• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia Evo Pro alınır mı? Alınırsa hangi modları yapmak gerek?-

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zerathul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Her ürün için seçenekli üretim büyük adetlerde çok çok zor olur evet ama neden hala pro / deluxe / extra vs. gibi bir sınıflandırmayla topluluğun sevdiği eklentilerle birlikte satın alınabilecek, böylece garantinin de bozulmadan arzulanan modlara ulaşılabilecek bir model / modeller yaratmazlar bunca yıldır anlamıyorum. Hatta direkt Gaggiuino gibi bir model yap Decent killer diye sat.
Evet bunu yapabilirler. Makineyi alırken baya forum okudum, herkes bundan şikayetçi. Hazır yeni bir makine yaparken, neredeyse hiçbir şeyini değiştirmeden yapmanın ne anlamı var diyorlar.

Gaggiuino mod yapabilirsin biraz yaparken uğraştırmıştım ama pre-infusion veya pressure profilling gibi pahalı espresso makinalarının özelliklerini getirebiliyorsun

Pressure profiling vibrasyon pompa ile sadece görsel şölen, bilginize. Yoksa Mara X'in flow profiling aparatlı versiyonu da satılırdı.
Ha bu işten zevk alıyorsanız elbette ki yapılabilir ama sonuç beklemeyin derim naçizane fikrimce.

Ben kendim almadım ama çok yakın bir arkadaşım aldı Lelit öğütücü ile birlikte ve düzgün bir profil tutturuncaya kadar uğraştık. Tuttumu derseniz orası da muamma. Bence bu tip makinelerde sorun şu, youtube videolarına bakıyorsun ve sanıyorsun ki güzel öğütücüyü aldın, iyi de tampledin, her şey güzel düğmeye basınca şahane espresso çıkacak sanıyorsun. Yok öyle bir şey. bildiğin lavaboya dökeceğin bir sürü shot çekiyorsun, sonra tam tutturuyor gibi oluyorsun, ertesi sabah tekrar deniyorsun, ilk shot iğrenç. 3-4. de yakalıyorsun adam gibi bir sonucu. Ciddi bir kahve israfı var. Arkadaşım en sonunda yıldı ve makineyi rafa kaldırdı. İstediğinde gidip williams da içiyor espressosunu.

Ben kendim almadım ama çok yakın bir arkadaşım aldı Lelit öğütücü ile birlikte ve düzgün bir profil tutturuncaya kadar uğraştık. Tuttumu derseniz orası da muamma. Bence bu tip makinelerde sorun şu, youtube videolarına bakıyorsun ve sanıyorsun ki güzel öğütücüyü aldın, iyi de tampledin, her şey güzel düğmeye basınca şahane espresso çıkacak sanıyorsun. Yok öyle bir şey. bildiğin lavaboya dökeceğin bir sürü shot çekiyorsun, sonra tam tutturuyor gibi oluyorsun, ertesi sabah tekrar deniyorsun, ilk shot iğrenç. 3-4. de yakalıyorsun adam gibi bir sonucu. Ciddi bir kahve israfı var. Arkadaşım en sonunda yıldı ve makineyi rafa kaldırdı. İstediğinde gidip williams da içiyor espressosunu.
kesinlikle Gaggiuino mod yapılmayacaksa katılıyorum ilk 3 ay geldipği gibi kullanmıştım bir shot 2 dk sonra çekilen shotla çok alakasız oluyor ve buhar gücü çok yetersiz

kesinlikle Gaggiuino mod yapılmayacaksa katılıyorum ilk 3 ay geldipği gibi kullanmıştım bir shot 2 dk sonra çekilen shotla çok alakasız oluyor ve buhar gücü çok yetersiz
Gaggiuino moda gerek yok onu söylemeye çalışıyorum:)

2750 liraya hem OPV hem PID modunu halledebiliyorsunuz.
Garantiyi bozacak herhangi bir işlem de yok.
Eğer İstanbul'da iseniz veya kargo ile gönderirseniz flow modu da mümkün. Toplam 3250'ye.

Bu da forum sayfası:

Maliyet bazlı bir değerlendirme yapılacaksa bir mod için ödenecek 3 bin civarı bir bedel çok sayılmaz bence. Ancak benim hesaplarıma göre home espresso işine girecekseniz esas maliyetiniz kahve, her bir temiz espresso için uzun dönem ortalamasında 50 gram kahve harcayacaksınız çünkü. İstediğiniz modlamayı yapın öyle yada böyle 1-2 fire shot alıyorsunuz her bir düzgün fincan için. Bu söylediklerim gaggia pro ya has değil , başka makine de alsanız durum bu. Home espressocular yorumlayabilir mi ? Çat diye her seferinde şahane shot alabilen var mı ?

Maliyet bazlı bir değerlendirme yapılacaksa bir mod için ödenecek 3 bin civarı bir bedel çok sayılmaz bence. Ancak benim hesaplarıma göre home espresso işine girecekseniz esas maliyetiniz kahve, her bir temiz espresso için uzun dönem ortalamasında 50 gram kahve harcayacaksınız çünkü. İstediğiniz modlamayı yapın öyle yada böyle 1-2 fire shot alıyorsunuz her bir düzgün fincan için. Bu söylediklerim gaggia pro ya has değil , başka makine de alsanız durum bu. Home espressocular yorumlayabilir mi ? Çat diye her seferinde şahane shot alabilen var mı ?
Bianca kullanıyorum, kesinlikle katılıyorum. Cafe'lerde de sürekli kalibrasyon var zaten. Kalite arttıkça gün içerisinde yapılan kalibrasyon sayısı da artıyor. Espresso böyle birşey. Ne çekirdeğin günü gününe uyar, ne değirmenin
High end kahvecilerde tamping için de makineler görmeye başladım. Bu da haklılığımızın bir kanıtı olsa gerek. Onlar da standardizasyonu bir şekilde arttırmaya çalışıyorlar. Kolay olmuyor çünkü.
Konu biraz da çekirdek kalitesiyle ilgili gibi geliyor bana. Bazı çekirdekler daha stabil, bazıları daha hassas ayar gerekitiriyor.
Bazı çekirdekler ise (belirli sınırlar içerisinde kalmak koşuluyla) ne yapsanız iyi sonuç verebiliyor. Geçtiğimiz yılın Montag Bochisa'sı (Sezy de sanırım Boreta adıyla aynı çekirdeği verdi bir ara) buna örnek.
Karışık bir mesaj oldu sanırım, keza konu karışık. Bu da normal olsa gerek:)

Son düzenleme:
Ben espresso hastasıyım, eve daha önce bir set up kurmayı düşündüm çok araştırdım, bu işi çok iyi yapanlarla konuştum. ECM/Rocket/ Rancillo gibi markalarla ilgilendim . Kararımı değiştiren bir gün probador collectiva da sabah espresso içmemle değişti, sabah erkendi ve Çağatay bey çektiği 6. shot'u servis etmeye değer buldu. Kalibrasyon çok önemli. Evde yakalamak ayrıca güç. Çekirdeği alıyoruz 250 gram hadi bilemedin 500 gram her sipariş verdiğinde farklı çekirdek geliyor. Evde espresso yapmak çelik gibi sinirler ister o da bende yok.

Ben espresso hastasıyım, eve daha önce bir set up kurmayı düşündüm çok araştırdım, bu işi çok iyi yapanlarla konuştum. ECM/Rocket/ Rancillo gibi markalarla ilgilendim . Kararımı değiştiren bir gün probador collectiva da sabah espresso içmemle değişti, sabah erkendi ve Çağatay bey çektiği 6. shot'u servis etmeye değer buldu. Kalibrasyon çok önemli. Evde yakalamak ayrıca güç. Çekirdeği alıyoruz 250 gram hadi bilemedin 500 gram her sipariş verdiğinde farklı çekirdek geliyor. Evde espresso yapmak çelik gibi sinirler ister o da bende yok.
Şeytan diyor ki al bir İkawa değil mi:)

Geri