• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Escobarista dijital hassas tartı

Biraz önce firma yetkilisi whatsapptan yazarak ücret iadesi yaptıklarını, bir hafta içinde hesabıma geçeceğini söyledi. Sayın ytghan'ın da belirttiği gibi bu tarz uzaktan satışlarda belirli kriterler çerçevesinde koşulsuz iade hakkınız var. Ilk cihazda bir yazılım hatası da mevcuttu. Hatalı ölçümlerin sebebi cihazların fabrika çıkışında kalibre edilmemiş olmasından da kaynaklı olabilir, bilemiyorum ancak cihaz altında test edildiğine ilişkin olduğunu düşündüğüm "passed" etiketleri mevcuttu. Belki Çinden gelene kadar kalibrasyonu bozulmuştur.
Hangi firma getirirse getirsin noname ürünlere temkinli yaklaşmak gerek.
Çinde muhtemelen kilo hesabı satılan cihazlar...

Alışveriş deneyimimi baştan sonra anlatayım. Uzun zamandır uygun fiyatlı, stabil ve hassas ölçüm yapan bir tartı arayışındaydım. Piyasadaki üst düzey tartıların fiyatları malum.
Escobarista'dan siparişi verdim düzgünce paketlenmiş olarak Sürat kargo ile ulaştı. Ben kahve tartısı da olsa manuel modda kullanıyorum tartıları, yani dara alma ve süre başlatma işlemini otomatik değil elle başlatıyorum. Bu tartıda bu mod pr2. İlk denemelerde ise aşağıdaki videodaki hassas ölçüm yapamama sorunu ile karşılaştım. (Aşağıda ikinci video iade ettiğim ilk tartının yerine gönderilen ikinci tartıya ait, ikisini de izlemenizi öneririm)
Ayrıca tare düğmesi ile timer düğmesinin işlevleri birbirine karışmıştı, yani dara almak için tare düğmesine bastığınızda dara almak yerine timer başlıyor, timera bastığınızda ise saati başlatmak yerine dara alıyordu. Bu çok önemsenmeyebilir başlarda ama demleme sırasında bu durumu unututsanız işler karışabilir.

Videoda gördüğünüz gibi 0,1gr hassasiyetli bu tartı 3-4 gr çekirdek koymama karşın ağırlığı 0 olarak gösteriyor. Üzerindeki beyaz kabın ağırlığı yaklaşık 27 gr, içindeki kahve ile kabı kaldırdığımda ekranda -30gr gibi bir ağırlık görünüyor. Yani tartı aslında çekirdeği tartmış ama ölçümü nedense ekrana yansıtmaya gerek duymamış. Daha fazla çekirdek eklediğinizde bir noktadan sonra ölçmeye başlasa da baştaki bu kısmın ağırlığını göz ardı ediyor. Yani diyelim 3 gr çekirdek koydunuz bu noktaya kadar sayaç 0 gösterdi, buradan sonra tartmaya başladı ve siz 18 gr görene kadar çekirdek dökmeye devam ettiniz, ekranda 18 gr görünse bile aslında önünüzde 21 çekirdek oldu. Birkaç deneme daha yaptım, sonuç değişmedi. Ben de escobarista sitesindeki numaradan firmayı aradım. Firma yetkilisine whatsapptan videoyu gönderdim. Tartıyı kendilerime göndermemi istediler. Tartıyı anlaşmalı oldukları firma ile karşıdan ödemeli olarak gönderdim.
Ertesi gün whatsapp tan bana ulaştılar, teknik servisin tartıda sorun bulamadığını söylediler. Sorunu baştan tekrar anlattım ve videoyu dikkatli izlemelerini söyledim. Sonunda ikna olup bana yeni bir tartı göndereceklerini söylediler. Nitekim hemen ertesi gün yeni tartım ulaştı, ancak ne yazık ki bu tartıda da aynı sorunla karşılaştım. Bu da ikinci tartının videosu.

Durum böyle olunca kendileriyle iletişime geçip cihazın içime sinmediğini, bu nedenle tekrar değişim değil iade etmek istediğimi belirttim. Ürünü kargo ücretini peşin ödeyerek göndermemi söylediler. Aslında iade durumunda yönetmelik gereği kargo ücretini karşılamaları gerektiği halde daha fazla uğraşmamak adına kargo ücretini ödeyip dün kargoladım. Ücret iadesi konusunda bir sıkıntı çıkarmayacaklarını umuyorum.

Aslında 50 tl lik kaan (diheng, vs. gibi isimlerle de satılan tartılar) da gayet yeterliydi başlarda ama ne yazık ki bu tartıların bir standardı yok, kardeşime kediye ettiğim kaan iki yıldır gayet düzgün çalılşırken bendeki bir süre sonra stabil ölçüm konusunda su koyvermeye başladı. Özellikle Türk kahvesi yaparken rakamın sürekli bir aşağı bir yukarı gidip gelmesi dolayısıyla net miktarın anlaşılır olmaması gibi sorunlar (ki bu sorun ilk günden itibaren amazon usa den geçen yıl aldığım göya kahve tartısı olan brewberry'de de var)

Teraziyi açarken üstünde bir şey olmadan açmanı öneririm o zaman bir problem olmuyor
zaten el kitapçığında da o şekilde anlatıyor. teraziyi açın ve üstüne ekipmanları koyun diye

Teraziyi açarken üstünde bir şey olmadan açmanı öneririm o zaman bir problem olmuyor
zaten el kitapçığında da o şekilde anlatıyor. teraziyi açın ve üstüne ekipmanları koyun diye
Videoda yok ancak bu şekilde kullandım ilk seferlerde. Üzerinde boş kap varken açmanın sebebi dara almakla vakit kaybetmemek.
Demleme programlarının doğru çalışması için üzeri boşken başlatmak gerekebilir, doğrudur. Ben hep manuel modda kullanırım tartıyı.

Benimde deneyim videosunu çektiğim bir tartıdır. İşyerinde kullanıyorum kendisini. Evde Acaia Pearl S'im var. İlk olarak aralarındaki fiyat farkından dolayı ve kullanıcı deneyimi açısından farklı tartılar. İlk başlarda gerçekten başarılı bir ürün ama Acaia kullan biri için kesinlikle reaksiyon süreleri daha ağır. takılmalar ilk defa geçen hafta başıma geldi. demleme sırasında tartı ölçümü ortada takıldı. Sinir bozucu bir durum tabi. daha öncede tartı üzerinde server ile başlatınca benzer durum oldu ama bu tip segment tartılarda bu sorun olduğunu daha öncede görmüştüm. Sanırım malzeme kaynaklı. Fiyat/Performans açısından düşünülünce başarılı bir tartı. Ancak bu tip tartılarda ne yazık ki kullanılan malzeme açısından bu tarz sorunlar bence olabilir. Ev tipi giriş kullanıcısı alabileceği bir tartı. Ama tabi bu tip arızalar tekrarlarsa üretici ile görüşmekte fayda var.

Ben de fiyatı gördükten sonra çok iyi bir fiyat derken birşeyi mi kaçırıyoruz dedim :) 521 TL her açıdan sağlam bir fiyat :)

Benden sonra 40KAFE'de kalan son tartıyı da birisi sipariş vermiş. Stok kalmamış. Ben 449 tlye almış oldum. Az önce de teslim edildi.

Globally garantisiyle geldi. Muhtemelen bir önceki ithalattan kalan ürünlerdi, onlar da bu alımlarla sonlanmış oldu.

Şarja taktım şu an, açılında şöyle kabaca baktım ama sadece gr ölçüyor sanırım. ml/oz vb ölçümü yok. kahve için sorun olacağını sanmıyorum tabi de daha önce malum tartıyı kullandığım için onda 4 farklı ölçüm seçeneği vardı 😬 😬

Benden sonra 40KAFE'de kalan son tartıyı da birisi sipariş vermiş. Stok kalmamış. Ben 449 tlye almış oldum. Az önce de teslim edildi.

Globally garantisiyle geldi. Muhtemelen bir önceki ithalattan kalan ürünlerdi, onlar da bu alımlarla sonlanmış oldu.

Şarja taktım şu an, açılında şöyle kabaca baktım ama sadece gr ölçüyor sanırım. ml/oz vb ölçümü yok. kahve için sorun olacağını sanmıyorum tabi de daha önce malum tartıyı kullandığım için onda 4 farklı ölçüm seçeneği vardı 😬 😬
Bu kahve ekipmanı işi beni yakında batıracak zaten; keşke hiç girmesemiydim zamanında demiyor değilim :)

Hiç ekstra bir özellik aramıyorum, hızlı, doğru ve hassas ölçsün, sonucu net göstersin yeter.

Oraya 450 TL fiyat verip de kulübe %5 gibi komik bir indirim tanımlayıp 521 fiyat vermek de ne bileyim yani :) Kampanyayı da göremiyorum bitmiş sanırım.
evet kampanya bitti çünkü amazonun prime haftasıydı. stoklar gelburaya ait değil amazona ait idi. gelburanın sitesinde 450 lirayken amazonda da aynıydı. şu anki fiyat yeni partinin fiyatı.

Bu arada arkadaşlar ne olursa olsun tartınızda ağırlık bırakmayınız.
İşyerimde 20 'e yakın tartımız var her sene kalibrasyonunu yaptırırız. Birinci kural her zaman tartının üzerinde bir cisim bırakmamaktır. Ne olursa olsun dikkat edelim bence.

https://bitesizebio.com/24193/how-to-clean-and-maintain-scales/. : bu linktede tartı temizliği ve kullanımı ile ilgili uyarılar mevcut.

Biri Timemore Tartı fiyatına dur desin son gözüken 549! Hario'dan ucuz diye baktığımız tartı Hario'ya tur bindirdi kısa zamanda :)

Geri