• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Eylül 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Arkadaşlar yıllardır kim seçilirse seçilsin bir memnuniyetsizlik söz konusu, size uymayan firma olursa o ayı pas geçersiniz olur biter. Bu şekilde seçilen firmalarada editörlerede ayıp oluyor.

Hadsizlik yapmayalım lütfen farklı anlamlar çıkarmaya çalışacak yazılara karşı eski tahammülüm yok. 2 tarafa dengeli bir şekilde destek olmaya yardımcı olmaya çalışıyoruz. Firma sizin seçtiğiniz firma. Her ay farklı firma seçiliyor. Sizin sorunlarınızı onlara iletip çözmeye çalışırken aynı zamanda onların sorunlarını da dikkate alarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir daha böyle yorumlar görürsem tepkim daha da ağır olacak.
Kayıtlara bakarsanız oyumu Tone tarafına kullandığımı görebilirsiniz. Soru sordum, cevabını verirsiniz ya da vermezsiniz ama bu şekilde had bildiremezsiniz kimseye. Seçilen firmadan önce siz sorulara siz yanıt verdiğiniz için merak ettim. Haddini aşan yorum benimki değil sizinki burada.

Merhabalar

Sitemizde gördüğünüz ve tükendi yazan kahveler mevcut stoğumuzda bulunup kavrumları tükenmiş yani yeniden kavrulduğunda tekrardan stoğa girecek olan kahveler, La Sirena bizim de severek demlediğimiz bir çekirdekti ancak stoğumuz tamamen bittiği için kaldırdık.

Anladığımız kadarıyla indirimsiz satış yapmak için satıştan kaldırdığımızı düşünüyorsunuz ama maalesef her güzel şeyin bir sonu var.

Sevgiler
Açıklamanız için teşekkür ederim.

Arkadaşlar yıllardır kim seçilirse seçilsin bir memnuniyetsizlik söz konusu, size uymayan firma olursa o ayı pas geçersiniz olur biter. Bu şekilde seçilen firmalarada editörlerede ayıp oluyor.

siz nasıl görüşünüzü böyle yazarak ifade ediyorsanız. kişilerinde kendilerince yanlış gördüğü eksik gördüğü şeylere ifade etme özgürlüğü var kısıtlayamassınız. herkes görüşünü saygı çerçevesinde ifade edebilir.

Kayıtlara bakarsanız oyumu Tone tarafına kullandığımı görebilirsiniz. Soru sordum, cevabını verirsiniz ya da vermezsiniz ama bu şekilde had bildiremezsiniz kimseye. Seçilen firmadan önce siz sorulara siz yanıt verdiğiniz için merak ettim. Haddini aşan yorum benimki değil sizinki burada.
Ben görmüyorum kimin kime oy verdiğini. “Özel ilişki”nin ne demek olduğunu anlamayacak kadar salak birisi değilim. Sizin yaptığınız hadsizlik; sanki firmayla özel bir ilişkim varmış ve bu yüzden size karşı firmayı savunuyormuşum gibi bir algı yaratmaya çalışmak.
Çoğu kavurucu arkadaşın numarası bende var. Hepsiyle ara ara görüşüyorum. Siz de ne demek istediğinizin gayet farkındasınız. İnsanları zan altında bırakmaya çalışırsanız, ben de aynı şekilde herkese gereken cevabı veririm.
Hiç savunmaya geçmeyin. Özeleştiri beklemiyorum zaten. Buranın bana maddi anlamda sağladığı yarardan çok zararı var. Bunu tamamen hobi olarak yapıyoruz. Maddi olarak da buna ihtiyacım yok.

Son düzenleme:
hocam yarı anaerobik nasıl oluyor?

Merhabalar

Öncelikle anaerobik süreçten bahsetmek, bu yönteme aşina olmayan kahve severlerin konuyu anlamasına yardımcı olabilir. Anaerobik fermantasyonda kahveler dışarıdan oksijen girişinin büyük ölçüde sınırlandırıldığı kapalı tanklarda fermente edilir. Ortamdaki oksijen azaldıkça düşük oksijen koşullarında faaliyet gösterebilen maya, bakteriler ve mikroorganizmalar fermantasyonda daha etkin rol oynar.

Kapalı ortamda sıcaklık, süre, ph oranı ve kullanılan kültür gibi diğer değişkenlerle birlikte doğru şekilde yönetildiğinde fermantasyonun daha kontrollü ve tekrarlanabilir ilerlemesine imkân tanır. Bu yöntem özellikle uzun fermantasyonlarda yoğun meyvemsi, şarabımsı veya katmanlı fincanlar ortaya çıkarabilir. Ancak bu karakterlerin yalnızca anaerobik ortamdan kaynaklandığını söylemek doğru olmaz, kullanılan mikroorganizmalar, fermantasyon süresi, sıcaklık ve kahvenin kendi karakteri de sonucu doğrudan etkiler.

Yarı anaerobik süreçlerde ise oksijen tamamen ortadan kaldırılmaz. Kahvenin bulunduğu ortamda oksijen erişimi sınırlandırılarak düşük oksijenli koşullar oluşturulur. Bu durumda kahve çekirdekleri oksijenin de yaratacağı kimyasal reaksiyonlardan dolayı kontrolden uzaklaşsa da anaerobik süreçlerin fincanda yansıttığı baskın aromalardan arındırılmış profilleri yakalmamıza yardımcı olur. Böylece aerobik ve anaerobik fermantasyon arasında farklı bir aroma gelişimi elde edilebilir.

Fincanda ise bu yöntem bazı uygulamalarda daha temiz ve daha kontrollü bir fermante karakter elde edilmesine imkân tanıyabilir. Burada anaerobik süreçlerin kötü olduğunu ima etmediğimizin altını çizmek isteriz; iki yöntem de birbirinden farklı profiller oluşturur ve tercih tamamen kişinin damak tadına göre değişebilir.

Fermente olayına bir türlü ısınamadım nedense. Fincanda bir şekilde rahatsız edici tatlar oluyor. Ben de yıkanmış klasik kahveleri seçiyorum özellikle. Artık onu bulmak da iyice zorlaştı ya...
Fermente edilmiş kahveler sanki bu işin doğasına müdahale etmek gibi geliyor bana. Kahvenin gerçek karakterine de müdahale ediliyor netice de. Piyasa da buna dönmüş gördüğüm kadarıyla, benim gibi düşünen de az sanırım. Seçki de en az müdahale edilmiş kahvelere bakıcaz artık.

Merhabalar

Öncelikle anaerobik süreçten bahsetmek, bu yönteme aşina olmayan kahve severlerin konuyu anlamasına yardımcı olabilir. Anaerobik fermantasyonda kahveler dışarıdan oksijen girişinin büyük ölçüde sınırlandırıldığı kapalı tanklarda fermente edilir. Ortamdaki oksijen azaldıkça düşük oksijen koşullarında faaliyet gösterebilen maya, bakteriler ve mikroorganizmalar fermantasyonda daha etkin rol oynar.

Kapalı ortamda sıcaklık, süre, ph oranı ve kullanılan kültür gibi diğer değişkenlerle birlikte doğru şekilde yönetildiğinde fermantasyonun daha kontrollü ve tekrarlanabilir ilerlemesine imkân tanır. Bu yöntem özellikle uzun fermantasyonlarda yoğun meyvemsi, şarabımsı veya katmanlı fincanlar ortaya çıkarabilir. Ancak bu karakterlerin yalnızca anaerobik ortamdan kaynaklandığını söylemek doğru olmaz, kullanılan mikroorganizmalar, fermantasyon süresi, sıcaklık ve kahvenin kendi karakteri de sonucu doğrudan etkiler.

Yarı anaerobik süreçlerde ise oksijen tamamen ortadan kaldırılmaz. Kahvenin bulunduğu ortamda oksijen erişimi sınırlandırılarak düşük oksijenli koşullar oluşturulur. Bu durumda kahve çekirdekleri oksijenin de yaratacağı kimyasal reaksiyonlardan dolayı kontrolden uzaklaşsa da anaerobik süreçlerin fincanda yansıttığı baskın aromalardan arındırılmış profilleri yakalmamıza yardımcı olur. Böylece aerobik ve anaerobik fermantasyon arasında farklı bir aroma gelişimi elde edilebilir.

Fincanda ise bu yöntem bazı uygulamalarda daha temiz ve daha kontrollü bir fermante karakter elde edilmesine imkân tanıyabilir. Burada anaerobik süreçlerin kötü olduğunu ima etmediğimizin altını çizmek isteriz; iki yöntem de birbirinden farklı profiller oluşturur ve tercih tamamen kişinin damak tadına göre değişebilir.
Açıklamanız için çok teşekkür ederim. 'Bunun yarısı nasıl oluyor? İşlem ya oksijenlidir ya da oksijensizdir.' diye geçirmiştim içimden. Merak ettim.😂

Bunun dışında son iki senedir çok komplike işlemler görmeye başladım. O kadar fazla çiftlik, üretici bu çok aşamalı komplike işlemleri kullanıyor ki takip etmekte bazen zorlanıyorum. Künyeler için de işlemleri doğru betimlemesi zorlaşıyor her geçen gün. Kolay gelsin size.🙏

0/21 olması inanılır gibi değil gerçekten, ilk defa böylesini görüyorum.
Olumsuz bir hava yaratıp firmaya zarar vermemek adına Tone'un çok başarılı bir kavurucu olduğunu da belirteyim. Geçen sene Chelbesa gibi damak tadıma uyan ve artık "klasik deneysel" diyebileceğim bazı kahvelerinden çok memnun kalmıştım.

Burada tepkim bu sene bu tarz kahveleri böylesine geniş bir seçkide bulamamış olmama. Bunu firma ile konuşmuştum aslında, seçkiyi tüketicinin eğilimine göre oluşturduklarını söylemişti ki bunu tamamen normal karşılıyorum. Sadece bu kadarını da tahmin etmemiştim.

Washed olarak etiketlenen kahveler belki birkaç sene sonra gerçekten washed denilince akla gelen kahveler olacak ama ne yazık ki henüz orada değiliz...

Anket başlığında fiyatların aşırı pahalı olduğunu yazmıştım ki hala böyle olduğunu düşünüyorum ama %30 epey iyi bir indirim oranı.

Anlattığım kadarıyla damak tadıma yakın olduğunu düşünenlerin çok beğendiği kahveler olursa hangi kahveler olduğunu söylemeleri çok makbule geçer... Kavurucunun da önerisi varsa duymak isterim.

#1833 numaralı sipariş ile ben de tadıma katıldım. Sunmuş olduğunuz geniş seçki ve yüksek indirim oranı için çok çok teşekkür ederim @Tone Coffee Roastery Co.

Web sitenizde sunduğunuz fiyatların kolay anlaşılması ve karşılaştırılması için tüm kave fiyatlarının aynı miktar için verilmesi daha iyi olabilir. Zira, kahveleri pahalıdan ucuza sıraladığımızda sadece 1000 g satılan kahveler en tepeye çıkıyor ve sadece 50 g - 100 g satılan kahveler de ortalarda kayboluyor.

IMG_0060.jpeg

Arkadaşlar bilenler veya deneyenler varsa aranızda tamamen düşük asidite, yormayan filtre kahve arıyorum. Tam olarak istediğimi bulmak adına daha önce Niji deneyenler varsa (Gaziantepteyim o yüzden sıklıkla tüketiyorum)

Mexico El Triunfo, Ethiopia Yirgacheffe Shale tarzı kahveler arıyorum. Tavsiyelere açığım. Yapay zeka bazen yanılıyor ama oraya da soracağım mutlaka.

Ben görmüyorum kimin kime oy verdiğini. “Özel ilişki”nin ne demek olduğunu anlamayacak kadar salak birisi değilim. Sizin yaptığınız hadsizlik; sanki firmayla özel bir ilişkim varmış ve bu yüzden size karşı firmayı savunuyormuşum gibi bir algı yaratmaya çalışmak.
Çoğu kavurucu arkadaşın numarası bende var. Hepsiyle ara ara görüşüyorum. Siz de ne demek istediğinizin gayet farkındasınız. İnsanları zan altında bırakmaya çalışırsanız, ben de aynı şekilde herkese gereken cevabı veririm.
Hiç savunmaya geçmeyin. Özeleştiri beklemiyorum zaten. Buranın bana maddi anlamda sağladığı yarardan çok zararı var. Bunu tamamen hobi olarak yapıyoruz. Maddi olarak da buna ihtiyacım yok.
siz kahve bilgisini beğendiğim gerçek bir kahve serversiniz iyi nitelikli kahve daha iyi nasıl olur buna önemseyen biri, kahve bilginizi tecrübenizi önemsiyorum. uzun zamandan beri sizi tanımayanlar hüsnü zanda bulunmalarına aldırış etmeyin güzel eleştiriler yapıcı eleştiriler sadece insana birşey katar.

Son düzenleme:
lokum-gul ozu ? tadim notu sandim. deneysel kahvelerde daha rezilini gormeyiz dedikce citayi daha da dusuruyorlar 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Hazır başlamışken neden olmasın. Yalandan Mango eklendi falan demektense.
Ben de şaşırırdım ama en azından dürüstçe process açıklandı.

O kahve ile ilgili bir sorum var. Acaba Türk piyasası için mi yapıldı? Bana çok spesifik geldi çünkü

Fermente olayına bir türlü ısınamadım nedense. Fincanda bir şekilde rahatsız edici tatlar oluyor. Ben de yıkanmış klasik kahveleri seçiyorum özellikle. Artık onu bulmak da iyice zorlaştı ya...
Fermente edilmiş kahveler sanki bu işin doğasına müdahale etmek gibi geliyor bana. Kahvenin gerçek karakterine de müdahale ediliyor netice de. Piyasa da buna dönmüş gördüğüm kadarıyla, benim gibi düşünen de az sanırım. Seçki de en az müdahale edilmiş kahvelere bakıcaz artık.

Merhabalar

Buna benzer bir konuyu geçen yılda elimizden geldiğince açıklamaya çalışmıştık. Kahve maliyetlerinin büyük bir kısmını maalesef kahvenin kendisinin dışındaki etmenler belirliyor. Nakliye, vergiler ve benzeri hususlar. Dolayısıyla klasik diyebileceğimiz kahve işleme yöntemleriyle deneyseller arasındaki fiyat farkı azalıyor bu durum da genel tüketici kitlesinin kararlarını doğrudan etkiliyor.

Ancak her fermente kahve rahatsız edici olduğunuz tatları barındırmıyor olabilir. En azından bizim seçkimizde güncelde bulunan Guji Hambela, Las Flores, Turkish Delight ve Chirripo gibi kahveler klasik süreçlerin dışında ürünler olmalarına rağmen fincanda gayet temiz çıkıyor.

Olumsuz bir hava yaratıp firmaya zarar vermemek adına Tone'un çok başarılı bir kavurucu olduğunu da belirteyim. Geçen sene Chelbesa gibi damak tadıma uyan ve artık "klasik deneysel" diyebileceğim bazı kahvelerinden çok memnun kalmıştım.

Burada tepkim bu sene bu tarz kahveleri böylesine geniş bir seçkide bulamamış olmama. Bunu firma ile konuşmuştum aslında, seçkiyi tüketicinin eğilimine göre oluşturduklarını söylemişti ki bunu tamamen normal karşılıyorum. Sadece bu kadarını da tahmin etmemiştim.

Washed olarak etiketlenen kahveler belki birkaç sene sonra gerçekten washed denilince akla gelen kahveler olacak ama ne yazık ki henüz orada değiliz...

Anket başlığında fiyatların aşırı pahalı olduğunu yazmıştım ki hala böyle olduğunu düşünüyorum ama %30 epey iyi bir indirim oranı.

Anlattığım kadarıyla damak tadıma yakın olduğunu düşünenlerin çok beğendiği kahveler olursa hangi kahveler olduğunu söylemeleri çok makbule geçer... Kavurucunun da önerisi varsa duymak isterim.

Merhabalar

Eleştirilerinizi anlıyor ve bu konuda ne demek istediğinizi gayet iyi görüyoruz. Biz de seçkimizde Chelbesa, Bochesa gibi kahvelerin daha fazla yer almasını isteriz. Ancak seçki oluştururken yalnızca beğendiğimiz kahveleri almakla ilerleyemiyoruz; erişilebilirlik, fiyat-performans dengesi ve tüketicide karşılık bulması gibi birçok farklı kriteri birlikte değerlendirmemiz gerekiyor.

Özellikle son dönemde bu tarz Etiyopya kahvelerinin ülkemize daha sınırlı miktarda geldiğini görüyoruz. Gelen kahveler içerisinden de hem son tüketiciye hem kurumsal müşterilerimize ulaşabilecek, sürdürülebilir bir denge kurmaya çalışıyoruz. Bizim tarafımızda belirli bir bölgeyi ya da profili diğerinden ayırmak gibi bir yaklaşım yok; mümkün olduğunca iyi ve ulaşılabilir kahveleri seçkiye dahil etmeye çalışıyoruz.

Etiyopya kahvelerinde geçmiş yıllardaki profillere duyulan özlemin de farkındayız. Ancak burada da konu yalnızca kahvenin kalitesiyle ilgili değil. Etiyopya’daki ihracat politikaları, üretici tarafındaki değişiklikler ve artan operasyon maliyetleri tedarik zincirini ciddi şekilde etkiliyor. Etiyopya ağırlıklı çalışan tedarikçilerle konuşulduğunda da yeni hasat kahvelerin miktarının azaldığını ve bazı operasyonların mevcut şartlarda sürdürülebilirliğinin zorlaştığını duymak mümkün.

Biz de tüm bu şartlar içerisinde hem kaliteyi korumaya hem de tüketici açısından ulaşılabilir ve sürdürülebilir bir seçki oluşturmaya çalışıyoruz.

Kahvelerimiz arasından sizin damak tadınıza göre net bir yönlendirme yapmak elbette kolay değil. Ancak daha klasik ve tanıdık kahve profillerini tercih ediyorsanız Silvester Rosso, Santa Monica, Nectar Bloom, La Loma ve El Diviso gibi daha deneysel ve belirgin karaktere sahip kahvelerden uzak durmanız daha doğru olabilir. Bunların dışında kalan kahvelerimizde ise daha klasik, dengeli ve alışıldık lezzet profilleriyle karşılaşacağınızı düşünüyoruz.

Sevgiler

Hazır başlamışken neden olmasın. Yalandan Mango eklendi falan demektense.
Ben de şaşırırdım ama en azından dürüstçe process açıklandı.

O kahve ile ilgili bir sorum var. Acaba Türk piyasası için mi yapıldı? Bana çok spesifik geldi çünkü

Merhaba

Evet Tin Coffee ile yapılan iş birliğinde çok az kavuruca bulunan özel bir lot.

Geri