• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia Classic Pro & Mdf 89 Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peker

Yeni Üye
İsim
Peker
Daha fazla  
İsim
Peker
Herkese selamlar.
Yaklasik 3 yildir Gaggia classic pro ve mdf 89 kullaniyorum.
Duzenli olarak iki cihazin da temizligini yapiyorum.

Ilk problemim, gaggia classic pro cihazimin buhar cubugu. Zaman icerisinde makine isindiktan sonra ya da espresso cekerken, buhar cubugu damlatmaya basladi. Sanirim buhar valfini degistirmem gerek. Nereden temin edebilirim?

Steam knob u da biraz çarpık duruyor artik, set olarak ta alabilirim.

Ikinci problemim mdf 89da ornegin double shot almak istersem 4. Ayarda 18gr kahve ogutuyorum. Fakat ayni kahveyi single shot olarak almak istersem gaggia classic kahveyi cekemiyor kahve ayari ince kalıyor, dolayisiyla ayari kalinlastirmam gerekiyor. Surekli ara ayar yapmam gerekiyor. Basklarinin da basina geliyor mu merak ettim.

Merhaba. Su damlatma sorunu genellikle herkesin başına geliyor. İçeride kalan su buharın sıkıştırmasıyla kaçırır. Kahveyi yaptıktan sonra buharla işiniz bitince vanayı açık bırakın içindeki kondensat iyice aksın. Buna rağmen her seferinde kaçırıyorsa buhar vanasının contasını değiştirmek sorunu çözecektir.
Ben fazla süt köpürtmediğim için bu sorun yok gibi ama ne zaman buhar kullansam yukarıda belirtileni yapmazsam bende de damlatma oluyor.

Merhaba. Su damlatma sorunu genellikle herkesin başına geliyor. İçeride kalan su buharın sıkıştırmasıyla kaçırır. Kahveyi yaptıktan sonra buharla işiniz bitince vanayı açık bırakın içindeki kondensat iyice aksın. Buna rağmen her seferinde kaçırıyorsa buhar vanasının contasını değiştirmek sorunu çözecektir.
Ben fazla süt köpürtmediğim için bu sorun yok gibi ama ne zaman buhar kullansam yukarıda belirtileni yapmazsam bende de damlatma oluyor.
Kahve yaparken dahi buhar cubugundan su damlatiyor, sonuna kadar da sıkılı vanasi halbuki. Conta tek degismiyor bildigim kadariyla. Komple döküm valf grubunun degismesi gerekli diye biliyorum

Kahve yaparken dahi buhar cubugundan su damlatiyor, sonuna kadar da sıkılı vanasi halbuki. Conta tek degismiyor bildigim kadariyla. Komple döküm valf grubunun degismesi gerekli diye biliyorum
Conta tek degismiyor, o parca tamamen degisiyor, degisimi cok kolay fakat parca bulmak zor trde, gelbura ya da gaggia tr ile iletisime gecmelisiniz. Ben oyle yapmistim o parca icin.

parca bu. Kronik bir sorun gibi zaten, zamanla buhar cubugu tamamen bozulabiliyor, o zamana kadar devam edin o zaman degistirin bence :)

Aslinda 3 yildir kullaniyorum iyi de baktim. Parca marca ugrasacagima rocket appartamento ya gecis yapiyim dedim.

Bu sabah kahve gramajini 18 den 17 ye dusurup ayari da 1 tık incelttim super oldu.

Ozellikle espresso konusunda cok basarili makina. Rocketin de cok farkli bi kalitede espresso yapacagini dusunmuyorum.

Parcayi yurtidisndan arastirdim. Italyada 45 euroydu amerikada 68 usd civari. Cok pahali geldi. Degistirmeye degmez simdilik.

Aslinda 3 yildir kullaniyorum iyi de baktim. Parca marca ugrasacagima rocket appartamento ya gecis yapiyim dedim.

Bu sabah kahve gramajini 18 den 17 ye dusurup ayari da 1 tık incelttim super oldu.

Ozellikle espresso konusunda cok basarili makina. Rocketin de cok farkli bi kalitede espresso yapacagini dusunmuyorum.

Parcayi yurtidisndan arastirdim. Italyada 45 euroydu amerikada 68 usd civari. Cok pahali geldi. Degistirmeye degmez simdilik.
Makine komple sok tak cok kolay zaten sorunlari da internette yaziyor o acidan cok iyi, ama euro dolar malum😂 normalde garantiden degisiyordu bu parca ama bitmis sanirim sizinki.

Iyi kahve icmeler :)

Geri