3 gibi tıraş aletlerinden geçenler ilk tıraşlarında hep bastırır ( ben de bastırmadığımı sanıyordum). Aleti cildinize fazla bastırdığınız için de tahriş olma ihtimali artar. Onun dışında hiçbir sorun yaşamazsınız. Hem de diğer aletlere göre çok ekonomiktir. Yolu geleneksel tıraşa düşen herkesin dolabında vardır bu alet emin olun :) bu aletin yanına arko çubuk sabun ve çok pahalı olmayan sentetik bir fırça ile permasharp 5li yaprak jilet ile çok ekonomik bir başlangıç yapabilirsiniz. Hem bütçeniz çok yorulmaz hem de bu hobi dünyasına giriş yapmış olursunuz. Yalnız arko sabun çok su isteyen bir sabundur dolayısıyla köpürtürken bol bol su eklersiniz. Bir de ucuz olduğundan dolayı tıraş sonrası ciltte kuruluk yapabilir. Güzel bir krem ile cildinizi nemlendirmeniz iyi olur. Bu ve daha fazla birçok bilgi için tıraş keyfim forumunu ziyaret edebilirisiniz :) Benim naçizane fikrim böyledir ekonomik olsun dediğiniz için bu önerileri yaptım yoksa geleneksel tıraş hobisinin ucu bucağı yok emin olun:) Rimeli aletini internetten; sabun, sentetik fırça ve permasharp yaprak jileti bulunduğunuz yerdeki süper marketlerden temin edebilirsiniz. Bu arada bu aletler ile anlaşamasanız bile güzel bir cilt hazırlığı için fırça önemlidir mach3 ile tıraş olsanız bile. Biraz daha bütçe ayırırım derseniz yaqi'nin başlangıç seviyeli sentetik fırçaları işinizi görecektir.

gülerek kullanın. köpük olayı önemli, 2-3 dakika kadar köpüğü oluşturmaya uğraşmak gerekiyor.

Ayarlı tıraş aleti elime ulaştı.Gayet tok bir hissiyatı var,başlık kisminin kullanımı çok pratik,adimsiz 0.5-6.0 arası bir ayar kadranı var gibi Aliexpress den sipariş ettiğim Yaqi 26mm sentetik fırça ile birlikte sipariş etmiştim.O da çok güzel hissiyat olarak, kesinlikle yumuşacık bir dokusu var ve su,sıcaklık tutma konusunda marketten aldığım sentetik fırçadan çok daha başarılı olacağını hissediyorum.Diger fırçayla yüzümü süpürüyor gibi hissediyordum açıkçası bu çok iyi geldi diyebilirim.Bu arada tavsiyelerinizin dışına çıkıp bu muadil ürünü üreten firmanın kelebek başlıklı modelini de aldım,keşke cikmasaymisim 😂 Çok düşük agresiflikte bir ürün ve rapira eski üretim jiletle uyumu çok kötü oldu.Efektif kullanabilmek için epey tecrübeli olmak gerek sanırım çünkü jileti yüzümde hissetmek çok zor oldu o aletle.Ayarli makinenin tirasini henüz bilmiyorum ama rimei ve permasharp şu an yüzümü güldürüyor benim,yakın tıraş minimum tahriş alabildiğimi düşünüyorum.Bu arada bu ayarlı makine şu an Aliexpress de 230,Yaqi defolu fırçalar 190 gibi fiyatlardan listeleniyor,vergi hariç.Ben ürünü inceledim ama herhangi bir defo göremedim,belki aşırı acemi olduğum için nereye bakmam gerektiğini bilmiyorumdur 😂 Tekrardan kıymetli tavsiyeleriniz için teşekkürler,tıraş benim için hep bir külfet olmuştur,keyif alabileceğimi asla düşünmezdim 😂

Bu başlık bu forumda kafamı karıştırıyor:

20240504_100632.jpg

Yakında niş parfüm serisi de gelir mi 😅

“Son günlerde kullanmaktan çok keyif aldığım natural işlenmiş bu parfümde kahvenin büyüleyici kokusunun yanında lavanta o kadar iyi ki adeta yaz havası yaşatıyor. Kendimi bir sahil kenarında kahvemi yudumlarken okuduğum kitapta lavanta bahçelerinin arasında buluyor gibiyim.”

Tarzında söylemler duyabiliriz gibime geliyor. 😇🙂

Arada bu başlığa denk geliyorum fakat anlam veremiyorum, nedir bu nitelikli traş? benim için hergün traş olmak gerçekten zahmetli bir iş, bu yüzden en kısa sürede halletmeye çalışıyorum, hergün duş aldığım için, duş biter bitmez elimle jeli suratıma sürüp köpürtüp sonra da Gillette Fusion proglide ile 1 dakika içinde hallediyorum, bundan nasıl bir zevk alabilirim gerçekten merak ediyorum? yanlış anlamayın, anlamaya çalışıyorum o yüzden sorguluyorum.

zahmeti keyfe dönüştürmesi işin esprisi.

Üstad kesinlikle birçoğumuzun rutinini tarif ettiniz, hele ki ortaokuldan itibaren tıraş olan biri olarak bu süreci emme basma tulumba gibi ne kadar seri ve hızlı yaparsam o kadar keyif alıyorum ancak tıraş serüveni hormonal ve cildi hassas olan arkadaşların yaşadıklarını duyunca, bu rutin harbiden eziyete dönüşüyor. Anlıyor ve bu başlığa her forumda ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Herkese kolay ve keyifli tıraşlar diliyorum, berberin goygoyunu çekemeyip saç traşını da kendi yapan alfalara da selam olsun.

zahmeti keyfe dönüştürmesi işin esprisi.
Üstad, askerde bölük komutanından yediği fırçalardan dolayı günde iki kez tıraş olmak zorunda kalan arkadaşın tıraş bıçağını suya tuttuğu her seferinde genlerine ettiği şiirsel lafları duyunca, tıraş denilen şeyin bu seviyesinin de olabileceğini görüp halimize şükredirdik.

Tercihleriniz hayırlı olsun hocam şimdiden keyifli tıraşlar diliyorum. Rimei ve permasharp ikilisi aleti bastırmadığınız sürece sizi tatmin edecek giriş seviyesi ama bir o kadar da iş gören bir set olmuş.
Ayarlı tıraş aleti elime ulaştı.Gayet tok bir hissiyatı var,başlık kisminin kullanımı çok pratik,adimsiz 0.5-6.0 arası bir ayar kadranı var gibi
Bu aleti ben de sipariş etmiştim zamanında. Merkur Futur’un klonu olarak geçiyor. Şu anda Merkür Futur’um da var. Alette dikkat etmeniz gereken en önemli şey jilet açıklığının düz şekilde eşit olması. Jileti alete taktığınız zaman en yüksek ayara getirin ve jiletin keskin ucuna hafif yukardan bakın. Soldan sağa veya sağdan sola baktığınızda jilet açıklığı her yerde eşitse güle güle kullanın. Benim zamanımda (4-5 sene önce) bazı aletlerde jilet açıklığı her yerde aynı değildi. Örneğin sol taraf tıraş aletinin ucuna yakınken sağ taraf daha uzaktı. Benim sipariş ettiğimde öyle geldiğinde aleti kullanamadan çöpe atmak zorunda kalmıştım. Çünkü ciddi tahriş sebebi bu olay. Belki şu an bu sorun tamamen ortadan kalkmıştır gene de kontrol etmeniz sizin için faydalı olur :) Tekrar iyi tıraşlar diliyorum size :)

Ayarlı tıraş aleti elime ulaştı.Gayet tok bir hissiyatı var,başlık kisminin kullanımı çok pratik,adimsiz 0.5-6.0 arası bir ayar kadranı var gibi Aliexpress den sipariş ettiğim Yaqi 26mm sentetik fırça ile birlikte sipariş etmiştim.O da çok güzel hissiyat olarak, kesinlikle yumuşacık bir dokusu var ve su,sıcaklık tutma konusunda marketten aldığım sentetik fırçadan çok daha başarılı olacağını hissediyorum.Diger fırçayla yüzümü süpürüyor gibi hissediyordum açıkçası bu çok iyi geldi diyebilirim.Bu arada tavsiyelerinizin dışına çıkıp bu muadil ürünü üreten firmanın kelebek başlıklı modelini de aldım,keşke cikmasaymisim 😂 Çok düşük agresiflikte bir ürün ve rapira eski üretim jiletle uyumu çok kötü oldu.Efektif kullanabilmek için epey tecrübeli olmak gerek sanırım çünkü jileti yüzümde hissetmek çok zor oldu o aletle.Ayarli makinenin tirasini henüz bilmiyorum ama rimei ve permasharp şu an yüzümü güldürüyor benim,yakın tıraş minimum tahriş alabildiğimi düşünüyorum.Bu arada bu ayarlı makine şu an Aliexpress de 230,Yaqi defolu fırçalar 190 gibi fiyatlardan listeleniyor,vergi hariç.Ben ürünü inceledim ama herhangi bir defo göremedim,belki aşırı acemi olduğum için nereye bakmam gerektiğini bilmiyorumdur 😂 Tekrardan kıymetli tavsiyeleriniz için teşekkürler,tıraş benim için hep bir külfet olmuştur,keyif alabileceğimi asla düşünmezdim 😂
sabun olarakda çok aman aman uzaya gitmeye gerek yok. arko sabun iş görüyor ama altta paylaştığım ürünü alırsanız sizi dünyanın en mutlu adamı yapabilir.
https://www.extrashaving.com/en/proraso-tiras-sabunu-kase-yulaf-yesilcay-150ml

yaprak jilet olarak personna platinum bana çok harika traş yaptırmıştı ama şuan mevcut değil. ona bire bir derecede yakın olan
https://www.extrashaving.com/en/CRYSTAL-SUPER-PLATINUM-CIFT-KENAR-TIRAS-JILETI-10LU

bu jileti tevsiye ederim. jilet işi kahveye pek benzemiyor. kahvede ortalama ürünler çoğu zaman işi görür ama jilette bazen pahalı diye güvenip aldığınız markalar bile yüzünüzü incitiverir ve size uymayabilir.

Son düzenleme:
Geri