• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Aiden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve demlemeyi tamamlar tamamlamaz içiyor musunuz? Çıktının çok sıcak olması zaten içimini mümkün kılmaz ki
Valla ben ufak bir salla karıştırdıktan sonra direkt ilk bir kaç yudumu alıyorum merak ediyorum çünkü öncesi sonrası değişimi.

Tabii çıkar çıkmaz içiyorum. Kahve demlendikten sonra sıcaklığın düşmesini bekleyerek içmeyi seviyorum. Ben genellikle 93 derecelerde kahveler demliyorum. Pek tabii daha yüksek sıcaklıklarda da kahveler demleyebilirsiniz. Karaf konusuna gelecek olursak eğer karafa daha önceden sıcak su koyup ısıtırsanız kahveniz daha uzun saatler sıcak kalabilir. Ben genelde kahvemi direkt bardağa veya Fellow Carter Mug'ıma demliyorum. Bu arada makinenin sunduğu tariflerden (Fellow Drops kısmından) de güzel sonuçlara ulaştım. Aiden kullanıcılarının denemelerini öneriyorum.

Yok yani, normal şartlarda sağlık açısından içilebilecek bir sıvının maksimum 65 derecede olması lazım. Üzeri sıcaklıklar yemek borusu kanserine davetiye açar.

Aşağıda bununla ilgili de bilgi paylaşılmış. Zira çevremde bu sebepten dolayı yemek borusu alınan bir kişi de var. Aman sağlığınıza dikkat edin.

Sıcak içeceklerin 65 derece ve altında içilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Yurci, “Yapılan bir çalışmada sıcak içeceği 65-70 derecenin üzerinde içme alışkanlığı olanlarda yemek borusu kanserine yakalanma riski 2,4 kat daha yüksek olarak tespit edildi. Bu nedenle su kaynadıktan sonra bir süre soğumasını beklemek son derece önemli. Beklenmiyorsa kaynar içmektense çaya bir miktar soğuk su eklemek gerekiyor” dedi.

Selamlar, benim gibi kullananlara bir sorum var. İlk başlarda pulse aralarını 30s civarlarında tutunca olumsuz sonuçlar aldıklarını söyleyen arkadaşlar vardı. Ben de onların o yorumlarından dolayı pulse aralarını 18-20s saniyelerde tutuyorum. Sizce araları uzatmalı mıyım? Yoksa bu aralar iyi mi? Sizler nasıl yapıyorsunuz?

Tabii çıkar çıkmaz içiyorum. Kahve demlendikten sonra sıcaklığın düşmesini bekleyerek içmeyi seviyorum. Ben genellikle 93 derecelerde kahveler demliyorum. Pek tabii daha yüksek sıcaklıklarda da kahveler demleyebilirsiniz. Karaf konusuna gelecek olursak eğer karafa daha önceden sıcak su koyup ısıtırsanız kahveniz daha uzun saatler sıcak kalabilir. Ben genelde kahvemi direkt bardağa veya Fellow Carter Mug'ıma demliyorum. Bu arada makinenin sunduğu tariflerden (Fellow Drops kısmından) de güzel sonuçlara ulaştım. Aiden kullanıcılarının denemelerini öneriyorum.
Hzırdakilerden en çok hangilerini denediniz?

Ben Fellow Drops kısmında yer alan Drink Coffee Do Stuff, KOS Andres Cardona Purple Honey ve Coffee Collective, Kenya Kieani AB reçetelerini genel olarak beğendim. Ancak bu reçeteler içeceğiniz kahveye ve öğütümüne göre değişiklik gösterebilir. Ben pulse aralıklarını makinenin belirlediği 23 saniyede tutuyorum. Belirttiğim bu tarifler The Barn'dan aldığım Volkan Azul Geisha'da harika sonuçlar verdi.

Kutudan çıkan filtre ile tchibo 04 karşılaştırması yukarıdan 1 cm kesmek yeterli oluyor. Elinde olanlar hario pegasus ve tchibo 101 ile karşılaştırmalı fotoğrafını ekleyebilir mi?

Ekli dosyalar

• FE5A30AC-2D81-45B3-9685-E27BC66B05D8.jpeg
    FE5A30AC-2D81-45B3-9685-E27BC66B05D8.jpeg
    211.4 KB · Görüntüleme: 85
Benim cihaz da dün geldi. Henüz firmware update yok. Bir de uygulamada saati seçmeme rağmen cihazın saati bir saat ileride onu çözemedi.

Cihaz yeni güncellenmesi gelince yeni özellikleri kullanabilirsiniz diyor. Biz güncelleme yapabiliyor muyuz, nereden yapıyoruz. Yada beklememiz mi gerekiyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250301_220404_Fellow.jpg
    Screenshot_20250301_220404_Fellow.jpg
    25.3 KB · Görüntüleme: 82
Aniden cihazı ile ufak gramajlı demlemeler yapabiliyor muyum?Mesela 18 gram gibi. Yoksa daha yüksek gramajlar kullanırsam daha mı iyi sonuçlar alırım acaba?

Cihaz yeni güncellenmesi gelince yeni özellikleri kullanabilirsiniz diyor. Biz güncelleme yapabiliyor muyuz, nereden yapıyoruz. Yada beklememiz mi gerekiyor.
Güncelleme cihaza otomatik geliyor. Türkiye’den alınan cihazlar için Togay Bey @raistlin ile iletişime geçebilirseniz güncellemeyi alabilmeniz için yardımcı olur.

Geri