• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gaggia classic için OPV yayı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahveiso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kahveiso

Barista
İsim
ismail
Daha fazla  
İsim
ismail
Espresso Makinesi
Gaggia Classic
Değirmen
Lelit Fred, Molent G50
Ekipmanlar
Hario V60
Merhaba arkadaşlar. Gaggia classic makinama bir takım modifikasyonlar yapmak istiyorum. Sıcaklığı sabit tutmak için pid takımı ve basıncı 9 bara getirmek için de OPV yayı bulmak için kolları sıvadım. Pid için forumdaki bir arkadaşla irtibata geçtim fakat 15 bar olan makinayı 9 bara getirmem için OPV yayına ihtiyacım var. Yurtdışı sitelerinde satılıyor fakat yay ücreti kargo vs pahalıya geliyor. Mudilleri var mıdır veya OPV için başka çözüm yolları nelerdir?

Herkese selam, şu anda 9 bar basıncını sağlayabilen 5 adet yay var elimde. Ancak takılması için içerideki küçük parçayı çıkartıp yayı üstüne takmak gerektiğinden sadece makineyi PID uygulaması için bana getiren arkadaşlara uygulayabildim. Ölçüm videolarını aşağıdaki linke ekledim:

shopier üzerinden satışa sunmayı düşünüyorum ancak shades of coffee'ninki gibi direkt takılabilir bir versiyonunu bulana kadar yay aramaya devam ediyorum.

istenirse konuyu açan ismail bey'in yayını takarken nasıl takılacağının fotoğrafını çekebilirim. kolaylıkla yapabileceğinizi düşünüyorum.

bu arada shades of coffee 9 bar yayını taktıktan 3 ay kadar sonra videolarda gördüğünüz manometreli portafiltre ile ölçtüğümde basınç 8,5 bar çıktı. kendisine youtube üzerinden sorduğumda 10 bar göstermesi gerekiyor ki demleme sırasında 9 bar olsun, ölçümde hata olabilir dedi. ancak sonrasında baktığım her gaggia classic'te orjinal ilk ölçüm sonucu 13 bar çıktı ki orjinal yay 12 bar olarak satılıyor zaten. yani ölçüm cihazı tamamen sağlıklı. shades of coffee'nin her yayı tek tek kontrol ettiğinden şüpheliyim, ben ediyorum.

Son düzenleme:
OPV'miz mevcuttur :)

Sabit 9 barda kullanmak isteyen için yay daha mantıklı bir çözüm. OPV ile basıncı siz belirlersiniz, tercihe bağlı.

Herkese selam, şu anda 9 bar basıncını sağlayabilen 5 adet yay var elimde. Ancak takılması için içerideki küçük parçayı çıkartıp yayı üstüne takmak gerektiğinden sadece makineyi PID uygulaması için bana getiren arkadaşlara uygulayabildim. Ölçüm videolarını aşağıdaki linke ekledim:

shopier üzerinden satışa sunmayı düşünüyorum ancak shades of coffee'ninki gibi direkt takılabilir bir versiyonunu bulana kadar yay aramaya devam ediyorum.

istenirse konuyu açan ismail bey'in yayını takarken nasıl takılacağının fotoğrafını çekebilirim. kolaylıkla yapabileceğinizi düşünüyorum.

bu arada shades of coffee 9 bar yayını taktıktan 3 ay kadar sonra videolarda gördüğünüz manometreli portafiltre ile ölçtüğümde basınç 8,5 bar çıktı. kendisine youtube üzerinden sorduğumda 10 bar göstermesi gerekiyor ki demleme sırasında 9 bar olsun, ölçümde hata olabilir dedi. ancak sonrasında baktığım her gaggia classic'te orjinal ilk ölçüm sonucu 13 bar çıktı ki orjinal yay 12 bar olarak satılıyor zaten. yani ölçüm cihazı tamamen sağlıklı. shades of coffee'nin her yayı tek tek kontrol ettiğinden şüpheliyim, ben ediyorum.
Merhaba
Bana da bu yaydan gerekli sizde varsa satın almam mümkünmü

Merhaba, gelişmiş versiyonu var yani bahsettiğim ek işleme gerek yok. 85 TL

Evet aynen öyle

Gelişmişten kastım bir öncekinin eni dardı bastırarak takmak gerekiyordu. Bunu direkt shades yayı gibi takabiliyorsunuz. 9 bar

Anladım tamam olur nasıl alabilirim ben istanbuldayım siz de istanbuldaysanız gelip te alabilirim

Olur, ben Ataşehirdeyim

Yayı kesip denemek için bir kaç defa çıkarıp takmak gerekiyor. Hem izolasyon sıvısı iş görmez hale gelir (sıvı yenilenmezse vanadan sızıntıya sebep olabilir) hem de pompa bağlantısı hasar görebilir. Ben yaptığım uygulamalarda da yayı değiştiriyorum, hiç yayı kesip geri takmadım. Elimde manometre olduğu halde.

Geri