• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

DHL ile Yurtdışı kahve siparişleri hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mawa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DHL ile Gelen Yurtdışı Siparişlerinizden Memnun musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    49

mawa

Yeni Üye
İsim
Mıstık
Daha fazla  
İsim
Mıstık
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
arkadaşlar merhaba,
kamboçyadan mondulkiri coffee shoptan yerel ve geleneksel bir kahve siparişi verdim. ancak şuan covid sebebi ile kamboçyadan ülkeme uçak seferleri yapılamıyor. ama ingiltere ve diğer ülkelere seferler yapılıyor. bende kamboçyadaki satıcıdan paketi ingilterede bulunan ship7.com adlı sitenin deposuna yönlendirdim. şuan kahvem geldi ingilterede depoda. Ancak sorun şurada başlıyor. forumda DHL ile yurtdışından kahve siparişi veren bir çok kullanıcının yorumlarını okudum. ama tatmin edici aradığım cevapları bulamadım. sorum şu;

Her gelen paket mutlaka kontrol ediliyor mu?
DHL ile gelen kahvelerin paketlerini kontrol amaçlı kesiyorlar mı?
gümrükte nasıl bir muameleye maruz kalıyor?
gümrükçülerin kahve paketlerini keserek kontaminasyona sebebiyet vermesini istemiyorum. ve aynı zamanda kahvemin aromasının ve nefasetinin kaybolmasını istemiyorum. zaten uzun bir yolculuğu var. bir de bu tür sorunlarla karşılaşarak alacağım kahve keyfinin berbat edilmesini istemiyorum. lütfen beni bu konuda bilgilendiriniz.

Merhaba 5-6 ay önce İspanya’da bulunan Rigtside isimli kavurucudan aldığım paket hem kutusu hem de kahve paketi kesilmişti. Paris te bulunan Kawa Roasteryden aldığım paketlerde herhangi bir kesik vb işlem yoktu.

Kontaminasyondan kastınız Covid ise böyle bir bulaş yolu olmadığı gösterildi.

Bu süreçte zaten kahvenin aroması kaybolacağı kadar kaybolmuştur. Paketin açılıp kontrol edilip aynı gün veya bir gün sonra teslim edilmesinin sorun olacağını düşünmüyorum.

Merakıma yenik düştüm sizin bu kadar uğraş verdirecek kahvenin linkini paylaşabilir misiniz? Nasıl bir kahve olduğunu merak ettim.

1 ay önce Fjord coffee'den vermiş olduğum sipariş DHL ile kargolandı ve henüz bana ulaşmadı. önce Almanya'da görünürken daha sonra DHL internet sayfasında ''takip işleminiz mevcut değil'' diye bir yazı çıkmaya başladı. Fjord'a mail atıyorum, biz gecikmeleri iş günü olarak hesaplarız Noel ve hafta sonları hesaba katılınca sadece 10 iş günü oldu diye bir yanıt aldım. sanki tatil günlerinde kahve bayatlamıyor. daha önce drop coffee siparişim 3 günde gelmişti.

Sadece kahve değil genel yurtdışı alışverişlerimde bana en az sorun çıkaran firmalardan biri (diğeri Aramex). Takip sistemleri UPS ve FedEx'inkine göre çok daha iyi çalışıyor. Sms, email güncellemelerini anlık yolluyorlar. Gümrüğe girince yine sms ve e-mail üzerinden bilgilendiriyorlar. UPS gümrükte genelde arıyor, FedEx ise hiçbir şey yapmıyor. Sizin sistemden takip etmeniz ve gümrüğe girince onlara "gümrük vergisi tutarı ne kadar" diye mail atmanız lazım. Maillere dönmeleri tamamen şans işi. :ROFLMAO:

UPS İstanbul'da iki ana hubdan her şeyi yolluyor: Mahmutbey ve Formula (aslında öyle görünüyor). Çünkü yetiştiremediklerinden ötürü kiralık firmalarla ve onların motor kuryeleriyle çalışıyorlar. Paketiniz bir kuryeye emanet. Takip sistemi de paketi kuryeye teslim ettikten sonra otomatik "dağıtıma çıkarıldı" mesajı veriyor. Aslında UPS bile paketin nerede ve hangi kuryede olduğunu bilmiyor ve kuryenin yoğunluğu, keyfi vs. göre paketiniz teslim ediliyor/edilemiyor. Bir keresinde kurye sabah 8.00'da beni aradı, evde misin diye. Müşteri hizmetleri desen o da yok. Gönderin olduğunu aradığın numaradan tespit edip robota yönlendiriyor.

FedEx ise genel olarak gümrük ile ilgilen kısma ulaşılmıyor. Gümrük konusunda müşteri hizmetleri çok bilgisiz, pek bir şey yapmıyorlar. Genel olarak da paket ülkeye girdiğinde tüm hız kesiliyor.

DHL'in müşteri hizmetleriyle daha hiç görüşmedim (teslimatlarda şimdiye kadar sıkıntı çıkmadığı için). Genel olarak da DHL ile yapılan gönderiler max. 2 iş gününde gelirken UPS ve FedEx ile ortalama 1- 1.5 hafta sürüyor. En azından benim deneyimlerim bu şekilde. Yaşadığım çoğu sıkıntı paketin gümrüğe girmesiyle başlıyor zaten. Paketin kesilmesi (kabaca ya da kibarca) bence tamamen şans.

Bu vakte kadar sadece Kawa’dan verdiğim siparişte DHL kullandım onda da 4-5 günde Paristen elime ulaştı paket.

1 ay önce Fjord coffee'den vermiş olduğum sipariş DHL ile kargolandı ve henüz bana ulaşmadı. önce Almanya'da görünürken daha sonra DHL internet sayfasında ''takip işleminiz mevcut değil'' diye bir yazı çıkmaya başladı. Fjord'a mail atıyorum, biz gecikmeleri iş günü olarak hesaplarız Noel ve hafta sonları hesaba katılınca sadece 10 iş günü oldu diye bir yanıt aldım. sanki tatil günlerinde kahve bayatlamıyor. daha önce drop coffee siparişim 3 günde gelmişti.
Fjord yanlış aklımda kalmadı ise DHL ile yolluyor express değil, ülkemize girince PTT ye devir olup onların takip sisteminden takip ediliyor. Express olduğunda ise çok daha hızlı ve kendileri teslim ediyor.

The barn uyelikten gelen kahvelerim falcatayla kesilmis ve kahveler dokulmus gelmisti
Üyelik aynı mı bilmiyorum ama 4/8 paketli setlerden aldığımda Deutsche post oradan da PTT ye devir olmuştu bu sebeple başınıza gelmiş olabilir. Maalesef PTT bağlantılı olan gönderilerde seyrek de olsa bunu yaşayanlar oluyor. Üzücü maalesef.

Merhaba 5-6 ay önce İspanya’da bulunan Rigtside isimli kavurucudan aldığım paket hem kutusu hem de kahve paketi kesilmişti. Paris te bulunan Kawa Roasteryden aldığım paketlerde herhangi bir kesik vb işlem yoktu.

Kontaminasyondan kastınız Covid ise böyle bir bulaş yolu olmadığı gösterildi.

Bu süreçte zaten kahvenin aroması kaybolacağı kadar kaybolmuştur. Paketin açılıp kontrol edilip aynı gün veya bir gün sonra teslim edilmesinin sorun olacağını düşünmüyorum.

Merakıma yenik düştüm sizin bu kadar uğraş verdirecek kahvenin linkini paylaşabilir misiniz? Nasıl bir kahve olduğunu merak ettim.
bilgiler için teşekkür ederim. bir çok ülkede kahve deneyimleme fırsatını yakaladım. ancak bu aromatik kahve çok ama çok hoşuma gitmişti. odunsu bir lezzeti vardı. ve çok iyi kavrulmuştu. o yüzden bunu tekrar deneyimlemek için sipariş verdim.
buraya linkini bırakıyorum.

Fjord yanlış aklımda kalmadı ise DHL ile yolluyor express değil, ülkemize girince PTT ye devir olup onların takip sisteminden takip ediliyor. Express olduğunda ise çok daha hızlı ve kendileri teslim ediyor.
bugün itibariyle Fjord, kargonun kaybolduğunu ve ücret iadesinin yapıldığını belirten bir mail gönderdi. hatanın kargo firmasında olduğunu ve pandemi sürecinde bu tarz sorunlar yaşadıklarını belirtmişler ve özür dilemişler. DHL Express olmadığını belirtiyordu zaten sipariş sırasında (sadece DHL yazıyordu). kargo Almanya'dan Türkiye'ye hiç geçmedi ve bir süre sonra takip edilemez oldu.

bugün itibariyle Fjord, kargonun kaybolduğunu ve ücret iadesinin yapıldığını belirten bir mail gönderdi. hatanın kargo firmasında olduğunu ve pandemi sürecinde bu tarz sorunlar yaşadıklarını belirtmişler ve özür dilemişler. DHL Express olmadığını belirtiyordu zaten sipariş sırasında (sadece DHL yazıyordu). kargo Almanya'dan Türkiye'ye hiç geçmedi ve bir süre sonra takip edilemez oldu.
Geçmiş olsun. En azından iadesini almışsınız. Tabi paketler gelse daha mutlu olurdunuz.

Benim Kawalar 14 gün sonra bugün teslim oldular. Geç olsun güç olmasın durumu :)

Geçmiş olsun. En azından iadesini almışsınız. Tabi paketler gelse daha mutlu olurdunuz.

Benim Kawalar 14 gün sonra bugün teslim oldular. Geç olsun güç olmasın durumu :)
kahvelerin gelmesini tercih ederdim ama en azından iade olması iyi oldu. oralı olmayabilirlerdi de. beni ilgilendirmez diyen firmalar da yok değil maalesef.

14 gün iyidir bence, ''kargoda degassing'' olmuş diyebiliriz. :)

Benim de DHL ile yollanmış bir paketim(kahve değil) 10 gündür Almanya Feucht'ta görünüyor. Sizin paketiniz de acaba aynı dağıtım merkezinden mi yollanıyordu biliyor msuunuz ve DHL ile iletişim kurmaya çalıştınız mı yoksa tamamen Fjord mu ilgilendi?

Benim de DHL ile yollanmış bir paketim(kahve değil) 10 gündür Almanya Feucht'ta görünüyor. Sizin paketiniz de acaba aynı dağıtım merkezinden mi yollanıyordu biliyor msuunuz ve DHL ile iletişim kurmaya çalıştınız mı yoksa tamamen Fjord mu ilgilendi?
yanlış hatırlamıyorsam sipariş tarihi Aralık 20'siydi. Önce, ''Berlin'den çıktı'' şeklinde takip bilgisi geldi ve sonrasında sürekli Almanya çıkışında şeklinde bilgi vardı. 2 haftayı geçince Fjord ''Noel tatili nedeniyle oluyor böyle şeyler'' diye açıklama yaptı. ancak, 4 hafta olunca artık onlar da kabul ettiler sorun olduğunu. zaten DHL'nin takip sayfasında ''your tracking is not yet available'' yazısı çıkmaya başlamıştı. DHL ile hiç iletişim kurmadım Fjord ilgilendi. 1 hafta veya daha fazla sürekli aynı yerde takılıp kalıyorsa genelde sorun oluyor benim tecrübelerime göre..firmayla veya DHL ile iletişime geçmenizi öneririm.

The barn uyelikten gelen kahvelerim falcatayla kesilmis ve kahveler dokulmus gelmisti
Bu durum sadece son zamanlarda yaşanmaya başlayan bir şey mi? Forumda yurtdışı alım yapan birçok kişide rastlar oldum buna. Hangi kargo firması olduğuyla mı alakalı yoksa sadece gümrük memurlarının iş bilmezliği mi? Circulor'dan önümüzdeki zamanlarda alım yapmayı düşünüyordum ama bu durum beni tedirgin ediyor.

Bu durum sadece son zamanlarda yaşanmaya başlayan bir şey mi? Forumda yurtdışı alım yapan birçok kişide rastlar oldum buna. Hangi kargo firması olduğuyla mı alakalı yoksa sadece gümrük memurlarının iş bilmezliği mi? Circulor'dan önümüzdeki zamanlarda alım yapmayı düşünüyordum ama bu durum beni tedirgin ediyor.
Ben dhl ile görüştügumde gumrukten kontrol amacli bakildigini soylemislerdi ama basima bi kere geldi genelde temiz geliyor circulordan alim yapmıştım sorunsuz geldi acikcasi bende tedirginlikler yasamistim sonraki alimlarimda

Daha once ups ile sorun yasayan biri olmustu, bir sekilde cozmustu diye okudugumu hatırlıyıyorum fakat detayını bulamadım.
Bende ilk defa ups ile sorun yasiyorum, nasil cozulmustu hatırlayan varmıdır?
Israrla gıda urunu yasak diyorlar, yanlıs biliyorsunuz, daha once getirdiniz, dediysemde fayda etmiyor.

Daha once ups ile sorun yasayan biri olmustu, bir sekilde cozmustu diye okudugumu hatırlıyıyorum fakat detayını bulamadım.
Bende ilk defa ups ile sorun yasiyorum, nasil cozulmustu hatırlayan varmıdır?
Israrla gıda urunu yasak diyorlar, yanlıs biliyorsunuz, daha once getirdiniz, dediysemde fayda etmiyor.
O bendim... kavga, tartışma, tehdit, rica.... ısrarcı olun, diğer firmaları örnek verin, cimere her yere şikayet edeceğim deyin, en üst perdeden yürüyün... beni 6 gün oyalamışlardı, ancak böyle sonuc almıştım... Ve sorun yaşayan biri vardi diyecek kadar hatırlıyorsanız neden Upsi kabul ettiniz... dünyanın en iyi kavurucusu bunlarla yolluyor olsa tüm ilişkilerimi keserim...

O bendim... kavga, tartışma, tehdit, rica.... ısrarcı olun, diğer firmaları örnek verin, cimere her yere şikayet edeceğim deyin, en üst perdeden yürüyün... beni 6 gün oyalamışlardı, ancak böyle sonuc almıştım... Ve sorun yaşayan biri vardi diyecek kadar hatırlıyorsanız neden Upsi kabul ettiniz... dünyanın en iyi kavurucusu bunlarla yolluyor olsa tüm ilişkilerimi keserim...
Malesef tercih benim degildi, Da Matteo dan almistim, daha oncede sıksık alıyordum, jest olsun diye bu sefer ups ile gondermişler sanirim. Secenek bedava takipli kargo yoksa. Daha once ups le yaz aylarında en yakın bir iki kere gelmişti bir sorun cikarmadilar bu sefer yapacakları tuttu. Kavurucununda sucu yok onlarda magdur oluyor malesef.
mevzuatta bununla
lgili bir madde vardir muhakkak ama bulamadim henuz bireysel kargo ile ilgili.
eski kargoların takip numaralarıyla, mevzuatı bulup gondermeyi planlıyorum.

Geri