• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Tone Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Makinesi Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cutrera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cutrera

Yeni Üye
Selamlar kahvede amatör biriyim evde kullanmak için bialetti moka potttan espresso makinesine geçmek istiyorum sizce değermi moka pottan daha lezzetli kahve alabilirmiyim bu makinalardan bütçem maksimimum 5 bin tl Gagia new classic pro ile Sage breville bes810 bss duo temp pro arasında kaldım sizce hangisini almalıyım birbirine üstünlükleri nelerdir

1638620989265.png1638621397017.png

Son düzenleme:
Sage tecrübem yok Gaggia için konuşayım; 9 Bar OPV, IMS shower screen ve sepet değişimi ile gayet lezzetli espressolar alabilirsiniz ancak bu ilk olarak makineden çok kullandığınız öğütücü ve çekirdek kalitesine bağlıdır. Hali hazırda iyi bir öğütücünüz yok ise bütçenizi ilk olarak öğütücüye yönlendirmenizi tavsiye ederim.

Sadece espresso tüketecekseniz süt ile çok işiniz olmayacaksa manuel cihazlardan Cafelat Robot ve Flair de inceleyebilirsiniz.

Espresso damak tadınıza uygun mu?

Mokapot ile yaptığınız kahveyi nasıl tüketiyorsunuz çoğunlukla?

Espresso lezzet yönünden kişiden kişiye değişir. Ama maliyet açısından değişmez. Bir defa bulaşınca ve sevince daha iyisi için sürekli masraf demek.

Bir de Mokapot ile espresso arasında ister istemez fark var hazırlama aşamasında. Mokapotta birçok kahvenin öğütümü, dark, light gibi temel faktörleri hatalı olsa bile tolere edilebilir. Ancak espressoda maalesef tolere imkanı fazla yok.

Sadece sütle içiyorum kahveyi ama ilerleyen zamanlarda sütsüz espressoda içmeyi deniyebilirim arada genel olarak sütle ve latte soğuk kahveler şeklinde içimim. Şu anlık el değirmenim var daha iyi bir değirmen alıcam elektirikli olarak onuda listeye aldım, kur artışı yüzünden makinayı alıp köşeye atmak istiyorum açıkçası bir an önce çünki espresso tarzı kahveler sevdiğime eminim espresso sevdiğimi nasıl anladım derseniz nişantaşında bir kaç cafede içmiştim çok beğendim ondan sonra zaten mokapot aldım 1 yıldırda mokapot kullanıyorum tabiki mokapot tam bir espresso yapıyor diyemeyiz ancak frenç prese ve v60 göre çok daha yoğun kahveler yapıyor açıkçası mokopot bana baya keyif verince makineye geçmeye karar verdim otomatik makineleri eledim çok sağlıklı gelmedi bakımı vs ilerde çok makine al sat yapacağımıda sanmıyorum giriş orta seviyesinin iyi bir manuel makinasını alsam bana yeter yıllarca yani taze kahvenin özünü çıkarsın bana yeterli sonra ister sütle yap ister sek tüket ister soğuk veya latte yap keyifli olur kanımca amatör olarak bu iki makine arasında kaldım forumuda baya okudum

Son düzenleme:
Breville makinenin BES 800 modelini yaklaşık 4 yıl kullandım. Buhar performansi cok kotu, 2 dakikadan uzun bir sure aliyor latte icin sut kopurtmesi, portafiltre capi da standart degil 54 mm. Makineyle gelen sepetler double wall ve aldatici oluyor. Bottomless portafiltre ve basincsiz sepet almaniz gerekecek.

Gaggianin buhar performansini bilmiyorum ancak 58 mm olmasi bile tercih sebebi olabilir. 9 bar opv olmasi da onemli.

Ancak 5 bin TL butceniz varsa evde espresso yapmak icin gunumuz fiyatlariyla iyi bir set kurmak oldukca zor olacaktir. Espresso icin iyi bir degirmen gerek herseyden once. Ikinci el beko 2170 ve yanina elektrikli ogutucu ariyorsaniz ikinci el specialita ya da rancilio rocky bulabilirseniz en ideal shot i alabilirsiniz bu butceyle.

Sadece sütle içiyorum kahveyi ama ilerleyen zamanlarda sütsüz espressoda içmeyi deniyebilirim arada genel olarak sütle ve latte soğuk kahveler şeklinde içimim. Şu anlık el değirmenim var daha iyi bir değirmen alıcam elektirikli olarak onuda listeye aldım, kur artışı yüzünden makinayı alıp köşeye atmak istiyorum açıkçası bir an önce çünki espresso tarzı kahveler sevdiğime eminim espresso sevdiğimi nasıl anladım derseniz nişantaşında bir kaç cafede içmiştim çok beğendim ondan sonra zaten mokapot aldım 1 yıldırda mokapot kullanıyorum tabiki mokapot tam bir espresso yapıyor diyemeyiz ancak frenç prese ve v60 göre çok daha yoğun kahveler yapıyor açıkçası mokopot bana baya keyif verince makineye geçmeye karar verdim otomatik makineleri eledim çok sağlıklı gelmedi bakımı vs ilerde çok makine al sat yapacağımıda sanmıyorum giriş orta seviyesinin iyi bir manuel makinasını alsam bana yeter yıllarca yani taze kahvenin özünü çıkarsın bana yeterli sonra ister sütle yap ister sek tüket ister soğuk veya latte yap keyifli olur kanımca amatör olarak bu iki makine arasında kaldım forumuda baya okudum

Bu durumda ille de ikisinden birini seçeceksem şahsen Gaggia'yı tercih ederim.
Kasım indirimlerinde vs bakmış mıydınız?
Belki iyi bir fırsat denk gelirdi.

Breville makinenin BES 800 modelini yaklaşık 4 yıl kullandım. Buhar performansi cok kotu, 2 dakikadan uzun bir sure aliyor latte icin sut kopurtmesi, portafiltre capi da standart degil 54 mm. Makineyle gelen sepetler double wall ve aldatici oluyor. Bottomless portafiltre ve basincsiz sepet almaniz gerekecek.

Gaggianin buhar performansini bilmiyorum ancak 58 mm olmasi bile tercih sebebi olabilir. 9 bar opv olmasi da onemli.

Ancak 5 bin TL butceniz varsa evde espresso yapmak icin gunumuz fiyatlariyla iyi bir set kurmak oldukca zor olacaktir. Espresso icin iyi bir degirmen gerek herseyden once. Ikinci el beko 2170 ve yanina elektrikli ogutucu ariyorsaniz ikinci el specialita ya da rancilio rocky bulabilirseniz en ideal shot i alabilirsiniz bu butceyle.

İmza... 👍🙂

Bende 1 ay önce indirimde gaggia aldım yanınada 2. El garantili fred ile destekledim 9 bar yay taktım 1 aydır denemeler sonrası dün bugün anca iyi shot almaya başladım alışmak zaman aldı süt performansıda 2 fincan için yeterli tavsiye ederim şuan pasaj en uygun fiyat gibi duruyor 1 ay gecikmeli maliyetiniz baya bi katlandı oda üzen tarafı tabi 😞

Bende 1 ay önce indirimde gaggia aldım yanınada 2. El garantili fred ile destekledim 9 bar yay taktım 1 aydır denemeler sonrası dün bugün anca iyi shot almaya başladım alışmak zaman aldı süt performansıda 2 fincan için yeterli tavsiye ederim şuan pasaj en uygun fiyat gibi duruyor 1 ay gecikmeli maliyetiniz baya bi katlandı oda üzen tarafı tabi 😞
gaggia new classic almaya karar verdim sizin ve diğer arkadaşların değerli yorumları için teşekkürler pasajda taksit yokmu benmi göremedim ödeme ekranında taksit göremedim

Birde bu makine kaç ml kahve veriyor yani altına bir tane büyük fincan koysak kaç kişilik kahve çıkar çift kişilik latte tarzı kahveler yapmak için kaç kere çalıştırmamız lazım makinayı

gaggia new classic almaya karar verdim sizin ve diğer arkadaşların değerli yorumları için teşekkürler pasajda taksit yokmu benmi göremedim ödeme ekranında taksit göremedim
Gelburada 4700₺ dü dün akşam

Birde bu makine kaç ml kahve veriyor yani altına bir tane büyük fincan koysak kaç kişilik kahve çıkar çift kişilik latte tarzı kahveler yapmak için kaç kere çalıştırmamız lazım makinayı
Büyük sepeti takarak tamamen ölçü kaçmasına rağmen 50ml e kadar espresso oluyor dersek 50 mlden sonrakiler mokapot vari olur ve hala makineyi durdurmazsak istediğimiz kadar çıktı alabiliriz. Ama bu andan itibaren kahve değil kahveye değmeden geçen su çıkacaktır

Ama latte için zaten portafiltre altına takılan ikili akış yapan bir aparat var onunla çıktıyı 2 ye böldüğümüzü düşünürsek 15-20ml civarında bir miktar yapar buda yapılacak muhtelif içeceklere yeter bir miktar

Geri