• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delonghi Dedica'dan Sage Bes875'e yükseltmek ya da..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cure
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cure

Yeni Üye
Merhabalar,
Elimde ekipman olarak Delonghi Dedica ec685 var. Değirmen olarak da timemore c2 var. Daha çok lungo ayarında kahve tüketiyorum. Ama elimdeki bu ekipman ile yeterince performans alamıyorum. Bottomless portafilter da edindim ama espressolar yeterince gövdeli kremalı olamıyor hatta daha çok ekşi ve açık renkli oluyorlar. Çekirdek ile ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü bir çok çekirdek ile aynı sonucu aldım. Timemore c2'nin 8 click ayarı ile öğütüm yapıyorum oldukça uzun sürüyor. Ama belki hala yeterince ince öğütmüyor mu acaba? Ben de sonuç olarak ekipmanı değiştirmeli miyim diye düşündüm. Espresso için yeni bir öğütücü mü önerirsiniz yoksa ikinci bir fikir ekipmanı Sage Bes875'e yükseltmek. Ama ciddi bir fiyat farkı var. Espresso performansı olarak dedica ile çok bir farkı olur mu? Yoksa ekipman gayet iyi bende midir sorun? 😁
Fikirlerinizi alayım istedim.

Breville/Sage lerin kendi öğütücüsü olan makinelerde kullanılan öğütücüler hakkında çok iyi olmadıklarıyla ilgili birçok kullanıcı yorumu okudum. Yakın bir arkadaşım da uzunca bir süre sage öğütücülü model espresso makinası kullandı ve memnun kalmadı hatta sage nin tek öğütücüsünü aldı o da pek tatmin etmedi şu anda idose df64 kullanıyor.
Ben kendim espresso makinası olarak sage kullanıyorum memnuniyetim şimdilik orta seviyelerde öğütücü olarak eureka kullanıyorum.
Bahsettiğiniz makineler arasında Espresso performansı olarak çok fark olmayacağı kanaatindeyim.
Mevcut makineniz ile bir tık daha koyu kavrum çekirdekler seçerek daha keyifli bardaklar alabileceğinizi düşünüyorum.

Geri