• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fiyat/Performans French Press Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ae16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ae16

Yeni Üye
İsim
Alper
Daha fazla  
İsim
Alper
Merhabalar,

Ben kahve demlemeye yeni başladım ilk olarak hario v60 ve sanabaharat sitesinden guatemala light çekirdek aldım ama aynı kahveyi v60 yerine french press ile demleyince sanki içindeki aromatik tatları çok daha iyi alabildim ve bunu sevdiğime karar verdim. Kahvenin gövdesindense dışındaki aromatik tatlar daha çok hoşuma gitti. 2 sorum var

1: v60 versus french press yaparsak, genel olarak ne gibi farkları olur?

2: Tavsiye edebileceğiniz french press markaları var mıdır?

Teşekkürler.

merhaba. ben french press'i çok daha seven taraftayım diğer demleme usullerine göre. ama daha da önemli olan şey çekirdek kalitesi tabii ki de. iyi bir çekirdeği nerede demlersen demle kendini belli ediyor bir şekilde.

bodum bu konuda daha sivrilen bir marka. şu modeli kenya olarak geçiyor, fiyat olarak uygun. tabii bodum'un daha yüksek fiyatlarına da var french press'leri ama ben de kullanıyorum bunu, diğer modellerini de kullandım gayet memnun kaldım. yine kırılırsa ya da başka bir şey olursa yine bodum alırım büyük ihtimalle.

French press'e göre V60'ta daha temiz bir kahve çıkar kağıt filtreden dolayı. V60 daha aromatik, FP biraz daha gövdeli olabiliyor genelde. FP metal filtre olduğu için ince öğütüm kullanmak iyi sonuç vermiyor, kalın öğütümle ise her kahvede iyi sonuç alınamayabiliyor vs.

Ben daha çok pour over demliyorum ancak yeri geliyor moka pot da demliyorum, türk kahvesi de, french press de. Bence hepsiyle güzel kahve yapılabiliyor sadece öne çıkan tatlar farklılaşıyor.

Ben şu French Press'i kullanıyorum yeterli geliyor. F/P diyebilir miyiz bilemiyorum bu fiyatlarda bodum da var.

Merhabalar,

Ben kahve demlemeye yeni başladım ilk olarak hario v60 ve sanabaharat sitesinden guatemala light çekirdek aldım ama aynı kahveyi v60 yerine french press ile demleyince sanki içindeki aromatik tatları çok daha iyi alabildim ve bunu sevdiğime karar verdim. Kahvenin gövdesindense dışındaki aromatik tatlar daha çok hoşuma gitti. 2 sorum var

1: v60 versus french press yaparsak, genel olarak ne gibi farkları olur?

2: Tavsiye edebileceğiniz french press markaları var mıdır?

Teşekkürler.
kaliteli kahvelere kaymayacaksanız clever da iş görür.

merhaba. ben french press'i çok daha seven taraftayım diğer demleme usullerine göre. ama daha da önemli olan şey çekirdek kalitesi tabii ki de. iyi bir çekirdeği nerede demlersen demle kendini belli ediyor bir şekilde.

bodum bu konuda daha sivrilen bir marka. şu modeli kenya olarak geçiyor, fiyat olarak uygun. tabii bodum'un daha yüksek fiyatlarına da var french press'leri ama ben de kullanıyorum bunu, diğer modellerini de kullandım gayet memnun kaldım. yine kırılırsa ya da başka bir şey olursa yine bodum alırım büyük ihtimalle.

Herkese teşekkürler arkadaşlar bunu alacağım sanırım

kaliteli kahvelere kaymayacaksanız clever da iş görür.

Kaliteli kahve = vişne, çilek, portakal, ananas değil illa bana göre. Ne demek istediğinizi anladım ancak bence tabiri düzeltmek gerekiyor. Çok hoş olmuyor bu şekilde.
Hayatımda ilk defa clever kullandığım an ilk defa wamena demledim (28-480 4dk) ve acelemiz vardı termoslayıp götürdüm. 7 yıllık nitelikli kahve serüveninde bana "Bu meyvesuyu mu?" dedirtti. Şahane bir deneyimdi. Akşam eve gelince bu v60ta uçar diyerek yine yaptım (15-250 2.15) enfes bir deneyim daha. Sonra v60-clever ne reçeteler denediysem o tadı alamadım.

Belki ilk demlemede degassing 8-9. günüydü onunda etkisi olabilir diğerleri mecburiyetten 13. günden sonra devam ettim. O eski halinden çok şey kaybetmişti.

Hep kafeingo aldım ama böyle meyveli ilk defa almıştım onun şaşkınlığıda olabilir benim ki :)

Kaliteli kahve = vişne, çilek, portakal, ananas değil illa bana göre. Ne demek istediğinizi anladım ancak bence tabiri düzeltmek gerekiyor. Çok hoş olmuyor bu şekilde.
örnek vereyim null worka aldım. alış amacım keyifli bir kahve içmek. Yada Geisha aldım. alış amacım keyifli bir kahve içmek.
denediğim için söylüyorum bu kahveler cleverda benliğini yitiriyor. 200 tlye alınmış bir kahve olmaktan çıkıyor.
Ama bazen amaç sadece kafeindir ve birşeylerle uğraşmak istemezsin. elindeki en sıradan(bu da kötü değil sadece çok özel değil) kahveyi cleverda demler ve içersin. Bunun ötesine geçebilen bi tarif henüz yok hepsini denedim. yaklaşık 60 bardak kahve çıkardım. Kapasitesi bu yapacak bir şey yok. Ama pratik mi pratik. iyiki almış mıyım evet. Bazen gerçekten insan sadece kahveye ihtiyaç duyuyor. ama clever alan birinin geisha demlemesini önermem bunuda bastıra bastıra her fırsatta söylüyorum ki büyük paralara alınmış kahveler heba olmasın.

örnek vereyim null worka aldım. alış amacım keyifli bir kahve içmek. Yada Geisha aldım. alış amacım keyifli bir kahve içmek.
denediğim için söylüyorum bu kahveler cleverda benliğini yitiriyor. 200 tlye alınmış bir kahve olmaktan çıkıyor.
Ama bazen amaç sadece kafeindir ve birşeylerle uğraşmak istemezsin. elindeki en sıradan(bu da kötü değil sadece çok özel değil) kahveyi cleverda demler ve içersin. Bunun ötesine geçebilen bi tarif henüz yok hepsini denedim. yaklaşık 60 bardak kahve çıkardım. Kapasitesi bu yapacak bir şey yok. Ama pratik mi pratik. iyiki almış mıyım evet. Bazen gerçekten insan sadece kahveye ihtiyaç duyuyor. ama clever alan birinin geisha demlemesini önermem bunuda bastıra bastıra her fırsatta söylüyorum ki büyük paralara alınmış kahveler heba olmasın.
Kısmen katılıyorum. Clever'la deneme yanılma metoduyla v60'a kafa tutacak lezzette demlemeler yapıyorum, pahalı kahvelerle de. Öğütüm kalınlığı/süre dengesi bence her kahvede farklı. Ama genel olarak clever'la daha ekonomik kahveleri fazla uğraşmadan, zaman darkığında demliyorum.

Neyse konu French press, bu konuda fikrimi belirteyim. Isıya fayanıklı bir French press almanızı tavsiye ederim. Bu sayede çok işlevli olarak kullanabilirsiniz; kahve demleme yapıp sonra French press'te süt ısıtıp köpürtüp bardağınıza eklemek gibi... Bir de kahveyi süzen kısma dikkat edin derim, yanlardan kajveleri kaçırmayacak bir yağıda olursa ve süzgeç örgüsü nispeten ince olursa daha iyi.

Bu arada French press'in süzen kısmına kağıt filtre kesip, kağıttan geçirerek filtreleme gibi bir fikrim var, deneyeceğim. :)

Kısmen katılıyorum. Clever'la deneme yanılma metoduyla v60'a kafa tutacak lezzette demlemeler yapıyorum, pahalı kahvelerle de. Öğütüm kalınlığı/süre dengesi bence her kahvede farklı. Ama genel olarak clever'la daha ekonomik kahveleri fazla uğraşmadan, zaman darkığında demliyorum.

Neyse konu French press, bu konuda fikrimi belirteyim. Isıya fayanıklı bir French press almanızı tavsiye ederim. Bu sayede çok işlevli olarak kullanabilirsiniz; kahve demleme yapıp sonra French press'te süt ısıtıp köpürtüp bardağınıza eklemek gibi... Bir de kahveyi süzen kısma dikkat edin derim, yanlardan kajveleri kaçırmayacak bir yağıda olursa ve süzgeç örgüsü nispeten ince olursa daha iyi.

Bu arada French press'in süzen kısmına kağıt filtre kesip, kağıttan geçirerek filtreleme gibi bir fikrim var, deneyeceğim. :)
Sonda bahsettiğiniz durumu bazen uyguluyorum.
Şöyle; ailemin evine gideceğim zaman yanıma sadece tartıyla değirmeni alıyorum ve birazda Delterpress filtresi. Evde yıllardır hizmette olan İkea French Press'in filtre kısmını söküp, iyice temizleyip, iki katman arasına Delterpress filtresini yerleştiriyorum. Genişliği neredeyse aynı, mm farkediyor.

Bir süredir uyguluyorum. Belki psikolojik olabilir ama bir tık daha temiz bir bardak çıkıyor gibime geliyor

Sonda bahsettiğiniz durumu bazen uyguluyorum.
Şöyle; ailemin evine gideceğim zaman yanıma sadece tartıyla değirmeni alıyorum ve birazda Delterpress filtresi. Evde yıllardır hizmette olan İkea French Press'in filtre kısmını söküp, iyice temizleyip, iki katman arasına Delterpress filtresini yerleştiriyorum. Genişliği neredeyse aynı, mm farkediyor.

Bir süredir uyguluyorum. Belki psikolojik olabilir ama bir tık daha temiz bir bardak çıkıyor gibime geliyor
Psikolojik değil, kağıdın filtrelemesi elbette fark yaratacaktır. Bende delter press olmadığı için v60 ya da makine kağıdını yuvarlak olarak kesip deneyeceğim.

Psikolojik değil, kağıdın filtrelemesi elbette fark yaratacaktır. Bende delter press olmadığı için v60 ya da makine kağıdını yuvarlak olarak kesip deneyeceğim.
French pressi clever drippera dönüştürün..
Ters yöntem, piston aşağıdan yukarıya çekilir..

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-12-04-14-04-13-614_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-12-04-14-04-13-614_com.miui.gallery.jpg
    43.6 KB · Görüntüleme: 100
  • Screenshot_2021-12-04-14-04-19-101_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-12-04-14-04-19-101_com.miui.gallery.jpg
    31.4 KB · Görüntüleme: 93
  • Screenshot_2021-12-04-14-04-27-236_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-12-04-14-04-27-236_com.miui.gallery.jpg
    62.1 KB · Görüntüleme: 99
French pressi clever drippera dönüştürün..
Ters yöntem, piston aşağıdan yukarıya çekilir..

Selamlar, az önce denedim gayet güzel temiz bir fincan çıktı, 3-4 kişilik demlemelerde güzel ve pratik olabilir 👏☺️

French press doğru demlenirse Geisha bile demleyebilirsiniz. Blue Bottle'da Anerobic muhteşem bir Kolombiya'yı French Press'de deneyene kadar ben de French Press'e karşı önyargılıydım. Biraz karıştırınca öğrendim ki doğru teknikle kahve güzelse her demleme lezzetli olabiliyor. Hoffmann'ın French Press tarifinden sonra aldığım her çekirdeği moka pot moccamaster ve french press'de deniyorum. Beğendiğim çekirdeklerin hepsinden ayrı keyif alıyorum.

Ben şu ürünü kullanıyorum. Çok kaliteli ve gözenekleri de oldukça sık dokunmuş. İlk ekipmanlarımdandır. Okulda kullanmak üzere bir de üzerine ml. gösteren çentikler attım. Mis. :)

20220118_121841.jpg

Geri