• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
5 Yıldır Comandante C40 mk3 kullanıyorum.

Öğütüm süresinden biraz sıkıldım açıkçası. Bazen süreden dolayı üşeniyorum kahve yapmaya özellikle 2 servis yapacaksam.

C60 a geçmeye değer mi sizce ? geçersem Tr den mi alayım yoksa avrupadan mı ?

Teşekkürler.
Brnce c60'a değil 1zpresso K-Ultra'ta geçin hocam.

Brnce c60'a değil 1zpresso K-Ultra'ta geçin hocam.

Öneriniz için teşekkürler hocam. C40 dan sonra 1zpresso K-Ultra da ne gibi artılar yakalayabilirim ?

Daha önce kullanmadığım bir marka. Comandante gibi bana yıllarca arıza vermeden hizmet edebilir mi ?

5 yıldır Comandante ile hiç yoktan 2000 üstünde öğütüm yapmışımdır. Aynı performansı sunacaksa fiyat olarak avantajlı gözüküyor.

Öneriniz için teşekkürler hocam. C40 dan sonra 1zpresso K-Ultra da ne gibi artılar yakalayabilirim ?

Daha önce kullanmadığım bir marka. Comandante gibi bana yıllarca arıza vermeden hizmet edebilir mi ?

5 yıldır Comandante ile hiç yoktan 2000 üstünde öğütüm yapmışımdır. Aynı performansı sunacaksa fiyat olarak avantajlı gözüküyor.
Yıllarca bir sorun yaşayacağınızı sanmam hocam. Tabi Comandante daha basit bir ekipman ve bu açıdan bakınca daha yalın ve basit olan her zaman daha sorunsuzdur fakat C60'da hiç bir mekanizma güncelleme yapılmaması bana çok anlamsız geliyor.
Dış ayar mekanizmasının kullanışlılığı, hangi ayarda bırakıldığının unutulma ihtimalinin ortadan kalması da büyük artılar. Öğütüm hızı da Comandante'ye göre daha iyi, bu konuda özellikle yabancı çok karşılaştırma videosu var.

Cevap için teşekkürler hocam.

CMD de sadece v60 filtre için öğütüm yapıyorum. Bi ara Timemore Sculptor 078 almıştım ancak çok yoğun bir kahve tüketimim olmadığından bana fazla geldi. Bir de sculptor un detay ayarlarıyla uğraşacak ve o makinenin hakkını verebilecek biri değilim açıkçası. Standart ayarda öğütüm yapıyordum. Hakkını verememiştim kısacası. Günde 5-6 bardak içen ve kahvenin daha çok hakkını verebilecek bir arkadaşıma vermiştim aldığım fiyatın altına. Günde 1-2 bardak için el öğütücüsü çok çok yeterli bana.

Günde 1-2 bardak filtre kahve için C60 a geçilir mi soru işaretim bu aslında ? eğer söylendiği gibi C40 a göre 2.5-3 kat öğütüm hızı farkı varsa müthiş bir şey. Aradaki öğütüm ile ilgili oluşacak tat farkı vs konuları umursamıyorum açıkçası benim için pratiklik daha ön planda.

Hem c40 hem c60 almış biri olarak bence hiç gereği yok c40 her durumda daha mantıklı benim için öğütüm hızlı ama 2,5 kat gibi filan değil şu an değer olarak çok bilmiyorum ama çok hissedilecek abartılı büyük bir fark yok bence ve ayar mekanizması daha pratik hale gelecek halde 1 klik 24 mikrona düşmesine yani klik sayısı c40 göre daha fazla ayar gerektirmesine rağmen pratikleşme yerine tam tersi artık hangi klikte bile olduğunu anlamayı zorlaştırmak için çaba sarfetmişler sanki diğer taraftan kullandığınız sıklığa ve filtre bazında düşünecek olursak bence hiç gerek yok

Hem c40 hem c60 almış biri olarak bence hiç gereği yok c40 her durumda daha mantıklı benim için öğütüm hızlı ama 2,5 kat gibi filan değil şu an değer olarak çok bilmiyorum ama çok hissedilecek abartılı büyük bir fark yok bence ve ayar mekanizması daha pratik hale gelecek halde 1 klik 24 mikrona düşmesine yani klik sayısı c40 göre daha fazla ayar gerektirmesine rağmen pratikleşme yerine tam tersi artık hangi klikte bile olduğunu anlamayı zorlaştırmak için çaba sarfetmişler sanki diğer taraftan kullandığınız sıklığa ve filtre bazında düşünecek olursak bence hiç gerek yok
Hocam çok yardımcı oldu yorumun. Teşekkürler. İkisinide kullanmış birinden duymak çok faydalı oldu.

Comandante C40 MK4 Hangi Rengi Seçmeliyim?

Merhaba arkadaşlar,

Comandante C40 MK4 almayı kesin olarak düşünüyorum ve Liquid Amber, American Cherry ve Virginia Walnut renkleri arasında kararsız kaldım. Her birinin avantajları ve dezavantajları hakkında deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Özellikle zamanla yıpranma ya da renk değişimi gibi sorunlar yaşanır mı?

Bir de, hangi rengin daha popüler olduğunu ve uzun vadede değerini daha iyi koruyacağını düşünüyorsunuz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler! 😊

Comandante C40 MK4 Hangi Rengi Seçmeliyim?

Merhaba arkadaşlar,

Comandante C40 MK4 almayı kesin olarak düşünüyorum ve Liquid Amber, American Cherry ve Virginia Walnut renkleri arasında kararsız kaldım. Her birinin avantajları ve dezavantajları hakkında deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Özellikle zamanla yıpranma ya da renk değişimi gibi sorunlar yaşanır mı?

Bir de, hangi rengin daha popüler olduğunu ve uzun vadede değerini daha iyi koruyacağını düşünüyorsunuz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler! 😊
Ahşabın doğal olarak üzerinde yaşanan değişiklik zamanla kazandığı tonlar onu özel yapan şeydir. Ben kullanmadım ama Walnut ile Cherry arasında bir seçimde bulunurdum.

Merhaba,

5 yıllık Comandante C40 Mk3 değirmenim sanki eskisi kadar hızlı öğütemiyor ve öğütüm esnasında takılmalar yaşıyorum.

5 yılın ilk 2 yılı çok yoğun kullandım (hergün 60gr öğütüm), son 3 yıl ise nispeten daha az yoğun kullandım (haftada 1-2 gün 15-30g öğütüm)

Sizce bıçakları körelmiş olabilir mi? hangi parçalarının değişmesi gerekir? parçaları nereden temin edebilirim?

Teşekkürler.

Merhaba,

5 yıllık Comandante C40 Mk3 değirmenim sanki eskisi kadar hızlı öğütemiyor ve öğütüm esnasında takılmalar yaşıyorum.

5 yılın ilk 2 yılı çok yoğun kullandım (hergün 60gr öğütüm), son 3 yıl ise nispeten daha az yoğun kullandım (haftada 1-2 gün 15-30g öğütüm)

Sizce bıçakları körelmiş olabilir mi? hangi parçalarının değişmesi gerekir? parçaları nereden temin edebilirim?

Teşekkürler.
Benim de 7 yıl oldu sanırım. Fark edebildiğim bir yavaşlama yok. hiç söküp temizlemiyorum bile, elektrik süpürgesiyle içini çektiriyorum.

@Zıes Wirginia Walnut fotoğraflarda göründüğünden daha koyu renkli. Seçimde göz önüne alın derim.
Aslında bu 3 renk (Liquid Amber ,Cherry ve Virginia) arasında en beğendiğim renk Virginia oldu diyebilirm, Cherry rengi biraz laminant parkeyi andırdı bana Liquid Amber de uzun zaman kullandığımda nedense kullanımdan ötürü araba direksiyonu gibi parlayacak izlenimi verdi. Bundan dolayı görerek almak istiyorum. Virginia kullanıyorsanız fotoğraf paylaşabilir misiniz fikir oluşması açısından güzel olur.

Geri