• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim 2023 - Firma1 Roastery - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Afiyet olsun. Birkaç shot aldım ama bende ekşilik var. Bianca full Saka dolu ona bağlıyorum. Over'a yakın çıktılar genelde. Saka fazla çözüyor. Tank bitene kadar vakumladım Orijin'leri. Kavurucu tavsiyesi Abant doluma başlarım artık tanka, diğer kahveleri tükettikçe 😃
İlk geldiğinde koku harikaydı vanilya özellikle. 20 gün degas bekledim tavsiye üzerine vanilya uçmuş🫨
Sizin makina ne @Daunterm
Flair 58 hocam.

Ben de bugün abant ekleyince bir şeyler daha fazla oturdu benim için.

Saka'da almıştım. Her şeyi aynı tutup suyu değiştirdiğimde ne tepki alıcam diye.

O zaman hiç saka denemesem mi acaba :D

Flair 58 hocam.

Ben de bugün abant ekleyince bir şeyler daha fazla oturdu benim için.

Saka'da almıştım. Her şeyi aynı tutup suyu değiştirdiğimde ne tepki alıcam diye.

O zaman hiç saka denemesem mi acaba :D
Benim deneyimim tavsiye etmem Saka bu çekirdekte. Tank boşalsın Abant doldurayım derdindeyim😃. Yüksek ppm çözünmeyi çok arttırıyor muhtemelen. Saka ile birkaç shot pek içaçıcı değildi 😃
Yinede deneyin olmadı farkı görürsünüz karar sizin. Denerseniz bana da bilgi verirseniz sevinirim..

Benim deneyimim tavsiye etmem Saka bu çekirdekte. Tank boşalsın Abant doldurayım derdindeyim😃. Yüksek ppm çözünmeyi çok arttırıyor muhtemelen. Saka ile birkaç shot pek içaçıcı değildi 😃
Yinede deneyin olmadı farkı görürsünüz karar sizin. Denerseniz bana da bilgi verirseniz sevinirim..
Tabii ki seve seve paylaşırım <3

Kavurucu: ultra
Çekirdek: bochesa
Demleme Yöntemi: v60
Öğütüm: df64 mp 90
Kahve Miktarı: 20 gr
Su Miktarı ve Sıcaklığı: 340 gr, kuzeyden, 90C
Toplam Süre: 2.45
Oran: 1-17

50 gr blooming ardından 300 grama kadar tek döküş. son 40 gr oda sıcaklığında su eklenir.
çiçeksi, meyvemsi karakter çok zarif..
not 1: bitişteki acılığı almak için inovatif bir yaklaşım oda sıcaklığında su kullanımı; omni, medium kavrum veya kolay çözünen kahveler için reçetelerime ekledim. fark çok belirgin ve olumlu..
not 2: bu kahve medine hurması ile mükemmel bir eşlikçi oldu..

dipnot: bardakta veya french presste çay filtresi ile kolay kahve demlemelerim devam ediyor, sonuçlar olumlu.. netleşince paylaşırım..

Son düzenleme:
Selamlaar,

Bugün uzun süre sonra bir deneyim parkuru oluşturabildiğim günlerden birine uyandım.

Aşağıda detayları paylaşılan tüm kahveler Mostro 5 klik ve Flair 58 (2. Kademe Sıcaklık Ayarında) 18 gram - 38 gram olmak üzere 9 bar basınç ile demlenmiştir.

Nestle PureLife: 1.5 Litrelik Paket = 172/2= 86 İletkenlik ve 7.58 pH
Abant: 78.4/2= 5 Litrelik Paket = 39.2 İletkenlik ve 7.5 pH
Saka: 1.5 Litrelik Paket = İletkenlik değeri maalesef yok ve 8.22 pH

Demleme Detayları:
Nestle:
23 saniyede tüm çıktıyı aldığım bir demleme oldu. Gövdesi düşük tatlılık ön planda ve lezzet çok ortada. Asidite baskılanmış durumda. AfterTaste düşük.
Abant: 21 saniyede tüm çıktıyı aldığım bir demleme oldu. Gövde orta asidite ön planda ama rahatsız etmiyor. AfterTaste Nestle'den önde Saka'dan arkada kalan bir noktada.
Saka: 24 saniyede tüm çıktıyı aldığım bir demleme oldu. Damağı zorlayan bir gövde var ama rahatsız edici derecede değil. Sadece ben burdayım dedirtiyor. AfterTaste aşırı yoğun bir çikolata sizi karşılıyor. Asiditeden eser yok.

Benim bu demlemeler arasında sabah tercih edeceğim Nestle iken günün ortasında tercih edeceğim Abant oldu. Sakayı yalnızca ayılmak için tercih ederim diye düşünüyorum. Hiçbir sonuç beni hüsrana uğratmadı. Gerçekten her birini keyifle içtim.

Emeklerinize sağlık! @Firma1

Son düzenleme:
Tüm seçkiyi denedim nerdeyse sadece nordic ve origin denemedim, tüm kahvelerden memnun kaldım, sadece defuego ve esmeril damak tadıma uymadı, defuego diğer kavuruculardan da denemiştim aynı tecrübe, la loma da ultrada yok ama onda da aynı tecrübeyi yaşamıştım damak tadına uymayınca uymuyor yoksa kavurucuyla alakası yok, ben memnun kaldım kahvelerden elinize emeğinize sağlık @Firma1 @roasterbeg

Selamlaar,

Bugün uzun süre sonra bir deneyim parkuru oluşturabildiğim günlerden birine uyandım.

Aşağıda detayları paylaşılan tüm kahveler Mostro 5 klik ve Flair 58 (2. Kademe Sıcaklık Ayarında) 18 gram - 38 gram olmak üzere 9 bar basınç ile demlenmiştir.

Nestle PureLife: 1.5 Litrelik Paket = 172/2= 86 İletkenlik ve 7.58 pH
Abant: 78.4/2= 5 Litrelik Paket = 39.2 İletkenlik ve 7.5 pH
Saka: 1.5 Litrelik Paklet = İletkenlik değeri maalesef yok ve 8.22 pH

Demleme Detayları:
Nestle:
23 saniyede tüm çıktıyı aldığım bir demleme oldu. Gövdesi düşük tatlılık ön planda ve lezzet çok ortada. Asidite baskılanmış durumda. AfterTaste düşük.
Abant: 21 saniyede tüm çıktıyı aldığım bir demleme oldu. Gövde orta asidite ön planda ama rahatsız etmiyor. AfterTaste Nestle'den önde Saka'dan arkada kalan bir noktada.
Saka: 24 saniyede tüm çıktıyı aldığım bir demleme oldu. Damağı zorlayan bir gövde var ama rahatsız edici derecede değil. Sadece ben burdayım dedirtiyor. AfterTaste aşırı yoğun bir çikolata sizi karşılıyor. Asiditeden eser yok.

Benim bu demlemeler arasında sabah tercih edeceğim Nestle iken günün ortasında tercih edeceğim Abant oldu. Sakayı yalnızca ayılmak için tercih ederim diye düşünüyorum. Hiçbir sonuç beni hüsrana uğratmadı. Gerçekten her birini keyifle içtim.

Emeklerinize sağlık! @Firma1

Tüm seçkiyi denedim nerdeyse sadece nordic ve origin denemedim, tüm kahvelerden memnun kaldım, sadece defuego ve esmeril damak tadıma uymadı, defuego diğer kavuruculardan da denemiştim aynı tecrübe, la loma da ultrada yok ama onda da aynı tecrübeyi yaşamıştım damak tadına uymayınca uymuyor yoksa kavurucuyla alakası yok, ben memnun kaldım kahvelerden elinize emeğinize sağlık @Firma1 @roasterbeg
😍🙏🏼🙏🏼

Genellikle v60 tüketsem de az önce NORDİC ile MOKAPOT denedim. Hemen paylaşayım.

Bialetti 3 cups
18 Gr Nordic
CMD 18
100 derece su (valf seviyesi kadar)
Ardından,
En küçük Ocak ve en kısık ateş

Sonuç: aynı çekirdeği v60'da denediğimde yoğun asidite beni keyiflendirmişti. Mokapot ile demleme sebebim, gövde baskın olduğunda ortaya çıkacak olan tadlardı. Nitekim düşük asiditeyle narenciye yerini bitter çikolataya bıraktı.

Kahve:Adorsi
Su:buzdağı
Orea V3
Hario 40'lı
Görseldeki tarif ile yaptım 10 saniye erken bitti.
Çook güzel oldu.
Tropik tatlar yerini gittikçe çileğe bıraktı. İyice soğuyunca ise çok güçlü meyve kokteyli..
Dün vakumlayıp kaldırdığım adorsiyi kalita ve v60 la denedim. 2sinde de 18 klik, 15/240 oran, 92 derece buzdağı, 60-60-60-60 şeklinde deneme yaptım. Aşırı derecede rahatsız eden bir asidite vardı.
Bu sabah bu reçeteyi kalita 185 ile denedim o rahatsız edici asidite büyük ölçüde azaldı. Keyifli bir içimi oldu.Ancak kahveden beklentimi hala karşılayabilmiş değilim.

Fuego

18/310
Q2 Heptagonal 12.2(46) klik
96c Kaltun su
V60 + Cafec Traditional
80-310
45 sn bloom
2:10

Her paketin sonuna doğru olduğu gibi kafamdaki "acaba?"ları denemeye başladım bu çekirdekte de. Açıkçası aldığım en iyi iki sonuçtan biri bu oldu. Baştan sona mayhoş kırmızı meyveler şöleni. Beklediğim gibi under kalmamış, ya da herhangi bir acılık ortaya çıkmadı. Lıkır lıkır içtim açıkçası pek ara vermeden, aktı gitti.

Kavurucu: Firma1 Roastery
Çekirdek: Adorsi
Demleme Yöntem ve Detayları: origami, Ultra Continuous Flow
Öğütüm Detayları: cmd 17 klik
Su Detayları: Abant su 95 derece, 256 ml
Kahve Miktarı: 16 gr
Demleme Süresi : 1:55

Keramo ballı lokma, La Cuesta ise içtiğiniz an size hmmm bu da neymiş dedirten, şaşkınlık uyandıran bir kahve.
Nordic'ten beklentim yüksekti (nedense) biraz hayal kırıklığı oldu ama günlük kullanımda üzmez, rahatlıkla içilir.
Origin ise benim espresso zevkim için fazla gövdeli geldi :)

Güzel bir tadım ayı oldu teşekkürler Ultra!
La cuesta yorumu ariyorken çok güzel geldi, dediginiz gibi keramodan tatlılık akıyor herkesin bayıla bayıla icebilecegi bir kahve olduğunu düşünüyorum.La cuesta ise temiz damagi yormayan bütün gün içsem içerim diyebilecegim bir sonuç verdi.

Geri