• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eureka mignon crono espresso öğütümü için yeterli mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Maeglin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Maeglin

Barista
İsim
Batuhan
Daha fazla  
İsim
Batuhan
Bu değirmen için çok farklı yorum okudum ve karasız kaldım cronoyı almalı mıyım ?almamalıysam yerine ne almalıyım

Bu değirmen için çok farklı yorum okudum ve karasız kaldım cronoyı almalı mıyım ?almamalıysam yerine ne almalıyım
Crono genel olarak filtre için kalibre edilmiş bir değirmen. Ama dişli yapısı espresso değirmenlerinde de kullanılıyor. Eğer espresso için kullanacaksanız bazı modifikasyonlar yapmak gerekiyor. Reddit’te ilgili modifikasları bulabilirsiniz.

Ben cronoyu 2 yıldır kullanıyorum. Ben filtre için aldım çok memnunum. Üzerindeki bıçak espresso için uzun yıllar kullanılan bir bıçak. Son yıllarda ayrıca bir de espresso bıçağı çıktı 35-40 euro gibi bir fiyatla satılıyordu. Değişimi kolay. Espresso perfetto da gidip espresso için deneyin derim. Bakımı, temizliği , ayarı kolay bir makine. Retention oldukça düşük. 0.1-0.2 gram kadar ortalama. Bu fiyata bu kalite bence zor bulunur ama espresso hassas bir iş test etmekte fayda var.

Peki yurtdışından mignon manuel mi alsam yurt içinden başka bir model mi yurtdışında 250 euro gibi bir fiyatı var manuel in

Espresso için Specialita modelini kullanıyorum,filtre için de perfetto modeli var. Perfetto,espresso için yeterli aralığa sahip değil ama sonsuz ayar mekanizmasina sahip olmadığı için filtrede rahat ediyorum. Specialita 'yı espresso için öneririm.

Aradaki fiyat farkına deyip demeyeceği sizin bütçeniz, daha doğrusu bu konfora bu bütçeyi ayırmak istemenizle ilgili, crono kesinlikle ev kullanıcısı için yeterli espresso aralığı sağlıyor, konfor bakımından yorum yapmak zor

Bıçak setlerinin değişmesi gerekmiyor mu cronun bıcak seti değişiminde alsam yardımcı olabilcek var mı forumdan spectilica crono manula arasında karar veremiyorum çok para harcamak da istemiyorum

Son düzenleme:
Yardımcı olcak var mı ?
Espresso için maalesef ki belirli bir bütçe harcamak,kaliteyi arttırmak için de zamanla bu bütçeyi arttırmak gerekiyor.
Şu anda en önemli parça olan değirmende aradaki fiyat farkının önemsiz olduğunu,filtreye göre dizayn edilmis Crono modelinin (rpm, bıçak dişli aralığı vs) önemsiz olduğunu duymak veya onu SSP 50mm bıçakla değişince iyi olacağını duymak istiyorsunuz anlıyorum. Fakat maalesef ki masrafli bir yolculuk, espresso yolculuğu. Bunu kabullenip buna göre bu yola girmenizi tavsiye ederim.
İyi günler 😊

Geri