bir de kısa bir bilgilendirme geçeyim arkadaşlar. Ben ve
@Kahveciningalaksirehberi Teoman'ın bu süreç de çok yorulduğumuzu söyleyebilirim. Yani bir çok şeyi takip etmek gerçekten zor. Ama hallettik ve sonuçlandırdık. Bu noktaya geleceğini bile düşünmüyorduk ama geldi.
Bu ürünün web sitesinde olmasının açıklamasını şu şekilde yapabilirim. Paşabahçe ile ben bu konuyu konuştum ve sordum. Onların verdiği cevaba istinaden sizleri bilgilendirmek isterim. Biliyorsunuz sürecin başından beridir şeffaf olarak sizlere her bilgiyi ulaştırıyoruz.
aldığımız bu bardak,
If Gold ve Design Management Europe ödülünü kazanmış tasarım bir bardak. Yani başka hiç bir yerde göremeyeceğimiz bir bardak.
Aslında bu bardağın satışı varmış öncelerde ama sadece özel müşteriler için kısıtlı sayıda üretiliyormuş. Biz Teoman ile Ankara da ki bir butik işletme de bardakları gördüğümüz de çok aradık ama satışının olmadığını ve özel olarak üretilip satıldığını öğrendik. Benim olayı bir dedektif gibi araştırmam sonucu yollarımız önce Ankara Mesa Paşabahçe sonra da Damla hanımla kesişti. Kendisine bu süreç de yardımlarından dolayı ayrıca teşekkür ederim.
Bardaklar bizim o dönem satışı yoktu. Özel üretim olduğundan belli bir adet kadar üretileceğini garantileyerek siparişi oluşturduk. üretim bandında üretim yapılırken, süreci bilenler de zaten anlayacaktır, fazla üretilir. özellikle cam ürünlerinde bypass olacak şekilde fazla üretim olur.
bunun sebebi sevkiyat ve lojistik tarafında sıkıntı olursa hemen telafi edilmesi açısından.
eğer sevkiyat da sıkıntı olmazsa kalan ürünler ya imhaya gider ya da satılır. genelde imhaya giden ürünler gıda ürünleridir. diğer gıda dışı ürünlerin satışı gerçekleşir. Paşabahçe de ticari bir kurum. dolayısıyla da bu ürünleri imha etmeyip elbette satacaktı.
forumda geçen günlerde yaşanan talihsiz durumda, kahve kulübü adına siparişin devamı olarak organizasyonu idare eden arkadaş bu ürünlere talip oldu. ancak faturalandırması bana yapılacağından onayı vermedim çünkü bilgimiz dahilinde değildi. bu ürünler de ya satılacaktı ya da depo da tutulacaktı. Paşabahçe satmayı tercih etmiş.
Burada Damla hanım bana bilgiyi şu şekilde verdi. "Evren bey bu ürünler mağazalara yollanacak ancak size verdiğimiz fiyattan yüksek bir fiyattan olacak"
olaya bu açıdan bakınca ve aktif ticaret yapan bir kurumda çalışınca anlayabiliyorum onları.
Sizlerin bizim yorulmuş olduğumuzu bildiğinizi de biliyorum ve destekleriniz için çok teşekkür ederim. evet web sitesinden almanın konforu bir başka. Ama eğer biz bu toplu alımı organize etmemiş olsaydık inanın forumdan bu kadar çok kişi bu bardağa sahip olamayacaktı.
halen ayrıcalıklıyız yani

Paşabahçe ile bizim görüşmelerimiz devam ediyor. İleri de güzel projeler üzerinde de adımlarımız olacaktır.