• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Flair 58 Espresso Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kulas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selam, güzel günlerde kullanın çok güzel bir alet. Türkiye de bulması biraz zahmetli bir alet benim de gözüm var flair 58 de

Selamlar,

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.Özellikle portafiltre ısıtmalı olan modelini bende çok istiyorum, ömür boyu tüm ihtiyacı karşılar gibi geliyor.Herşeyden evla olanı 58 MM bir portafiltresi olması.

Bu aletin size maliyeti ne oldu, elinize ulaşana kadar nasıl bir serüven geçirdi? Açıkçası çok merak ediyorum.

Buradan ekilman satışı yapan arkadaşlara sesleniyorum, Flair’ ın Distribütörlüğü’ nü alır mısınız. Bir şey deneyeceğiz 🙈😂😂😂

Son düzenleme:
Bir ara sanki toplu alım yapılmıştı 🤔

Bir ara sanki toplu alım yapılmıştı 🤔
2021 de bir alım olmuştu fakat o zamanlar 58 modeli yoktu sanırım fakat artık almak imkansız hale geldi sağolsunlar 150 euro üstü geçmiyor gümrükten. Flair Türkiye sitesi vardı fakat artık o da yok

Tekrar selamlar!

Çok teşekkürler, ilk izlenimim, evet oldukça keyifli bir makina. Biraz el alışkanlığını ve ayarları oturtmak gerekiyor.
Birde şuana kadar basınçlama ile ilgili biraz problem yaşadım. Öğütücüm yeterli verimlilikte değildi, ondan olduğunu düşünüyorum. Şimdi yeni bir öğütücü için ön sipariş verdim. Geldiğinde yine bilgilendiriyor olurum.

Belirttiğiniz gibi Flair şuanda TR'de yok. Romanya seyahatimden önce oradaki distribütör'le irtibata geçtim. Kaldığım yere gönderdiler. Biraz uğraştırdı açıkçası.

Maliyeti konusunda Tax free'den yararlanamadım. Adamlar tax free fatura kesemiyorlar. Yaklaşık 13K gibi bir rakama geldi.

Merhabalar,

Güncelleme zamanı geldi!

Daha önce belirttiğim gibi Flair 58 oldukça keyifli. Doğru öğütme ayarlarını yakaladıktan sonra ve el alışkanlığını yakaladıktan sonra kremamsı ve yumuşak bir espresso elde ediliyor.
Herşeyi kendi kontorlünüzde yapmak ayrıca eğlenceli. Kahve hazırlama ritüelini seviyorsanız bence eşsiz. Ama bu işe çok zamanım yok, sabah hızlıca kahvemi yapıp çıkıcam derseniz size çok uymaz diyebilirim.

Satınalmayı düşünenler için bütçeyi hesaplarken, bir goose neck kettle ve öğütücüyü düşünerek bütçe yapmalarını tavsiye ederim. Yarı-otomatik veya otomatik bir makina ile kıyaslarken mutlaka bunları göz önüne alın.

Sorusu olanlar olursa mutlaka yardımcı olurum.

Selamlar,

Sonunda canavarı kutudan çıkartabildim ve kurdum.

İlk denemeyi attım ve basınç alamadım ahahahah.

Şimdilik alet cidden kaliteli duruyor. Ben buradayım diyor.

İlerleyen günlerde detaylı bilgi paylaşıyor olacağım.

Selamlar,

Sonunda canavarı kutudan çıkartabildim ve kurdum.

İlk denemeyi attım ve basınç alamadım ahahahah.

Şimdilik alet cidden kaliteli duruyor. Ben buradayım diyor.

İlerleyen günlerde detaylı bilgi paylaşıyor olacağım.

Selamlar,

Portafiltresi elektrikle ısıtmalı olan modeli mi yoksa ısıtmalı olmayan modeli mi? Isıtmalı olmayan modeli ise portafiltreyi nasıl ısıtıyorsun?

Selamlar,

Bugün ikinci denememi gerçekleştirdim. Başlangıç için çok zor bir kahve seçmişim. X-Pro 0-40 ile başlayan espresso aralığında basınç bile alamadığım için bu denememi 0-30 ile gerçekleştirdim. 18 gr kahve 42 gram likidi 25 saniyede demledim.

Ortaya çıkan kahve likidini çok beğendim.

Şimdi gelelim alete:
1) Öncelikle sıcaklık ayarını 3. kademe olarak seçtim ve kendisini ısıtmasını beklerken ben workflowumu gerçekleştirdim.
2) 100 derece suyumu eklediğimde cidden suyun fokurdadığını gördüm. Bu da benim neredeyse sıfır sıcaklık kaybı yaşadığımı gösteriyordu. Bu husus da aletin biz bunu yapıyoruz dediği işi yaptığını gösteriyor.
3) Kahveyi demlerken bence* robottan daha kolay basınç uygulayabiliyor ve basıncı okuyabiliyorsunuz.
4) Ahşap saplı ve ticari bir kaşık elinizin altında olması hem workflowu kolaylaştırıyor hem de kahve hazzını artırıyor.

Denemeye devam edeceğim.

WhatsApp Image 2023-09-26 at 17.21.49.jpeg

Son düzenleme:
Selamlar,

Bugün ikinci denememi gerçekleştirdim. Başlangıç için çok zor bir kahve seçmişim. X-Pro 0-40 ile başlayan espresso aralığında basınç bile alamadığım için bu denememi 0-30 ile gerçekleştirdim. 18 gr kahve 42 gram likidi 25 saniyede demledim.

Ortaya çıkan kahve likidini çok beğendim.

Şimdi gelelim alete:
1) Öncelikle sıcaklık ayarını 3. kademe olarak seçtim ve kendisini ısıtmasını beklerken ben workflowumu gerçekleştirdim.
2) 100 derece suyumu eklediğimde cidden suyun fokurdadığını gördüm. Bu da benim neredeyse sıfır sıcaklık kaybı yaşadığımı gösteriyordu. Bu husus da aletin biz bunu yapıyoruz dediği işi yaptığını gösteriyor.
3) Kahveyi demlerken bence* robottan daha kolay basınç uygulayabiliyor ve basıncı okuyabiliyorsunuz.
4) Ahşap saplı ve ticari bir kaşık elinizin altında olması hem workflowu kolaylaştırıyor hem de kahve hazzını artırıyor.

Denemeye devam edeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 28764
James Hoffman incelemesinde suyu kaynar kaynamaz koysam bile max 93 dereceyi gördüm demişti. Bu mesele benim kafamda hep bir soru işaretiydi bu makine ile alakalı. Ama o videonun üzerinden de neredeyse 2 sene geçmiş. Sonrasında bir iyileştirmeye gitti mi acaba firma?

James Hoffman incelemesinde suyu kaynar kaynamaz koysam bile max 93 dereceyi gördüm demişti. Bu mesele benim kafamda hep bir soru işaretiydi bu makine ile alakalı. Ama o videonun üzerinden de neredeyse 2 sene geçmiş. Sonrasında bir iyileştirmeye gitti mi acaba firma?
Şöyle açıklamaya çalışayım.

Öncelikle sormuş olduğunuz sorunun cevabını bilmiyorum fakat 100 dereceye kadar ısıttığım suyumu 3. derece de hazır olan ekipmana suyu eklediğim "Brew Cylinder" içerisinde suyun fokurdadığını gözlerimle gördüm. Ama bir termometre ile ölçmedim.

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2023-09-26 18.30.09.png
    Ekran Resmi 2023-09-26 18.30.09.png
    17.7 KB · Görüntüleme: 139
İlgilenenlere duyrulur, ingilitere de tanıdığınız varsa 11.11 indiriminde

İlgilenenlere duyrulur, ingilitere de tanıdığınız varsa 11.11 indiriminde

Birileri dayanamadı 😂

Hasret bitti 🥹,darısı başınıza ☺️

Ekli dosyalar

• IMG_20231117_001158.jpg
    IMG_20231117_001158.jpg
    93.4 KB · Görüntüleme: 97
Robot'a kıyasla ilk izlenimlerim,

1) Sıcaklık meselesi bariz zaten, @DragonFly ın yaptığı gibi piston ısıtıcı yapmadığınız sürece, açık kavrumda Robot'ta başarı yakalamanız çok zor,

2) Basket yapıları gereği akışlar farklı, Flair 58 de daha ince öğütüm gerekiyor, aynı öğütümle yaptığım tadımlarda ve akış hızından net bir şekilde anlaşılıyor,

3) Ekonomik olarak Robot ezer, çünkü Flair 58 aldığınızda kutundan çıkanla yetinmeyip, yok 58,3/5 tamper, yok leveler, yok sepet derken düzgün birşeyler aldığınızda, hali hazırda ödediğiniz 2 kata yaklaşan paraya ilave olarak 1500-5000 gibi daha harcama getiriyor. Robot'u 4 tane 3D baskı ile kurtarabiliyorsunuz. Sorunuz @Muratsoykan (Manometre montaj parçası, tamper sapı, pf sapı, kol tutamacı),

4) Yer ve taşınabilirlik açısından Robot yine üstün,

5) Basınç profilleme ve kullanım rahatlığı Flair 58 de daha rahat, iki ekipmanı da boyunuza göre bir tık alçaktan kullanmak gerekiyor,

6) Tartı konusunda Flair 58 daha fazla seçeneğe sahip,

Şuanlık düşüncem eğer orta ve koyu kavrum dışına çıkılmayacaksa Flair 58 alma eziyetine ve ödenen paraya değmez;

Ama Espresso tecrübenizi ileri seviyeye taşıyacaksanız ve Açık kavrum (stok sepetle zor) merakınız varsa Flair 58 şart. (Manuel ekipmanlar arasında tabi ki)

***Bunlar benim şahsi düşüncelerim ve tecrübelerim, Bilirkişi değilim ahkam kestiğimi düşünmeyin lütfen...

Geri