• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Flower Dripper Deep 27

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ulaş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Arkadaşlar,

Kahveniz nihai halini aldı ve bugün tüm süreç boyunca kullanacağımız batch'leri Ikawa Pro100 kullanarak sizin için kavuruyoruz. Bu minik ama heyecanlı işin gerisinde herkes için hem kahve çekirdeğinde hem de Deep 27 kullanımında özel bir deneyim yaratmak ve bunun paylaşılmasını sağlamak var. Kahveniz de buna göre ayarlandı. Reçetesini çıkaracağınız lotu geçen sene sonbaharında yöre potansiyelinin varabileceği özel noktaları göstermek için seçtim ve bu deneyim içinde yer alması benim için de anlamlı oldu. ''Nasıl ama yaa bu ülkeden'' dedirtecek çoklu bir seçkinin baş tacı bu lot. Aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere doğrudan üreticiden size ulaştırdığımız bir lottur. Bu açıdan da daha direkt bir iş mümkün olamazdı. From Farm to Cup :)

Hazırsanız...

Origin: Brezilya(Sürpriz Sürpriz Sürpriz)
Varyete: Gesha
Fermantasyon: Natural Anaerobic 72h
Üretici: Luiz Paulo Diaz Pereira / Santuario Sul
SCA Skoru: 89
Hasat: 23/24
Tadım Notları: Şeftali, Gül, Lychee, Şurupsu Gövde ve Orta Asidite(Bunları sadece subjektif de olsa bir referansınız olması adına veriyorum)

Kahvede ağır, katlanılamaz bir fermantasyon süreci ve yorucu fincan sonuçları asla yok. Klasik natural profilleri hepimiz seviyoruz, bunun zarif bir örneği. Daha fazlası sizin tariflerinizle şekillenecektir.

Gelelim Heyecanı Kaçırmayacak Temel Kurallara

- Her biriniz 100g kahve alacaksınız. Kahveniz bizim hediyemizdir. Kargo ücreti alıcıya ait olacak. Aynı zamanda Brezilya seçkisinin bir başka lotundan ilk deneme için size küçük miktarda hediye göndereceğiz. Böylece bu kahveyi de ilk sizler tadacaksınız.
- Reçetelerinizi maksimum 12.5g olacak şekilde hazırlayabilirsiniz. Alt doz sınırı yok. 5-6 denemede reçetenizi oturtup doğrulama için yetecek kahveniz de kalacaktır.
- Kolay erişebileceğimiz şişe sulardan dilediğinizi kullanabilirsiniz. Burada tam bir kontrol mekanizması işletmek mümkün değil, fakat amacımız da formal ve kasıntı bir iş değil zaten. Nestle ise Nestle, Buzdağı ise Buzdağı. Atış serbest.
- Kahvelerinizin kavurma tarihi 22 Nisan'dır. Size ulaşması, dinlenmesi ve reçete çıkarmalarınız düşünüldüğünde 12 Mayıs son tarih olacak şekilde reçetelerinizi buradan herkesin istifade edebileceği vaziyette paylaşmanızı bekliyoruz. Bir sonraki hafta içerisinde tüm reçeteleri deneyip en iyi üç reçeteyi seçerek buradan duyuracağız.
- Kazanan üç reçete Mayıs/Haziran ayı içinde çıkaracağımız yeni seçkiden Limited Set kahve kazanacak. Bu seçki içinde 4-5 adet özel kahve yer alacak. SL28, San Bernardo, Deneysel işler. Neler neler...
- Her şey tamamlandıktan sonra bu kahveyi sizler için şahane koşullarda da açabiliriz, bunun önerisini yapmıştım zaten. :)

Katılımcı 10 arkadaşımızdan bana adreslerini özel mesaj yoluya aşağıdaki formatta göndermelerini rica ediyorum. Kargolamalarınız Çarşamba - Perşembe gününe kadar tamamlanmış olacaktır.

İsim - Soyisim:
Adres:
Telefon:

Umarım tüm koşullar herkes için uygundur.

Sevgiler.

Ekli dosyayı görüntüle 33146
Ellerinize sağlık hocam :) Yarışacak tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum. Oldukça keyifli bir etkinlik olacak :)

Merhaba Arkadaşlar,

Herkesin kargoları hazırlandı. Bugün Yurtiçi Kargo ile gönderim sağlanıyor.

Paketlerinize Deep27 ile demleyebilmeniz için sürpriz bir 20g egzotik kahve ekledik. Bu da Brezilya seçkimizin incilerinden.
Aynı zamanda henüz denememiş olanlar için Deep27 ile demlemelik Kolombiya - El Indio da ekledik paketlerinize.
Sticker'lar falan da var. Kahvelerin satış etiketleri henüz hazırlanmadığı için geçici etiketlerle yollandı, bilginize.

Bundan sonrası sizde. Biz de Gesha için önümüzdeki hafta kendi denemelerimizi yapmaya başlarız reçete açısından. Keyifli olacak. :)

Sevgiler.

Merhaba Arkadaşlar,

Paketlerinize Deep27 ile demleyebilmeniz için sürpriz bir 20g egzotik kahve ekledik. Bu da Brezilya seçkimizin incilerinden.
Aynı zamanda henüz denememiş olanlar için Deep27 ile demlemelik Kolombiya - El Indio da ekledik paketlerinize.
Sticker'lar falan da var. Kahvelerin satış etiketleri henüz hazırlanmadığı için geçici etiketlerle yollandı, bilginize.

Bundan sonrası sizde. Biz de Gesha için önümüzdeki hafta kendi denemelerimizi yapmaya başlarız reçete açısından. Keyifli olacak. :)

Sevgiler.
Harikasınız :love:. Bu etkinlik çok keyifli olacağa benziyor. 🥳

Merhaba Arkadaşlar,

Sevgiler.
Ben bu ürünü alırken bir kaç kez arada denerim sonra v60 tan devam ederim diyordum, Flower dripper bana v60 ı tamamen bıraktırdı, tek kişilik demlemelerde kesinlikle fark yaratıyor. Bu etkinlik de farklı reçeteleri uygulamak için, değişik reçetelerin oluşması için çok iyi olacak, elinize sağlık katkılarınız için teşekkürler @raistlin

Ben bu ürünü alırken bir kaç kez arada denerim sonra v60 tan devam ederim diyordum, Flower dripper bana v60 ı tamamen bıraktırdı, tek kişilik demlemelerde kesinlikle fark yaratıyor. Bu etkinlik de farklı reçeteleri uygulamak için, değişik reçetelerin oluşması için çok iyi olacak, elinize sağlık katkılarınız için teşekkürler @raistlin
Geri bildirimler çok önemli. Yakınen tanıyanlar bilir, dripper dripper'dır, hepsiyle demleyebilirsiniz ve doğru hareketlerle hiç eksiğiniz olmaz fincanda diyorum hep. Hala da öyle düşünüyorum.

Bununla beraber, Origami'nin hybrid oluşu(hem wave kağıtlar, hem konik kağıtlara uygun) ve estetik yapısı oyunda güzel değişiklikler sağladığı için taşıyoruz markayı. Deep 27 ise minimal teknik ve minimal kahve dozuyla ciddi farklılık yaratıyor. Osmotic Flow'u tam anlamıyla uygulamak için de şahane.

Bu eğlenceli ufak etkinlikle bir ateşi yakmış olalım. Bunu gelenek haline getirip daha kapsamlı işlere de dönüştürebiliriz. Bir sonraki kahve için İstanbul'da 5-10 kişilik bir grupla Deep 27 brew challenge da yapabiliriz. Yapalım hatta, ne duruyorsak. :)

Deep 27 nin avantaji yatak çok dar olduğu için demleyici hatalarini tolore ediyor hatta hata yapmak imkansiz gibi devamli ayni fincani çıkartabiliyorsunuz :)

Paket dağıtıma çıkmış, heyecanlıyız. Akşama birinci tatbikatımız 10/160 şeklinde gerçekleştirilecektir. :cool:

Edit: Geldi paket. :coffee:(y)

20240425_114644.jpg

Son düzenleme:
Paket dağıtıma çıkmış, heyecanlıyız. Akşama birinci tatbikatımız 10/160 şeklinde gerçekleştirilecektir. :cool:

Edit: Geldi paket. :coffee:(y)

Ekli dosyayı görüntüle 33222

Gesha için bir tık bekleyelim, çok aşırı taze henüz. Bir hafta minimum.

Diğer ikili şimdilik afiyet olsun diyelim. Akşama etiketsiz olanı dener yorumlarsanız çok sevinirim, o içime hazır vaziyettedir. :)

Mesainin bitimini bekleyemedim, ilk demlemeyi gerçekleştirdim. Kahve özellikle gövde açısından aşırı tatmin edici. Aynı zamanda sıcaklığını bir tık kaybettiğinde ağızda bariz bir gül tadı bırakıyor. İlk izlenimlerim çok başarılı. Akşama etiketsizi de deneyimleyip yazacağım. Vallahi elinize sağlık.

D0R1xRTX0AArGXo.jpg

İsimsiz paketi 11/176 oranla CMD 16 klik ve 95°C Buzdağı ile demledim.
Yalan yok ilkten bir çarptı 😅
Espresso'da nasıl olur acaba demedim değil.
Bekledikçe ve soğudukça oturdu. Oturdukça hafifledi, soğudukça açıldı.
Çok sıcakken rom-likör, bekledikçe greyfurt (belki de kan portakalı), sonra kütür kütür olgunlaşmamış sert şeftali tatlılığı (mayhoşluğu)
Güzel lezzetli ve gövdeli.
İkinci 11 gramı da yarın 19 klik ile deneyeceğim. 🤤

Son düzenleme:
Gizemli paket
10 gram kahve 160 gram 94 derece Nestle su
CMD 20klik
30 gram su ile 30 sn blooming
Daha sonra 30 50 70 ve 90.snlerde sonuncusu 40 diğerleri 30 gram olacak şekilde mümkün olduğunca yavaş ve ortaya döküşler
Öğütürken ben kırmızı meyve kokusu aldım ki demlediğimde de ilk aldığım koku buydu ahududu diyebilirim
İlk baştan sonra gittikçe artan bir tatlılık vardı ve kırmızı meyve tadı başta çok baskındı sonlara doğru baskınlığını bırakıp biraz mayhoş bir tat olarak devam etti. Gövdesi beni çok tatmin etti.
Yarın diğer yarımı blooming+osmotic flow ile deneyeceğim

egzotik peket
10 gr/160gr su
CMD 18 klik 96 derece su (90ppm)
30 gr 30sn bloming ardında 130gr'a kadar ozmotik flow, son 30 gr hızlı ardından swirl 02.05 bitiş

sıcakken şarapsı tatlar var, asidite çok canlı portakal suyunu andırıyor. Kırmızı meyve tonları zayıf ama hissediliyor. Acılık yok aftertaste tatlılık mevcut.
Bence deep27ye yakıştı baya bu kahve
Yarın ufak tefek değişiklikler yaparak kalanını demleyeceğim.

egzotik peket
10 gr/160gr su
CMD 18 klik 96 derece su (90ppm)
30 gr 30sn bloming ardında 130gr'a kadar ozmotik flow, son 30 gr hızlı ardından swirl 02.05 bitiş

sıcakken şarapsı tatlar var, asidite çok canlı portakal suyunu andırıyor. Kırmızı meyve tonları zayıf ama hissediliyor. Acılık yok aftertaste tatlılık mevcut.
Bence deep27ye yakıştı baya bu kahve
Yarın ufak tefek değişiklikler yaparak kalanını demleyeceğim.

Neredeyse aynı tarif;

10/160 oran
1Zpresso X Pro 1.5.0 94 Derece Nestle Su
30 gr 45 sn blooming,
120 gr osmotic flow ile 150'ye tamamlama (1.55)
Son 10 gr ile de 50 kuruş büyüklüğünde suyu gezdirip yatağı düzledim(2.06 bitiş).

Gövde asıl test kahvesine göre bir tık düşük fakat hala kendini hissettiriyor. Başlangıçta Crown Royal Peach'e çok benzettim. Yudumlarken dilin arka taraflarında açık bir asidite hissediliyor, içimi çok keyifli. Ağızda kalan bitter çikolata - kuru incir arası koyu bir tatlılık mevcut. Sıcaklığını kaybettikçe tatlığı da arttı. Kokuda kırmızı meyveler fazlasıyla hissedilirken bardakta pek alamadım. Bu kahveye tatlılık bence çok güzel gitti.

Dün akşam etiketsiz olan kahveyi ikiye bölüp 10'ar gr olarak iki farklı şekilde denedim.
1. Deneme
Nestle Pure Life 70ppm 94C
Comandante 17 click
10/160 oran
20(bloom 30 sn) +70+70=160 şeklinde süre 1.50
Su döküş; ortadan yatağı minimum rahatsız edecek şekilde, ilk döküş ortadan yaparken kahve kabarıp bi kubbe oluşturuyor, kapak gibi düşünün, bu kapağı bozmuyorum, yatak kurumaya çok yakınken ikinci döküşe başlıyorum, yine aynı şekilde 3. döküş kapak tüm süreç boyunca korunuyor, ortadan 50 kuruş çapında daireler çizebilirsiniz, en son 10 - 15 gr su kala kapağı bozup tüm kahveleri aşağı indirip hafif bir swirl diyorlar galiba dripper i hafifçe sallıyorum. Yatak düzlenmiş oluyor.

2. Deneme
Her şey aynı yine fakat bu sefer döküş sistemimi değiştirdim. Süre olarak 2.05 de bitti
160 gr suyu 8 eşit parçaya böldüm, 20 gr şeklinde.
İlk 20 gramı bloom için yukarıda anlattığım şekilde döküp 20 sn bekliyoruz toplamda. Yine yatak kurumaya yakınken ikinci 20 gr su, bu şekilde toplamda 8 defa 20 gr su dökeceğiz. Her bir döküş arası 2 veya 3 sn en fazla bekliyoruz, arayı açmayın.

Sonuç her iki yöntemde çok güzel çalışıyor, tatlı, gövdeli, dengeli, aromaların hissedildiği( aromaları isimlendirme konusunda çok tecrübeli değilim 😊) sanırım, arkadaşlar yukarıda yazmış çikolata, incir tatlılığı, vişnemsi bir tat var ama asla ekşi değil. Ağızda kalan bir tat.
Hangi yöntemi seçersin derseniz 2. yöntemi seçerim. Daha iyi bir tat aldığımı düşünüyorum. 2. Yöntemle devam edeceğim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240426_113128.jpg
    Screenshot_20240426_113128.jpg
    215.7 KB · Görüntüleme: 46
Gizemli paket
10 gram kahve 160 gram 94 derece Nestle su
CMD 20klik
30 gram su ile 30 sn blooming
Daha sonra 30 50 70 ve 90.snlerde sonuncusu 40 diğerleri 30 gram olacak şekilde mümkün olduğunca yavaş ve ortaya döküşler
Öğütürken ben kırmızı meyve kokusu aldım ki demlediğimde de ilk aldığım koku buydu ahududu diyebilirim
İlk baştan sonra gittikçe artan bir tatlılık vardı ve kırmızı meyve tadı başta çok baskındı sonlara doğru baskınlığını bırakıp biraz mayhoş bir tat olarak devam etti. Gövdesi beni çok tatmin etti.
Yarın diğer yarımı blooming+osmotic flow ile deneyeceğim
Bu sabah kalan kısmını denedim
Yine 10/160 oran Nestle 94 derece su
Cmd 17 klik
30+130 şeklinde 30sn blooming sonrasında osmotic flow
Bu sefer asiditesi bi tık azalıp daha önceki soğudukça gelen tatlılık baştan itibaren vardı
Yine hem öğütürken hem de başlarda kırmızı meyve tat olarak Daha baskındı sonlara doğru meyve suyu gibi bir şey oldu çıktı.
Aftertastei bi önceki demlemeye göre daha uzun devam etti
İki fincan da keyifli birini öne çıkaramayacağım

Tüm demleme kahvelerimi Flower Dripper ile demlemeye başladım. 10/160 çok hoşuma gitmeye başladı.

Hario v60 ile 10gr denedim farkını anlamak için. Bir kere denedim ama Flower daha dolgun ve dengeli geldi.

Bugün ana kahveyi ilk kez denedim haftasonuna kadar degass beklemeye karar verdim.
Buna rağmen bu zamana kadar böyle bir brezilya içmemiştim. Doğru olacak mı bilmiyorum ama kendini net ifade eden bir kahveye benziyor diyebilirim.

Bugün ana kahveyi ilk kez denedim haftasonuna kadar degass beklemeye karar verdim.
Buna rağmen bu zamana kadar böyle bir brezilya içmemiştim. Doğru olacak mı bilmiyorum ama kendini net ifade eden bir kahveye benziyor diyebilirim.
15 gün yeterli olur sanırım bu kahve için, ben de hafta sonu başlayacağım demlemelere.

Geri