• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso makinem değişti Krema alamıyorum

Emrespresso

Yeni Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Herkese merhabalar, ismim Emre ben yeni katıldım aranıza Arçelik Em3353 Barista kahve makinem vardı süt hazneli Kurukahveci Mehmet Efendinin öğütülmüş Espressosu ile mükemmel krema alıyordum, latte art yapmak için Sage Bes810 Duo Temp Pro Espresso Makinesi aldım çok daha profesyonel bir makine diye ancak kremayı çok çok az alıyorum bir şeyleri yanlış mı yapıyorum acaba yardımcı olabilir misiniz ? Latte art yapmak isterken Espresso kremamdan oldum :)

Öncekikle makineniz hayırlı olsun :) kahveniz daha önceden öğütülmüşse bayatlamış olma ihtimali çok yüksek.Ve bu nedenle de kremanızdan olmuş olabilirsiniz. Size önerim Öncelikle mümkünse bir değirmen edinmeniz. bu sayede çekirdekten taze olarak kahvenizi doğru incelikle çekebilirsiniz. Espressonuzda krema eksikse bir adımda yanlış yaptığınız anlamına geliyor.

İki farklı makinede basınçlar ve sepetin yapıları aynı olmayabilir. Dolayısıyla aynı sonuçları almamış olabilirsiniz. Değirmen almazsanız bu sorunu çözmeniz zor olabilir. Tahminim Sage daha ince öğütüm istiyor. O yüzden de sulu bir akış var gibi.

Merhabalar değirmen aldım, ince ayarda öğüttüğümde krema oluyor yaklaşık 16 gram Double espresso denedim ancak port filtrenin içinde su kalıyor kahve posası parçalanmadan dökülüyor Çamur gibi olmuyor ama portif filtrenin üzerinde su kalıyor

Merhabalar değirmen aldım, ince ayarda öğüttüğümde krema oluyor yaklaşık 16 gram Double espresso denedim ancak port filtrenin içinde su kalıyor kahve posası parçalanmadan dökülüyor Çamur gibi olmuyor ama portif filtrenin üzerinde su kalıyor
Uygun fiyatlı bu tarz makinelerde 3 yollu selenoid valf yok o yüzden bottomless kullanılsa da posanın 1 derece ıslak çıkması normal oluyor. Ya bi tık kahve dozajını arttırabilirsiniz ya da suyu 1-2 saniye daha önce kesebilirsiniz. Makineyi kapattıktan sonra ise portafiltreyi hemen değil de bir süre sonra çıkartırsanız en azında o ıslak görüntüden kurtulmuş olursunuz.

Geri