• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🏆 2024 Türkiye Kahve Kavurma Yarışması

Sözüm meclisten dışarı kimsenin günahına da girmek istemiyorum, saat 12 de açılan başvuru formunda sadece isim soy isim doldurmak zorunluymuş (galiba), bilmiyorum formun başında sadece isim soy isim yazıp yollayın diye bir ifade geçiyor muydu(geçiyorsa neden formdaki diğer sorular, kimlik pasaport yükleme kısımları falan vardı?) ama komple formu baştan sona dolduranlardan bazısı haliyle direk yedeğe geçmiş, haksızlık değil mi bu?

Son düzenleme:
Sözüm meclisten dışarı kimsenin günahına da girmek istemiyorum, saat 12 de açılan başvuru formunda sadece isim soy isim doldurmak zorunluymuş (galiba), bilmiyorum formun başında sadece isim soy isim yazıp yollayın diye bir ifade geçiyor muydu(geçiyorsa neden formdaki diğer sorular, kimlik pasaport yükleme kısımları falan vardı?) ama komple formu dolduranlardan bazısı haliyle direk yedeğe geçmiş, haksızlık değil mi bu?
Ek not geçeyim ben formu görmedim sadece duydum, bilgisi olan varsa yarışmacı olur, ekipten olur, aydınlatabilir, güzel olur. Asilde de sevdiğim insanlar var, yedekte de sadece ufak bir google form hatası yüzünden kimsenin hakkı yensin istemem, varsa da bir hata suçlusu direk formu, tek soru zorunlu şekilde açandır.

Ek not geçeyim ben formu görmedim sadece duydum, bilgisi olan varsa yarışmacı olur, ekipten olur, aydınlatabilir, güzel olur. Asilde de sevdiğim insanlar var, yedekte de sadece ufak bir google form hatası yüzünden kimsenin hakkı yensin istemem, varsa da bir hata suçlusu direk formu, tek soru zorunlu şekilde açandır.
Ben formu tam doldurdum ve koç seçiminde acil bir aramam olduğu için de beklemem gerekti. :) İsim Soy isim doldurmak yeterlidir gibi bir ibare bulunmamakta formda. Ama eğer isim soy isimle doldurmaya izin veriliyorsa çok üzücü gerçekten.

Çok saçma olmuş :) kayıtları alırsın noter huzurunda kura çekersin olur biter.

Kura tarzı seçimde bu tarz bir yarışma için uygun olmadığını düşünüyorum.

Bu yarışma sonucu bütün ülkeyi ilgilendiriyor bir yandan, birinci ülkeyi temsil ediyor. Biz en iyi yarışmacıyı bir şekilde seçmeliyiz ki globalde güzel başarılara imza atalım. Dünya yarışmasında derece yapabilecek bir yarışmacımız varken, kurada çıkmadı diye yarıştırmayacak mıyız yani? Aynı eleştiriyi hızlı başvuru formu doldurma kayıdı içinde yapıyorum. 3dk 40 sn de kontejyan dolmuş. En iyi kahve kavurma yarışması mı, en hızlı form doldurma yarışması mı şaka gibi gerçekten.

Hakkaniyetli olanın; bir ön eleme yapılması gerektiği düşüncesindeyim. Burada gerçekten kavurmada ve yarışma kurallarına hakim yarışmacıları, bilgi ve beceriye göre değerlendirilsin, bir sınava tabi olsun. Başarılı olanlar seçilsin, yarışmada yarışsın.

Gerçi SCA Türkiye enterasan. Yarışma kurallarını uygulayamama, sonuç hesaplayamama, vb bir sürü mevzu oluyor. Bu olayların hiç biri benim şahsımı doğrudan ilgilendirmiyor lakin bir kahve sever olarakta üzülüyorum yani. Bazen şahsımın, ülkede ki nitelikli kahve için bu tarz kurumlardan daha çok çaba sarfettiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
“Asil kayıtlar” ve “Yedek kayıtlar” olarak ayrılması bile anlamsız gelmişti bana. Yarışma hakkında bilgim olmadığı için “Yok ya o kadar da saçma olamaz, başka bir şey vardır” demiştim.

Duyduğuma göre kavurucular bir sonraki seneye olacak yarışmaya hazırlanmak için “F klavye 10 parmak yazma” eğitimi almaya başlamışlar şimdiden.

ülkemize yakışır bir kayıt sistemi olmuş.

1. geçen sene sonuçları açıklamayı beceremeyip şampiyon ilan ettiğin yarışmacıyı 12. olarak değil 1. olarak listeye yazman gerekir.
2. yukarıdaki herkesin eleştirilerini katılıyorum. erken kayıt olanın asil üye olması saçmalık. buna çözüm önermeye bile gerek yok, süleyman karamanoğlu ilköğretim okulu 3-b sınıfı öğrencileri bile rahatça çözebilir bu sorunu.
3. erken dolduranların asil, doldurmayanların yedek üye olacağı baştan açıklandı mı? sca türkiye yeterince şeffaf bir kurum mu? kafamda deli sorular.

Son düzenleme:
Bence moral bozmaya gerek yok, kontenjan her an 18 hatta 24 e çıkabilir. Daha öncede olmuştu, neden olmasın, kurallar, şartlar süreç içerisinde değişebiliyor nasıl olsa.

Sca Türkiye zaten tarafsız bir kurum olmadığı gibi geçen senede 1. Değişmesini açıklamasalar çok tepki alırız diye açıklamışlardı resmen. Sca yine klavye maratonuna hazırlık yapılmış gibi 😂

Sözüm meclisten dışarı kimsenin günahına da girmek istemiyorum, saat 12 de açılan başvuru formunda sadece isim soy isim doldurmak zorunluymuş (galiba), bilmiyorum formun başında sadece isim soy isim yazıp yollayın diye bir ifade geçiyor muydu(geçiyorsa neden formdaki diğer sorular, kimlik pasaport yükleme kısımları falan vardı?) ama komple formu baştan sona dolduranlardan bazısı haliyle direk yedeğe geçmiş, haksızlık değil mi bu?

Merhabalar,
umarım herkes iyidir:love:
yarışmaya katılacak olan bir yarışmacı olarak açıklama yapma gereği hissettim:)
bu form tüm yarışmalar için kullanılmaktadır. bu yüzden kimlik- pasaport, fotoğraf, mail, koçun ile ilgili bilgiler, açıklama kısmı, sosyal medya gibi soruların hepsini bizler her zaman doldurduk. tabi burada eksik bırakılacak yerler olabiliyor. bu da sosyal medya hesabı, açıklama vb. yerlerdir.
ben cezve/ibrik yarışmasına katılırken yarışma kuralları ile ilgili soruların olduğu bölüm, pasaport bölümü ve yanlış hatırlamıyorsam vize geçmişi ile ilgili bölüm vardı. o zaman dilimin de ilk bitiren olarak 20-25 dakika da formu göndermiştim.(tabi net dakikaları hatırlayamıyorum. mazur görün)
Böylesi bir form olması yarışmacının yarışmayı araştırıp araştırmadığı ve kuralları bilip bilmediğini gösteriyordu.
biz de yapılan bu sistemin devamlı olacağını düşünmüştük fakat geri dönüşler iyi olmamış ki kaldırmışlar. Ama güzel bir çözümdü ve tekrardan bu soru cevap kısmı eklenebilir. bu da her halükarda yarışmaya emek veren arkadaşların kuralları bilmesiyle de soruları hızlı cevap vermesini sağlayacak ve hem soruların doğru cevabı hem de hızlı bitirerek yarışmaya katılabilecekler:)

Merhabalar,
umarım herkes iyidir:love:
yarışmaya katılacak olan bir yarışmacı olarak açıklama yapma gereği hissettim:)
bu form tüm yarışmalar için kullanılmaktadır. bu yüzden kimlik- pasaport, fotoğraf, mail, koçun ile ilgili bilgiler, açıklama kısmı, sosyal medya gibi soruların hepsini bizler her zaman doldurduk. tabi burada eksik bırakılacak yerler olabiliyor. bu da sosyal medya hesabı, açıklama vb. yerlerdir.
ben cezve/ibrik yarışmasına katılırken yarışma kuralları ile ilgili soruların olduğu bölüm, pasaport bölümü ve yanlış hatırlamıyorsam vize geçmişi ile ilgili bölüm vardı. o zaman dilimin de ilk bitiren olarak 20-25 dakika da formu göndermiştim.(tabi net dakikaları hatırlayamıyorum. mazur görün)
Böylesi bir form olması yarışmacının yarışmayı araştırıp araştırmadığı ve kuralları bilip bilmediğini gösteriyordu.
biz de yapılan bu sistemin devamlı olacağını düşünmüştük fakat geri dönüşler iyi olmamış ki kaldırmışlar. Ama güzel bir çözümdü ve tekrardan bu soru cevap kısmı eklenebilir. bu da her halükarda yarışmaya emek veren arkadaşların kuralları bilmesiyle de soruları hızlı cevap vermesini sağlayacak ve hem soruların doğru cevabı hem de hızlı bitirerek yarışmaya katılabilecekler:)
bu erkek egemen kahve camiasına kafayı yapıştırmanız ve bu yarışmayı da kazanmanızı umuyorum. Bu sene hem sizi hem Bills'i destekliyorum.

kontenjan her an 18 hatta 24 e çıkabilir.
Bir önceki yarışmada kontenjanı arttırdıkları için ellerine yüzlerine bulaştırmadılar mı? En yakın şahit sizdiniz.

Yarışmayı düzenleyenlerden ziyade, katılımcılar için bile bu kalabalık zorlayıcı görünüyordu. 8-10 kişi ufacık cupping masasında safları sıklaştırmış, Kâbe’yi tavaf eder gibi döne döne not alıyordu.

kurallar, şartlar süreç içerisinde değişebiliyor nasıl olsa.
Bu söylem bile sca türkiyenin güvenirliliği sarsıyor.
Ne oturmuş bir kural ne de net bir süreç var sanırım.

Son düzenleme:
Sorular belliyse text blaze ile en kral formu 1 dakikada doldurabilirsiniz.

Bu arada çok saçma. Bence bu tarz organizasyonlar yarışmacılar olmasa bir hiç olur. Protesto edilmeli yarışmacılar tarafından. Doğru düzgün eleme yapılmalı 2 turlu eleme en güzeli bu tarz mevzularda.

Adamlar binlerce kişiden yetenek sizsinize yarışmacı seçti. 30 40 kişiden 12 kişi seçmek zor olmasa gerek.

Bir önceki yarışmada kontenjanı arttırdıkları için ellerine yüzlerine bulaştırmadılar mı? En yakın şahit sizdiniz.

Yarışmayı düzenleyenlerden ziyade, katılımcılar için bile bu kalabalık zorlayıcı görünüyordu. 8-10 kişi ufacık cupping masasında safları sıklaştırmış, Kâbe’yi tavaf eder gibi döne döne not alıyordu.
böyle alıntılayınca bir bildiğim var gibi olmuş, yoksa hemfikiriz zaten 🤣

Ben formu tam doldurdum ve koç seçiminde acil bir aramam olduğu için de beklemem gerekti. :) İsim Soy isim doldurmak yeterlidir gibi bir ibare bulunmamakta formda. Ama eğer isim soy isimle doldurmaya izin veriliyorsa çok üzücü gerçekten.
Kendi yorumum ve gelen yorumlar namına bir açıklayıcı yazı yazmak istedim.

Dün bir görüşme gerçekleştirdik SCA Türkiye ekibine hızlı dönüşleri için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle isim soy isim doldurma yeterliymiş ama boş bırakan geçmiş gibi bir olay olmamış. Tam sayfa dolduranlar ben de dahil olmak üzere meslektaşlarımız kırmızı yıldızla zorunlu uyarısı verilen alanlarla olmayan alanları dikkatimize alamamışız. Bireysel bir hata olmuş. Bu söylentiye bir açıklık getirmek istedim.

Genel olarak toplantı amacı kayıt sürecine dair daha verimli bir süreç yaratmak namına görüş bildirmekti çözümsel olarak. Tüm yorumlarımız dikkate alındı. Umuyoruz daha sonraki şampiyonalarda daha verimli bir süreç işleyecektir.

Bu süreçte tüm katılamayan arkadaşlar bir şekilde üzülmüştür, zira katılabilen arkadaşlarımız dahil bizler namına üzüntü duydular. Yarışmalar, SCA çalışmaları hatalar olsa da çok büyük emeklerle yürüyen, yarışmacıların da çok büyük emekler, çalışmalar sarf ettiği işler. Bundan sonraki süreçte daha önceki seferde de söylemiştim, söylem ve yorumlarımızı eleştirel olsa da çözümsel ve insan kırmayıcı bir şekilde ilerletirsek herkes bir şekilde bu sürece destek olmuş olur.

Bizler namına da katılamadığımız için buruk hissiyatımızı paylaşan tüm meslektaşlarımıza, tüm forum arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Yarışacak meslektaş arkadaşlarımıza başarılar diliyorum!

Geri