• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Flower Dripper Deep 27

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ulaş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Molent kullanırken çekirdekleri hafif nemlendirmek (ıslak çay kaşığı ile karıştırmak) homojen bir öğütim sağlıyordu. Öyle bir deneyebilir misiniz?
Homojenlik ya da toz konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Ufak tefek hatalarım var ise onları tölare etsin diye yazılan yazılara da güvenerek aldım Deep 27 yi ama benim için gereksiz masraf oldu. Atıl durumda bekliyor artık kenarda.

Homojenlik ya da toz konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Ufak tefek hatalarım var ise onları tölare etsin diye yazılan yazılara da güvenerek aldım Deep 27 yi ama benim için gereksiz masraf oldu. Atıl durumda bekliyor artık kenarda.
Hocam burda size yardımcı olmaya çalışan insanlara serzenişte bulunarak, iğneleyici bir dil kullanmanıza gerek yok, kimse size zorla bir şey aldırmadı, bana da aldırmadı, kendi kararımla aldım ve gayet memnunum, sadece deep27 kullanıyorum şu an. Sizi memnun etmemiş olabilir, gayet doğal, ikinci elde değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Hocam burda size yardımcı olmaya çalışan insanlara serzenişte bulunarak, iğneleyici bir dil kullanmanıza gerek yok, kimse size zorla bir şey aldırmadı, bana da aldırmadı, kendi kararımla aldım ve gayet memnunum, sadece deep27 kullanıyorum şu an. Sizi memnun etmemiş olabilir, gayet doğal, ikinci elde değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Estağfurullah, kimseye serzenişte bulunmuyorum. Kimseyi kıracak üzecek bir cümle de kullanmadım. Yorumlara güvenerek aldım dedim. Bazı yorumların yanıltıcı olduğunu da görmüş oldum. Öğütücü konusunda arkadaşımız bir tavsiye de bulunmuş, bende zaten böyle bir sorun olmadığını izah ettim. Bu ürünü biri ya da birileri beni al diye yönlendirmedi zaten kendi kararım ile aldım. Bir ürün hakkında olumlu yorumlarda bulunmak ne kadar doğal ise, aynı ürün hakkında olumsuz yorumlarda da bulunmak o kadar doğaldır diye düşünüyorum

Hocam olumsuz yorumlarınıza kimse tek kelime edemez tabi ki, herkesin fikirleri, görüşleri değerlidir. Siz böyle yazınca sanki yorum yapanlar kişisel deneyimlerini değil de, olmayan şeyleri yazarak sizi aldatmış gibi bir izlenim doğuyor. Burda yazan herkes deneyimini aktarıyor, fazlasını değil inanın. Fakat herkesin aynı tecrübeyi yaşaması da beklenemez. Geçen ay mesela niji toplu alımında forumda yorumlara bakarak 2 paket de Kenya çekirdeği ekledim sepete, inanın o iki Kenya çekirdeği hayatımda içtiğim en kötü kahvelerdi, olağanüstü kötüydü ama yapacak bir şey yok, o kahveyi içip yorum yapanlar demek ki iyi bir deneyim yaşayıp da yazmışlar.

Hocam olumsuz yorumlarınıza kimse tek kelime edemez tabi ki, herkesin fikirleri, görüşleri değerlidir. Siz böyle yazınca sanki yorum yapanlar kişisel deneyimlerini değil de, olmayan şeyleri yazarak sizi aldatmış gibi bir izlenim doğuyor. Burda yazan herkes deneyimini aktarıyor, fazlasını değil inanın. Fakat herkesin aynı tecrübeyi yaşaması da beklenemez. Geçen ay mesela niji toplu alımında forumda yorumlara bakarak 2 paket de Kenya çekirdeği ekledim sepete, inanın o iki Kenya çekirdeği hayatımda içtiğim en kötü kahvelerdi, olağanüstü kötüydü ama yapacak bir şey yok, o kahveyi içip yorum yapanlar demek ki iyi bir deneyim yaşayıp da yazmışlar.
İşte bende tam olarak buna anlam veremiyorum. Eğer aldığımız çekirdek aynı ise deneyimler neden farklı? Mesela geçen ay aldığım Bounes Aires Sidra konusunda kimsenin kötü dediğini duymadım ve içtiğim en iyi kahve diyebilirim. Deneyimler farklı olsa kötü diyen birilerinin de illaki çıkması gerekirdi. Hayatın geneline baktığımızda hiç kimse yoğurdum ekşi demiyor. Yanlış isem yanlışsın deyin. Aldığı ürünü para verdiği için çoğu kimse eleştirmiyor. Herkes iyi bir yanını bulup oradan tutunma derdine düşüyor. Aslında yanlış yönlendirmeden kastım tam olarak bu.

İşte bende tam olarak buna anlam veremiyorum. Eğer aldığımız çekirdek aynı ise deneyimler neden farklı? Mesela geçen ay aldığım Bounes Aires Sidra konusunda kimsenin kötü dediğini duymadım ve içtiğim en iyi kahve diyebilirim. Deneyimler farklı olsa kötü diyen birilerinin de illaki çıkması gerekirdi. Hayatın geneline baktığımızda hiç kimse yoğurdum ekşi demiyor. Yanlış isem yanlışsın deyin. Aldığı ürünü para verdiği için çoğu kimse eleştirmiyor. Herkes iyi bir yanını bulup oradan tutunma derdine düşüyor. Aslında yanlış yönlendirmeden kastım tam olarak bu.
Bourbon Sidra için de gayet kötü diyenler oldu hocam😊 Kendi adıma konuşursam; hiç bir ürünü para verdim diye övmem, mesela daha önce clever dripper almıştım yine yorumlara, deneyimlere bakarak, fakat v60 ile karşılaştırdığımda son derece gereksiz bir ürünmüş, kahveye hiç bir katkısı olmayan, hiç bir işe yaramayan bir alet bana göre ama kimisi de çok seviyor. Ben sattım, seven birisi kullansın. O yüzden kendinize en uygun ürünü kendi yaşadığınız deneyimler sonucunda buluyorsunuz, burdaki yorumlar sadece yol gösterici olur.

Bourbon Sidra için de gayet kötü diyenler oldu hocam😊 Kendi adıma konuşursam; hiç bir ürünü para verdim diye övmem, mesela daha önce clever dripper almıştım yine yorumlara, deneyimlere bakarak, fakat v60 ile karşılaştırdığımda son derece gereksiz bir ürünmüş, kahveye hiç bir katkısı olmayan, hiç bir işe yaramayan bir alet bana göre ama kimisi de çok seviyor. Ben sattım, seven birisi kullansın. O yüzden kendinize en uygun ürünü kendi yaşadığınız deneyimler sonucunda buluyorsunuz, burdaki yorumlar sadece yol gösterici olur.
Teşekkür ederim sabırlı davrandığınız için.

Bence yakın olan insanlar buluşsa deep27 olur başka filtre olur birlikte demlense daha verimli olur. Ben deep27 aldım 2 gündür demliyorum beğendim burdaki reçeteleri uyguladım. Tek kişilik olması hoşuma gitti benim. Ama bir kaç farklı kişi içse yorum yapsa ya da ben demlerken 'aa burası olmadı ' ya da' ben böyle yapıyorum sen de öyle dene istersen' filan dese daha verimli olur. Videolardan bakıp yapsan bile her zaman aynı olmuyor. Burdan tarif okuyup yapmak daha zor tabi. ☺️

Hediye olarak gelen Brezilya gesha'yı bugün ilk kez yine kendi reçetemle demledim. Kesinlikle deep27'de içtiğim en güzel kahvelerden biri bu. Farklı bir makineyle kavurduk demiştiniz belki bu kavrumda 1 tık inceye gidilebilir. Ama vadedileni kesinlikle veriyor. Tekrardan teşekkürlerimi bildirmek isterim :) @raistlin

WhatsApp Görsel 2024-05-31 saat 10.18.28_b2707b0f.jpgWhatsApp Görsel 2024-05-31 saat 10.18.17_f93a05d7.jpg

Merhaba Arkadaşlar,

Deep27 reçeteleri için seçtiğimiz Brezilya - Gesha yayında!

Kazanan üç reçeteyi Kahve Kulübü ve birebir isimlerinizle sizlere atıfta bulunarak sayfaya ekledik:

Vesileyle: Kahveler şıkır şıkır, güzel indirimler de var, faydalanmak isteyenlere duyurulur. :)

Sevgiler.

Kullanan arkadaşlar uzun dönem sonuçlarına göre tavsiyeniz nedir? İş ortamında kullanmak için bu aralar kafamda ciddi ciddi yer ediyor elimde plastik 02 Hario ve Etkin var deep27 uçar kaçar bir şey sunar mı ? Alınır mı ?

Kullanan arkadaşlar uzun dönem sonuçlarına göre tavsiyeniz nedir? İş ortamında kullanmak için bu aralar kafamda ciddi ciddi yer ediyor elimde plastik 02 Hario ve Etkin var deep27 uçar kaçar bir şey sunar mı ? Alınır mı ?
Kendi tecrübelerimden, çok büyük bir fark olmadı. Genelde 10gr demlemek için deep27, 15 için Hario 01 tercih ettim. Deep27'de 15gr pek olmadı gibi. Bir diğerinden çok iyiden ziyade, değişiklik olması açısından anlamlı bir seçenek oldu benim için.

Kendi tecrübelerimden, çok büyük bir fark olmadı. Genelde 10gr demlemek için deep27, 15 için Hario 01 tercih ettim. Deep27'de 15gr pek olmadı gibi. Bir diğerinden çok iyiden ziyade, değişiklik olması açısından anlamlı bir seçenek oldu benim için.
O halde 01 ya da belki clever mı baksam sizin tecrübenizden yola çıkarak ?

Forumda çok yeniyim,
Bu konuyu tekrar canlandırmak istedim, son mesajlarda v60 ile deep 27 kıyaslama noktasında farklı görüşler söylenmiş, yakın zamanda ikisini kıyaslama şansı olanlar oldu mu? En son hangisi iyi dersek bir kanaate varabilen var mıdır acaba?

Bir de merak ettiğim bir konu, filtre kahve yerine aynı kahveyi espresso veya lungo olarak çekip üzerine su eklediğimizde çok fark olur mu, yani amerikano ile filtre kahvenin birbirlerine avantaj ve dezavantajları nelerdir?? Bazı siteler ikisi için ayrı ayrı kahveler satıyor (espressoya uygun yada filtre kahveye uygun gibi) , bunun sebebi nedir?

Bir de merak ettiğim bir konu, filtre kahve yerine aynı kahveyi espresso veya lungo olarak çekip üzerine su eklediğimizde çok fark olur mu, yani amerikano ile filtre kahvenin birbirlerine avantaj ve dezavantajları nelerdir?? Bazı siteler ikisi için ayrı ayrı kahveler satıyor (espressoya uygun yada filtre kahveye uygun gibi) , bunun sebebi nedir?
Amerikano için hazırlanan espresso, basınç ile elde edilir ve yapımı için filtreye göre çok daha ince öğütülmüş kahve kullanılır. Espresso, gramına göre değişmekte olup yaklaşık 25-35 saniye arasında demlenir. Filtre kahvede, daha kalın tanecikli öğütülmüş çekirdekler, sıcak su ile espressoya göre daha uzun sürede demlenerek sonuç alınır. İkisinden de alacağınız aromalar ve zevkler farklı olacaktır.

Filtre ve amerikano arasında avantaj ve dezavantajdan demeyeyim de daha çok tercihler olarak ayrım yapmak bence daha keyifli olacaktır. İkisi de ucu bucağı olmayan aromalar sunar sonuçta. Bütçe, yapımı için gerekli aksesuarlar ve hazırlık için ayrılan süre konusunda ayrım yapılabilir. Öğütülmüş kahve alma noktasında ise dezavantaj olarak espresso öğütüm derecesine bir parantez açabilirim, eğer siparişiniz neticesinde sepetinize veya espresso makinenize göre fazla inceyse, basıncı demlemeye yetmiyorsa geçmiş olsun. Filtre kahve öğütümündeki farklarda bu tarz makineyi kullanamama gibi bir durumdan ziyade alacağınız notalarda değişiklik yaşanabilir.

Öğütümü siz yapacaksanız ve çekirdek halindeki paketlerin üzerine "espressoya ya da filtre kahveye uygun" ibaresi yazıyorsa, bu kavurucu firmanın kendi tavsiyesi üzerine daha uygun olduğu değerlendirilmiştir veya doğrudan o amaçla kavrulmuştur.

Deep27'yi kullanarak demlemeye yaparken sürekli hava kabarcığı çıkıyor. Sallıyorum, yavaş döküyorum, hızlı döküyorum ince kalın öğütüm deniyorum ancak yine de kabarcık çıkmaya devam ediyor. Bu normal mi? Sizde de demlerken hava kabarcığı çıkıyor mu?

Geri