• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

DF64e ile espressoda ekşi ve sert çıktı alma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cure
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cure

Yeni Üye
Merhaba,
lelit mara x kullanıyorum. Daha önceden lelit fred öğütücü kullanıyordum. DF64e modelini edindim ve SSP MP bıçakları da gelbura'dan ürün elime geçmeden monte ettirdim. Ancak asla istediğim sonucu elde edemiyorum. Şuana kadar 1,5 kg kahve öğütmüşümdür. Bir çok farklı çekirdek kullandım ve her çekirdekte çok farklı ve dengesiz sonuçlar elde ediyorum. Kimisi hızlı akıyor kimisi yavaş. Ancak hepsinde hemen hemen ekşi ve sert bir espresso alıyorum. Biliyorum extractionın az olması ile ekşilik arasında ilişki var ama ben öğütümü inceltsem ve akışı düşürsem dahi sonuç çok değişmiyor. Kreması ve köpüğü de oldukça yetersiz oluyor ve hemen dağılıyor. Lelit Fred'den daha kremalı çıktı alıyordum. Acaba ssp bıçakları çıkarıp kendi orjinal bıçaklarını taksam daha mı iyi sonuç alırım ? Onu da kendi başıma yapabilir miyim? Benim için hayalkırıklığı olmaya başladı bu değirmen, ne yapsam bilemedim yardımlarınızı bekliyorum

Ben o hareketleri izlesem de yapmamam adamın içini açmadığı şey kalmadı bir bıçak ayarlayacak diye :(
Buyrun size rezil espressomdan bir görüntü

Ekli dosyalar

• IMG_4185.jpg
    IMG_4185.jpg
    67.5 KB · Görüntüleme: 39
Ben de df64 kullanıyorum. Ssp muadili burr taktım. Hizalama yaptım. Bunların büyük bir etkisi yok. Ekşi, köpüksüz, berbat espresso almak için başlıca sebepler, kahvenin açık kavrulmuş olması. Makine su sıcaklığı fazla olması. Ben en düşüğe aldım 80 derecede yapıyorum. Duş başlığı içerden kirlenmiş macun gibi kahve yağı birikmiş delikler tıkanmış olabilir.

Espresso için, filtre kavrulmuş uygun değil. Koyu kavrulmuş olmalı.

Bayat kahvede köpük az olur. Normaldir. Biraz robusta eklenirse, fincanda abartısız 2cm köpük çıkabilir. Fazla köpük çok önemli değil tabi. Önemli olan lezzet.

Kahve miktarı x2 ağırlığı kadar espresso 25sn süre içinde alınmalı. Çok hızlı veya yavaş olmamalı.

Şu günlerde yaygın olan korona benzeri grip geçiriyorsanız kahvenin tadı berbat oluyor. 1 hafta kadar sürebilir

Son düzenleme:
Kahve açık kavrum değil hepsi taze ve nitelikli kahveler. Montag'dan espresso kavrum çekirdekler alıyorum. Kahve modunda kullanıyorum. Sıcaklıkla ilgili kısım 0 yani default ideal seviyede. Duş başlığını da düzenli temizliyorum ve puck screen kullanıyorum. Elbette tek derdim köpük değil ama cidden keyifsiz bir ekşilik oluyor kahve hızlı akmadığı halde. Kahve gelmeye başladıktan 25-30 sn arasında kapatıyorum.

Geri