• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka Mignon Single Dose ve Specialita

furukderki

Yeni Üye
İsim
Furkan
Daha fazla  
İsim
Furkan
Merhaba,

Bir öğütücü almak istiyorum. İki seçenek arasında kararsız kaldım.​
Specialita​
  • 55 mm disk
  • Dokunmatik zamanlayıcı ekranı
Single Dose​
  • 65 mm disk
  • Ekransız ve portafilter tutucusu mevcut değil
Fiyat olarak arada 6500 ₺'ye yakın fark mevcut. Aradaki disk bu fiyat farkına değer mi ? Tavsiyeleriniz nelerdir. Espresso makinem lelit mara x v2.​

Teşekkürler.

Bende Lelit Mara X alacağım yakın bir zamanda. Bu makinenin yanına da Eureka Mignon Single Dose Pro almayı düşünüyorum. Çok araştırma yaptım ve sanırım fiyat performans olarak en iyi öğütücülerden birini tercih etmiş olacağım. Tabi kullananlar konu hakkında daha net bilgiler verebilirler

Eureka Mignon Specialita ile Eureka Mignon Single Dose Pro öğütücüler, aynı markanın benzer segmentteki modelleri olsalar da, kullanım amacı ve teknik özellikler bakımından bazı belirgin farklara sahiptir. İşte detaylı bir karşılaştırma:

---

🔧 1. Kullanım Amacı:

Specialita:
Ev kullanıcıları için günlük kullanımda, özellikle çoklu shot ve farklı içecekler (espresso, pour-over vs.) için uygun. Hazneli, klasik tarzda bir öğütücüdür.

Single Dose Pro:
Adından da anlaşılacağı üzere tek doz (single dose) kullanımı hedefler. Yani her seferinde belirli miktarda kahve çekirdeği koyup, taze öğütüm yapılır. Low retention (düşük kalıntı) ile tasarlanmıştır.

---

⚙️ 2. Öğütme Performansı:

Specialita:

55 mm düz çelik burr

Sessiz çalışır (Silent Technology)

Mikro ayar özelliği ile espresso için çok hassas ayar yapılabilir.

Ortalama retention: ~1 gram civarı olabilir (hazneli sistemlerde yaygındır).

Single Dose Pro:

65 mm düz çelik burr (veya bazı versiyonlarda özel kaplamalı)

Daha hızlı ve homojen öğütme sağlar.

Yükseltilmiş çıkış (inclined design) ile çekirdeklerin daha kolay boşalması sağlanır.

Retention: 0.1-0.3 gram gibi çok düşük seviyelerde

---

🧰 3. Yapı ve Tasarım:

Specialita:

Plastik ve metal karışımı gövde

Üstte hazne (hopper) bulunur

Çekirdekleri haznede bekletme esaslı kullanım

Single Dose Pro:

Daha sağlam ve minimal tasarım

Hazne yerine single dose hazne ve üfleme (blower/bellows) ile gelir

Kullanım sonrası içerde kalan kahve tozunu temizlemek için üfleyici bulunur

---

📏 4. Boyut ve Temizlik:

Specialita:
Hazne dolayısıyla daha yüksek, temizlik biraz daha uğraştırıcıdır.

Single Dose Pro:
Düşük profilli, tezgah dostu. Öğütüm sonrası blower ile kolay temizlenir.

---

🔊 5. Gürültü:

Specialita:
Eureka'nın sessiz motor teknolojisine sahiptir. Oldukça sessizdir.

Single Dose Pro:
Aynı sessiz motor yapısı korunmuş ama blower ile birlikte ses artabilir.

---

💰 6. Fiyat:

Specialita:
Genellikle daha uygun fiyatlıdır.

Single Dose Pro:
Daha pahalıdır, çünkü tek doz odaklı özel tasarımlar, büyük burr’lar ve düşük kalıntı sistemi bulunur.

---

👨‍🔬 Kim Hangi Modeli Tercih Etmeli?

Kullanım TipiÖnerilen Model

Espresso + sütlü içecekler için günlük kullanım, az kalıntı önemli değilSpecialita
Tek shot, farklı çekirdeklerle deneme, her defasında taze öğütüm isteyen espresso meraklısıSingle Dose Pro
Az yer kaplayan ve kolay temizlenen cihaz arayanSingle Dose Pro
Daha uygun bütçeli ama kaliteli ev kullanımıSpecialita

Geri