• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Aiden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar, etkin gibi düz tabanlı demleyici profillerini seven biriyim, aiden herhangi bir gramajda düz tabanlı sepeti kullanmaya izin veriyor mu? Yoksa X gram altı konik üstü düz gibi mi izin veriyor?

Gram değilde ml olarak sınır var. 450ml ye kadar konik 500ml ve üstü düz tabanlı olarak demleniyor.

450 ml kadar konik sonrasında duz taban aparatı koymanızi istiyor.simdi siz sorunca aklıma geldi batch brew icin 6 7 dokuslu bir recete yapıp her dokuste kac ml vereceğini hesaplayarak kahve gramaji ayarlayıp atıyorum ikinci dokus bittikten sonra demleme durdurulabilir bu sekilde demleme yapılabilir.ama duz demleyicinin tabanı baya baya geniş az gramaj kahve için iyi çıktı vereceğini düşünmüyorum şahsen

Selamlar, etkin gibi düz tabanlı demleyici profillerini seven biriyim, aiden herhangi bir gramajda düz tabanlı sepeti kullanmaya izin veriyor mu? Yoksa X gram altı konik üstü düz gibi mi izin veriyor?
düz tabanlıyı her gramajda, trapezoid olanı sadece 450 mlye kadar kullanabilirsiniz. trapezoid olanı 450 ml üstü denemedim açıkçası belki ona da izin veriyordur ama düz tabanı her türlü kullanabiliyorsunuz.

düz tabanlıyı her gramajda, trapezoid olanı sadece 450 mlye kadar kullanabilirsiniz. trapezoid olanı 450 ml üstü denemedim açıkçası belki ona da izin veriyordur ama düz tabanı her türlü kullanabiliyorsunuz.
Düşük gramajda duz taban denediniz mi hocam nasil oluyor tad olarak

450 ml kadar konik sonrasında duz taban aparatı koymanızi istiyor.simdi siz sorunca aklıma geldi batch brew icin 6 7 dokuslu bir recete yapıp her dokuste kac ml vereceğini hesaplayarak kahve gramaji ayarlayıp atıyorum ikinci dokus bittikten sonra demleme durdurulabilir bu sekilde demleme yapılabilir.ama duz demleyicinin tabanı baya baya geniş az gramaj kahve için iyi çıktı vereceğini düşünmüyorum şahsen
her döküşte kaç ml vereceğini siz ayarlayamıyorsunuz ki bence aidenın en büyük eksikliği budur. döküş gramajını şöyle hesaplıyor:

(Seçilen toplam ml - bloom miktarı) ÷ seçilen döküş sayısı

örnekle anlatmak gerekirse;

15g kahve 250ml su ve 1/2 bloom seçtiğimizi var sayalım. 1/2 bloom=30ml eder. kalan 220 ml için de eğer 2 döküş seçtiysek, Aiden 110-110 dökecektir.

her döküşte kaç ml vereceğini siz ayarlayamıyorsunuz ki bence aidenın en büyük eksikliği budur. döküş gramajını şöyle hesaplıyor:

(Seçilen toplam ml - bloom miktarı) ÷ seçilen döküş sayısı

örnekle anlatmak gerekirse;

15g kahve 250ml su ve 1/2 bloom seçtiğimizi var sayalım. 1/2 bloom=30ml eder. kalan 220 ml için de eğer 2 döküş seçtiysek, Aiden 110-110 dökecektir.
Aynen işte bu sekilde kendimiz hesaplayıp bir dokusteki ml suyu bulup sonrasında kahve gramini hesaplayıp o dokusten sonra demlemeyi durdurmak.ama duz tabanla zaten gramaja bakmiyormus cihaz bunlara gerek kalmadi:)

Sevgili aidenciler:) küçük bir beyin fırtınası yapsak.
Bu recete ile çok memnun olduğum natürel etyopya çekirdeğini aidene nasılsın uyarlayabiliriz.profillerdeki Kenya kieni AB ile denedim ama fazla çözündu sanki
16gr kahve 1x16 Comandante 24 click (94 derece)
1. adım başlangıç 00:00-00:20 ön demleme 60gr su
2. adım 00:35 saniyede başlayıp suyu 180gr'a tamamlıyoruz
3. adım 01:35'te başlayıp suyu 270gr'a tamamlıyoruz
Toplam süre
4 dokus https://brew.link/p/xInn bu tarzda bi profil oluşturdum ve en iyi sonucu bunda aldım on demleme iptal ettiğim için ona da 16 sn süre veriyor onu da cihazın kapağını açarak 14sn daha bekleyerek ön demlemesi süresini 30sn yapmış oldum

Aynen işte bu sekilde kendimiz hesaplayıp bir dokusteki ml suyu bulup sonrasında kahve gramini hesaplayıp o dokusten sonra demlemeyi durdurmak.ama duz tabanla zaten gramaja bakmiyormus cihaz bunlara gerek kalmadi:)
tercih tabi ama bu söylediğinizi yapacaksam ben manuel demlemeye devam ederdim. 1 melodrip işimi çözerdi.

Is yerinde beş kişilik kahve ekibi olarak içtiğimiz icin manuelden yine rahat oluyor 😀

Kalita 155 filtre
Ekli dosyayı görüntüle 37428

Etkin 8 cup filtre
Ekli dosyayı görüntüle 37429

Fellow Aiden ile gelen filtre
Ekli dosyayı görüntüle 37430

Kalita 155 küçük kalıyor ama 30 gr demleme yapılabilir diye düşünüyorum. Makinenin yanında gelen filtre biraz kısa kalıyor, Etkin 8 cup filtresi ise tam oturuyor. Maliyet olarak 8 cup filtre yüksek olacaktır ama Kalita 185 ya da klasik kahve makinelerinde kullanılan filtreler ile daha uyguna getirilebilir bence.

Geri