• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Filtre Kahve için makine önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HRV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Russel hobbs elektrikli öğütücü kullanıyorum. Bir ay kadar önce amazon türkiye sitesinden iyi bir indirimle sıfır kutulu olarak 300 liraya aldım. Şu an biraz zamlanmış ama 400 lira civarında. performansı nasıl derseniz bana yetiyor şu an. Çok hassas bir öğütüm ayarı yok ama v60 için yaptığım öğütümlerde demleme zamanları genelde tutuyor. çekirdek haznesi ve öğütüm haznesi yeterli. Hazneler takılı değilken çalışmıyor. Haznede çekecek çekirdek kalmayınca otomatik duruyor. Porsiyon seçimi var ama ben kullanmıyorum çekirdeği gramajlı koyduğum için. Statik nedeniyle toz genelde plastik kabın duvarında biriktiği için çok fazla dripper haznesine yansımıyor gibi. Mokapotta gayet güzel sonuç veriyor. Metal filtre için de memnun kaldığımı söyleyebilirim. Her halükarda öğütülmüş olarak alınmış kahveden kat kat iyi... Zaman içerisinde damak tadım daha oturdukça ihtiyaç duyarsam daha üst seviye ekipmanlara düşünerek irdeleyerek geçerim veya belki de geçmem, ama serüvenin ne yöne gdeceği belli değilken bence büyük bütçeli yatırımlar yapılmamalı... Kahve makinesi konusunda en önemli önerim kullanılan plastik kalitesine dikkat etmeniz olabilir. Çünkü yüksek sıcaklıkta suyun temas ettiği plastik aksamların kalitesiz olması durumunda hem tada etki ediyor hem de o kanserojen plastik partiküllerini farkında olmadan içiyorsunuz.

Arkadaşlar söylediklerinizden yola çıkarak düşündüm ve hala kararsız olsam da makine almaktansa elektrikli öğütücü ve kettle almanın daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum. Hem daha az bütçeyle yapılabilir galiba. Uygun fiyatlı elektrikli gooseneck kettle (derece ayarlı olmasına gerek yok) ve elektrikli değirmen önerilerine açığım.

Eğer bütçeniz azsa internette sözen değirmene motor takarak elektrikli hale getirenleri görmüştüm.

:) Vestel öğütücülü makineyi soruyordu arkadaş
Bu mu daha iyi yoksa bu mu
Bu fiyatlarda bir öneri var mı?
Konuyu geç gördüm ama yine de işinize yarayabilir diyerek yazmak istedim.
Philips’in aynı modelinin timer bulunmayan versiyonunu 5 yıldır kullanıyorum. Bu fiyat seviyesinde, entegre öğütücü ile fiyat/performans oranı yüksek diye düşünüyorum.
Vestel’i kullanmadım ama dizayn olarak Philips’in eski entegre öğütücülü serisine benziyor. O seride su ekleme haznesi, makinanın arkasında yer aldığından ergonomik olarak tavsiye etmem. HD7769’da su ekleme haznesi ön tarafta bulunuyor.

Yurt dışında Alman bir marka kendi ismiyle pour over tarzı demleme yapan bu makineyi yapmıştı. Belli ülkelere tasarımını ve makineyi direk satıyorlar. Alan marka da kendi bünyesinde çıkarıyor. Bizde de Fakir almış aroma master yazısını yapıştırmış. Bu tip pour over tarzı demleme yapan makineler arasında en uygunu şimdilik bu. Fiyatları 1400 tl bandındaydı. ALtındaki duşlama başlığına bakma şansım oldu, dönerek duşlama yapıyor.

fakir-aroma-master-kahve-makinesi-z.jpg

Etrafımda arkadaşlarım sorduğunda da genellikle aynı yanıtı veriyorum. O yüzden buraya da yazayım istedim. Öncelikli olarak ne aradığınız çok önemli. Bunun yanında bütçeniz çok önemli. Eğer aradığınız tatsal bir upgrade ise cihazdan önce bir değirmen bakmanızı öneririm. Bir comandante+French Press veya Aeropress tüm tatsal sıkıntılarınızı ortadan kaldırır. İyi bir kahveyi pet şişenin kafasını kesipte gayet güzel demlersiniz. Yeterki değirmeniniz size bu imkanı verecek öğütüm kalitesinde olsun. Değirmen tarafında bundan azıyla da bir upgrade yapabilirsiniz lakin günün sonunda aradığınız tatsal farksa bence dişinizi sıkıp biraz daha biriktirerek değirmen işini bir kerede halletmeniz ekonomik olarak ta en mantıklısı. He derseniz ki ben elle öğütmek istemiyorum, comandante ayarında bir elektrikli değirmenin fiyatı hiç te az değil. O zaman bütçenizi artırmanız gerekecek ya da öğütüm kalitesinden feragat etmeniz gerek. Ben hem 10 lira vereyim hem mercedes’e bineyim olmuyor malesef :)

French press, aeropress gibi immersion yöntemler öğütüm kalitesini bir derece tolere edebiliyor. Daha alt seviye bir değirmene de yönlenebilirsiniz. v60 tarzı percolation bir metod arıyorsanız tatsal olarak size iyi birşey sunacak ekipman sadece değirmenle de bitmiyor. Bunun yanına bir de kettle koymanız gerek. Öğütüm kalitesini arttırmanız gerek. Tüm bu saydıklarıma ne kadar zaman harcamak istediğinize göre bütçesi değişir. Örneğin ben ocakta cezvede suyumu ısıtırım sonra dökerim kettle içine derseniz 100-200 lira bandında bir kuğuboyun kettle’da işinizi görür, ben düğmesine basayım, sıcaklığı sapmasın, döküşü kontrollü olsun derseniz 220€’luk bir çözümü de var. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Filtre tarafını düşünerek benim size kişisel önerim şu olur. Şimdiki ekipmanınızı filtre yerine türk kahvesi ile kullanın. İnanın tatsal olarak sizi çok uzun süre idare edecek bir değişim yapmış olursunuz. Dünyanın parası verip aldığınız o çekirdekler, gerçekten parasını hak ediyorsa, cezve içinde tüm aromasını size sunacaktır. Bir bütçe planı yaparak bütçenizi artırmanızı ve bir kere harcama yapmanızı öneririm.

merhabalar 1000 tl gibi bir bütçem var hangi makinayı öneririsiniz.
Merhaba,

Zamaninda bir arkadaşım için şu iki makineyi önermişim.

Bu tarz makinalar her ne kadar nitelikli kahveye hitap etmese de bütçeye göre alip kullanabilir.

merhabalar 1000 tl gibi bir bütçem var hangi makinayı öneririsiniz.
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...so-aluminyum-filtre-kahve-makinesi.206/page-3 bu konuyu inceleyin isterseniz. Kullananlar memnun. Amazon'da stok yok şu an farklı marka aynı model ya da https://www.cafemarkt.com/konchero-aluminyum-filtre-kahve-makinesi indirim yaptırılırsa biraz daha değerlendirilebilir. Yetkilisi vardı cafemarkt firmasının forumda yardımcı oluyordu.

Merhaba,

Zamaninda bir arkadaşım için şu iki makineyi önermişim.

Bu tarz makinalar her ne kadar nitelikli kahveye hitap etmese de bütçeye göre alip kullanabilir.
yardımınız için teşekkur ederim

Merhaba, filtre kahve makinemi satıyorum ilanım ilginizi çekebilir:

Merhaba, evde amatör bir şekilde french press demleme yaparken beklemesiyle/temizliği ile uğraşmadan filtre kahve içebilmek için bir hevesle Vatan Bilgisayar'dan 6 Mart tarihinde aldığım makinemi satıyorum. Foruma yeni kayıt olduğumdan beri kahve dünyasını yeni yeni keşfetmeye başlıyorum ve V60 gibi geleneksel yöntemleri denemekten pek kullanma fırsatım olmuyor ısı ayarlı elektronik gooseneck kettle gibi ekipmanlara yatırım yapmak istiyorum. Kutusu ve faturası eksiksiz duruyor ve ürünün durumu sıfırdan farksız. Ankara'da bizzat gelip makineyi denemek isteyenlere kahve ikram edebilirim :)

Ürünü ilk başta alma nedenlerim:
  • Hızlı ve pratik olması.
  • Kolay temizlenebilmesi ve uğraştırmaması. (İki adet sağlam çelik filtresi musluk altında anında temizlenebiliyor ve başka bir şey yapmaya gerek yok.)
  • 5 farklı bölgeden eşit su akışı sağlayarak kahveyi demleyebilmesi.
  • Çift filtreli olduğu için berrak kahve çıkartabilmesi.
  • Suyu çok hızlı kaynatabilmesi ve su kaynatmak için kullanılabilmesi.
  • Regular ve Bold modlarının olması. (regular modunda su kesintisiz akıyor max. kahve süzme süresi 120-130 sn. bold modunda 15 saniye akıyor 15 saniye bekliyor max. 210-230 sn.)
  • Kahve ve su oranlarını isteğe göre değiştirerek farklı aromalar elde edilebilmesi.
  • Filtresinde ve su haznesindeki çizgilere uyularak her zaman aynı oranlı kahvenin elde edilebilmesi.
  • Server kullanma zorunluluğunun olmaması. (çoğu makinede server kırıldığında makine fiyatı kadar olabiliyor.)
  • Direkt kupa yada termos koyulabildiği için ekstra bulaşık çıkmaması.
  • Susuz çalışmaya karşı “NoBrew” koruma teknolojisinin bulunması.
  • İşi bitince otomatik hemen kapanması.
  • Damlama önleyici özelliğinin bulunması.
  • Paslanmaz çelik kaplamalı şık tasarımlı olması.

Satma nedenlerim:
  • Yeni ekipmanlar alma hevesim.
  • Su/kahve oranı ve 2 farklı modu dışında demlemeye müdahale edilememesi.

Özetle sabahları işe/okula giderken temizlikliğiyle ıvırı zıvırıyla uğraşmadan kahveyi ve suyu koyup hızlı bir şekilde güzel bir kahve içmek isteyenler ve üşengeçler için mükemmel bir makine olduğunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim. İnternette hakkında pek bilgi bulunmadığı için aklınıza takılan soruları çekinmeden sorabilir ve gelip inceleyebilirsiniz.

İstediğim son fiyat: 570 TL

Not: Farklı illere alıcı ödemeli kargo ile gönderebilirim. Fotoğrafları müsait olduğumda ekleyeceğim.

Merhaba. Bende Elektrolux EKF 7700 filtre kahve makinası Moccamaster aldığımdan dolayı satıyorum. Aroma tuşu ve zaman ayar özelliği vardır. Ayrıca duş başlığı sistemi ile çalışır. İlgilenen olursa mesaj atabilir.

Geri