• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Dükkanda Kahve Denemek Neden Daha Pahalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nubato
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nubato

Yeni Üye
İsim
Numan Basri Tosun
Daha fazla  
İsim
Numan Basri Tosun
Merhaba,
Üniversite öğrencisiyim ve kendi kendime deneyebildiim kadar farklı çekirdek denemeye çalışıyorum. Ancak kavurucuların ortalama fiyatlardan daha pahalıya sattıkları nadir çekirdekleri her zaman alamıyorum. Bunun için kavurucuların bu nadir çekirdekleri dükkanlarda denemenin daha ucuz olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu çekidekler ile V60 demlemesi istediğimde deneyebildiklerim ağzını en az 40 liralardan açtılar. Örnek vermek gerekirse yaz döneminde Kahve Fabrikası Kadıköy Coffetopia'da Pozo Azul'u 40 Tl'den, birkaç ay önce Ankara Zümrüt Karaca'dan La Divisia Geisha'yı yine 40 Tl'den ve en son dün Ankara Kronotrop'tan La Livera'yı 45 Tl'den içtim. En güncel deneyimim olan Kronotrop'tan hesap yaptığım zaman, sitede 250 gramı 200 Tl olan kahveyi 300 ml 1:10 dan bile demlese (hesabı abartmak için böyle yazdım, muhtemelen hem oran hem ml daha az) 30 gram kahve 24 Tl ediyor. Çekirdek olarak aldığımız kahve içerisinde paketleme ve kargo masrafları da oluyor. Dükkan içerisinde bu masraflar yine olsa bile daha az olacağını düşünüyorum. Demleme ve su için neredeyse çekirdek kadar hatta belki daha fazla ücret talep edilmesi bana yanlış geliyor. Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir? Bir fincan kahve 45 Tl eder mi? Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Birinci sebep iyi çekirdeğin daha pahalı olması.
İkinci sebep manuel demlemenin diğer içeceklere oranla (espresso + süt eklenen içecekler) daha fazla vakit alması. Bir latteyi bir dakikada yapıyorsa en ufak demleme iki buçuk dakika sürüyor. Yoğun bir kafede bu barista için ciddi bir vakit farkı. Saatlik ücret gibi düşünün, daha fazla vakit = daha fazla ücret.
Üçüncü ve minik sebep ekstra filtre kullanımı.

Merhaba,
Üniversite öğrencisiyim ve kendi kendime deneyebildiim kadar farklı çekirdek denemeye çalışıyorum. Ancak kavurucuların ortalama fiyatlardan daha pahalıya sattıkları nadir çekirdekleri her zaman alamıyorum. Bunun için kavurucuların bu nadir çekirdekleri dükkanlarda denemenin daha ucuz olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu çekidekler ile V60 demlemesi istediğimde deneyebildiklerim ağzını en az 40 liralardan açtılar. Örnek vermek gerekirse yaz döneminde Kahve Fabrikası Kadıköy Coffetopia'da Pozo Azul'u 40 Tl'den, birkaç ay önce Ankara Zümrüt Karaca'dan La Divisia Geisha'yı yine 40 Tl'den ve en son dün Ankara Kronotrop'tan La Livera'yı 45 Tl'den içtim. En güncel deneyimim olan Kronotrop'tan hesap yaptığım zaman, sitede 250 gramı 200 Tl olan kahveyi 300 ml 1:10 dan bile demlese (hesabı abartmak için böyle yazdım, muhtemelen hem oran hem ml daha az) 30 gram kahve 24 Tl ediyor. Çekirdek olarak aldığımız kahve içerisinde paketleme ve kargo masrafları da oluyor. Dükkan içerisinde bu masraflar yine olsa bile daha az olacağını düşünüyorum. Demleme ve su için neredeyse çekirdek kadar hatta belki daha fazla ücret talep edilmesi bana yanlış geliyor. Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir? Bir fincan kahve 45 Tl eder mi? Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.
Deneyimlemek için verilir, ekipmani olan zaten siteden alıyor ama ekipmanı olmayan çekirdek deneyimlemek için ya da evdeki demlemeyle oradaki demleme arasında karşılaştırma yapmak icin iciyor. Ayrıca belki 100 gr çekirdek alın oradan atıyorum 60-70 tl, götürseniz demlerler herhalde ufak bir ücretle, starbucks mantığı gibi.

Dükkanın sabit maliyetleri var + işcilik + kahvenin fiyatı + filtre vs. derken o fiyatlar normal
Kahve bayat değilse ve barista iyiyse bence değer

eğer parayı evde basmıyorsanız ya da dolarla maaş almıyorsanız bir fincan kahveye bu paralar verilmez, yazıktır günahtır. çay için.

Kahvenin gr'ı neredeyse 1 TL... Sadece 20 liralık kahve kullanıldığını düşününce 40 TL fiyat abartı gelmiyor, maalesef.

Geri