• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

espressom ne yaparsam yapayım çok ekşi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AtifK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AtifK

Barista
İsim
Atıf
Daha fazla  
İsim
Atıf
Delonghi ec685 + eureka specialita setupum var

Dipsiz pf, basınçsız sepet, wdt leveler tamper va her şey tam

ölçü de değiştirsem kalınlık da değiştirsem 1:2 oran 27-30sn yakalasam da hep ekşi oluyor krema falan yerinde ama

Orta koyu kavrum kullanıyorum ama hiçbir şekilde o yuvarlak tadı yakalayamıyorum

Yardımcı olursanız sevinirim

Kaç PPM su kullanıyorsunuz Hangi Marka su kullanıyorsunuz ? Muhtemelen kullandıgınız su kahveyi yeterli çözemiyor. Ben Mila + Kızılay Erzincan ile 130 PPM'e getirilmiş su kullanıyorum 1:2 26 - 28 Saniye arası Shot Orta Koyu Klasik'e yakın profil olan kahvelerde

Kaç PPM su kullanıyorsunuz Hangi Marka su kullanıyorsunuz ? Muhtemelen kullandıgınız su kahveyi yeterli çözemiyor. Ben Mila + Kızılay Erzincan ile 130 PPM'e getirilmiş su kullanıyorum 1:2 26 - 28 Saniye arası Shot Orta Koyu Klasik'e yakın profil olan kahvelerde
bademli pınargözü hocam 105ppm

Muhtemelen bu çekirdek size uygun değil, farklı kahveleri deneyebilirsiniz.

Null Two deneyebilirsiniz çözülmesi kolay bir çekirdek ve ekşi tat almanız çok zor. Bazı çekirdekler daha light kavrum oluyor çözmek için stabil yüksek ısı gerekiyor sizdeki makine ile bu imkansız.

bademli pınargözü hocam 105ppm
Hocam PPM yükseltmeyi deneyin ben 100 PPM civarı iyi sonuç alamadım. Kızılay Erzincan ekliyorum 130 PPM lere getiriyorum PPM'i çıktılar iyi oluyor.

Epsom tuzu ve sodyum bikarbonatla da suyu zenginleştirebilirsiniz. Ben hem maden suyu hem de kendim zenginleştirdiğim sulardan iyi verim alamıyorum. Erikli güzel , hayat da iyi espresso için. Bu su muhabbetinin uzun bir konusu var forumda okuyup genel çerçeveyi anlayınca bir yol çizersiniz. Asıl mevzu tdsten ziyade alkalinite.

Koyu orta koyu kahveyi çözmek için 88-90 derece sıcaklık yeterli, Biraz preinfusion yapıp suya daha çok zaman verebilirsiniz.

Sorun çekirdek veya kavrumda hocam.

Ekipman değiştirmeden önce, bu veya buna benzer koyu kavrum, klasik espressoya yönelik çekirdekler deneyin.

Merhaba,

Bir üstteki mesaja ek olarak,
Cartapani - Cinquestelle
Passalacqua - Vulkan
Hausbrandt - Nonnetti
Ily Espresso gibi klasik italyan espressolarını da deneyebilirsiniz.
Öğütücünüz ve espresso makineniz ekşi tat almamak için gayet yeterli gözüküyor.

Hocam ben 3 yıl delonghi ec 685 kullandım. Öğütücüm de df64. Ara ara gaza gelir espresso denerdim ama hep zehir zemberek bir tat alırdım. Çeşit çeşit su ve karışım denedim. Puck screen gibi ekipmanları denedim. Bir çok blend ve single origin denedim... O zehir gibi kahveden öteye gidemedim. Günün sonunda da pes ettim. Sütlü kahvelerle devam ettim. Ama makineyi değiştirdiğimden beri (idose Adora gen 2) neredeyse her gün bir tane Espresso içiyorum. Placebo etkisi mi yoksa cidden lezzeti mi değişti bilmiyorum ama espresso içmenin hazzına eriştim çok şükür... Belki damak alıştı bilmiyorum.
Delonghi ile sütlü kahveler çok iyi oluyor ama espresso konusunda zannımca stabil ve opv si olan bir makine iyi olacaktır... Ha bu arada yeni makine her çekirdeği iyi yapmıyor elbette ayrı bir mesai harcayıp bir çok tarif denemek de gerekiyor... Şu ana kadar şunu net gördüm basınç ve su sıcaklığı 1 kademe oynasa bile lezzet değişebiliyor. Ve delonghi de bunları bilemiyorsunuz... Özellikle max basınç meselesi opv olmaması... Eğer benim gibi acemiyseniz ve damağınız alışık değilse baya bi hesap kitap işi gerektiriyor diyebilirim hocam... 🙏

ben bu sorunu moka potta yaşıyordum, moka pot blendi olarak satılan kahveler bile ekşi geliyordu daha sonra robusta katkılı dark roast italyan kahvelerini deneyince oh be dünya varmış dedim. Sebebini bilmiyorum, redditteki ingilizce gönderilerde denildiğine göre Espresso, moka pot gibi yöntemlerde light/medium roast yüzde yüz arabica kullanıp güzel sonuç almak için kahve hazırlanması çok çok iyi olması lazımmış, ama dark roast arabica hele de robusta eklenirse çok kolay espresso yapılabiliyormuş, hatta video koymuşlar İtalyan Barista bir dayı bırakın WDT vsyi tamp bile yapmıyor sabun gibi kalın köpüklü espressolar basıyor.

ben bu sorunu moka potta yaşıyordum, moka pot blendi olarak satılan kahveler bile ekşi geliyordu daha sonra robusta katkılı dark roast italyan kahvelerini deneyince oh be dünya varmış dedim. Sebebini bilmiyorum, redditteki ingilizce gönderilerde denildiğine göre Espresso, moka pot gibi yöntemlerde light/medium roast yüzde yüz arabica kullanıp güzel sonuç almak için kahve hazırlanması çok çok iyi olması lazımmış, ama dark roast arabica hele de robusta eklenirse çok kolay espresso yapılabiliyormuş, hatta video koymuşlar İtalyan Barista bir dayı bırakın WDT vsyi tamp bile yapmıyor sabun gibi kalın köpüklü espressolar basıyor.
mesela hangi kahveler hocam lütfen yazar mısınız hemen alayım😁

Lavazza ve Bialetti denedim hocam, ikisi de sıfır ekşilikle güzel sonuçlar verdi ama en lezzetlisi Lavazza idi. Moka Pot için diyorum bu arada, espressoya daha girmedim yenice bu aralar gireceğim ilk makine siparişimi dün verdim, bekliyorum.

Lavazza ve Bialetti denedim hocam, ikisi de sıfır ekşilikle güzel sonuçlar verdi ama en lezzetlisi Lavazza idi. Moka Pot için diyorum bu arada, espressoya daha girmedim yenice bu aralar gireceğim ilk makine siparişimi dün verdim, bekliyorum.
teşekkürler hocam ne aldınız makine olarak

pttavmde 27k diye(kendi sitesinde 39k) Gaggia New Classic Evo 23 aldım, ama korkuyorum valla sorunlu seri gelir diye, 2023 modellerin bazıları sorunluymuş çünkü, boya mı ne geçiriyormuş bardağa.

pttavmde 27k diye(kendi sitesinde 39k) Gaggia New Classic Evo 23 aldım, ama korkuyorum valla sorunlu seri gelir diye, 2023 modellerin bazıları sorunluymuş çünkü, boya mı ne geçiriyormuş bardağa.
aynen alüminyumu koruyan kaplama atım yapabiliyor sonra

Gaggia yı arayarak seri nodan kaplamalı mı kaplamasız mı kontrol ettirtebiliyorsunuz diye biliyorum

Geri