• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia classic için OPV yayı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahveiso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yayı kesip denemek için bir kaç defa çıkarıp takmak gerekiyor. Hem izolasyon sıvısı iş görmez hale gelir (sıvı yenilenmezse vanadan sızıntıya sebep olabilir) hem de pompa bağlantısı hasar görebilir. Ben yaptığım uygulamalarda da yayı değiştiriyorum, hiç yayı kesip geri takmadım. Elimde manometre olduğu halde.
Hocam tüm modifiyelerde makineyi çıkarıp takmak gerekiyor. 2 yıldır modifiyelerle uğraşıyorum, Classic modelin bu işlemle hasar görmez, hasar olsaydı Shades coffeenin ve sizin sattığınız yaylarıda takarken olurdu. Ayrıca konuya genel olarak yazdım size cevap niteliğinde vs yazmadım ama sanırım alındınız. Baştan sona tüm bağlantıları değiştirdiğiniz PID işleminde sıkıntı yokta bunu denemek mi sıkıntı olucak : ))

Tekar merhaba, neden alınayım insanları aydınlatabilir diye tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Yayı kesip geri takma işlemiyle hasar oluşur demedim, manometreye bakıp 9 bar bulunana kadar yayı tekrar tekrar takıp çıkartma ile hasar oluşabilir diye belirttim. Vananın bağlı olduğu pompa bölgesi sabit değil oynuyor, siz olabilirsiniz ama herkes çok dikkatli olamayabilir o konuda.

Merhaba. OPV değil OPV yayı mevcut. Link aşağıda

9 bar OPV yayı şimdi kargodan aldım. Teşekkür ederim @Mühendis abi

Akşam gidip montaj edeceğim bi aksilik olmassa. Aldığım double espresso shotlarda ne değişecek acaba Merak içerisindeyim :)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-12-12 at 09.20.01.jpeg
    WhatsApp Image 2022-12-12 at 09.20.01.jpeg
    79.6 KB · Görüntüleme: 66
Güle güle kullanın. Özellikle akışın başlaması için 9 bar üstü basınç gerektiren (gereğinden fazla ince ayarlanmış) kahve dozlarının akışını engelleyerek size "daha kalın öğütmenizi işaret edecek"tir. 15 bar yayı takılı iken bu gibi dozlar yüksek basınç tarafından deliniyor ve kanallanma oluyor. Siz süreyi ve gramı takip edip herşeyin iyi gittiğini zannedebiliyorsunuz ama sonuç kötü oluyor. Artık böyle bir durumla karşılaşmayacaksınız.

@Mühendis abi bir pense yardımı ile yayı taktım Murat abi. Deneme amaçlı Tchibo barista caffe crema 1 kg çekirdeğinden aldım yine bugün. 3 ayrı shot aldım cihazdan üçü de çok hızlı ve azıcık krema geldi. Başlangıçta siyahımsı bir sıvı ile başlayan akabinde sarı renge çalan bir akıntı... Çekirdekten midir nedir anlamadım valla starbucks çekirdeğinden aldığım kremanın yarısını bile alamıyorum. Akış çok hızlı oluyor. Sage pro öğütücüde 7-8 ayarında öğütmeme rağmen. Çekirdekler mi bayat ben mi çözemedim bu işi kafama takıldı canım sıkıldı biraz... Bu akşamlık bıraktım baristalığı 😤

Kolay gelsin, yol uzun:)
Krema kahveden kahveye değişir, espresso için çok ince ayar lazım. Sage Pro'yu bilmiyorum. Hız 1'e 2'yi 25-30sn'de verene kadar denemeye devam

Dün akşam 3 shot daha aldım. Dün yanlış yaptığım şeylerden 2 tanesini değiştirdim.
1-Öğütücü ayarını incelttim
2-58mm tamper almıştım. Portafiltreye tam oturmadığını, kenarlarda inceden boşluk kaldığını keşfettim. Tamperleme işleminden sonra kenarlarda kahveler kaldığını farkedince onları da tamperledim tekrardan. Sanırım 58,3 mm (net ölçüyü bilmiyorum) gibi bi tamper edinmem gerekecek.

Sonuç olarak akış bir önceki gün şelaleler gibi hızlı iken dün yavaş başlayan fakat 3. Denemede (öğütücü ayarını buldum sanırım:) )istediğim akışa nispetende olsa ulaşabildim. Sanırım doğru noktayı yakalayan kadar 1 kg kahveyi harcayacağım😃

Denemelere devam :)) @Mühendis abi

Merhaba tabi var merak etmeyin bugün gönderiyorum

Shopier üzerinden sipariş verdim, yurtdışına bağımlı kalmadan makinemi güncelleyebileceğim için size teşekkür etmek istedim, elinize sağlık 😊
@Mühendis abi

Merhaba, ben teşekkür ederim:)
Gün içerisinde çıkarmaya çalışacağım.

tam değeri 9 bar mi yoksa kusuratt mevcut mudur? mesela 8,8 veya 9,2 gibi?

Merhaba yayla öyle bir stabilite sağlayamazsınız. Gerekli de değil zaten
Orjinal Gaggia yayları 13-14 arası sağlıyor. 12 sağlayan da gördüm

Be dekiler 9-10 arasıdır

Merhaba, yarın çıkar

Merhaba hocam sizden opv yayı satın aldım, kurulum sonrası shot alırken bariz bir ses artışı mevcut. Bu normal midir ?

Merhaba, hayır normal değil. Takarken pompanın yönünü değiştirmiş olmalısınız.
Eğer düzelmesini istiyorsanız pompayı kendi etrafında çevirerek yeniden deneyin.
Teknik bir sorun değil ama düzeltirseniz daha sessiz olacaktır.

Geri