• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Diyarbakır-Mardin-Urfa-Antep Kahve ve Gurme Turu

onurcoskun

Barista
İsim
Onur
Daha fazla  
İsim
Onur
Espresso Makinesi
Starseeker Super 58
Değirmen
Kinu Phoenix M47
Ekipmanlar
Fellow Aiden, Hario V60 02, Timemore Crystal Eye 01, Hario Mugen, Etkin 2 cup, Etkin 8 cup, Clever Dripper, Cafec Deep 27, Origami Air S
Kahve Arkadaşlığı İl
Antalya
3 günlüğüne önümüzdeki hafta GAP turuna katılacağım. Nijiyi zaten biliyorum onun dışında tavsiye edeceğiniz kahve kavurma ve yerel kahve firmaları varsa önerilerinize açığım. Tabi tur kapsamında gurme lezzetler de olacak buralarda yeme içme üzerine tavsiyeleri de beklerim.

Hocam kahve olarak önerebileceğim mekan yok ama Mardin'de muhakkak güveç yemenizi tavsiye ederim, öyle güzel bir domates tadı geliyor ki o güveçten tadı hala damağımda. Mardin tabağında ufak bir porsiyonla geliyor ama ayrıyeten yemeye değer diye düşünüyorum.

Ciğer yemeyen biri olarak Urfa'da Sevgi Ciğer Salonu'nda yediğim ciğeri inanılmaz beğenmiştim hem ortam hem lezzet açısından çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Yine Şehr-i Urfa da yöresel lezzetleri denemek açısından oldukça güzel bir deneyim sunmuştu bana, tavsiye ederim.

Antep'te de baklava için Koçak'a uğramadan dönmeyin derim.

Keyifli gezmeler

Diyarbakır için
Ciğer: Umut Ciğercisi, Ciğerci Ramazan Tatarın Yeri
Lahmacun: Buket Lahmacun, Diyarbakır Lahmacun Merkezi
Yerel Lezzetler: Evar, Fırınci
Tatlı için Sıtkı Usta’da soğuk baklava ve burma kadayıf şiddetle tavsiye edilir :)
Diyarbakırda iyi bir kavurucuya denk gelmedim malesef

Mardin'de oraya özgü bir kahve olan Mırra'yı deneyin.

Mırra tek seferde içilir.
Fincan masaya bırakılmaz.
İkram edene düz verilirse ikinci verilir.
Mırrayı daha önce içmiştim keyifli bir kahve yerinde deneyeceğim.
Diyarbakır için
Ciğer: Umut Ciğercisi, Ciğerci Ramazan Tatarın Yeri
Lahmacun: Buket Lahmacun, Diyarbakır Lahmacun Merkezi
Yerel Lezzetler: Evar, Fırınci
Tatlı için Sıtkı Usta’da soğuk baklava ve burma kadayıf şiddetle tavsiye edilir :)
Diyarbakırda iyi bir kavurucuya denk gelmedim malesef
Önerilere muhakkak bakacağım teşekkür ederim. ☺️
Hocam kahve olarak önerebileceğim mekan yok ama Mardin'de muhakkak güveç yemenizi tavsiye ederim, öyle güzel bir domates tadı geliyor ki o güveçten tadı hala damağımda. Mardin tabağında ufak bir porsiyonla geliyor ama ayrıyeten yemeye değer diye düşünüyorum.

Ciğer yemeyen biri olarak Urfa'da Sevgi Ciğer Salonu'nda yediğim ciğeri inanılmaz beğenmiştim hem ortam hem lezzet açısından çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Yine Şehr-i Urfa da yöresel lezzetleri denemek açısından oldukça güzel bir deneyim sunmuştu bana, tavsiye ederim.

Antep'te de baklava için Koçak'a uğramadan dönmeyin derim.

Keyifli gezmeler
Çok teşekkür ederim öneriler için. 🙏🏻

4 yıl urfada memuriyet yapmış birisi olarak;

şanlıurfa
ciğer: arapoğlu (salaş mekan ama ciğer konusunda rakipsiz)
tirit ve kebap çeşitleri, özellikle de patlıcanlı kebap için: şükrü usta bayram lokantası (tirit öğlene kalmıyordu hatırladığım kadarıyla)
şıllık tatlısı (ben sevmiyorum ama seveni çok): miroğlu
hasır künefe: darıks steakhouse burası adından da anlaşılacağı üzere steakhouse ama ben urfadayken sırf tatlı için oraya gidiyordum.
not: balıklıgölün yanındaki büyük handan alışveriş yapacaksanız lütfen poşu takarak (klasik urfa turisti davranışı) gezmeyin esnaf sizi bir tık kazıklayabilir :)) orda yaşayan bir memur gibi davranabilirsiniz.
mırra: gümrük han

gaziantep
beyran ve lahmacun: metanet lokantası hayatımda yediğim en iyi lahmacun daha ötesini göremedim.
küşleme: küşlemeci mehmet usta
baklava: koçak
katmer: katmerci zekeriya usta (öğlene kalmaz)
türk kahvesi: tahmis

not: bakırcılar çarşısındaki ismini vermek istemediğim kapısında kuyruk olan çoooook ünlü olan bir kebapçı/baklavacı var orası her gittiğimde kaliteyi azaltıyordu şu an ne durumdadır bilmiyorum ama en son gittiklerimde verdiğim paraya üzülerek çıktım. bölgedeki diğer mekanlara oranla fiyatları da aşırı pahalı.

not2: bakırcılar çarşısından bakır cezve fincan vs. alma fikriniz varsa urfadaki bakırcılar çarşısından (balıklıgöl yanı) almanızı tavsiye ederim hemen hemen aynı ürünler ve fiyatlar %30-%40 arası daha ucuz oluyor.

mardin
mekanlara çok hakim değilim ama buraya özgü olan dibek kahvesini deneyin mutlaka.

yukarıda bir arkadaş mırra için mardin demiş ama benim bildiğim kadarıyla mardinde dibek urfada mırra var daha iyi bilen biri varsa düzeltsin lütfen.

bir de mırra'yı masaya bırakırsanız eğer garson arkadaş bekarsa kendisini evlendirmeniz veya bahşiş vermeniz gerektiğini söyler bilginize :) elden ele uzatalım.

Son düzenleme:
Diyarbakırda ciğer için “tokay” a gidebilirsiniz ama şöyle tam tadını alayım derseniz en geç sabah saat 8 e kadar dağkapıda merkez bankasının arkasındaki ciğerciden,sıcak Diyarbakır ekmeğiyle yemenizi tavsiye ederim.

Diğer et çeşitleri için Hazrolunun Mehmetin yerini deneyebilirsiniz.Fırıncı gibi yerler turistiktir ve lezzetler sıradan gelebilir.

Saim ustada burma veya varsa düz fıstıklı kadayıf deneyin.Eğer saat 12:30 1 arasına denk getirirseniz dağkapı şubelerinde sıcak peynirli kadayıfı deneyebilirsiniz.Yalnız 2 adet saim bitişik dükkan var soldaki hakiki olanı.

Diyarbakırdaki metrekareye düşen kahveci sayısı İstanbuldan fazladır herhalde.Tabi kaçı nitelikli tartışılır.Çamlıcada morgon yada morgen de olabilir ve üniversite içindeki wake point kahve kriziniz gelirse idare edebilecek mekanlar.

4 yıl urfada memuriyet yapmış birisi olarak;

şanlıurfa
ciğer: arapoğlu (salaş mekan ama ciğer konusunda rakipsiz)
tirit ve kebap çeşitleri, özellikle de patlıcanlı kebap için: şükrü usta bayram lokantası (tirit öğlene kalmıyordu hatırladığım kadarıyla)
şıllık tatlısı (ben sevmiyorum ama seveni çok): miroğlu
hasır künefe: darıks steakhouse burası adından da anlaşılacağı üzere steakhouse ama ben urfadayken sırf tatlı için oraya gidiyordum.
not: balıklıgölün yanındaki büyük handan alışveriş yapacaksanız lütfen poşu takarak (klasik urfa turisti davranışı) gezmeyin esnaf sizi bir tık kazıklayabilir :)) orda yaşayan bir memur gibi davranabilirsiniz.
mırra: gümrük han

gaziantep
beyran ve lahmacun: metanet lokantası hayatımda yediğim en iyi lahmacun daha ötesini göremedim.
küşleme: küşlemeci mehmet usta
baklava: koçak
katmer: katmerci zekeriya usta (öğlene kalmaz)
türk kahvesi: tahmis

not: bakırcılar çarşısındaki ismini vermek istemediğim kapısında kuyruk olan çoooook ünlü olan bir kebapçı/baklavacı var orası her gittiğimde kaliteyi azaltıyordu şu an ne durumdadır bilmiyorum ama en son gittiklerimde verdiğim paraya üzülerek çıktım. bölgedeki diğer mekanlara oranla fiyatları da aşırı pahalı.

not2: bakırcılar çarşısından bakır cezve fincan vs. alma fikriniz varsa urfadaki bakırcılar çarşısından (balıklıgöl yanı) almanızı tavsiye ederim hemen hemen aynı ürünler ve fiyatlar %30-%40 arası daha ucuz oluyor.

mardin
mekanlara çok hakim değilim ama buraya özgü olan dibek kahvesini deneyin mutlaka.

yukarıda bir arkadaş mırra için mardin demiş ama benim bildiğim kadarıyla mardinde dibek urfada mırra var daha iyi bilen biri varsa düzeltsin lütfen.

bir de mırra'yı masaya bırakırsanız eğer garson arkadaş bekarsa kendisini evlendirmeniz veya bahşiş vermeniz gerektiğini söyler bilginize :) elden ele uzatalım.
Diyarbakırda ciğer için “tokay” a gidebilirsiniz ama şöyle tam tadını alayım derseniz en geç sabah saat 8 e kadar dağkapıda merkez bankasının arkasındaki ciğerciden,sıcak Diyarbakır ekmeğiyle yemenizi tavsiye ederim.

Diğer et çeşitleri için Hazrolunun Mehmetin yerini deneyebilirsiniz.Fırıncı gibi yerler turistiktir ve lezzetler sıradan gelebilir.

Saim ustada burma veya varsa düz fıstıklı kadayıf deneyin.Eğer saat 12:30 1 arasına denk getirirseniz dağkapı şubelerinde sıcak peynirli kadayıfı deneyebilirsiniz.Yalnız 2 adet saim bitişik dükkan var soldaki hakiki olanı.

Diyarbakırdaki metrekareye düşen kahveci sayısı İstanbuldan fazladır herhalde.Tabi kaçı nitelikli tartışılır.Çamlıcada morgon yada morgen de olabilir ve üniversite içindeki wake point kahve kriziniz gelirse idare edebilecek mekanlar.
Yazılarınızı not alıyorum çok teşekkür ederim ☺️

geç olmadıysa bir kaç öneri daha size sunayım;
Urfa için;
1- Urfa Altın Lokantası(Patlıcanlı Kebap ve Sade kebap aynı kebablar için Kösenin yeri de iyidir esnaf lokantası gibi)
2 - Ciğercileri çoğu bölgede iyi olsa da temizlik ve hizmet anlamında mekanlar yarışıyor genelde(Sevgi, Ciğeci Yusuf, Arapoğlu ve Gümrük hanının içindeki ciğerci(İsmi Halil idi galiba) de sizi gayet memnun edecektir.)
4- Gümrük hanında menengiç kahvesi
3- Miroğlunda da Künefe(Kadayıf ve hasır) ve Üstüneller Baklava(Kuru ve havuç dilimi)

Antep için;
Koçak ve Metanet gayet başarılıdır yukarıda söylendiği kadardan fazlası var eksiği yok

Diyarbakır için;
Buket Lahmacun ve Diyarbakır Lahmacun Merkezi gayet başarılıdır.
Sıtkı Ustadan Burma Kadayıf gayet başarılıdır.

Mardin için;
Kebapçı Rıdo Dürümü gayet başarılıdır.
Sıtkı Usta Mardin de vardı galiba.

geç olmadıysa bir kaç öneri daha size sunayım;
Urfa için;
1- Urfa Altın Lokantası(Patlıcanlı Kebap ve Sade kebap aynı kebablar için Kösenin yeri de iyidir esnaf lokantası gibi)
2 - Ciğercileri çoğu bölgede iyi olsa da temizlik ve hizmet anlamında mekanlar yarışıyor genelde(Sevgi, Ciğeci Yusuf, Arapoğlu ve Gümrük hanının içindeki ciğerci(İsmi Halil idi galiba) de sizi gayet memnun edecektir.)
4- Gümrük hanında menengiç kahvesi
3- Miroğlunda da Künefe(Kadayıf ve hasır) ve Üstüneller Baklava(Kuru ve havuç dilimi)

Antep için;
Koçak ve Metanet gayet başarılıdır yukarıda söylendiği kadardan fazlası var eksiği yok

Diyarbakır için;
Buket Lahmacun ve Diyarbakır Lahmacun Merkezi gayet başarılıdır.
Sıtkı Ustadan Burma Kadayıf gayet başarılıdır.

Mardin için;
Kebapçı Rıdo Dürümü gayet başarılıdır.
Sıtkı Usta Mardin de vardı galiba.
Çok teşekkür ederim listeye ekledim. Yolculuk çarşamba😇

Hocam fincan elimde kaldi napacam bunu?
Gittik gördük denedik. Gümrükhanda içtiğim mırra çok da güzel değildi. Sıra gecesinde ikram edilen daha güzeldi. Hatta duble istedim adam sert bu içemezsiniz dedi. Dedim ver biz ne kahveler içtik. 😂
Neyse fincan meselesi anlatıldığı gibi yanımızdaki arkadaşların masaya bıraktığını görünce geldiler hemen. Bu şekilde yapmak saygısızlık oluyormuş ya ikram eden kişi evlendiriliyormuş ya yardımcı olunuyormuş. Tabi bu adete de güncelleme gelmiş bunlar bahşiş istiyor tüm hikaye bu. Sonra alıp fincanı gidiyor. 🤣

Gittik gördük denedik. Gümrükhanda içtiğim mırra çok da güzel değildi. Sıra gecesinde ikram edilen daha güzeldi. Hatta duble istedim adam sert bu içemezsiniz dedi. Dedim ver biz ne kahveler içtik. 😂
Neyse fincan meselesi anlatıldığı gibi yanımızdaki arkadaşların masaya bıraktığını görünce geldiler hemen. Bu şekilde yapmak saygısızlık oluyormuş ya ikram eden kişi evlendiriliyormuş ya yardımcı olunuyormuş. Tabi bu adete de güncelleme gelmiş bunlar bahşiş istiyor tüm hikaye bu. Sonra alıp fincanı gidiyor. 🤣
Gec kaldin hocam kuyumcuya gidiyoruz şuan.

Mardin, Urfa ve Diyarbakır'da kahve önerisi sormaya geldim. Bir kaç gün oralarda olacağım ama durmadan Türk kahvesi (turistik ve çok niteliksiz) içmekten korkuyorum. Gidin/gitmeyin önerileriniz olursa çok sevinirim.

Geri