• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Düşük sesli Knock Box önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rippou
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rippou

Üye
Bugün asansörde üst komşularımla karşılatım, "her gün saat 20:00 civarı üç kere "tak tak tak" diye duvara çivi çakılıyormuş gibi ses geliyor mu bir yerden size de" diye sordular, dedim o benim kahveyi çöpe döküşüm kusura bakmayın.

Plastik bir çöp kutum var portafilter'ı onun kenarına vurarak çıkarıyordum puck'ı ama artık nasıl bir ses gidiyorsa evde çaldığım akustik davul için "biz pek duymuyoruz gerçekten" derken kahve demleme sürecim için "bu kadar tablo da asılıyor olamaz duvara ne yaşanıyor hayal edememiştik" dediler.

WDT ve kaşık kullanarak çıkarmayı denedim bu sefer ama sürekli uğraşılacak iş değil, daha önce hiç kullanmadığım için aralarında çok fark oluyor mu bilemedim ama fazla ses çıkarmayan knock box önerisi olan var mı?

Ben eski havlu askısından çıkan bambu sopayı kullanıyorum. (Sandalye bacağı gibi bir sopa)

Havada vurduğum için ses binaya yayılmıyor

Nalburdan bir sap alabilirsiniz.

1738953109721.jpeg

Son düzenleme:
"kendin yap" tercih ederseniz lastik bir jop/cop , esnekliği ve dayanıklılığı sebebiyle derin dondurucu gıda saklama kabı (benim tercihim (21x14x5 cm) ölçülerinde oldu aynı zamanda espresso puck kullandığım zaman almasıda kolay oluyor) , paslanmaz 2 vida-pul..hatta bi ileri seviyesi altına silikon mat (yine mutfakta kullanılan sıcak tencere/tava matlarından) kullandığım zamanlar hiç ses çıkarmıyor..

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-02-07 at 20.42.53.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-07 at 20.42.53.jpeg
    121.5 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Bugün asansörde üst komşularımla karşılatım, "her gün saat 20:00 civarı üç kere "tak tak tak" diye duvara çivi çakılıyormuş gibi ses geliyor mu bir yerden size de" diye sordular
"Hakkaten ya, ben de hep duyuyorum çok ilginç bir şey" fln deseydiniz keşke, yeni knock box masrafına girmenize gerek kalmazdı 😁

Genel olarak sesi çıkaran knock box değil de knock box'ın üzerinde durduğu platform aslında. Alelade bir knock box alıp masanın ya da tezgahın üzerinde kullanırsanız yeterli olur diye düşünüyorum.

Geçen hafta Tchibo'dan knock box aldım, ses çıkmıyor hiç. Altında kaydırmazı da var, o da zemine gidecek sesi sönümlüyor sanırım.

Benim alt komşu da bir ara bu knock box sesinden rahatsızlığını belirtmişti(o bu sesi çekiç sesine benzetmişti, tablo asmak için çekici kullandığımı zannetmişti) özellikle Pesado sepette puckı çıkarmak baya ses yapıyordu, ben de önlem olarak kahve tezgahının-dolabının altına halı çektim, gece geç saatlerde ise portafiltreyi elime vurarak vakumlama etkisi yaratıp sonra knock boxa hafifçe vurunca çıkıyor genelde, Vst-İms sepetlerde pucklar zaten kendi çıkıyor knock boxa fazla vurmuyorum.

Geri