• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 vs MOLENT G50

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zıes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zıes

Yeni Üye
İsim
Zıess
Daha fazla  
İsim
Zıess
Herkese merhabalar, 3 yıldır evde kendim v60 demliyorum. O zamanlar gerek arkadaşımın önerisi gerekse g50 modelinin çok uygun fiyata sahip olması sebebiyle Molent g50 aldım şu ana kadarda memnun bir şekilde kullandım, firma yetkilileri gerçekten iletişim konusunda çığır açmış çok ilgiler her türlü konuda yardımcı oluyorlar bu durum beni ekstra mutlu etti. Türkiyenin en büyük şehrinde yaşarken işim gereği çok küçük bir ilçeye taşındım daha önce espresso americano istediğimde dışarıdan alabiliyordum ama şu an yaşadığım yerde böyle bir imkanım yok. İlerleyen süreçte espresso makinesi alma düşüncem var. Kahve makinesinden önce iyi bir değirmene sahip olmam gerektiğinin bilincindeyim tek başıma yaşadığım içinde günde 2 fincan kahve tüketiyorum, tüketim miktarım az olduğu için elektrikli değirmenlere hiç bakmadım, el değirmeni beni yormuyor. Molent ile ilgili çeşitili olumsuz yorumlar var kendi halimde kahve demlediğim için bu konuda yeterli networke sahip değilim Molent G50 ile espresso kıvamında kahve çekilir mi çekerse iyi bir kahve alır mıyım? Kahve değirmenini değiştirecek olursam Comandante c40 alma düşüncem var ikinci bir değirmen alırsam Molen'ti de iş yerinde kullanabilirim.

Asıl sorum şu kahve öğütümünde Molent Comandante'nin altında mı kalıyor Espresso için G50im varken C40 a geçmeye değer mi?

Herkese merhabalar, 3 yıldır evde kendim v60 demliyorum. O zamanlar gerek arkadaşımın önerisi gerekse g50 modelinin çok uygun fiyata sahip olması sebebiyle Molent g50 aldım şu ana kadarda memnun bir şekilde kullandım, firma yetkilileri gerçekten iletişim konusunda çığır açmış çok ilgiler her türlü konuda yardımcı oluyorlar bu durum beni ekstra mutlu etti. Türkiyenin en büyük şehrinde yaşarken işim gereği çok küçük bir ilçeye taşındım daha önce espresso americano istediğimde dışarıdan alabiliyordum ama şu an yaşadığım yerde böyle bir imkanım yok. İlerleyen süreçte espresso makinesi alma düşüncem var. Kahve makinesinden önce iyi bir değirmene sahip olmam gerektiğinin bilincindeyim tek başıma yaşadığım içinde günde 2 fincan kahve tüketiyorum, tüketim miktarım az olduğu için elektrikli değirmenlere hiç bakmadım, el değirmeni beni yormuyor. Molent ile ilgili çeşitili olumsuz yorumlar var kendi halimde kahve demlediğim için bu konuda yeterli networke sahip değilim Molent G50 ile espresso kıvamında kahve çekilir mi çekerse iyi bir kahve alır mıyım? Kahve değirmenini değiştirecek olursam Comandante c40 alma düşüncem var ikinci bir değirmen alırsam Molen'ti de iş yerinde kullanabilirim.

Asıl sorum şu kahve öğütümünde Molent Comandante'nin altında mı kalıyor Espresso için G50im varken C40 a geçmeye değer mi?
Cmd sahibi olarak yazıyorum Cmd filtre için çok iyi espresso için yetersiz. Espresso için Kinu önerebilirim ben de aldım.

Cmd sahibi olarak yazıyorum Cmd filtre için çok iyi espresso için yetersiz. Espresso için Kinu önerebilirim ben de aldım.
Hocam cevapladığınız için teşekkür ederim. Kinu markasını daha önce duymadım çok bilgili değilim bu konuda muhtemelen ben bilmiyorumdur. Comandatenin yetersiz kaldığı konusunu biraz açabilir misiniz çünkü her yerde bu markanın bu modelin klik ayarları referans veriliyor bu sınıfın en iyisi diye bahsediliyor. Aslında evde tek değirmenle hem düzgün filtre hemde espresso çekmek istiyorum bunun için bana Kinu mu tavsiye ediyorsunuz? Molent G50 ile Kinu kıyaslayabilirseniz çok sevinirin elimde bir değirmen varken sadece logo değişikliği yapmak istemem.

Merhaba;

Bende çok bilgi sahibi değilim fakat bildiklerim doğrultusunda size ışık tutabilirim. Comandante filtre kahve öğütümünü iyi yapar ve çokça tercih edilen bir değirmen fakat espresso için yetersiz. Espresso için red klix parçasını da temin etmeniz gerekir ki bu da maddi olarak artışa sebep olur. Kinu değirmenlerini bende almak isterdim lakin fiyatları çok yüksek. Benim nacizane önerim Mhw 3Bomber R3 değirmen olacaktır. Hem filtre hemde espresso için kullanılabilecek sayılı değirmenlerden. Fiyatı da Comandante nin yarısı kadar. Karar sizin.

Öğütme işine Molent G50 ile başlayıp, akabinde CMD C40 MK4 alıp en sonunda da Kinu Simplicity ile devam eden biri olarak derim ki; Kinu tek değirmen, tek kahraman şeklinde, değil bir ömür, kıyamete kadar götürür. O kadar kaya gibi sağlam.
CMD ile espresso için red clix eklentisi süper iş görür çokta güzel olur. CMD ile de bir ömür mutlu mesut yaşanır. Sonuçta o da %100 Alman malı.
Ama CMD'nin filtre çekimindeki o "crispy" tadı ve hissi Kinu'da yok gibi. Hoş, Kinu'nun da öğütüm stabilitesi çok çok başarılı.

Son düzenleme:
Gönlüm Comandante'den yana açıkcası bir seferlik ücret ödeyip bir ömür yanımda dursun istiyorum popüler bir model olduğu için parça temininde veya tamir edilmesi gerek durumlarda ve bilgi erişilebilirliği daha yüksek gibi. Red clix durumuna şimdi baktım bu parça firmanın kendi ürünü mü sürekli bunu kullanmak el değirmenine zarar verir mi? Bunu aldığımda diğer tavsiye ettiğiniz modellerde ki gibi espresso öğütebilir miyim?

Gönlüm Comandante'den yana açıkcası bir seferlik ücret ödeyip bir ömür yanımda dursun istiyorum popüler bir model olduğu için parça temininde veya tamir edilmesi gerek durumlarda ve bilgi erişilebilirliği daha yüksek gibi. Red clix durumuna şimdi baktım bu parça firmanın kendi ürünü mü sürekli bunu kullanmak el değirmenine zarar verir mi? Bunu aldığımda diğer tavsiye ettiğiniz modellerde ki gibi espresso öğütebilir miyim?
CMD bir ömür yeter de artar bile. Filtre öğütümünde zaten global ölçekte klik sayısı referans olarak veriliyor.
Red Clix, firmanın kendi ürettiği bir modifikasyon zaten. Çok daha ince ayara imkan tanıyor. Normal aks ile 20 klik sayınca, red clix ile 40'a geliyor gibi düşünülebilir. Red Clix zaten espresso için üretilmiş bir modifikasyon.

CMD bir ömür yeter de artar bile. Filtre öğütümünde zaten global ölçekte klik sayısı referans olarak veriliyor.
Red Clix, firmanın kendi ürettiği bir modifikasyon zaten. Çok daha ince ayara imkan tanıyor. Normal aks ile 20 klik sayınca, red clix ile 40'a geliyor gibi düşünülebilir. Red Clix zaten espresso için üretilmiş bir modifikasyon.
Bilgileriniz için teşekkür ederim. Molent g50 hakkında ne düşünüyorsunuz dedikleri gibi espressoda ve filtrelerde yetersiz bir değirmen mi Comandante ile nasıl kıyaslardınız?

Bilgileriniz için teşekkür ederim. Molent g50 hakkında ne düşünüyorsunuz dedikleri gibi espressoda ve filtrelerde yetersiz bir değirmen mi Comandante ile nasıl kıyaslardınız?
Benim ilk çelik kesicili yol arkadaşımdı, CMD ile tanışına kadar bana yarenlik etti. Tek bir gün sorun çıkarmadı, tık demedi. Ancak zayıf espresso performansı ve öğütüm tutarlılığında CMD'nin altında kalması ile yollarımız ayrıldı, yeni sahibine gitti.
Yerli üreticinin güçlü iletişimi, yedek parça kolaylığı, güçlü teknik destek olanağı ile aklımda hep iyi kalacak Molent.
@Zıes bu arada 2. El kısmına şu an temiz bir Kinu M47 Simplicity düştü. Ömürlük tek değirmendir. Fiyatı da iyi. Ama ikinci el.

Valla Kinu ve Cmd yi kıyaslayamam. Biri Barcelona diğeri Bayern Münih gibi bişey ikisi de dünya devi. Cmd filtrede daha iyi, Kinu ise espresso için biçilmiş kaftan. Ama her ikisiyle de fitre ve espresso yapılır. Kinu çok hassas ince öğütüm yapabilir. Cmd ise filtre için tatları daha net berrak verir. Benim de ilk değirmenim Timemore C3 dü. Satmadım ara ara hala kullanırım. Özellikle Türk kahvesi için kullanıyorum.

Molent almaya değmez. Firma sahipleri kusura bakmasınlar ve biraz inovasyon yapsınlar lütfen. İlk çıktıklarında gurur duya duya anlatıyorduk markayı ama şu an 5700'e G50+ alacağıma daha ucuza Timemore S3 veya G1 alabiliyorum TR'den.

Comandante alırsanız farkı hissedersiniz.

Benim ilk çelik kesicili yol arkadaşımdı, CMD ile tanışına kadar bana yarenlik etti. Tek bir gün sorun çıkarmadı, tık demedi. Ancak zayıf espresso performansı ve öğütüm tutarlılığında CMD'nin altında kalması ile yollarımız ayrıldı, yeni sahibine gitti.
Yerli üreticinin güçlü iletişimi, yedek parça kolaylığı, güçlü teknik destek olanağı ile aklımda hep iyi kalacak Molent.
@Zıes bu arada 2. El kısmına şu an temiz bir Kinu M47 Simplicity düştü. Ömürlük tek değirmendir. Fiyatı da iyi. Ama ikinci el.
Teşekkür ederim ama ikinci el düşünmüyorum.

O zaman comandante artı Red clix alsam bir sorun kalmayacak diyebilir miyiz? Red clix sadece espressso da mı kullanılıyor yani filtre kahve istediğimde çıkartıp normalini mi takmam gerekiyor yoksa sadece clix ayarı yapmak yeterli mi?

O zaman comandante artı Red clix alsam bir sorun kalmayacak diyebilir miyiz? Red clix sadece espressso da mı kullanılıyor yani filtre kahve istediğimde çıkartıp normalini mi takmam gerekiyor yoksa sadece clix ayarı yapmak yeterli mi?
Çıkartmanıza gerek yok Red Clix'i de filtredede kullanabilirsiniz. Red Clix ince ayar yapmak için örnek veriyorum Normal aks 1 Klikte Aralıgı 0.2 açıyorsa Red Clix 0.1 daha az açıyor bu durumda ince ayar yapmanıza olanak sağlıyor. Normal Aks ile Filtre için 18 Click sayıyorsan Red Clix için örnek veriyorum 36 sayacaksın olay bu

Espresso özelinde klasik espresso profilinde çekirdek kullanacaksanız, makineniz de üst seviye bir cihaz değil ise red clix olmadan da kullanabilirsiniz.

Comandante ile espresso uzun vadede yorucu olabilir. 18 gr lık standart bir dozu comandante ile 1 dk 20 sn de öğütürken 1zpresso Jmax ile 40-45 sn civarında öğütürsünüz. Red clix ile sağlanan 12.5 mikronluk klik adım aralıkları espresso için yeterli sayılabilir. Ancak normal aks ile 25 mikron aralıklar çok büyüktür. Comandante'nin filtrede çok iyi olduğu önermesi ise kişilere göre değişir. Sizin özelinizde Molent G50 den sonra Comandante bir miktar daha tutarlı öğütüm sağlayacağından daha iyi olacaktır. Ancak hiçbir konik dişli değirmen düz dişlilerin verdiği temiz ve parlak sonuçları vermez.

Sorunuza yönelik olarak red clix kullandığınızda filtre öğütüm yaparken reçetedeki kademenin 2 katını sayarsınız ki standart seviyeler 18-23 olduğu göz önüne alınırsa 36-46 klik saymak gerekir. Red clix i sök tak yapmanıza gerek yoktur.

Comandante ile espresso uzun vadede yorucu olabilir. 18 gr lık standart bir dozu comandante ile 1 dk 20 sn de öğütürken 1zpresso Jmax ile 40-45 sn civarında öğütürsünüz. Red clix ile sağlanan 12.5 mikronluk klik adım aralıkları espresso için yeterli sayılabilir. Ancak normal aks ile 25 mikron aralıklar çok büyüktür. Comandante'nin filtrede çok iyi olduğu önermesi ise kişilere göre değişir. Sizin özelinizde Molent G50 den sonra Comandante bir miktar daha tutarlı öğütüm sağlayacağından daha iyi olacaktır. Ancak hiçbir konik dişli değirmen düz dişlilerin verdiği temiz ve parlak sonuçları vermez.

Sorunuza yönelik olarak red clix kullandığınızda filtre öğütüm yaparken reçetedeki kademenin 2 katını sayarsınız ki standart seviyeler 18-23 olduğu göz önüne alınırsa 36-46 klik saymak gerekir. Red clix i sök tak yapmanıza gerek yoktur.
Hocam teşekkür ederim gerçekten ama kafamı biraz karıştırdınız :) Öğütüm süresi her türlü canımı sıkacak gibi, elektronik değirmenlerede baktım ama dediğim gibi günde bazen 2, bazen de 2 günde bir espresso kullanılır hem öğüteceğim miktar çok az hemde kullanım sayısı az elektronik cihaz olduğu içinde tamemen şans içi ama ortalama 5 yıl dersek ömrüne kendisini amorte etmeden bu süre tükenmiş olacak böyle düşününce el değirmenleri yönelip o öğütüm süresini göze almak durumundayım. Değirmen seçimi konusunda ikilemde kaldım denebilir yukarıda da bahsetmiştim aslında Comandanteyi seçme nedenim hem bilinirlik hemde ilerde yaşayacağım sorunlar olursa kolayca aşmak parça tedariği bakım onarım gibi(sonradan red clix diye bir şey çıkartıp espresso ihtiyacını gidermesi bile çok güzel bir şey). Elimde ki Molenti satmayı düşünmüyorum, 1zpresso alıp sadece espressoda kullanabilirim, Molent içinde filtre kahvelerden devam edebilirim. 1zpresso, Comandantenin yarı fiyatı neredeyse ama 1zpresso alıp ilerde yine pişman olmak istemiyorum. Comandante bu işin bir numarası tüm değirmenler onunla kıyaslanıyor, gönlüm onu almaya itiyor ama ihityacım dışı bir alışverişte yapmak istemiyorum, Comandante'nin popülerliğine mi kapılıyorum acaba...

Comandante almalımıyım dan 1zpresso mu Comandante mi ikilimine geçtim sanırım :)) Mantığım böyle söylüyor ama gönlümde halen Comandante var. Siz bu durumda olsanız nasıl bir yol izlerdiniz. Dostane tavsiyiniz ne olurdu

Şu an için espresso makinesi almadım ilerde alacağım ama abartı bir şey değil ev tipi kötü olmayan bir makine düşünüyorum
Ben gaggia new classic makine kullanıyorum. Üstünde 9 bar yay takılı. Bununla birlikte 5 6 7 klik ile uzun süre espresso demlemeleri yaptım. Bazı noktalarda gramajı ve tampı sıkılaştırarak kalibrasyonu tolere etmeye çalıştım. Sonra red clix eklentisi aldım. Ancak kesinlikle elzem değil. Özellikle ortalama üstü bir makineniz yok ve açık kavrum çekirdek kullanmacayacaksanız.

Geri